Cum să exfoliază pielea

Dacă pielea dvs. arată în stare uscată, galbenă sau gri, poate fi necesar să o exfoliați. Exfolierea diferă în funcție de tipul de piele. Acest eduCum vă va învăța cum să exfoliați pielea atât pe față, cât și pe corp.

Cap 1
Exfolierea corpului

 1. Cumpărați o perie naturală.
  1
  Cumpărați o perie naturală. Dacă doriți să vă exfoliați în afară de duș, puteți utiliza mișcări circulare cu o perie naturală, cu mâner lung. Această pensulă este disponibilă în secțiunea de cosmetice a majorității magazinelor de cutii, cum ar fi Target și Walmart, precum și în magazinele naturale de produse alimentare. Începeți cu picioarele și mutați-vă încet corpul. Întotdeauna periați într-o mișcare circulară într-o zonă mică înainte de a vă deplasa în zona următoare. Lucrați până la piept, apoi vă spălați spatele și brațele.
 2. Cumpărați dintr-o farmacie o loofă sau o mănușă de exfoliere.
  2
  Cumpărați dintr-o farmacie o loofă sau o mănușă de exfoliere. Aceste produse sunt realizate cu burete natural și ajută la exfolierea pielii în duș. Aceste produse nu sunt recomandate pentru utilizare pe față.
 3. Cumpărați un exfoliant care conține gropi, zahăr, sare sau o altă substanță exfoliantă naturală.
  3
  Cumpărați un exfoliant care conține gropi, zahăr, sare sau o altă substanță exfoliantă naturală. Ar trebui să spună "scrub pentru corp" sau "curățare curățare". (Nu cumpărați produse cu margele - acestea sunt acum ilegale în SUA din cauza daunelor aduse mediului.) Permiteți dușului să alerge peste pielea dvs. pentru câteva minute, dacă utilizați o freză exfoliantă sau o loofă. Alegeți apă caldă, nu fierbinte. Apa care este prea fierbinte va usca pielea. Tăiați loofa sau frecat peste pielea voastră umedă într-o mișcare circulară. Clatiti bine. Executați acest proces de exfoliere la fiecare 3 până la 7 zile, în funcție de sensibilitatea pielii.

Cap 2
Exfolierea facială pentru pielea sensibilă

 1. Găsiți o curățare delicată, de zi cu zi, care nu vă irită pielea.
  1
  Găsiți o curățare delicată, de zi cu zi, care nu vă irită pielea. Pielea sensibilă nu răspunde bine scruburilor sau detergenților acide. Persoanele cu piele sensibilă ar trebui să încerce produsul pe o zonă mică a feței și să o utilizeze numai dacă nu produce iritații.
 2. Îndepărtați pielea cu apă caldă.
  2
  Îndepărtați pielea cu apă caldă. / / Așezați un prosop de pânză moale, sub o robinetă caldă. Strângeți prosopul și puneți-l pe față timp de 1 până la 2 minute. Apa caldă va deschide porii, făcând mai ușor exfolierea.
 3. Strângeți o cantitate mică de agent de curățare pe suprafața covorului.
  3
  Strângeți o cantitate mică de agent de curățare pe suprafața covorului. Se topește săpunul pe porțiunea de mijloc a cârpei. În funcție de curățare, aceasta poate sau nu poate produce o spumă.
 4. Așezați pânza de spălat pe față în mișcări circulare.
  4
  Așezați pânza de spălat pe față în mișcări circulare. Începeți la nas, mutați-vă pe frunte și continuați în jurul restului feței.
  Folosiți o atingere delicată. Exfolierea nu necesită spălare tare.
 5. Clătiți-vă fața cu apă caldă.
  5
  Clătiți-vă fața cu apă caldă. Se usuca.
 6. Aplicați o cremă hidratantă imediat după exfoliere.
  6
  Aplicați o cremă hidratantă imediat după exfoliere. Acest proces poate produce unele roșeață, care va dispărea în câteva ore. Persoanele care sunt predispuse la roșeață ar trebui să exfolieze noaptea, dând pielea lor timp să se liniștească în timpul somnului. Dacă aveți piele extrem de uscată, aplicați un strat subțire de ulei hidratant cu 5 minute înainte de exfoliere.

Cap 3
Exfolierea facială pentru piele normală

 1. Cumpărați o frecare facială ușoară.
  1
  Cumpărați o frecare facială ușoară. Utilizați-l pe piele noaptea la fiecare 7 zile. Unii dermatologi avertizează împotriva scruburilor care folosesc gropi sau semințe pentru agentul de exfoliere. Ei recomanda margele de jojoba sau zahar. Aplicați frecarea pe față într-un mod similar celui pe care îl exfoliați corpul. Cu toate acestea, ar trebui să utilizați o atingere mai blândă și mișcări circulare mai mici.
 2. Luați în considerare investiția într-o perie de îngrijire a pielii.
  2
  Luați în considerare investiția într-o perie de îngrijire a pielii. Aceste perii oscilante sunt disponibile la contoarele de cosmetice și la unele secțiuni cosmetice din magazinele de lanț. Utilizați peria la fiecare 7 zile cu un săpun delicat de curățare. Citiți cu atenție instrucțiunile înainte de utilizare și utilizați frecvent peria dacă provoacă roșeață.
 3. Cumpărați o mască glicolică.
  3
  Cumpărați o mască glicolică. O mască glicolică poate exfolia pielea cu acizi ușori, cum ar fi acidul alfa-hidroxi și acidul beta-hidroxi. Aplicați la fiecare 7 zile conform instrucțiunilor de ambalare.
 4. Folosiți un hidratant după orice exfoliere pentru a reduce viitoarele celule moarte ale pielii, înroșirea și uscarea.
  4
  Folosiți un hidratant după orice exfoliere pentru a reduce viitoarele celule moarte ale pielii, înroșirea și uscarea.

Cap 4
Exfolierea facială pentru pielea grasă

 1. Folosiți o freză facială sau perie de îngrijire a pielii zilnic, pe timp de noapte.
  1
  Folosiți o freză facială sau perie de îngrijire a pielii zilnic, pe timp de noapte. Pielea grasă poate administra, de obicei, o exfoliere blândă în fiecare zi.
 2. Îndepărtați excesul de ulei cu tampoane glicolice.
  2
  Îndepărtați excesul de ulei cu tampoane glicolice. Aceste tampoane delicate de acid sunt disponibile în farmacii. Acestea ajută la îndepărtarea acidului și la exfoliere cu acizi, cum ar fi acidul salicilic (beta-hidroxid).
 3. Aplicați un hidratant și un agent de protecție solară după utilizarea plăcuțelor glicolice.
  3
  Aplicați un hidratant și un agent de protecție solară după utilizarea plăcuțelor glicolice. Acești acizi produc sensibilitate la soare.

Cap 5
Metode de exfoliere medicală

 1. Faceți o întâlnire cu un dermatolog dacă aveți acnee severă sau probleme cu celulele moarte se acumulează.
  1
  Faceți o întâlnire cu un dermatolog dacă aveți acnee severă sau probleme cu celulele moarte se acumulează. Medicul poate efectua mai multe tratamente pentru a elimina celulele pielii. Medicul dvs. poate utiliza microdermabraziunea, care utilizează un dispozitiv mecanic pentru a îndepărta celulele pielii. Acestea pot include cristale de sare sau perii de sârmă. Medicul dvs. poate sugera, de asemenea, coaja chimică. Aceste coji folosesc acizi mai puternici care sunt utili în tratarea acneei. Nu sunt folosite pentru toate tipurile de piele.