Cum să coaceți codul

Codul este un pește alb, cu o aromă delicată, ușoară și carne fermă. În timp ce puteți pregăti codul într-o varietate de feluri, coacerea este rapidă, ușoară și fără probleme. De asemenea, vă permite să împachetați multă aromă în pește, indiferent dacă doriți să fie ușoară și neadornată, condimentată cu legume sau ușor pâine.

Cap 1
Cod de coacere (simplu)

 1. Clătiți și dezghețați fileurile de cod.
  1
  Clătiți și dezghețați fileurile de cod. După ce ați terminat, lăsați-le să se usuce. Doriți ca fileurile dvs. să aibă aproximativ aceeași grosime, deoarece acestea asigură gătitul la aceeași viteză în cuptor.
 2. Preîncălziți cuptorul la 350 ° F / 180 ° C și pregătiți tava.
  2
  Preîncălziți cuptorul la 350 ° F / 180 ° C și pregătiți tava. Scoateți un vas de coacere și aliniați-l cu hârtie pergament, astfel încât codul să nu rămână în partea inferioară în timpul gătitului.
 3. Se antrenează ușor pe ambele părți ale peștelui cu sare și piper.
  3
  Se antrenează ușor pe ambele părți ale peștelui cu sare și piper. Se amestecă 1-2 lingurițe de sare și piper într-un castron mic și se aplică acest lucru pe ambele părți ale peștelui, stropind-o deasupra. Nu există o sumă "potrivită" de utilizat, dar când aveți dubii, mergeți la lumină - puteți adăuga întotdeauna mai mult înainte de servire. Așezați fileurile în vasul de copt când ați terminat. Dacă aveți sare grosieră sau kosher, utilizați aceasta în loc de sare de masă. Granulele mai mari de sare nu se vor dizolva la fel de repede, ducând la o aromă mai uniformă în pește.
 4. Se amestecă untul sau margarina moale, sucul de lamaie.
  4
  Se amestecă untul sau margarina moale, sucul de lamaie. Într-un castron mic, amestecați împreună 1 lingură de unt și suc de lămâie și o cratiță de ceapă sau praf de usturoi Acesta este un moment bun pentru a adăuga orice condimente suplimentare vă bucurați. Încercați o linguriță de pulbere de chili, boia de ardei și / sau cayenne pentru un pește mai fierbinte sau oregano, rozmarin, cimbru și / sau busuioc pentru un amestec italian de ierburi. În timp ce puteți înlocui un anumit ulei de măsline pentru unt, grăsimea din unt este esențială pentru păstrarea peștelui umed și subțire.
 5. Răspândiți amestecul de unt / margarină peste vârfurile fileurilor de pește.
  5
  Răspândiți amestecul de unt / margarină peste vârfurile fileurilor de pește. Puneți dollopii mici de amestec peste pește și utilizați o spatulă din cauciuc pentru a acoperi uniform vârfurile de pește. Pe măsură ce peștele se gătește, untul se va topi în fulgi de pește, acoperind interiorul pentru o textura umedă, matasoasă și fragilă la sfârșit.
 6. Coaceți peștele de la 15 la 20 de minute.
  6
  Coaceți peștele de la 15 la 20 de minute. Când se face peștele, carnea albă se va îndepărta cu ușurință atunci când este trasă cu o furculiță. Ar trebui să existe fulgi întregi mari atunci când peștele este tăiat, nu o textura subțire subțire.
 7. Încercați variante la codul copt.
  7
  Încercați variante la codul copt. Puteți adapta rapid această rețetă pentru a obține noi arome surprinzătoare cu mâncarea principală: Gătiți codul cu legume tăiate, cum ar fi 1 tomată mare, 1 ardei verde, 1 squash galben sau dovlecei, 1/2 cuvă masline Kalamata, înjumătățite, și cuișoare usturoi, toate tăiate fin, pentru o masă completă cu o singură tigaie. Luați legumele cu 1 lingură de ulei de măsline și puneți-le în jurul peștilor, permițându-le să gătească simultan. [1] Se taie o jumatate de cana de pătrunjel proaspăt și se adaugă amestecul de unt înainte de aplicare. Se topește untul înaintea timpului și se înmoaie codul în el, acoperind totul în condimente. Apoi puteți înmoa filmele cu untură în făină pentru o acoperire ușoară a pâinii.

Cap 2
Efectuarea codului de pâine

 1. Clătiți, curățați și uscați fileurile de cod.
  1
  Clătiți, curățați și uscați fileurile de cod. Încercați și cumpărați fileuri care au aproximativ aceeași textură. Acest lucru asigură că toți se gătesc la aceeași temperatură și nu ajungeți la nici o bucată de bucăți uscate. [2]
 2. Preîncălziți cuptorul la 425 și aliniați o foaie de copt cu folie de aluminiu.
  2
  Preîncălziți cuptorul la 425 și aliniați o foaie de copt cu folie de aluminiu. Folia va împiedica peștele să se prindă de fund. În cazul în care nu aveți folie, curățați ușor fundul vasului cu ulei de măsline sau spray de gătit.
 3. Se amestecă pesmetul cu condimente într-un castron mic.
  3
  Se amestecă pesmetul cu condimente într-un castron mic. Luați 1-1 / 2 căni de pâine (în mod regulat, dacă doriți un cod textil neted, panko pentru extra crispy) și amestecați în 1 linguriță de sare de mare, piper negru crapat, 1/3 ceasca de pătrunjel tocat, 1/4 ceasca verde tocat ceapa, 1 lingurita de praf de usturoi si orice alte condimente dorite. Aruncați amestecul astfel încât ingredientele să fie amestecate uniform și așezate deoparte. Acest amestec de pesmet este ușor de personalizat, singurele ingrediente "esențiale" sunt pesmetul și sarea. Dacă doriți rădăcini noi, nu puteți merge prost cu o linguriță de pulbere de chili, boia de ardei și / sau cayenne pentru un pește mai fierbinte. Pentru un amestec de plante, încercați 1 lingurita uscată de oregano, rozmarin, cimbru și / sau busuioc.
 4. Topiți 4 linguri de unt în cuptorul cu microunde.
  4
  Topiți 4 linguri de unt în cuptorul cu microunde. Se taie untul în cuburi mici pentru a se topi mai repede și pentru a lucra cu microunde la intervale de 30 de secunde sau mai puțin. Nu aveți nevoie de unt pentru a fi fierbinte, doar topit într-un lichid. Se amestecă sucul de la 1 lamă mare după ce se topește.
 5. Coaceți peștele în amestecul de unt, apoi pesmetul.
  5
  Coaceți peștele în amestecul de unt, apoi pesmetul. Se înmoaie fiecare fileu în unt, se acoperă ambele părți, apoi se trece la amestecul de pesmet. Apăsați ușor peștele în pescăruși, astfel încât acesta să fie complet acoperit, apoi să fie așezat în vasul de coacere. Odată ce tot peștele este în tigaie, turnați amestecul de unt rămase peste fileuri.
 6. Gatiti pestele timp de 12-15 minute.
  6
  Gatiti pestele timp de 12-15 minute. Peștele trebuie să fie fragil și umed când este scos. și se va simți ferm. Dacă interiorul este strălucitor și translucid, gătiți-l timp de încă 2-3 minute. Garniți cu o pană de lămâie și o crenguță de pătrunjel proaspăt și serviți. [3]
 7. Încercați mai multe variante de pe fel de mâncare pentru a se potrivi cu plăcerea dvs.
  7
  Încercați mai multe variante de pe fel de mâncare pentru a se potrivi cu plăcerea dvs. Codul are o aromă ușoară care ușurează adaptarea. Acest lucru înseamnă că puteți personaliza felul de mâncare după preferințele dvs. cu câteva modificări ușoare. Pentru o versiune low-cal, tăiați amestecurile de unt și pesmet la jumătate. Pur și simplu se topește untul deasupra peștelui și stropiți pesmetul numai pe vârful peștilor. Aruncați 2-3 tomate tocate, 4 cuișoare de usturoi și o ceapă tăiată cu o lingură de ulei de măsline și înconjurați peștele cu legumele atunci când gătiți pentru o mâncare ușoară ușoară pentru a merge cu peștele. Înlocuiți pesmetul pentru 1/2 cești de făină pentru o acoperire mai ușoară pe codul dvs. [4]