Cum să ai grijă de părul scurt

Tăierea părului scurt vă poate elibera de încurcări, coafuri elaborate și greutatea pură care vine cu părul lung. Aceste reduceri de pixie au totuși nevoie de întreținere, totuși, și pot necesita câteva șanse de rutină.

Paşi

 1. Adăugați o sticlă de pulverizare la rutina dvs. de dimineață.
  1
  Adăugați o sticlă de pulverizare la rutina dvs. de dimineață. Bedhead poate fi nemilos pe coafuri scurte. Spritz pe puțină apă și piepteneți părul înapoi în stilul dorit.
 2. Luați în considerare o cantitate mică de produs de păr.
  2
  Luați în considerare o cantitate mică de produs de păr. Un gel mic poate face mult drum spre îmblânzirea părului scurt. Dacă aveți păr drept, gelul sau un spray de texturizare pot, de asemenea, fixa aspectul plat pe care niște coafuri scurte intră în.
 3. Experimentați frecvența de spălare.
  3
  Experimentați frecvența de spălare. Lungimea părului nu afectează producția de ulei de scalp. [1] Cu toate acestea, părul scurt poate deveni rigid sau se poate adânci în vârfuri de îndată ce devine puțin gras. Dacă se întâmplă acest lucru, spălați puțin mai des decât ați făcut cu părul lung.
 4. Utilizați mai puțin șampon și balsam.
  4
  Utilizați mai puțin șampon și balsam. Parul scurt nu are nevoie de mult balsam, deoarece uleiul dvs. natural se poate răspândi cu ușurință la vârfurile firului. Persoanele cu tipuri de păr uscat pot, de asemenea, necesita reducerea cantității de șampon, deoarece utilizarea excesivă poate cauza păr uscat, deteriorat sau scalp iritat. [2] Luați în considerare săriți unul sau ambele aceste produse la fiecare al treilea duș, mai ales dacă a trebuit să creșteți frecvența spălărilor. Un șampon și balsam 2-în-1 este o modalitate ușoară de a reduce cantitatea de balsam folosit. Șamponul "anti-frizz" sau "netezirea" poate ajuta dacă aveți probleme cu păstrarea sub control a noii coafuri.
 5. Aveți grijă când uscați prin suflare.
  5
  Aveți grijă când uscați prin suflare. Parul scurt are tendința de a frige și de a se lipi peste tot atunci când este uscat la suflare. Este de obicei cel mai bine să-l lăsați să se usuce la aer. Dacă îl lăsați să se usuce, păstrați-l la căldură scăzută și periați cu o perie mare și rotundă când vă uscați. Dacă doriți să adăugați volum părului dvs., scrunchierea oferă un rezultat mai echilibrat decât uscarea prin suflare.
 6. Încercați diferite stiluri.
  6
  Încercați diferite stiluri. Deși părul scurt necesită mai puțin timp pentru stil, aspectul său se poate schimba rapid odată cu creșterea părului. Fiți dispuși să vă împărțiți părul în locuri diferite, să vă tăiați bretonul sau să încercați alte experimente pentru a vă păstra bine aspectul părului. [3]
 7. Planificați următorul tunsoare.
  7
  Planificați următorul tunsoare. Majoritatea persoanelor cu păr scurt au nevoie de o tundere la fiecare 4-6 săptămâni și o tăietură completă a părului la fiecare două sau trei luni. Lăsați-o prea mult, iar părul scurt are tendința să crească într-o tăietură.