Cum să scapi de zona prietenului

Noi toți am fost acolo - vă aflați în curs de dezvoltare sentimente pentru un prieten, dar nu sunteți sigur cum să procedați. Cel mai rău dintre toate, interesul tău față de iubire nu este nici pe cel mai înțelept, sau sunt mulțumiți să continue să te gândești la tine ca pe un prieten. Ați intrat în zona de prieteni "îngrijorată". Dar, înainte de disperare, ar trebui să știți că există o cale de ieșire. Amintiți-vă că relația dvs. cu prietenul dvs. este ca oricare alta și că poate crește și suferi modificări. Atâta timp cât evaluezi riscurile, începi să-ți arăți treptat interesul și să rămâi respectuos față de limitele nerostite, ai o șansă să-ți dezvolți prietenia în ceva mai profund.

Cap 1
Cântărirea consecințelor

 1. Decideți dacă merită.
  1
  Decideți dacă merită. Încercarea de a transforma prietenia într-o relație de întâlniri ar putea avea repercusiuni neintenționate. Dacă lucrurile nu funcționează, prietenia ar putea suferi sau se va încheia ca rezultat. Dacă vă pasă cu adevărat de persoana pentru care ați căzut, gândiți-vă dacă sunteți dispuși să luați această șansă. S-ar putea să decideți că sunteți mai bine ca prieteni și să vă ajustați așteptările în consecință. [1] Gândiți-vă la istoria dvs. cu cealaltă persoană și la modul în care ei acționează în favoarea dumneavoastră. Descoperiți vreun interes sau afecțiune? Cum au evoluat lucrurile între voi doi de când ați devenit prieteni? [2] Dacă persoana pe care o plătiți tinde să sublinieze ceea ce sunteți un bun prieten sau să vă compară cu un frate sau cu o soră, poate că este calea de a vă spune acest lucru ei sunt mulțumiți de rolurile dvs. stabilite.
 2. Intreaba-te ce vrei.
  2
  Intreaba-te ce vrei. Analizați natura dorințelor voastre. Aveți sentimente reale pentru prietenul dvs. sau este pur și simplu o atracție fizică? Este normal să fiți atrași din punct de vedere fizic la persoanele de sex opus, pe care le întâlniți bine, iar acest lucru se poate extinde uneori și la proprii prieteni. Acest lucru nu inseamna neaparat insa ca voi doi veti fi capabili sa indepliniti nevoile celorlalti intr-o relatie de matrimoniale. Fii sigur de ceea ce esti inainte de a face o mutare. O încercare nereușită a curții ar putea însemna sfârșitul prieteniei [4]. Cuplarea nu înseamnă neapărat părăsirea zonei prietenului. Dacă nu, ar putea face lucrurile mai confuze pentru voi.
 3. Vorbește cu prietenii tăi.
  3
  Vorbește cu prietenii tăi. Aflați cum se simte persoana pe care o simțiți, vorbind cu prietenii pe care îi aveți în comun. Ele pot oferi, de obicei, informații valoroase despre starea de spirit a interesului tău. De asemenea, ei vor putea să vă spună dacă încercarea de a continua o relație romantică este o idee bună sau dacă vă puneți în pericol prietenia. Dacă prietenii voștri se gândesc că există șansa celor doi de a vă strânge împreună, puneți-i într-un cuvânt bun în numele dvs. sau aruncați indicii subtile în interesul dumneavoastră. Auzind pe cineva apropiat de ei spunând "voi arătați atât de drăguți împreună", fie "voi doi ați face cuplul perfect" ar putea face diferența în schimbarea modului în care prietenul dvs. vă vede. În timp ce ar trebui să faceți ceea ce este potrivit pentru dvs., merită, de asemenea, să luați în considerare modul în care tu și prietenul tău care se implică în mod romantic ar putea afecta restul prietenilor tăi. Este posibil să nu vă simțiți confortabil discutând detaliile relației dvs. cu cineva care este, de asemenea, prieten cu partenerul dvs. O destrămare ar putea lăsa, de asemenea, prietenii voștri conflicți în legătură cu cea mai bună modalitate de a rămâne pe termeni buni cu amândoi.
 4. Asigurați-vă că calendarul dvs. este corect.
  4
  Asigurați-vă că calendarul dvs. este corect. Chiar dacă decideți să luați abordarea directă, nu vă vărsați curajul din albastru. Așteptați până când voi doi sunteți singuri și puteți vorbi deschis fără distragere sau jenă. Luați în considerare și alte detalii situaționale, precum și dacă prietenul dvs. trece printr-un timp stresant în viața lor sau tocmai a ieșit dintr-o relație de lungă durată, poate că nu este momentul potrivit să vă împărtășiți sentimentele cu ei. pentru a vă îndeplini calea de ieșire din zona prietenilor este atunci când dvs. și interesul dvs. vă înțelegeți bine, petreceți mult timp împreună și exprimați dorințele și frustrările legate de întâlniri. Veți fi deja înarmați cu resursele și informațiile de care aveți nevoie pentru a vă putea satisface nevoile. [7]

Cap 2
Dezvoltarea relației

 1. Petreceți mai mult timp cu prietenul dvs.
  1
  Petreceți mai mult timp cu prietenul dvs. Oferiți-vă să faceți mai des lucrurile cu prietenul dvs. și schimbați natura timpului împreună. Mai degrabă decât să interacționați ca prietenii ocazionali așa cum aveți întotdeauna, arătați mai mult interes pentru ei, mental și fizic. Iesirea din zona prietenului este adesea la fel de simplă ca schimbarea modului în care prietenul dvs. vă vede pe dvs. și dinamica împreună. Cu cât mai mult timp petreceți unul câte unul, cu atât mai multe dintre sentimentele voastre adevărate le veți putea să le arătați. [8] O modalitate bună de a obține mai mult timp cu persoana cu care sunteți interesat este să vă simțiți singur le afară. Data viitoare când vă întâlniți cu prietenii dvs., angajați-o într-o conversație privată unu-la-unu sau divergați de la grup, astfel încât doar voi doi să faceți o anumită activitate împreună. Invită-ți prietenul să facă lucrurile pe care le știi că le place, cum ar fi participarea la un concert, mersul pe jos sau joacă un sport împreună.
 2. Începeți mici și faceți-vă drumul în sus.
  2
  Începeți mici și faceți-vă drumul în sus. Nu te aștepți la o prietenie îndelungată care să se transforme într-o romantică pasională peste noapte. Dați celeilalte persoane timp să vă relaxați și să le actualizați perspectiva. Mergeți la câteva întâlniri non-întâlnite la început, apoi cereți o dată mai formală atunci când timpul este corect. Gesturile voastre să devină treptat mai flirte și jucăușă și să ajungă mai târziu la o afecțiune mai evidentă. Dacă vă împingeți prea mult, puteți sfârși prin a le sperie. [9] Poate fi greu să găsești o modalitate bună de a începe să flirtezi, care nu este incomod. Încercați să plătiți prietenului dvs. că sunteți interesat de complimente autentice din când în când, căutând sugestii despre lucrurile care vă plac în ceea ce privește aspectul și personalitatea. În cele din urmă, ei vor începe să vadă comentariile dvs. într-o lumină nouă. Învață să interpretezi comportamentul prietenului tău. Dacă reacționează bine la flirturi ușoare, ar putea fi un semn bun. Dacă aceștia tind să închidă sau să schimbe subiectul când afișezi afecțiunea, probabil că nu te interesează în acest fel.
 3. Continuați altcineva pentru o vreme.
  3
  Continuați altcineva pentru o vreme. Dacă există și altcineva care vă place, de asemenea, puteți lua în considerare această persoană. Făcând acest lucru vă poate oferi o șansă de a procesa sentimentele tale despre un prieten în timp ce, de asemenea, vă permite să aibă o relație romantică. Încercați să identificați pe cineva care nu este prieten și care credeți că ar putea fi un bun meci pentru dvs. Căutați pe cineva care vă împărtășește interesele și pe cineva cu care sunteți cu adevărat atras. Nu te preface că-ți place altcineva ca să-ți facă prietenul gelos. Dacă începeți să manifestați interes pentru altcineva, asigurați-vă că este autentic. Rețineți că, dacă prietenul tău este interesat de tine, atunci noua ta relație ar putea să-i facă să se facă gelos. Asigurați-vă că acest lucru nu este scopul dvs. în urmărirea altcuiva.
 4. Spargeți bariera de atingere.
  4
  Spargeți bariera de atingere. Micile gesturi fizice reprezintă un element de intimitate mai profundă. Încearcă să fii mai activ cu interesul tău. Luați-i brațul brusc în timp ce spuneți o poveste interesantă sau plasați-vă mâna pe spatele ei când merge pe ușa din fața ta. Acest tip de contact subtil poate trezi emoții în interesul dumneavoastră și poate crea o dorință pentru mai multe. [10] Creșteți relația fizică cu prietenul dvs. încet și respectați. Nu toată lumea îi place să fie atinsă și este posibil să sfârșesc trimiterea unui mesaj greșit dacă acționați cu presimțire sau vă puneți mâinile undeva unde nu ar trebui să fie. Una dintre diferențele majore dintre prietenii și iubitorii este că iubitorii tind să se atingă unul pe celălalt în moduri mai flirte și sugestive. Când introduceți un nivel mai intim de contact cu prietenul dvs., acesta va influența în mod natural modul în care vă văd și relația dvs. [11]
 5. Fii în avans în legătură cu sentimentele tale.
  5
  Fii în avans în legătură cu sentimentele tale. Indiferent dacă v-ați obosit să vă îmbogățiți timpul sau nu sunteți doar unul care să bată în jurul tufișului, puteți prefera să vă anunți sentimentele direct prietenului tău. Aceasta nu este întotdeauna o idee proastă. Găsiți un moment în care puteți sta cu prietenul dvs. unu-la-unu și discutați lucrurile. Fiți sincer în timp ce vă explicați, dar încercați să nu îi faceți să se simtă inconfortabil. Lăsați-i să știe că nu vă așteptați ca ei să schimbe natura prieteniei tale, ci că trebuie să-ți scoți sentimentele de pe piept. Ieșirea în aer liber va pune la îndoială orice îndoială în mintea lor și vă va da un răspuns clar dacă există sau nu șansa de a fi împreună ca ceva mai mult decât prietenii. Încercați să spuneți ceva de genul "Eu "Sunt nervos să-ți spun asta, dar simt ..." sau "Am petrecut atât de mult timp împreună și îmi place să fiu în jurul tău. Am sentimente pentru tine și ..." Prietenul tău ar putea să se confrunte cu o dilemă similară, dar ezitați să acționați pentru că nu simt că sunteți interesat. Dacă poți lucra la nervi pentru a fi cinstit, ai șanse mai mari de a primi un răspuns clar, care te poate salva de la a fi nevoit să agonizezi situația de săptămâni și săptămâni.

Cap 3
Realizarea relației

 1. Bucurați-vă de confortul întâlnirii cu un prieten.
  1
  Bucurați-vă de confortul întâlnirii cu un prieten. Dacă și prietenul tău are sentimente pentru tine, felicitări! Ați reușit să scăpați cu succes de zona prietenilor. Cei doi vă pot începe să vă mișcați înainte relația. Luarea de lucruri la nivelul următor cu un prieten poate fi o experiență minunat plină de satisfacții, deoarece este dat fiind că personalitățile dvs. sunt compatibile. Sunteți deja confortabil în jurul prietenului dvs. și știți că vă acceptă pentru cine vă aflați și acest lucru poate face menținerea relației mult mai ușoară. [13] Din moment ce știți deja caracterul, obiceiurile și insecuritățile partenerului dvs. , puteți să treceți peste primele etape uneori incomode de a vă cunoaște unii pe alții și de a tăia dreptul de a vă duși unul pe altul cu dragoste și afecțiune. Este bine să vă stabiliți. Întâlnirea cu un bun prieten s-ar putea simți puțin ciudat la început, deci da-ți timp să te adaptezi în timp ce te apropii mai mult.
 2. Fiți gata să vă așteptați la noi așteptări.
  2
  Fiți gata să vă așteptați la noi așteptări. La fel de mare ca și întâlnirea cu unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi, se schimbă și dinamica ta. Trebuie să fiți gata să respectați noile limite și așteptări care apar în timp ce sentimentele dvs. se dezvoltă. Arătați-i partenerului că îi pasă de ele mai mult decât un prieten și că îți iei în serios noile roluri de relații. Faceți un efort să le puneți mai întâi în loc să le tratați ca pe orice alt prieten. [15] Vă puteți simți destul de confortabil cu un prieten apropiat devenind noul dvs. prieten sau prietena, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să tratați încă cu aceeași considerație pe care ați avea-o în orice altă relație. Comportamentul afișat unul față de celălalt ca prieteni ar putea fi modificat pentru ca relația dvs. să aibă succes. De exemplu, partenerul dvs. vă poate aștepta să le trimiteți text atunci când vă treziți sau înainte de a vă culca. Dacă ați avut istoric rău la trimiterea de mesaje text, aceasta vă poate face să păreați insensibilă odată ce ați început să vă dating.
 3. Răsfățați-vă împreună interesele comune.
  3
  Răsfățați-vă împreună interesele comune. Ca un cuplu, puteți continua să faceți aceleași lucruri pe care le-ați făcut împreună cu prietenii. Du-te în vizionarea de benzi pe care le place atât, să stea cu prietenii sau să fiți de acord cu un loc favorit pentru a vă întâlni la cină. Istoria dvs. împreună ca prieteni vă vor pregăti pentru o poveste plină de distracție și entuziasm și vă va permite să vă conectați la un nivel mult mai profund. Veți fi familiarizați cu plăcerile și dezacordurile partenerului dvs. chiar de pe lilieci. Cel mai bun dintre toate, voi doi nu veti sfarsi niciodata lucruri despre care sa vorbiti. Unul dintre cele mai bune lucruri despre trecerea de la prietenie la intalnire este acela ca exista garantie ca voi doi aveti multe lucruri in comun . Acest lucru ia dificultatea de a planifica datele și de a gândi modalități de a petrece timpul împreună.
 4. Nu vă implicați prietenii în problemele dvs.
  4
  Nu vă implicați prietenii în problemele dvs. Comunicați unul cu celălalt în mod deschis și puteți să rezolvați pozitiv problemele când apar. Poate fi tentant să te eliberezi de ceilalți prieteni când te superi, dar asta poate complica lucrurile și le poate pune într-o poziție ciudată, deoarece sunt atât de aproape de voi doi. Trebuie să existe un anumit grad de confidențialitate în noua dvs. relație, pentru a vă păstra interacțiunile cu prietenii separați de viața dvs. ca un cuplu. [18] Împărtășirea prea multor detalii despre relația dvs. cu prietenii dvs. ar putea schimba modul în care se uită la celălalt persoană, care este dificil dacă ei sunt, de asemenea, prieteni. Din fericire, argumentarea chiar va fi mai ușoară dacă ați început să vă faceți prieteni, deoarece deja veți ști ce anume îl oprește pe celălalt și cum să îi vorbiți când sunt supărați.

Cap 4
Confruntarea cu dezamăgirea

 1. Acceptați respingerea cu grație.
  1
  Acceptați respingerea cu grație. Fiți pregătiți să vă răzgândiți odată ce vă invitați prietenul să meargă la o întâlnire sau să vă facă cunoscute sentimentele. Poate că nu se simt la fel în legătură cu tine, și asta e bine. Zâmbiți și întoarceți-vă acționând într-un mod în care știți că se simt confortabil pentru a le reasigura că vreți să fiți prietenul lor. Nu este sfârșitul lumii, și te vei simți mai bine știind odată pentru totdeauna că i-ai dat împușcăturile pe care le merita. [19] Poți să nu iei niciun răspuns. Există ceva de spus pentru determinare, dar când un tip sau o fată se hotărăște, ar trebui să o puteți accepta. [20] Sunt șanse, prietenul tău se va simți la fel de rău ca să te răpească așa cum faci. Păstrați-vă spiritele ridicate, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la deteriorarea prieteniei. Cu cât sunteți mai bine să vă ocupați de aceasta, cu atât veți avea mai multă încredere în faptul că vă vor simți în dorința de a rămâne prieteni.
 2. Găsiți sprijin de la cei dragi.
  2
  Găsiți sprijin de la cei dragi. Slăbește descurajarea iubirii neîmplinite prin petrecerea timpului cu prietenii și familia. Cu cât sunteți mai în măsură să râdeți și să vă distrați atenția, cu atât mai bine și mai mult în controlul circumstanței pe care o veți simți. Acesta va servi ca un memento că încă mai aveți oameni care au grijă de tine, chiar și atunci când lucrurile nu merg așa cum speri. 21 Vorbind despre problemele tale cu cineva apropiat de tine poate adesea ajuta la a pune lucrurile în perspectivă.
 3. Ia ceva timp pentru tine.
  3
  Ia ceva timp pentru tine. Respingerea poate stinge, iar cuvintele bune nu ajută întotdeauna. Ocazional, este mai ușor să fii singur. Puneți obligațiile sociale în așteptare pentru o perioadă de timp pentru a vă reconecta și pentru a lua inventarul lucrurilor bune din viața voastră. Acordați timp pentru a vă dezvolta o abilitate sau pentru a vă bucura de hobby-urile voastre. Având abilitatea de a vă mângâia în vremuri grele înseamnă că nu va trebui niciodată să vă faceți griji în legătură cu încercarea și eșecul. [22] Nu faceți ca părerea dvs. să vă păstrați sau să încercați să vă pedepsiți pe prietenul dvs. pentru că nu simțiți același fel. Explicați timpul pe care îl luați pentru dvs. ca o formă de vindecare și rafinament emoțional. Nevoia de a fi într-o relație va dispărea odată ce veți reuși să găsiți fericirea în a fi singur. [23]
 4. Concentrează-te pe prietenia ta.
  4
  Concentrează-te pe prietenia ta. În cel mai bun scenariu, îți împărțiți sentimentele cu tipul sau fată care vă interesează și vă sugerează că lucrați mai bine ca prieteni. Luați în considerare acest lucru o lovitură de noroc. S-ar putea să nu fie exact ceea ce ați vrut, dar este un răspuns clar și vă va informa exact unde vă aflați și ce aspecte ale prieteniei dvs. să lucrați. Gândește-te la asta ca la o ocazie de a face un nou început în relația ta și de a deveni mai apropiați ca oricând. [24] Nu există nicio garanție că prietenul tău nu-și va schimba mintea în viitor. Permiteți-vă să vă mulțumiți cu simpla prietenie pentru moment, dar nu simțiți că totul este pierdut dacă sunteți sigur de sentimentele pentru ei.
 5. Nu vă învinuiți dacă se încheie prietenia.
  5
  Nu vă învinuiți dacă se încheie prietenia. Este posibil ca interesul dvs. să nu se simtă ca și cum ar putea să rămână prietenii dvs. după ce ați aflat cum vă simțiți cu adevărat despre ei. Dacă se întâmplă acest lucru, înțelegeți că nu ați făcut nimic rău. Este important să fii sincer cu tine și cu prietenul tău, deoarece ignorarea dorințelor tale poate provoca relația să devină frustrant pentru amândoi. Uneori, totuși, lucrurile ar putea să nu funcționeze în favoarea ta. Continuați și bucurați-vă că ați dat șansa pe care a meritat-o. Găsiți modalități productive de ușurare a durerii, cum ar fi scrierea gândurilor într-un jurnal sau întoarcerea către ceilalți prieteni pentru sprijinul emoțional. Dacă cineva este dispus să nu mai fie prietenul tău pentru că a fost pus într-o poziție dificilă, sunt șanse să nu-ți aprecieze prea mult prietenia.