Cum să adaugă un betta unui rezervor comunitar

Betta pește sunt unele dintre cele mai frumoase pești tropicali din lume. Totuși, în starea lor naturală, sunt creaturi solitare. Adăugarea unui betta la un rezervor comunitar poate cauza agresivitatea și agitația acestuia. Prin urmare, este important să adăugați un betta unui rezervor comunitar în mod corect. Carantinați-o timp de cel puțin două săptămâni, asigurați-vă că rezervorul este curat și gata să primească betta, apoi aclimatizați treptat peștele cu apă din rezervorul comunității.

Cap 1
Adăugarea peștilor

 1. Carantina betta.
  1
  Carantina betta. [1] Înainte de a adăuga betta la o comunitate, trebuie să fie în carantină. Acest lucru vă va oferi timp pentru a monitoriza starea betta pentru a vă asigura că nu se dezvoltă afecțiuni pe care le-ar putea răspândi apoi la restul de pește în rezervorul comunității. În timpul perioadei de carantină de două săptămâni, asigurați-vă că peștele dumneavoastră mănâncă în mod corespunzător, demonstrează activitate normală și rămâne fără semne de paraziți. În cazul în care peștele dvs. prezintă semne de boală în perioada de carantină, duceți-l la un veterinar. Simptomele comune ale bolii în peștele betta includ un corp umflat sau un refuz de a mânca (constipație), creșteri albe pufoase pe corp (ciuperci), aripioare rupte sau dezintegrate (putregai), mici pete albe pe corp sau aripioare (ich) , sau un șuvoi cenușiu care acoperă corpul sau aripioarele (boala slime). Orice alte anomalii comportamentale sau simptome ale bolii trebuie luate în serios și adresate unui medic veterinar [2]. Obțineți pește Betta de la crescătorii calta calificați. Un crescător este mai probabil să vă dea un pește sănătos decât un magazin de animale de companie.
 2. Asigurați-vă că rezervorul este curat.
  2
  Asigurați-vă că rezervorul este curat. Utilizați verificări vizuale pentru a vă asigura că rezervorul dvs. nu conține alge și resturi care plutesc pe partea de sus a apei sau care se află în partea de jos. Asigurați-vă că filtrul rezervorului este curat și funcționează corespunzător. Adăugați un sterilizator UV pentru a reduce riscul de îmbolnăvire. [3] Dacă este necesar, schimbați apa din rezervor. Curățați pietrișul rezervorului, scoțându-l și așezându-l într-o sită, apoi clătiți-l cu apă fierbinte timp de câteva minute. Înlocuiți-l după curățare.
 3. Verificați condițiile de mediu.
  3
  Verificați condițiile de mediu. [4] Condițiile rezervorului ar trebui să se încadreze în parametrii pe care un pește betta le poate tolera. Verificați termometrul pentru a vă asigura că temperatura este între 75 și 82 de grade Fahrenheit (aproximativ 26 de grade Celsius). Utilizați pH-ul dvs. pentru a vă asigura că aciditatea este între 6.5 și 7.5. Dacă rezervorul dvs. este prea frig, investiți într-o lampă de căldură, în încălzitor în rezervor sau în încălzitor sub tensiune. Acestea sunt disponibile la cele mai multe magazine de animale de companie. Obțineți un mic kit de testare a pH-ului de la magazinul local de animale de companie sau online pentru a verifica nivelul pH-ului. Dacă doriți să scădeți nivelul pH-ului în rezervor, va trebui să adăugați un compus acidic special conceput pentru pești. Frunzele de migdale din India (IAL) și extractul de apă brută (BWE) sunt aditivi obișnuiți. De asemenea, puteți adăuga turbă în filtrul dvs. și adăugați un anumit lemn netratat în rezervorul dvs. [5] Dacă doriți să măriți pH-ul, adăugați un substrat de cracare coral sau calcar. Verificați magazinul local de animale pentru materiale și compuși pentru a ajusta nivelurile de pH. Respectați întotdeauna indicațiile specifice de utilizare atunci când reglați valorile pH-ului. Modificările dramatice ar putea avea un impact negativ asupra peștilor dvs.
 4. Activați-vă betta comunității.
  4
  Activați-vă betta comunității. [6] După terminarea perioadei de carantină, betta dvs. este gata să se alăture celorlalți pești. Opriți luminile acvariului și blocați luminile de acoperiș ale acvariului. Transferați betta la o pungă mică de plastic. Împingeți sacul (cu peștele betta încă în el) în apa din rezervorul comunității timp de aproximativ 15 minute. Mutați-o încet și ușor prin apă. Acest lucru ajută temperatura apei din sac să se apropie de temperatura apei din rezervor.
 5. Rabatați marginile superioare ale pungii în jos.
  5
  Rabatați marginile superioare ale pungii în jos. [7] Marginile pungii ar trebui să fie laminate astfel încât să fie ușor scufundate în apă. Aerul prins între marginile răsturnate și punga trebuie să permită punga (și peștele betta din interior) să continue să plutească fără ajutorul dvs.
 6. Adăugați apă în sac.
  6
  Adăugați apă în sac. [8] La fiecare patru minute, adăugați aproximativ jumătate de cești de apă din rezervor la pungă. Când punga este plină, scoateți jumătate din apă din sac, apoi plutiți din nou în rezervor. Începeți să umpleți sacul cu apă din rezervor, adăugând o jumătate de cești la fiecare patru minute. Când o umpleți la vârf pentru oa doua oară, introduceți netto peștele betta și puneți-l în rezervor. Scoateți apa pe care ați pus-o în geantă.
 7. Monitorizați peștii.
  7
  Monitorizați peștii. [9] Fii atent la Betta pentru primele zile după ce ai adăugat-o în rezervorul comunității. Căutați semne că aranjamentul comunitar nu funcționează, cum ar fi conflictele dintre betta și alte pești sau găsirea unui pește betta care plutește singur într-un colț al rezervorului. Aveți un plan de rezervă înainte de a adăuga betta la rezervorul comunității. Dacă betta nu este acceptată de comunitate, cel mai bun plan de rezervă pe care îl puteți pune este să transferați pur și simplu Betta înapoi la un rezervor individual de cel puțin cinci galoane. Semnele majore de avertizare includ cântarele lipsă, bilele vizibile care lipsesc din aripioarele lui Betta (din cauza mușcării), dispariția peștilor din comunitate (datorită faptului că le mănâncă) sau prezența dungilor de stres (dungi orizontale închise pe orizontală de-a lungul betta's body). Nu confundați dungile de stres cu dungile de reproducere ale femeilor, care sunt verticale.

Cap 2
Alegerea peștelui de adăugat

 1. Alegeți sexul peștilor.
  1
  Alegeți sexul peștilor. [10] În timp ce puteți adăuga o femeie betta la o comunitate cu alte specii de pește betta de sex feminin, nu este recomandat să păstrați peștii de sex masculin betta în același rezervor ca și ceilalți masculi. Bărbații pot fi extrem de agresivi și teritoriali, mai ales atunci când văd alte pești de Betta. Femelele sunt, în general, mai puțin agresive și teritoriale decât bărbații, dar trebuie să țineți cont de orice pește betta din rezervorul dvs. - bărbat sau femeie - pentru un comportament problematic. Nu încercați să amestecați peștii de sex masculin și de sex feminin, decât dacă încercați să le reproduceți. Dacă este cazul, monitorizați-le cu atenție interacțiunile și separați-le la primul semn de conflict.
 2. Adăugați un pește curios.
  2
  Adăugați un pește curios. [11] Un rezervor comunitar oferă mai multe oportunități de explorare și îmbogățire decât un rezervor solitar. Chiar dacă peștele Betta preferă să aibă propriul spațiu, ele sunt destul de inteligente. Un rezervor comunitar cu pești neînfricați, melci și alte creaturi va menține betta angajată și activă. Dacă nu v-ați acoperit deja rezervorul comunității cu plante false, case de pești mici, tuburi, pietre și găuri de hidea, vă recomandăm să adăugați unele. Betta pește (și alte specii) se bucură de explorarea acestor spații.
 3. Nu adăugați pește agresiv la un rezervor comunitar.
  3
  Nu adăugați pește agresiv la un rezervor comunitar. [12] În timp ce peștii de sex masculin betta, în special, tind să fie foarte agresiv, toți peștii betta sunt solitari prin natura lor și pot fi agresivi dacă percep că un alt pește se află în zona lor. Adesea, singura modalitate de a ști dacă betta dvs. se va potrivi într-un rezervor comunitar este să o încercați. Cu toate acestea, dacă ați avut înainte contactul cu o altă comunitate, utilizați acea experiență ca ghid atunci când vă gândiți dacă peștele ar dori sau nu să trăiască într-o altă comunitate.

Cap 3
Matching betta cu o comunitate potrivită

 1. Determinați speciile compatibile.
  1
  Determinați speciile compatibile. [13] [14] Anumite pești sunt mai potriviți ca colegii de betta betta decât alții. Cories, de exemplu, sunt alimentatori de fund și împărtășesc spațiu ușor cu betta (care preferă înotul de-a lungul vârfului rezervorului). Loaches și somnul otocinclus, de asemenea, sunt, de asemenea, alimentatoare de fund și, prin urmare, compatibile cu peștele betta. Alte specii pe care le puteți selecta pentru o comunitate betta includ: Creveți fantomă - aceste creveți sunt complet transparente, ceea ce face dificil pentru peștele Betta să le vadă. Alte tipuri de creveți, cum ar fi creveți roșii, pot fi consumați de peștele betta. Melci - orice fel de bine este pentru o comunitate betta, deoarece ei fac propriul lucru de-a lungul fundului rezervorului. Guppii de alimentare - aceste guppy sunt plictisitoare de culoare și, astfel, puțin probabil să atragă atenția betta. Majoritatea corydoras, kuhli loaches, rasboras, minnows de munte nor nor alb, tetras, și plecos de bristlenose face, de asemenea, prieteni de bun bun.
 2. Selectați rezervorul de dimensiune corectă.
  2
  Selectați rezervorul de dimensiune corectă. [16] Dimensiunea minimă a rezervorului pentru orice rezervor comunitar este de 15 galoane (56,8 L). Bettas preferă în general să se deplaseze în jurul lor pentru a explora. [17] Prin urmare, este important să se ofere un rezervor de dimensiuni adecvate. Bettas ar trebui să primească cel puțin 2,5 galoane (9,5 L) pentru ei înșiși. [18] Gândiți-vă la nevoile spațiale ale celorlalți pești și creaturi din comunitate înainte de a introduce un betta. Asigurați-vă că rezervorul comunitar nu este supraaglomerat.
 3. Nu adăugați pește de Betta la un rezervor cu ferăstrău.
  3
  Nu adăugați pește de Betta la un rezervor cu ferăstrău. [19] Peștele Betta are aripi lungi, care curg. În timp ce este foarte frumos, un anumit pește va crede că aripile lui Betta sunt acolo pentru ca acestea să se înțepenească. Tigri de tigru, de exemplu, nu ar trebui să fie în același rezervor ca aa betta. Aceasta nu este o simplă enervare pentru peștele betta. Aripile cu nervuri pot deveni infectate și pot duce la creșterea stresului [20].
 4. Nu adăugați un pește betta la un rezervor cu pești colorați.
  4
  Nu adăugați un pește betta la un rezervor cu pești colorați. [21] Peștele Betta va percepe cele mai multe gupuri, pești de aur, pești tropicali și alte pești luminoși și multicolori ca dușmani sau rivali. [22] Numai în cazuri rare (cum ar fi atunci când un betta este găzduit de un alt betty în special timid), acesta poate trăi în pace cu pești colorați sau gupieni.
 5. Adăugați pești care au aceleași condiții de mediu ca și betta.
  5
  Adăugați pești care au aceleași condiții de mediu ca și betta. [23] Peștele Betta preferă apă cu un pH cuprins între 6,5 și 7,5. Temperatura unui rezervor cu pește betta ar trebui să simuleze temperatura tropicilor, în jur de 75 până la 82 de grade Fahrenheit (aproximativ 26 de grade Celsius). [24] În cele din urmă, rezervorul comunitar pe care îl adăugați la betta ar trebui să aibă un filtru blând, deoarece peștele betta este din ape care nu curg. [25] Puteți testa nivelul pH-ului apei cu un monitor de pH. Un monitor portabil simplu trebuie să fie disponibil la magazinul local de animale de companie. Termometrele rezervorului de acvariu sunt utile pentru monitorizarea temperaturii în rezervorul de pește betta. Păstrați unul în rezervor pentru a putea verifica rapid temperatura în orice moment. Nu țineți betta într-un rezervor fără filtru dacă nu aveți timpul și energia necesare pentru a efectua schimbări frecvente, de volum mare de apă. Nu utilizați apă distilată. Betta de pește are nevoie de apă cu vitamine și minerale care nu sunt disponibile în apa distilată. [26]