Cum să obțineți un hamster să doarmă

Hamsterii fac de multe ori animale de companie bune, dar pot avea o mulțime de energie și, uneori, este dificil să le adormi. Hamsterii sunt cel mai adesea activi în timpul serii și noaptea, așa că vor să doarmă în timpul zilei și nu noaptea. Acest lucru poate distrage atenția proprietarilor de hamsteri, care se pot afla treji treji noaptea de un hamster tare și jucăuș. Deși este posibil să puteți înclina hamsterul să fie mai activ în cursul serii, trebuie să respectați timpii naturali de dormit ai hamsterului și să îi acordați timp să dormiți în timpul zilei.

Cap 1
Ajustarea modelelor de somn ale hamsterului

 1. Înțelegeți că hamsterii sunt crepusculare.
  1
  Înțelegeți că hamsterii sunt crepusculare. Acest lucru inseamna ca, in timp ce hamsterii nu sunt tehnic nocturna (treaz doar noaptea), ei sunt cei mai activi in ​​perioadele de rasarit si dusmani si vor fi mai activi noaptea decat in timpul zilei. [1] Daca aveti un hamster in camera voastra , ei vor dori în mod firesc să se joace noaptea.
 2. Joacă-te cu hamsterul în seara devreme.
  2
  Joacă-te cu hamsterul în seara devreme. Dacă hamsterul tău dorește să doarmă, lasă-l, dar imediat ce se mai trezește, continuă să se joace cu el. Acest lucru poate inclina hamster dvs. să stea mai mult în timpul zilei, deoarece se va bucura de joc și atenție, iar hamsterul poate fi apoi obosit și dormi mai bine noaptea. Faceți acest lucru timp de câteva zile sau chiar săptămâni până când hamsterul începe să se trezească mai devreme seara pentru a juca. Hamsterul dvs. va fi activ în timpul nopții, dar îl puteți învăța să aștepte o anumită activitate în timpul zilei.
 3. Hrăniți-vă hamsterul seara devreme.
  3
  Hrăniți-vă hamsterul seara devreme. Chiar dacă hamsterul dvs. nu este înclinat să se trezească mai târziu seara, puteți încerca să-i hrăniți puțin mai devreme. [2] Probabil că hamsterul tău nu va reuși să reziste mirosului și va ajunge să mănânce, apoi să rămână treaz să joci. Dacă faceți acest lucru în mod obișnuit, hamsterul dvs. se va asocia mai devreme cu hrănirea și va începe să se ridice mai devreme în mod natural.
 4. Scoateți toate jucăriile pe timp de noapte și le înlocuiți în timpul zilei.
  4
  Scoateți toate jucăriile pe timp de noapte și le înlocuiți în timpul zilei. În acest fel, hamsterul dvs. nu va avea nimic de jucat în timpul zilei, ceea ce îi poate face mai înclinați să doarmă și să se odihnească. Oferiți-le hamsterului o jucărie nouă sau un tratament în fiecare zi pentru al menține în picioare și activ.
 5. Fii sensibil la rasa ta de hamster.
  5
  Fii sensibil la rasa ta de hamster. Ar trebui să puteți afla ce rasă de hamster dețineți, fie prin consultarea cu funcționarul magazinului de animale de companie (înainte sau după cumpărarea animalului de companie) sau prin căutarea descrierii fizice a hamsterului dvs. online. Cele trei tipuri cele mai comune de hamsteri sunt piticul, sirianul și chinezii. [3] Hamsterii sirieni au programe de somn relativ inflexibile. Ei au nevoie să doarmă în timpul zilei și să își desfășoare activitatea în timpul seara și în timpul nopții. Hamsterii chinezi și chinezi, pe de altă parte, au programe de somn mai flexibile. Ei se pot obișnui cu activitățile din timpul zilei și pot începe să se trezească în mod natural pentru a juca. [4]

Cap 2
Ajustarea modelelor de somn ale hamsterului

 1. Lasă hamsterul să doarmă.
  1
  Lasă hamsterul să doarmă. Poate fi dăunătoare hamsterului dvs. pentru a întrerupe programul de somn. Hamsterii lipsiți de hrănire pot deveni iritabili și chiar își mușcă proprietarii sau pot dezvolta boli induse de stres. [5] Nu forțați-vă hamsterul să se trezească într-un moment în care, în mod normal, nu ar fi. Deoarece hamsterii nu sunt strict nocturni, vor avea în mod natural perioade de activitate în timpul zilei. Nu vă așteptați ca un hamster sănătos să doarmă toată ziua fără a se agita. [6]
 2. Joacă-te cu hamsterul în dimineața și în seara.
  2
  Joacă-te cu hamsterul în dimineața și în seara. Deoarece acestea sunt momentele în care hamsterul dvs. va fi, în mod natural, cel mai treaz și, prin urmare, cel mai jucaus, planificați timpul petrecut zilnic cu hamsterul, mai ales seara. Jocul regulat cu hamsterul dvs. va ajuta, de asemenea, să-l pneu, astfel încât acesta va dormi mai bine în timpul zilei. Dacă vă puteți încuraja hamsterul să ruleze pe roata lui înainte de a vă fi în pat și adormit, poate duce la hamsterul tău mai relaxat și mai liniștit în timp ce dormi.
 3. Localizați cuștile hamsterului de pe pat.
  3
  Localizați cuștile hamsterului de pe pat. Această problemă este importantă atât pentru dvs., cât și pentru hamsterul dvs. Dacă nu vrei să fii treaz treaz noaptea de către hamsterul tău în timp ce mănâncă, alergă în jurul cuștii și, în general, este activ, își pune cușca undeva de pe ureche. De exemplu, ați putea păstra cuștile hamsterului: [8] Pe podeaua din baie. Într-o cameră sau cameră de oaspeți în casă. În sufragerie, dacă va fi liniștită și întunecată noaptea.
 4. Păstrați cușca într-o cameră care este liniștită în timpul zilei.
  4
  Păstrați cușca într-o cameră care este liniștită în timpul zilei. Este important să dați hamsterului dvs. un spațiu liniștit pentru a dormi, astfel încât să se poată odihni pe deplin în timpul zilei și să nu se îmbolnăvească sau stresat. [9] De exemplu, în cazul în care camera de zi este adesea tare și aglomerată în timpul zilei, aceasta nu ar fi o locație bună pentru păstrarea cuștii hamsterului. Dacă ați cumpărat recent hamsterul dvs. dintr-un magazin de animale de companie luminos, aglomerat, ar putea dura un timp pentru ca aceștia să se stabilească într-o rutină obișnuită de dormit. Pentru a le ajuta, păstrați cuștile lor într-o cameră liniștită pentru cât mai mult timp posibil. [10]
 5. Dați hamsterului dvs. întuneric total noaptea.
  5
  Dați hamsterului dvs. întuneric total noaptea. Husă dvs. de hamster ar trebui să fie situată într-o cameră care nu este aprinsă noaptea, fie prin intermediul iluminării stradale, fie prin lumina internă din cameră. Hamsterii trebuie să se afle într-un cadru complet întunecat noaptea, la fel cum ar fi în natură. Dacă aveți o lumină de noapte în camera dvs. sau dacă păstrați hamsterul într-o cameră care rămâne luminată pe timp de noapte, va trebui să mutați locația cuștii. [11] Întunericul nocturn va face hamsterul să se simtă energizat și confortabil. Dacă este lumină noaptea, hamsterul dvs. poate deveni confuz și nesigur cum trebuie să se comporte. Fiți în concordanță cu cantitatea de lumină și întuneric pe care hamsterul dvs. le primește în fiecare zi. În general, hamsterii ar trebui să aibă 12 ore de lumină și 12 ore de întuneric pe zi. [12]

Cap 3
Cum să dormiți în mână

 1. Construiți încrederea cu hamsterul.
  1
  Construiți încrederea cu hamsterul. Cu toate că hamsterii iubesc interacțiunea umană și se dezvoltă pe măsură ce devin delicios mâncați, jucați și ridicați, vor avea nevoie de timp pentru a învăța să aveți încredere în dvs. [13] Pentru prima săptămână în care dețineți hamsterul, evitați să faceți mișcări rapide în jurul acestuia. Lăsați hamsterul să vă înduplece înainte să îl atingeți sau să îl ridicați. După aproximativ o săptămână, hamsterul dvs. va dezvolta încrederea și puteți începe să îl luați mai regulat.
 2. Țineți hamsterul.
  2
  Țineți hamsterul. Cu cât este mai confortabil ca hamsterul tău să fie atins și ținut de tine, cu atât mai devreme va fi dispus să doarmă în mână. Odată ce hamsterul dvs. este confortabil, fiind mângâiat și luat, puteți începe să transportați hamsterul pentru perioade mai lungi de timp. [14] Scoateți hamsterul în mână în timp ce îl țineți. Nu strângeți sau nu prindeți hamsterul cu mâinile. Dacă pare agitat sau inconfortabil, puneți hamsterul înapoi în cușcă. Nu trezește niciodată hamsterul tău să se joace. Când dorm în timpul zilei, lăsați hamsterul să se odihnească. Dacă vă treziți și încercați să jucați, hamsterul vă poate mușca. [15]
 3. Transportați hamsterul când este obosit.
  3
  Transportați hamsterul când este obosit. Pentru a lăsa hamsterul să doarmă în mână, va trebui să-și petreacă timpul purtând-o când este somnoros. Aceasta ar trebui să fie în seara devreme (când se va trezi) sau dimineața târziu (când se duce la culcare). Încearcă să stai jos sau să rămâi liniștit atunci când îți ții hamsterul somnoros și, curând, o să găsești dormind în mână. Nu-ți alegeți hamsterul după ce deja a adormit.

Cap 4
Punerea unui hamster bolnav pentru a dormi permanent

 1. Căutați semne de boală.
  1
  Căutați semne de boală. Deoarece hamsterii sunt animale atât de mici, poate fi dificil să-ți dai seama dacă hamsterul tău e bolnav. Cu toate acestea, hamsterii își ascund de multe ori boala cât mai mult posibil și orice boală poate deveni rapidă. Pentru a vedea dacă hamsterul dvs. este bolnav, căutați semnale precum: [16] Inactivitate și pierderea apetitului. Strălucirea sau respirația șuierătoare. Descărcarea din ochi sau nas. Diaree sau umezeală în jurul coada. Pierderea parului.
 2. Sunați-vă medicul veterinar.
  2
  Sunați-vă medicul veterinar. Hamsterii sunt predispuși la anumite boli, inclusiv la infecții respiratorii și pneumonie. Hamsterii pot contracta, de asemenea, boli de piele, inclusiv ringworm și diverse infecții. [17] Dacă bănuiți că hamsterul dvs. are o boală, sunați-l pe medicul veterinar și programați o întâlnire pentru hamsterul dvs. Multe dintre aceste boli sunt induse de stres și schimbări rapide ale dietei.
 3. Luați hamsterul la veterinar pentru a fi eutanasiat.
  3
  Luați hamsterul la veterinar pentru a fi eutanasiat. Dacă hamsterul dvs. este grav bolnav și nu poate fi salvat prin medicamente sau intervenții chirurgicale, poate fi necesar să fie eutanasiat uman. Acest lucru se va întâmpla și în cazul hamsterilor foarte vechi, a căror calitate a vieții a început să scadă. Eutanasia este ieftină, iar veteranii pot fi dispuși să efectueze procedura gratuit dacă hamsterul tău suferă. NU încercați să puneți hamsterul la adormire acasă. Deși sunt animale mici și delicate, hamsterii, ca orice alt animal, ar trebui să fie eutanasiați numai de către medicii veterinari profesioniști. [18]