Cum să devii un emt

Viata depinde adesea de raspunsul rapid si capabil al tehnicienilor medicali de urgenta sau EMT. EMT-urile sunt primii responsabili în situații de urgență, cum ar fi accidentele auto sau atacurile de inimă, oferind îngrijire imediată pacienților la fața locului și transportându-i apoi la spital într-o ambulanță. Acest articol oferă informații despre activitatea EMT, educația și formarea necesară pentru a deveni un EMT și opțiunile de carieră EMT.

Cap 1
Obțineți abilități și formare pentru a deveni un emt

 1. Obțineți certificarea CPR.
  1
  Obțineți certificarea CPR. Având o certificare în CPR este o cerință pentru a deveni certificat EMT. În unele cazuri, instruirea CPR este inclusă în programele de certificare EMT, dar în unele cazuri nu este. Contactați Crucea Roșie locală pentru informații despre clasele de certificare CPR.
 2. Înscrieți-vă într-un program de certificare EMT.
  2
  Înscrieți-vă într-un program de certificare EMT. Fiecare stat american are o procedură de certificare pentru a deveni un EMT de bază sau EMT-B, care presupune, de regulă, luarea a 30-60 de ore de cursuri de competențe de urgență și, în unele cazuri, obținerea de experiență într-un cadru de urgență. Aceste cursuri sunt oferite la numeroase colegii din comunitate. Elevii învață următoarele abilități: Cum se utilizează corect echipamentul de urgență Cum se administrează oxigenul, fracturile, arsurile, stopul cardiac și nașterea de urgență, printre alte situații de urgență comune Cum se administrează oxigenul
 3. Treceți examenul EMT-Basic (NREMT) al Registrului Național.
  3
  Treceți examenul EMT-Basic (NREMT) al Registrului Național. Acest examen este necesar pentru a primi certificarea oficială ca EMT-B. Pentru a trece NREMT, trebuie să îndepliniți următoarele cerințe: Aveți vârsta de 18 ani sau mai mult. Aveți dovada că ați primit certificarea CPR și ați demonstrat competența la nivelul EMT-B. Arătați că ați finalizat un program de certificare EMT. Completați un examen psihomotor EMT-B. Acest examen vă testează abilitățile fizice și variază de la stat la stat.

Cap 2
Lansați o carieră ca emt

 1. Găsiți un loc de muncă ca EMT-B.
  1
  Găsiți un loc de muncă ca EMT-B. Odată ce sunteți certificat, examinați liste de locuri de muncă la spitalele locale, secțiile de poliție, stațiile de incendiu și furnizorii privați de servicii de urgență. Industria de îngrijire a sănătății crește și există multe oportunități pentru EMT-B.
 2. Luați în considerare avansarea la nivelul EMT intermediar sau EMT-II.
  2
  Luați în considerare avansarea la nivelul EMT intermediar sau EMT-II. EMT-IIs își asumă mai multe responsabilități decât EMT-B, incluzând administrarea IV și folosirea defibrilatoarelor pentru a resuscita persoanele aflate în stop cardiac. Procesul de certificare EMT-II este similar cu cel al unui EMT-B, dar necesită mai multe cursuri.
 3. Fii paramedic.
  3
  Fii paramedic. Paramedicii au mai multă pregătire și experiență decât alte EMT-uri. În plus față de îndeplinirea tuturor atribuțiilor EMT-B și EMT-II, paramedicii pot administra medicamente, citesc EKG-uri și pot ocupa echipamente medicale sofisticate. Formarea și certificările suplimentare sunt necesare pentru a deveni paramedic.

Cap 3
Pregătiți-vă pentru o viață de emt

 1. Înțelegeți ce implică sarcina.
  1
  Înțelegeți ce implică sarcina. EMT-urile lucrează în spitale, în poliție sau în departamentele de pompieri, sau pentru furnizorii privați de asistență medicală de urgență. Acestea sunt trimise la locul de situații de urgență de către operatorii 911. La sosirea la fața locului, EMT au următoarele responsabilități: Evaluați situația. EMT-urile evaluează și înregistrează în mod clar starea fizică a pacientului. Determinați dacă pacientul are condiții preexistente. Acesta este un pas important pe care EMT trebuie să îl ia înainte de tratarea pacientului. Administrați CPR și prim ajutor atunci când este necesar. EMT sunt instruiți să știe cum să răspundă în mod corespunzător unei game uriașe de urgențe medicale, de la travaliul prematur până la intoxicații cu arsuri. Transportați pacientul la spital. Folosind o targă și alte echipamente de urgență, EMT transportă în siguranță pacientul de la locul de urgență la spital. EMT-urile lucrează în mod obișnuit în două echipe, cu un EMT care conduce ambulanța, iar celălalt monitorizează semnele vitale ale pacientului. Transferați pacientul la îngrijirea spitalului. La spital, EMT asistă la transferarea pacientului în camera de urgență. EMT furnizează personalului spitalului un raport detaliat al stării pacientului. Dacă este necesar, asigurați un tratament medical suplimentar.
 2. Fiți dispus să lucrați în condiții nefavorabile.
  2
  Fiți dispus să lucrați în condiții nefavorabile. Nu există nicio prezicere când va apărea o urgență, iar EMT furnizează servicii de douăzeci și patru de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. EMT-urile sunt de obicei "la dispoziție" pentru un total de 40 - 50 de ore pe săptămână. Pe lângă faptul că sunt dispuși să muncească nopți, EMT trebuie, de asemenea, să fie suficient de flexibil pentru a lua orele de weekend și sărbători. EMT-urile trebuie adesea să execute lucrări de ridicare grele și alte sarcini fizice dificile. EMT-urile trebuie să funcționeze confortabil într-o serie de setări, atât în ​​interior, cât și în exterior și în toate tipurile de vreme. EMT trebuie să fie gata să întâlnească situații periculoase, cum ar fi reacția la un accident pe un drum înghețat.
 3. Fiți gata să vă asumați cea mai mare responsabilitate.
  3
  Fiți gata să vă asumați cea mai mare responsabilitate. EMT-urile sunt, de obicei, primii profesioniști care interacționează cu pacienții în situații de urgență. În afară de administrarea îngrijirilor medicale de salvare, aceștia trebuie să interacționeze cu membrii familiei și cu martorii care pot fi foarte emoționali. Cunoașteți capacitatea dumneavoastră de a trata stresul extrem și de a vă menține sub presiune înainte de a urma o carieră de EMT.