Cum să conduci o mașină cu o transmisie automată

Mașinile cu transmisii automate sunt foarte populare atât pentru șoferii noi, cât și pentru cei experimentați, deoarece în general sunt mai ușor de operat decât transmisiile manuale și pot fi mai confortabili pentru călătorii lungi. Acești pași simpli vă vor îndruma să învățați să utilizați o transmisie automată, dar rețineți: înainte de a utiliza orice autovehicul, asigurați-vă că aveți o licență de conducere valabilă și că ați înțeles toate legile locale privind traficul.

Cap 1
Pregătirea pentru a conduce

 1. Intră în mașina ta.
  1
  Intră în mașina ta. Deblocați vehiculul cu un clic sau o cheie și urcați în partea conducătorului auto.
 2. Reglați mașina la nevoile dvs.
  2
  Reglați mașina la nevoile dvs. Reglați scaunul în orice direcție pe care sunteți în măsură să o găsiți necesară, astfel încât să puteți atinge confortabil toate comenzile și să vedeți bine ferestrele. Deplasați oglinzile astfel încât să puteți vedea în spatele și pe laturile vehiculului în mod clar. Identificați punctele nevăzătoare ale mașinii înainte de a începe să conduceți, astfel încât să le puteți verifica înainte de a efectua modificări sau modificări ale benzii.
 3. Identificați comenzile.
  3
  Identificați comenzile. Este esențial să găsiți pedalele de accelerație și frână, volanul, maneta selectorului de viteze, comenzile de lumină, dispozitivul de dezaburire și ștergătoarele de parbriz înainte de a începe.
  Pedalele de frână și de accelerație sunt situate în partea din față a zonei unde sunt picioarele. Pedala de frână este pe partea stângă, accelerația este în partea dreaptă. Volanul este roata mare din centrul consolei șoferului. Rotiți-o spre stânga și spre dreapta pentru a roti roțile vehiculului. Amplasat pe coloana de direcție (de obicei pe partea stângă) este o pârghie mică care are o poziție de repaus în mijloc și două poziții de blocare deasupra și dedesubt. Acesta este semnalul de semnalizare. Deseori pe partea stângă a volanului montat în consola sau un buton pe una dintre pârghiile de pe coloana de direcție este comanda care activează și dezactivează farurile. Pârghia selectorului de viteze va fi în mod obișnuit într-una din cele două locuri: fie este montată în partea dreaptă a coloanei de direcție, fie între scaunele șoferului și pasagerului. Acesta va avea un afișaj indicând indicatoarele de viteză, marcate de obicei cu literele "P", "D", "N" și "R" și câteva numere. Pe pârghiile de schimbare a coloanei de direcție, acest afișaj este situat, de obicei, pe panoul de bord, sub vitezometru.
 4. Pune-ți centura.
  4
  Pune-ți centura. Asigurați-vă că dumneavoastră și pasagerii din vehicul purtați centuri de siguranță în orice moment.

Cap 2
Utilizarea vehiculului în "drive"

 1. Porniți mașina.
  1
  Porniți mașina. Puneți piciorul drept pe pedala de frână și împingeți-o în jos, apoi introduceți cheia și rotiți-o în sensul acelor de ceasornic pentru a porni vehiculul.
 2. Selectați uneltele dvs.
  2
  Selectați uneltele dvs. Păstrați piciorul pe pedala de frână și deplasați maneta de viteze în poziția "Drive". Această unelte este marcată cu "D" pe panoul afișajului și va fi evidențiată când ați selectat-o ​​cu succes.
  Pentru pârghiile de schimb montate pe coloana de direcție, trageți maneta spre dumneavoastră înainte de a vă deplasa în sus și în jos pentru a selecta o treaptă de viteză. Pentru pârghiile de schimb montate pe podea, există de obicei un buton lateral pentru deblocarea pârghiei. Acesta poate fi apoi mutat de-a lungul liniei sale în poziție.
 3. Eliberați frâna de mână.
  3
  Eliberați frâna de mână. Aceasta este fie o pârghie între cele două scaune din față, fie o pedală din extrema stângă a zonei piciorului. Este posibil să existe o pârghie de eliberare de deasupra frânei de parcare inferioare sau un buton pentru a împinge modelul de sus înainte să îl puteți dezactiva.
 4. Verificați împrejurimile.
  4
  Verificați împrejurimile. Uită-te în jurul mașinii, inclusiv pete orb, pentru a vedea dacă în apropiere există obiecte sau ființe în mișcare. Asigurați-vă că vă păstrați ochii în principal pe direcția în care vă deplasați.
 5. Ia mașina în mișcare.
  5
  Ia mașina în mișcare. Lăsați încet presiunea pe pedala de frână și mașina va începe să se miște încet. Scoateți piciorul de pe frână, utilizați același picior pentru a apăsa ușor pedala de gaz și mașina va începe să se deplaseze mai repede. Nu este nevoie să schimbați vitezele în ceea ce privește viteza în cazul conducerii normale pe șosea.
 6. Rotiți volanul pentru a porni mașina.
  6
  Rotiți volanul pentru a porni mașina. În "unitate", rotiți-o spre stânga pentru a întoarce mașina spre stânga și pentru ao întoarce spre dreapta pentru a porni mașina în dreapta.
 7. Aplicați frânele pentru a încetini sau opri autovehiculul.
  7
  Aplicați frânele pentru a încetini sau opri autovehiculul. Luați piciorul drept de pe pedala de accelerație și mutați-l pe frână, aplicând o presiune treptată pentru a nu se mișca până la oprire. Când doriți să începeți din nou, schimbați piciorul înapoi la accelerator.
 8. Parchează mașina.
  8
  Parchează mașina. Când ați ajuns la destinație, opriți vehiculul complet prin aplicarea presiunii treptate asupra pedalei de frână și deplasați maneta schimbătorului în poziția "P". Opriți motorul prin rotirea cheii în sens invers acelor de ceasornic. Nu uitați să opriți farurile și să acționați frâna de parcare înainte de a ieși din mașină.

Cap 3
Dispozitive alternative de operare

 1. Călătorie înapoi.
  1
  Călătorie înapoi. Dacă trebuie să călătoriți înapoi, asigurați-vă că vehiculul este complet
 2. Utilizați uneltele inferioare.
  2
  Utilizați uneltele inferioare. Uneltele marcate cu "1", "2" și "3" sunt cunoscute sub numele de unelte inferioare. Acestea pot funcționa ca un fel de sistem de frânare în motor atunci când trebuie să vă salvați frânele reale. Mergând pe dealuri abrupte este o bună utilizare a acestei tehnici. Cu toate acestea, prima treaptă trebuie utilizată numai atunci când trebuie să mergeți foarte încet. Nu este nevoie să vă opriți atunci când treceți între aceste angrenaje și Drive.