Cum să a curăța un vas de câine sau un vas de hrană

Mențineți curățenia alimentelor și a vaselor de pe câine? Chiar dacă îi place să se joace în murdărie și să facă o mizerie, ar trebui să aibă în continuare mâncăruri curate, din care să mănânce și să bea în siguranță. Prin curățarea felurilor de mâncare ale câinelui, puteți preveni creșterea bacteriilor care ar putea să-l facă bolnav. În plus, puteți face experiențele sale de mâncare și băutură mult mai plăcute!

Cap 1
Spălarea manuală a hranei pentru alimente sau a apei pentru câini

 1. Alegeți un detergent slab.
  1
  Alegeți un detergent slab. Dacă preferați să spălați mâncarea sau mâncarea cu apă (mai degrabă decât să le puneți în mașina de spălat vase), alegeți un detergent ușor, netoxic pentru spălarea vesei. Dacă nu sunteți sigur ce detergenți sunt ușori, verificați etichetele produsului pentru a indica că produsul este moale pe mâini. În cazul în care detergentul este suficient de blând pentru dumneavoastră, atunci acesta va fi suficient de blând pentru alimentele de câine sau de apă. Detergenții organici, deși mai scumpi, conțin probabil ingrediente netoxice. Detergenții și albiturile dure sunt toxice pentru câini. [2] Detergenții determinați, de asemenea, ca vasele din oțel inoxidabil să reziste [3]. De asemenea, puteți face propriul detergent blând prin combinarea unor părți egale de bicarbonat de sodiu, apă caldă și sare de masă. [4]
 2. Selectați un loc pentru a curăța mâncarea sau vasul de apă.
  2
  Selectați un loc pentru a curăța mâncarea sau vasul de apă. Nu este recomandat să spălați felurile de mâncare ale câinelui în cada sau chiuveta de bucătărie din cauza riscului de contaminare încrucișată. Alimentarea cu alimente sau cu apă a câinelui dvs. ar putea avea bacterii din gură și alimentele sale [5] și nu ați dori ca bacteriile să contamineze felurile de mâncare pe care le folosiți de dvs. și de familia dvs. În schimb, utilizați o chiuvetă de baie sau o chiuvetă mare de utilitate. [6] Dacă alegeți să utilizați chiuveta de bucătărie, va trebui să o dezinfectați după spălarea hranei sau a vasului pentru câini.
 3. Spălați manual mâncarea sau vasul de apă.
  3
  Spălați manual mâncarea sau vasul de apă. Pentru a spăla vasele, utilizați o cârpă sau un burete pe care îl folosiți numai pentru felurile de mâncare ale câinelui dvs. [8] Faceți apa cât mai caldă pe cât puteți tolera. Luați în considerare purtarea mănușilor în timp ce spălați mâinile pentru a vă proteja mâinile de apă caldă. [9] Folosind o mișcare circulară cu burete sau burete [10], spălați atât interiorul cât și exteriorul vasului. Acordați o atenție deosebită domeniilor în care alimentele s-au întărit.
 4. Dezinfectați recipientul pentru alimente sau apă.
  4
  Dezinfectați recipientul pentru alimente sau apă. Utilizarea apei calde și a detergenților ușori este o modalitate foarte eficientă de a vă curăța mâncarea sau mâncarea de apă. Cu toate acestea, o substanță zilnică numită biofilm se poate acumula în vasele câinelui. Acesta conține o combinație de bacterii, alge și ciuperci care ar putea face ca animalul să fie bolnav dacă îl înghită. Spălarea și dezinfectarea antenei sunt cele mai bune modalități de a scăpa de biofilm și de microorganismele dăunătoare ale acestuia. [11] Textura lipicioasă și lipicioasă a biofilmei poate face dificilă eliminarea [12]. Soda de copt în detergentul de casă este suficient de abrazivă pentru a elimina biofilmul. Pentru a dezinfecta vasul după ce îl spălați, amestecați un galon de apă cu o lingură de înălbitor. Adăugați acest amestec în vas și lăsați-l să stea pentru aproximativ două minute înainte de clătire. Dezinfectați și în afară vasul. [13] Pentru a face ca mâncarea sau felul de mâncare al câinelui să fie curate, puteți curăța și dezinfecta, mai degrabă decât să faceți una sau cealaltă.
 5. Clătiți și uscați complet recipientul pentru alimente sau apă.
  5
  Clătiți și uscați complet recipientul pentru alimente sau apă. Câinele dvs. ar putea să se îmbolnăvească dacă înghite reziduuri de detergent în vasul său [14], deci este foarte important să vă spălați complet vasul cu apă. Puteți să uscați antena cu unele prosoape de hârtie sau să lăsați vasul să se usuce la aer înainte de al umple cu alimente sau apă. Dacă ați dezinfectat vasul, este foarte important să clătiți orice reziduu de înălbitor. [15] Dacă alegeți să uscați vasul cu o bucată de plasă de bucătărie, asigurați-vă că bucătarul este folosit numai pentru felurile de mâncare ale câinelui dvs.
 6. Dezinfectați chiuveta.
  6
  Dezinfectați chiuveta. Dacă ați folosit chiuveta de bucătărie, preparați-o din nou pentru uz uman, dezinfectând-o cu un înălbitor diluat (o lingură sau un înălbitor pe un galon de apă). Puneți dopul în loc și umpleți chiuveta împreună cu înălbitorul. Lăsați amestecul să stea aproximativ cinci minute. Apoi, eliberați dopul pentru a scurge chiuveta. În cele din urmă, dați chiuveta o altă clătire rapidă și lăsați-o să se usuce la aer.

Cap 2
Curățarea hranei sau a vasului dvs. de gătit în mașina de spălat vase

 1. Puneți mâncarea și mâncarea pentru câini în mașina de spălat vase.
  1
  Puneți mâncarea și mâncarea pentru câini în mașina de spălat vase. Spălarea mâncării de mâncare și a apei în mașina de spălat vase este preferabilă, deoarece apa devine suficient de fierbinte (140 de grade F / 60 grade C) pentru a îndepărta și ucide bacteriile. În plus, curățarea vaselor din mașina de spălat vase este o alternativă excelentă dacă nu aveți prea mult timp pentru spălarea mâinilor. Chiar și cu o pereche de mănuși de curățare, mâinile tale probabil că nu ar putea să tolereze apă care este la fel de fierbinte ca apa din mașina dvs. de spălat vase.
 2. Curățați mâncarea câinelui separat.
  2
  Curățați mâncarea câinelui separat. Pentru a preveni contaminarea încrucișată, este de preferat să spălați felurile de mâncare ale câinelui dvs. în mașina de spălat vase. [18] Dacă vă decideți să le spălați separat, luați în considerare cumpărarea mai multor feluri de mâncare, astfel încât să puteți umple și rula mașina de spălat vase la fiecare câteva zile. Este posibil să nu fie practic să spălați doar una sau două feluri de mâncare ale vânatului dvs. în mașina de spălat vase la un moment dat.
 3. Curățați mâncărurile câinelui cu feluri de mâncare.
  3
  Curățați mâncărurile câinelui cu feluri de mâncare. Te poate face un pic cam scârbos pentru a-ți pune mâncarea și mâncarea cu câinele cu propriile tale boluri și plăci. Cu toate acestea, poate fi bine să faceți acest lucru dacă aveți o setare de "sansificare" pe mașina dvs. de spălat vase. Această setare ar ucide și elimina efectiv toate bacteriile, împiedicând astfel contaminarea încrucișată. [20] Dacă nu vă simțiți confortabil combinarea vesela, rulați încărcăturile separate ale mașinii de spălat vase. Indiferent dacă aveți o sarcină combinată sau sarcini separate, selectați cea mai tare setare de temperatură pentru mașina dvs. de spălat vase. [21]

Cap 3
Învățarea sfaturi de curățare de bază

 1. Curățați-vă zilnic mâncarea sau mâncarea de pe câine.
  1
  Curățați-vă zilnic mâncarea sau mâncarea de pe câine. Curățirea zilnică a hranei pentru câini sau a apei este un pas important în păstrarea sănătății câinelui. În funcție de ceea ce îl hrăniți, este posibil să trebuiască să-i curățați felul de mâncare de mai multe ori pe zi. De exemplu, dacă îl hrăniți numai cu alimente umede, o combinație de alimente umede și uscate sau alimente crude, curățați felul de mâncare după fiecare masă. Dacă hrăniți câinele numai cu alimente uscate, apoi curățați vasul de alimente o dată zi poate fi suficientă. [23] Dacă aveți câini în aer liber sau folosiți un vas de apă pentru mai mulți câini, curățați acest vas de mai multe ori pe zi. [24] În cazul în care mâncarea și mâncarea pentru câini se simt deosebit de slimă, luați în considerare curățarea recipientului alimentar după fiecare masă și vasul de apă de două ori pe zi. Mâncărurile pentru preparate alimentare și apă pot, de asemenea, să acumuleze saliva, praful și resturile. [26] În plus față de eventualul de a face câinele bolnav, el poate nu vrea chiar să mănânce sau să bea din feluri de mâncare dacă acestea arata prea murdar.
 2. Controlați recipientul pentru alimente sau apă pentru zgârieturi.
  2
  Controlați recipientul pentru alimente sau apă pentru zgârieturi. Nu toate felurile de mâncare sau apă pot rezista spălării frecvente. De-a lungul timpului, feluri de mâncare mai puțin durabile pot dezvolta zgârieturi în care bacteriile ar putea crește și pot face bolnavul câinelui. După ce ați curățat vasele de mâncare sau de apă, uitați-le îndeaproape pentru zgârieturi. [27] Înlocuiți vasele zgâriate. [28] Mănunchile din oțel inoxidabil și porțelan sunt foarte durabile și se pot descurca cu curățare frecventă. [29] Vasele din ceramică și din plastic nu sunt alegeri bune, deoarece sunt foarte poroase și pot conține bacterii. [30] În plus, feluri de mâncare din plastic obține zgârieturi foarte ușor. [31]
 3. Curățați zona din jurul mâncării de mâncare și de apă a câinelui.
  3
  Curățați zona din jurul mâncării de mâncare și de apă a câinelui. Nu este suficient să vă păstrați mâncarea și câinii de pe câine, iar zona din jurul său trebuie să fie curată. Pentru a curăța pardoseala din acea zonă, amestecați împreună oțeturi și apă și măturați zona la fiecare câteva zile. [32] Alternativ, ați putea pune un covoraș de alimente sub cauciucuri pentru a colecta excesul de alimente și apă. [33] Ștergeți sau spălați mâna covorașul de alimente în fiecare zi pentru al menține curat și pentru a preveni creșterea bacteriilor. [34]