Cum să eviti acnee adultilor

Deși ați crezut că acneea afectează doar adolescenții, acneea poate fi o parte din viața cuiva - chiar și adulții. Dacă aveți de-a face cu acnee adultă și ați avut destule, există modalități prin care puteți să-l controlați, sperăm, să-l învingeți pentru totdeauna. Învățând practicile corecte de curățare a pielii, folosind produse naturale și creând un stil de viață sănătos pentru tine, vei putea să te lași la revedere în zilele tale de acnee. Derulați în jos până la Pasul 1 pentru mai multe informații.

Cap 1
Practicarea unor bune tehnici de curățare

 1. Alegeți un săpun ușor sau un remediu delicat pentru a vă spăla fața cu fiecare zi.
  1
  Alegeți un săpun ușor sau un remediu delicat pentru a vă spăla fața cu fiecare zi. Ar trebui să încercați să alegeți un produs de curățare a feței care este special conceput pentru pielea predispusă la acnee. Acest tip de curățare va regla cât de mult (sau cât de puțin) ulei va produce pielea dvs. și va fi mai puțin probabil să irită pielea sensibilă. De asemenea, ele ajută la scăderea celulelor moarte ale pielii, un loc în care germenii se dezvoltă și provoacă formarea de acnee. [1] Încearcă curățarea lichidelor lipidice. Acest tip de curățare nu conține săpun, așa că acestea sunt mai delicate pe piele. De asemenea, nu conțin uleiuri sau grăsimi, astfel încât este mai puțin probabil să izbucni când utilizați aceste produse de curățare. Cetaphil și Aquanil sunt două soluții de curățare lipidice diferite. Utilizați detergenți sintetici pentru a vă spăla fața. Aceste produse de curățare au un pH foarte asemănător cu cel al pielii, astfel încât este mult mai puțin probabil ca acestea să vă irită sau să vă usuce pielea, ca și unele săpunuri. Un exemplu de detergent sintetic este Dove Sensitive Skin Bar.
 2. Utilizați degetele pentru a aplica ușor curățarea și spălați-vă fața.
  2
  Utilizați degetele pentru a aplica ușor curățarea și spălați-vă fața. Spălați-vă fața cel puțin de două ori pe zi pentru a vă păstra pielea de la excesul de ulei care poate crea acnee. Când vă spălați fața, folosiți apă caldă, mai degrabă decât apă caldă sau rece. Atât apa caldă, cât și cea rece pot să vă usuce pielea. Pentru a aplica agentul de curățare, frecați degetele într-o mișcare blândă și circulară pe toată fața. Vrei să fii atent să nu fii prea aspru cu pielea, deoarece atunci când este prezent acnee pielea ta poate fi deteriorat destul de ușor.
 3. Încercați să nu vă atingeți prea mult fața pe parcursul zilei.
  3
  Încercați să nu vă atingeți prea mult fața pe parcursul zilei. Degetele pot colecta o mulțime de bacterii atingând lucrurile în timpul activităților zilnice. Atunci când vă atingeți fața fără să vă spălați mai întâi mâinile, vă transmiteți fără îndoială germeni și bacterii care, în cele din urmă, ar putea duce la o pauză. Dacă trebuie să vă atingeți fața, încercați să vă spălați mâinile înainte de a face acest lucru. Chiar și aplicarea unui dezinfectant de mână pe degetele tale poate ajuta la menținerea feței tale de a sparge.
 4. Ignorați nevoia de a arunca cosuri.
  4
  Ignorați nevoia de a arunca cosuri. În timp ce puteți vedea un cos și imediat doriți să-l pop, este important să vă amintiți că cosuri conțin bacterii. Când apare un cos, acele bacterii pot ateriza pe alte părți ale pielii, creând mai multe cosuri. [2] Unghiile pot reprezenta, de asemenea, o amenințare bacteriană. Când vă pop-vă cos cu unghiile, orice bacterii care se află sub unghiile voastre ar putea intra în rădăcina acum deschisă, cauzând infecții suplimentare.
 5. Evitați plasarea produselor cosmetice pe acneea existentă.
  5
  Evitați plasarea produselor cosmetice pe acneea existentă. Multe produse cosmetice conțin uleiuri care vă pot face să vă faceți rău acneea. În timp ce poate doriți să vă acoperiți acneea, cel mai bine este să evitați cosmeticele pe bază de ulei. Dacă preferați să utilizați cosmetice oricum, cumpărați cosmetice care spun că sunt fără ulei.
 6. Utilizați șampoane pe bază de acid salicilic pentru a vă menține capul fără mătreață.
  6
  Utilizați șampoane pe bază de acid salicilic pentru a vă menține capul fără mătreață. Acidul salicilic este o substanță exfoliantă care ajută la controlul mătcii și la scăderea celulelor moarte ale pielii. Cand celulele pielii tale sunt indepartate, ele nu pot sa-ti ingroape porii si sa provoace un cos. [3] Agentii de exfoliere cum ar fi acidul salicilic ajuta deasemenea la mentinerea porilor deschisi, ajutandu-ti corpul sa descarce celulele pielii mature, superficiale, .
 7. Aplicați cremă de peroxid de benzoil la acnee.
  7
  Aplicați cremă de peroxid de benzoil la acnee. Benzoil peroxidul ajută la reducerea inflamației cauzate de acnee și previne acneea viitoare prin reducerea cantității de ulei pe care îl produce pielea. Înainte de a aplica crema pe față, spălați-vă pe mâini și față, astfel încât pielea să fie curată. [4] Împrăștiați un strat subțire de cremă pe acnee. Faceți acest lucru o dată sau de două ori pe zi dacă nu ați primit instrucțiuni specifice de la medicul dumneavoastră. Peroxidul de benzoil poate veni, de asemenea, în gel și forme de spălare.
 8. Încearcă o cremă topică cu vitamina A.
  8
  Încearcă o cremă topică cu vitamina A. Retinoidele topice cum ar fi crema de vitamina A lucrează prin deconectarea porilor înfundați. Când porii devin neclogiți, alte medicamente topice, cum ar fi antibioticele, pot intra în arborele de păr și pot lupta împotriva infecțiilor subiacente. Retinoidele topice vin în forme de cremă, gel și lichid. Trebuie să aplicați medicamentul pe piele o dată pe zi, de obicei pe timp de noapte. În general, trebuie să așteptați să aplicați crema până când au trecut cel puțin 20 sau 30 de minute după spălarea feței.
 9. Discutați cu medicul dumneavoastră despre încercarea de a vă echilibra hormonii.
  9
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre încercarea de a vă echilibra hormonii. Atunci când hormonii tăi se aruncă, fie din cauza stresului, fie a altor evenimente de viață, devii mai probabil să dezvolți acnee adultă. Consultați-vă medicul despre modurile în care puteți corecta echilibrul hormonal [5]. De exemplu, dacă sunteți o femeie care observă că perioada ei nu este normală și că ați dezvoltat acnee adultă, este foarte probabil ca nivelul hormonilor să fie stricat . Discutați cu medicul despre modurile în care le puteți corecta.
 10. Discutați cu medicul dumneavoastră despre dermabraziune pentru a scăpa de cicatrici de acnee.
  10
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre dermabraziune pentru a scăpa de cicatrici de acnee. Dermabraziunea, sau plantarea pielii, este un tratament care este folosit pentru a elimina cicatricile superficiale create de acnee. Perii de sârmă perforante sau unelte de șlefuit sunt folosite pentru a elimina aceste cicatrici. Acest lucru trebuie făcut numai de un dermatolog licențiat.

Cap 2
Utilizarea produselor naturale

 1. Aplicați o mască de ovăz pe piele.
  1
  Aplicați o mască de ovăz pe piele. Ovăzul conține un compus foarte unic numit avenanthramide. Acest compus este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Aceasta înseamnă că ovăzul poate reduce inflamația cauzată de acnee și poate preveni aceasta în viitor. O modalitate foarte bună de a folosi ovăzul este încercarea unei măști de ovăz [6]. Pentru a face o mască de ovăz: gătiți o jumătate de ceasca de fulgi de ovăz obișnuit. Puteți adăuga 2 - 3 lingurițe de miere în fulgi de ovăz deoarece mierea are calități antiseptice. Lăsați să se răcească fulgii de ovăz și apoi aplicați-le pe petele de pe fața dumneavoastră unde aveți tendința de a obține acnee. Purtați amestecul de ovăz pentru 30 de minute. Clătiți-vă fața cu apă caldă și o spălați cu un prosop curat. Repetați acest proces după cum este necesar.
 2. Utilizați o mască de bicarbonat de sodiu sau faceți o baie de bicarbonat de sodiu.
  2
  Utilizați o mască de bicarbonat de sodiu sau faceți o baie de bicarbonat de sodiu. Soda de copt conține bicarbonat de sodiu, care poate reduce inflamația și poate elimina cosurile existente. Pentru acneea facială, puteți încerca o mască de copt de sodă. Dacă aveți de-a face cu acnee pe diferite părți ale corpului, încercați o baie de bicarbonat de sodiu. Pentru a trage o baie de bicarbonat de sodiu: Umpleți-vă cada cu apă caldă. Nu utilizați apă caldă, deoarece apa caldă poate face pielea să se usuce. Adăugați o ceașcă de bicarbonat de sodiu în apa de baie. Înmoaieți în baia de bicarbonat de sodiu timp de 15 până la 20 de minute. Încercați o mască de bicarbonat de sodiu: spălați-vă fața cu apă caldă. Luați opt linguri de bicarbonat de sodiu și amestecați-o cu o ceașcă de apă și amestecați ingredientele până când acestea formează o pastă relativ groasă. Aplicați amestecul acneei și lăsați-o să stea pe piele timp de aproximativ 15 minute. Clătiți-vă fața cu apă și lăsați-o uscată.
 3. Faceți o spălare față de casă de casă de făină de gram și de curcumă.
  3
  Faceți o spălare față de casă de casă de făină de gram și de curcumă. Făina de gram elimină excesul de ulei din piele și curcuma acționează ca un antiseptic, precum și un agent natural de vindecare. Înlocuiți făina de gram cu făină de grâu, dacă pielea este foarte uscată. Se amestecă două linguri de făină de gram, o jumătate de linguriță de turmeric și 2 linguri. de apa. Spălați și curățați cu acest produs de curățare natural, delicat, antiseptic și natural. Adăugați o linguriță de ulei de măsline la amestec dacă pielea este prea uscată.
 4. Aplicați miere la cosuri.
  4
  Aplicați miere la cosuri. Mierea are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare, care pot ajuta la reducerea inflamației și la curățarea suprafețelor predispuse la acnee. Este, de asemenea, un agent natural de vindecare care vă poate ajuta să eliminați cicatricile de acnee păstrând în același timp fără germeni fața. [7] Spălați-vă mâinile și fața. Utilizați degetele dvs. curate pentru a aplica miere pentru fiecare cos. Repetați de două ori pe zi sau după cum este necesar.
 5. Pune o pasta de castravete pe fata in fiecare zi.
  5
  Pune o pasta de castravete pe fata in fiecare zi. Pielea ta poate izbucni în acnee atunci când devine prea deshidratată, precum și atunci când devine prea gras. Castraveții vă pot ajuta să vă păstrați hidratul, având unul dintre cele mai mari conținuturi de apă din orice alimente. Pentru a face o pastă de castravete: Luați jumătate dintr-un castravete mic (pielea pe) și reduceți-l la o pastă în blender sau procesor de alimente. Aplicați pasta de castravete pe piele și lăsați-o să stea acolo timp de 20 până la 30 de minute. Spălați-l cu apă caldă.

Cap 3
Crearea unei diete sănătoase și a stilului de viață

 1. Păstrați-vă hidratat.
  1
  Păstrați-vă hidratat. După cum sa menționat mai sus, pielea se poate deteriora și poate forma acnee atunci când devine foarte uscată. Pentru a vă menține pielea hidratată, încercați să beți multă apă. Încercați să beți cel puțin 8 până la 12 pahare de apă în fiecare zi și luați în considerare consumul mai mult dacă sunteți foarte activ. Dacă vă plictisiți de apă obișnuită, încercați să adăugați niște suc de fructe la paharul dvs. pentru a vă da puțină apă. [8]
 2. Stați departe de alimente care vă pot face să ieșiți.
  2
  Stați departe de alimente care vă pot face să ieșiți. Anumite alimente, precum cele enumerate în subcategoria acestei etape, constau în principal din zaharuri simple. Sugarii simpli vă pot ridica nivelul de zahăr din sânge, ceea ce, la rândul său, creează o cerere de insulină, chiar dacă organismul dvs. nu are nevoie de el. Aceste niveluri excesive de insulină pot face pielea să producă mai mult ulei și să crească celulele care înfundă porii, ducând la cosuri. Alimentele care sunt alcătuite în principal din zaharuri simple includ [9]: grăsimi saturate precum unt și alimente prăjite. Sifon. Pâine rafinată. Zahăr. Orez alb.
 3. Exercitii zilnice.
  3
  Exercitii zilnice. Exercitarea este o modalitate importantă de a vă menține corpul, inclusiv pielea, sănătoasă. Dacă puteți, încercați să faceți exerciții timp de cel puțin 30 de minute, de trei până la cinci zile pe săptămână. Făcând acest lucru vă va menține în formă și vă va menține funcționarea corectă a corpului. Încercați să faceți ambele exerciții cardiovasculare și exerciții de forță și flexibilitate. Exemple de exerciții cardio includ mersul pe jos, ciclismul, alergarea, drumeții și înotul. Exemple de exerciții de forță și flexibilitate includ halterele, yoga și stretching-ul.
 4. Încercați să evitați stresul cât mai mult posibil.
  4
  Încercați să evitați stresul cât mai mult posibil. Stresul vă poate face să izbucniți. Stresul poate face organismul să producă mai mult cortizol. Cortizolul a fost asociat cu apariția acneelor, astfel încât dacă sunteți îngrijorat de acnee adultă, încercați să limitați cantitatea de stres pe care o experimentați în fiecare zi. Ia o multime de somn in fiecare seara. Prin obținerea a 7 sau 8 ore de somn pe timp de noapte, veți fi bine odihnă și pregătită să vă ocupați de provocările zilei.