Cum să vopsiți părul albite

Schimbarea culorii părului poate fi subtilă sau scandaloasă, pur și simplu acoperind fire de gri sau adăugând evidențieri, sau mergând în albastru, violet, roz cald sau o combinație de culori. Albirea părului vă va lăsa de culoare naturală, lăsându-vă părul gata să preia culoarea nouă. Acesta poate fi un proces de lungă durată care se concentrează, deci alegeți un moment în care nu sunteți depășit și vă puteți concentra pe obținerea rezultatelor pe care le căutați.

Cap 1
Utilizarea vopselei cu vitrine stocate

 1. Determinați ce culoare doriți să vă vopsiți părul.
  1
  Determinați ce culoare doriți să vă vopsiți părul. După ce ți-ai albit părul, trebuie să hotărăști ce culoare vrei să ai. Straturile cuticulare ale firelor de păr au fost perturbate în procesul de albire, ceea ce permite peroxidului de hidrogen (un ingredient cheie în înălbirea de păr) să pătrundă în firul de păr și să iasă din culoare. În funcție de culoarea naturală a părului și de cât timp ați lăsat în bleach, parul dvs. ar putea fi acum galben, alb sau roșcat. Părul dvs. este acum gata să preia culoarea și adesea va lua culoarea mult mai rapid și mai profund decât dacă nu v-ați albit părul. Puteți alege să vă vopsiți părul într-o culoare naturală, cum ar fi nuanțele de maro, negru, roșu sau blond. S-ar putea să alegeți și o culoare ca roșu, albastru, violet, roz și așa mai departe. Pentru mai multe efecte naturale de culoare, rămâneți în decurs de 1-3 culori în culoarea dvs. naturală. Luați în considerare culoarea de bază a părului după albire și culoarea de bază a colorantului pe care îl veți folosi. Acestea pot intra în conflict și vă pot da culoarea greșită. Dacă părul tău alb este gălbui și colorantul tău are o culoare albastră de bază, poți ajunge cu păr verzui. Folosind vopseaua cu culoarea violeta, cu toate acestea, va compensa galben in parul tau, oferindu-te rezultate mai bune. Utilizați o roată pentru culoarea părului pentru a selecta nuanța potrivită. [1] Pentru a determina culoarea de bază a vopselei, verificați site-ul producătorului de coloranți pentru o "listă de palete" sau ceva similar, care clasifică culorile în nuanțe calde, neutre și reci. De asemenea, puteți cumpăra componente diferite ale unui set de coloranți pentru păr la un magazin de cosmetică. Aceste produse vor indica culoarea lor de bază pe pachetul lor (de exemplu, albastru, albastru-violet, violet, violet-roșu, roșu, etc.) [2] Acordând atenție paletei de culori a vopselei pentru păr va ajuta la reducerea riscului de a se termina cu o culoare greșită în păr. Uită-te la părul tău în fotografii din copilarie. Acest lucru vă va ajuta să determinați modul în care părul dvs. va reacționa la anumite culori. Dacă părul dvs. avea o culoare mai caldă (blondă de miere sau similară), parul dvs. va reacționa probabil cu o culoare mai caldă acum. În mod similar, dacă părul dvs. era mai rece (blondă de cenușă, brunetă), parul dvs. va avea probabil subtoni mai subțiri când îl vopsiți acum. Asigurați-vă că luați în considerare mediul de lucru atunci când alegeți o culoare; multe locuri de muncă iau în considerare culoarea părului strălucitor și nenatural pentru a fi neprofesională.
 2. Determinați cât timp doriți să dureze culoarea.
  2
  Determinați cât timp doriți să dureze culoarea. Există numeroase tipuri de coloranți cumpărați în magazine, inclusiv clătiri permanente, semi-permanente și de culoare. Fiecare dintre acestea durează o perioadă diferită de timp în părul tău. Acestea pot fi achiziționate la magazinele de aprovizionare cu frumusețe, magazinele de droguri, magazinele de bacanie și magazinele de cutii precum Target sau Walmart. Coloranții permanenți sunt de lungă durată și pot produce culori foarte naturale. Ele pot produce și culori foarte puternice sau dramatice. Deoarece acestea sunt foarte puternice, cu toate acestea, ele vă pot afecta părul, deoarece trebuie să fie lăsate pe părul dvs. pentru o perioadă mai lungă de timp în timpul vopsirii. Coloranții demi-permanenți sunt un pas în jos de la permanență și de obicei durează aproximativ 20-25 de spălări. Acestea vă pot vopsi părul la 1-2 nuanțe mai întunecate și, de asemenea, pot adăuga evidențieri izbitoare. Sunt disponibile, de asemenea, și coloranți cu duritate mai scurtă și mai scurți. Coloranții semi-permanenți sunt temporari, sunt mai naturali și de obicei durează aproximativ 10 șampoane. Nu este nevoie să fie preamestecate și pot fi folosite direct din cutie. Aceste coloranți se estompează treptat, în special prin expunerea la aer și șamponare. De obicei, acestea nu conțin amoniac sau peroxid și, prin urmare, sunt mai bine utilizate pe părul fragil sau deja deteriorat. Colorantii coloranti temporari sunt folositi pentru retuze si experimente cu diferite culori ale parului. Acestea includ clătiri, spumă, spumă, cretă și creion pentru culoarea părului. Acestea acoperă de obicei părul, mai degrabă decât culoarea miezului firului de păr. Ca urmare, aceste tipuri de coloranți se clătesc în 1-3 spălări. [4] [5] Este posibil să aveți o culoare nedorită în păr după epuizarea vopselei temporare. De exemplu, dacă înălbați părul și utilizați un colorant albastru temporar, puteți obține părul verde după decolorarea albastră.
 3. Pre-condiționați părul cu un balsam adânc.
  3
  Pre-condiționați părul cu un balsam adânc. Folosit o zi sau două înainte de vopsirea părului tău alb, un balsam adânc va ajuta la formarea de umiditate în părul tău, care probabil a fost deteriorat în procesul de albire. Există o mare varietate de tipuri de produse de îngrijire a adăpostului, de la cele mai puțin costisitoare ($ 5- $ 8) până la cele mai scumpe (de la $ 30 +), cumpărate de la magazine la cele mai naturale, DIY. Există rețete pentru a vă crea propriul balsam adânc, care de obicei folosesc alimente ca bază. Căutați online pentru "rețete de balsam" pentru sugestii care utilizează banane, avocado, maioneză, iaurt, ouă, ulei de nucă de cocos sau alte alimente. [6] Acest pas va ajuta la reducerea la minimum a părului extrem de uscat și fragil după ce îl vopsiți prin creșterea umezelii și elasticității părului, capacitatea părului de a reveni la forma sa naturală. In mod ideal, v-ar fi pre-conditionat parul inainte de al albi, dar daca nu, ar trebui sa folositi inca un balsam adanc pe parul dumneavoastra inainte sa-l vopsiti din nou.
 4. Utilizați o umplutură de proteine.
  4
  Utilizați o umplutură de proteine. Suplimentul de proteine ​​va ajuta la umplerea decalajelor din păr, astfel încât culoarea să se desfășoare mai uniform și, de asemenea, vă va ajuta să adăugați culoarea înapoi în păr. Protectorul de umplutură poate fi, de asemenea, adăugat la vopseaua de păr. Pentru a adăuga umplutură de proteine ​​direct în părul tău, pune o cantitate mică în palma mâinii tale și se răspândește în parul tău. Nu trebuie să clătiți acest lucru înainte de a aplica colorantul. Alternativ, adăugați substanța de umplere a proteinei la vopseaua de păr, adăugând o cantitate foarte mică (dacă adăugați prea mult, va face vopseaua de păr prea curgătoare și, prin urmare, foarte dezordonată). Pentru a ajusta culoarea părului, adăugați umplutură de proteine. De exemplu, dacă doriți să vă vopsiți părul de la blondă albită la o culoare maro caldă, trebuie să aveți toate cele trei culori primare (roșu, galben, albastru) care intră în culoarea părului. Părul alb blond, de exemplu, furnizează culoarea galbenă. Utilizați o umplutură de proteine ​​roșii împreună cu o culoare maro-tonată de cenușă, care are subtone albastre. Împreună, acestea vor duce la culoarea corectă. [8]
 5. Testarea reacțiilor alergice.
  5
  Testarea reacțiilor alergice. Acest pas pare a fi consumator de timp, mai ales atunci când doriți să începeți să vă vopsiți părul. Dar este un pas important care vă va salva o erupție cutanată gravă (sau mai rău), dacă se întâmplă să fiți alergic la oricare dintre ingredientele dyeului. Pentru a efectua un test de alergare la plasture, aplicați un pic de colorant pe un plasture în spatele urechii. Lăsați colorantul timp de 24-48 de ore și verificați orice reacție alergică, cum ar fi o erupție cutanată, mâncărime sau arsură în acel loc. Dacă aveți o reacție alergică, oricât de ușoară, ar trebui să încercați o altă marcă. Asigurați-vă că testați noul brand pentru orice reacție alergică.
 6. Preveniți petele.
  6
  Preveniți petele. Substanțele colorante pe bază de chimicale pot pata cu ușurință pielea și mâinile, așa că aveți grijă să vă acoperiți în mod corespunzător. Purtați mănuși și acoperiți hainele cu un prosop vechi. Aplicați o cantitate mică de jeleu de-a lungul părului și a gâtului pentru a preveni petele. [9] Luați o sticlă de toner facial pe bază de alcool pentru a îndepărta vopseaua de pe piele, blaturi și pardoseli.
 7. Se amestecă culoarea.
  7
  Se amestecă culoarea. Dacă ați cumpărat vopsea permanentă, va trebui probabil să amestecați culoarea cu un dezvoltator pentru a obține culoarea corectă. Urmați instrucțiunile de pe casetă pentru a amesteca corect culoarea.
 8. Faceți un test de testare.
  8
  Faceți un test de testare. Adunați o mică bucată de păr de la nivelul gâtului. Pensule de vopsea pe acest fir, începând de la rădăcini și de lucru la capete. Setați cronometrul pentru timpul alocat recomandat de instrucțiunile din cutie (aproximativ 20 de minute). Clătiți sau ștergeți colorantul și verificați culoarea într-un prosop alb. Acest lucru vă va permite să verificați dacă vă place culoarea înainte de a vă așeza întregul cap în el. De asemenea, vă va ajuta să măsurați cât de mult timp puteți părăsi colorantul. [10]
 9. Aplicați vopseaua pe păr.
  9
  Aplicați vopseaua pe păr. Împărțiți părul în patru secțiuni. Întoarceți trei dintre aceste secțiuni în timp ce aplicați culoarea în a patra secțiune. Lucrați vopseaua în părul dvs. în secțiuni de aproximativ 2,5 cm, pornind de la rădăcini și acționând spre capete cu mâinile pentru a vă asigura o saturație completă. Când ați aplicat toate cele patru secțiuni, frecati colorantul pe tot părul ca și cum ați șamponat părul. Asigurați-vă că citiți instrucțiunile de pe cutie pentru aplicarea vopselei pe păr.
 10. Porniți cronometrul.
  10
  Porniți cronometrul. Asigurați-vă că ați citit instrucțiunile de pe cutie pentru recomandările de sincronizare. În mod normal, veți lăsa vopseaua de păr timp de aproximativ 20 de minute sau mai mult, începând cu momentul în care ați pus culoarea în ultima secțiune a părului. Unele coloranți pot recomanda chiar și un uscător încălzit pentru a ajuta procesul de culoare mai eficient.
 11. Clătiți-vă părul și aplicați balsam.
  11
  Clătiți-vă părul și aplicați balsam. Clătiți ușor părul cu apă caldă pentru a clăti colorantul rămas. Clătiți până când apa curge clar. Utilizați pachetul de balsam care a venit cu colorantul, frecându-l în părul tău. Lăsați-l în intervalul de timp recomandat de instrucțiunile din cutie și apoi clătiți-l.
 12. Prosoape uscați părul sau lăsați-l să se usuce în mod natural.
  12
  Prosoape uscați părul sau lăsați-l să se usuce în mod natural. Suflarea părului vă va usca chiar mai mult părul și vă poate afecta grav părul în timp ce se află în această stare fragilă. Asigurați-vă că nu vă judecați noua culoare până când părul nu este uscat. Culoarea parului umed aproape întotdeauna pare mai întunecată decât culoarea reală.
 13. Evitați spălarea părului timp de 2-3 zile.
  13
  Evitați spălarea părului timp de 2-3 zile. Apa, săpunul și căldura pot diminua efectul colorant asupra părului și îl pot face să scape. Lăsându-vă singur părul timp de trei zile, veți permite vopseaua să se scufunde în cuticulele părului, care s-au deschis în timpul procesului de culoare. [11] Dacă, după spălare, vopseaua de păr nu a fost menținută, puteți încerca să o vopsiți din nou, dar veți risca să o deteriorați mai departe. Dacă descoperiți că părul tău alb nu are o culoare, probabil că ar trebui să vizitezi un coafur care să-l corecteze profesional.
 14. Aveți grijă de părul vostru.
  14
  Aveți grijă de părul vostru. Parul va fi fragil și uscat după acest tratament color și va avea nevoie de condiționarea profundă pentru a restabili o anumită umiditate și elasticitate. Utilizați un balsam adânc (magazin cumpărat sau natural) cel puțin o dată pe săptămână, lăsându-l în părul tău timp de 20-30 de minute și apoi clătindu-l afară. Rezultatele pot fi îmbunătățite prin încălzirea părului cu un uscător de păr în timp ce aparatul de condiționare este în poziție. Dacă ați făcut propriul dvs. balsam cu adaos de alimente, verificați-vă că nu a fost rău. Dacă a fost amestecat mai mult de câteva zile (sau o săptămână dacă este păstrat în frigider), aruncați-l și amestecați un lot nou.
 15. Retușați colorantul la fiecare 6-8 săptămâni.
  15
  Retușați colorantul la fiecare 6-8 săptămâni. Dacă vă place efectul de culoare pe care l-ați realizat cu această operație de colorare, puteți dori să continuați cu această culoare. Chiar dacă alegeți colorant permanent, acesta va începe să se estompeze și să crească din păr în 6-8 săptămâni. Totuși, nu este nevoie să vă replțiți complet părul. Concentrați-vă doar pe vopsirea rădăcinilor, aplicând vopseaua la baza scalpului și pieptănând-o prin restul părului, chiar înainte de a ajunge la limita de timp pentru a avea vopseaua în părul dvs. [12] Pentru atingerea cea mai eficientă ups, aplicați vopseaua noii creșteri, oprindu-se acolo unde întâlnește părul pre-colorat.

Cap 2
Utilizarea produselor alimentare colorante sau alimente similare ca coloranți

 1. Determinați ce culoare doriți să vă vopsiți părul.
  1
  Determinați ce culoare doriți să vă vopsiți părul. După ce ți-ai albit părul, trebuie să hotărăști ce culoare vrei să ai. Straturile cuticulare ale firelor de păr au fost perturbate în procesul de albire, ceea ce permite peroxidului de hidrogen (un ingredient cheie în înălbirea de păr) să pătrundă în firul de păr și să iasă din culoare. În funcție de culoarea naturală a părului și de cât timp ați lăsat în bleach, parul dvs. ar putea fi acum galben, alb sau roșcat. Colorarea alimentară vine de obicei în patru culori (roșu, galben, verde și albastru), fiecare dintre acestea putând fi amestecat cu altul pentru a obține un spectru de opțiuni de culoare. Roșu și verde face maro, de exemplu, în timp ce galben și roșu face portocaliu, și albastru și roșu face purpuriu. Luați în considerare culoarea părului tău albite. Aceasta va acționa ca o culoare suplimentară în amestecul de culori.
 2. Împachetați-vă culoarea.
  2
  Împachetați-vă culoarea. Se amestecă picături de colorant alimentar cu șampon într-o sticlă goală de șampon. Adăugați 6 picături de colorant la fiecare uncie de șampon. Se amestecă suficient sampon pentru a acoperi cantitatea de păr pe care doriți să o colorați. Sigilați bine flaconul și agitați până când conținutul este complet amestecat. Adăugați 1 lingură de apă și reaplicați sticla. Se agită timp de încă 2 minute. Culoarea dvs. este acum gata de utilizare.
 3. Faceți un test de testare.
  3
  Faceți un test de testare. Adunați o mică bucată de păr de la nivelul gâtului. Pensule de vopsea pe acest fir, începând de la rădăcini și de lucru la capete. Setați cronometrul timp de 20 de minute și verificați culoarea. Adăugați mai mult timp dacă se pare că culoarea nu este exact unde ați dori să fie. Clătiți sau ștergeți colorantul și verificați culoarea într-un prosop alb. Acest lucru vă va permite să verificați dacă vă place culoarea înainte de a vă așeza întregul cap în el. De asemenea, vă va ajuta să măsurați cât timp trebuie să lăsați pe vopsea.
 4. Aplicați vopseaua pe păr.
  4
  Aplicați vopseaua pe păr. Împărțiți părul în patru secțiuni. Întoarceți trei dintre aceste secțiuni în timp ce aplicați culoarea în a patra secțiune. Lucrați vopseaua în părul dvs., pornind de la rădăcini și lucrați spre capete cu mâinile. Când ați aplicat toate cele patru secțiuni, frecati colorantul pe tot părul ca și cum ați șamponat părul.
 5. Acoperiți părul și începeți cronometrul.
  5
  Acoperiți părul și începeți cronometrul. Acoperiți-vă părul cu un capac de duș vechi și lăsați acest colorant pe părul dvs. pentru orice perioadă de la 30 de minute la 3 ore, în funcție de cât de întunecat vă place să fie. Porniți cronometrul când ați pus culoarea în ultima secțiune a părului.
 6. Clătiți-vă părul.
  6
  Clătiți-vă părul. Clătiți ușor părul cu apă caldă pentru a clăti colorantul rămas. Clătiți până când apa curge clar.
 7. Usuca-ti parul.
  7
  Usuca-ti parul. Utilizați un prosop sau un uscător pentru a vă usca părul. Alternativ, îl puteți lăsa să se usuce în mod natural. Deoarece nu ați folosit culoarea pe bază de substanțe chimice pentru a vă vopsii părul, părul dvs. nu va fi la fel de uscat și fragil și poate, prin urmare, să se ocupe de uscare imediat după vopsire.
 8. Evitați spălarea părului timp de 2-3 zile.
  8
  Evitați spălarea părului timp de 2-3 zile. Apa, săpunul și căldura pot diminua efectul colorant asupra părului și îl pot face să scape. Lăsându-vă părul singur timp de trei zile, veți permite colorarea să se scufunde în cuticulele părului dvs. [13] Este posibil să aveți o culoare nedorită în păr după ce culoarea se estompează. De exemplu, dacă înălbați părul și apoi îl vopsiți roșu, puteți obține părul portocaliu după decolorarea roșie.

Cap 3
Utilizarea kool-aid ca colorant

 1. Îndepărtați-vă părul cu Kool-Aid.
  1
  Îndepărtați-vă părul cu Kool-Aid. Vopsirea prin vopsire este un proces prin care înmuiați capetele părului în amestecul de colorant. Acest lucru este mai ușor decât vopsirea întregului dvs. cap cu Kool-Aid, care este mai greu de controlat decât vopseaua obișnuită pentru păr (deoarece este un lichid în loc de o cremă). Poate fi dezordonat rapid și ușor de pată pielea ta.
 2. Alegeți și amestecați culoarea Kool-Aid.
  2
  Alegeți și amestecați culoarea Kool-Aid. Alegeți o aromă nealcorată de Kool-Aid, care vă va oferi culoarea dorită. Punchul tropical vă va oferi un roșu mai strălucitor, Cherry dă un roșu mai adânc, iar Ciresul Negru amestecat cu Căpșuni atinge un roșu aprins. [14] Luați în considerare culoarea părului tău albite. Aceasta va acționa ca o culoare suplimentară în amestecul de culori. Umpleți un bol cu ​​1 cană de apă caldă sau fierbinte. Se amestecă în 3 pachete de cristale Kool-Aid, împreună cu 2 linguri de oțet alb și se amestecă, asigurându-se că toate cristalele se dizolvă complet [15].
 3. Faceți un test de testare.
  3
  Faceți un test de testare. Adunați o mică bucată de păr de la nivelul gâtului. Îndepărtați o fâșie de păr în vopseaua Kool-Aid. Setați cronometrul timp de 20 de minute și verificați culoarea. Adăugați mai mult timp dacă se pare că culoarea nu este exact unde ați dori să fie. Clătiți sau ștergeți colorantul și verificați culoarea într-un prosop alb. Acest lucru vă va permite să verificați dacă vă place culoarea înainte de a vă așeza întregul cap în el. De asemenea, vă va ajuta să măsurați cât timp vă lăsați părul în amestecul Kool-Aid.
 4. Îndepărtează-ți părul.
  4
  Îndepărtează-ți părul. Puneți-vă părul într-o coadă de cal și înmoaieți toată coada de cal în Kool-Aid. Veți avea nevoie să staționați timp de aproximativ 30 de minute pentru ca Kool-Aid să vă înmoaie părul, astfel încât să vă pregătiți cu o carte sau film pentru a vă menține ocupat în timp ce așteptați. Setați cronometrul pentru a vă ajuta să urmăriți timpul.
 5. Clătiți-vă părul.
  5
  Clătiți-vă părul. Clătiți ușor părul cu apă caldă până când apa curge clar.
 6. Usuca-ti parul.
  6
  Usuca-ti parul. Utilizați un prosop sau un uscător pentru a vă usca părul. Alternativ, îl puteți lăsa să se usuce în mod natural. Deoarece nu ați folosit culoarea pe bază de substanțe chimice pentru a vă vopsii părul, părul dvs. nu va fi la fel de uscat și fragil și poate, prin urmare, să se ocupe de uscare imediat după vopsire.
 7. Evitați spălarea părului timp de 2-3 zile.
  7
  Evitați spălarea părului timp de 2-3 zile. Apa, săpunul și căldura pot diminua efectul colorant asupra părului și îl pot face să scape. Lăsându-vă părul singur timp de trei zile, veți permite colorarea să se scufunde în cuticulele părului dvs. [16] Este posibil să aveți o culoare nedorită în păr după ce culoarea se estompează. De exemplu, dacă înălbați părul și apoi îl vopsiți roșu, puteți obține părul portocaliu după decolorarea roșie.

Cap 4
Utilizarea cafeniu ca colorant

 1. Împachetați-vă culoarea.
  1
  Împachetați-vă culoarea. O vopsea făcută din cafea vă va oferi o culoare maro, bogată în ciocolată. Faceți o oală de cafea cu adevărat puternică și întunecată și lăsați-o să se răcească. Se amestecă o ceașcă de cafea preparată cu 2 cești de balsam într-o sticlă goală de șampon. Adăugați 2 linguri de cafea și amestecați.
 2. Aplicați vopseaua pe păr.
  2
  Aplicați vopseaua pe păr. Împărțiți părul în patru secțiuni. Întoarceți trei dintre aceste secțiuni în timp ce aplicați culoarea în a patra secțiune. Lucrați vopseaua în părul dvs., pornind de la rădăcini și lucrați spre capete cu mâinile. Când ați aplicat toate cele patru secțiuni, frecati colorantul pe tot părul ca și cum ați șamponat părul.
 3. Acoperiți părul și începeți cronometrul.
  3
  Acoperiți părul și începeți cronometrul. Acoperiți-vă părul cu un capac de duș vechi și lăsați acest colorant pe părul dvs. timp de aproximativ o oră. Porniți cronometrul când ați pus culoarea în ultima secțiune a părului.
 4. Clătiți-vă părul.
  4
  Clătiți-vă părul. Clătiți ușor părul cu oțet de cidru de mere, care vă va ajuta să strângeți culoarea cafelei pe părul vostru. Apoi clătiți cu apă rece până când apa curge clar.
 5. Usuca-ti parul.
  5
  Usuca-ti parul. Utilizați un prosop sau un uscător pentru a vă usca părul. Alternativ, îl puteți lăsa să se usuce în mod natural. Deoarece nu ați folosit culoarea pe bază de substanțe chimice pentru a vă vopsii părul, părul dvs. nu va fi la fel de uscat și fragil și poate, prin urmare, să se ocupe de uscare imediat după vopsire.
 6. Evitați spălarea părului timp de 2-3 zile.
  6
  Evitați spălarea părului timp de 2-3 zile. Apa, săpunul și căldura pot diminua efectul colorant asupra părului și îl pot face să scape. Lăsându-vă singur părul timp de trei zile, veți permite colorarea să se scufunde în cuticulele părului dvs. [17]

Cap 5
Folosind coloranți pe baza de plante sau plante

 1. Determinați ce culoare doriți să vă vopsiți părul.
  1
  Determinați ce culoare doriți să vă vopsiți părul. După ce ți-ai albit părul, trebuie să hotărăști ce culoare vrei să ai. Straturile cuticulare ale firelor de păr au fost perturbate în procesul de albire, ceea ce permite peroxidului de hidrogen (un ingredient cheie în înălbirea de păr) să pătrundă în firul de păr și să iasă din culoare. În funcție de culoarea naturală a părului și de cât timp ați lăsat în bleach, parul dvs. ar putea fi acum galben, alb sau roșcat. Coloranții din ierburi și plante vă pot oferi culori naturale fără riscul utilizării de substanțe chimice dăunătoare. Ceaiul, henna și alte plante medicinale sunt utile și eficiente pentru vopsirea părului. Ceaiul vă poate oferi o gamă de culori, de la maro sau negru la blond sau roșu. Utilizați ceaiul negru pentru a obține culori întunecate, musetelul pentru a spori culorile blonde și ceaiul roșu sau rooibos pentru a obține culori roșii. Henna va produce culori întunecate și bogate și poate fi achiziționată la magazinele de alimente naturale sau la magazinele de alimentare cu plante medicinale. Aceasta poate ajuta părul să se simtă mai gros, deoarece acoperă fiecare fir de păr în mod individual. Luați în considerare culoarea părului tău albite. Aceasta va acționa ca o culoare suplimentară în amestecul de culori.
 2. Împachetați-vă culoarea.
  2
  Împachetați-vă culoarea. Utilizați rețetele listate aici sau căutați online rețete suplimentare pentru a obține proporțiile corecte pentru amestecarea culorilor care vă vor vopsi culoarea dorită. Folosiți pulbere de henna.
 3. Faceți un test de testare.
  3
  Faceți un test de testare. Adunați o mică bucată de păr de la nivelul gâtului. Pensule de vopsea pe acest fir, începând de la rădăcini și de lucru la capete. Setați cronometrul timp de 20 de minute și verificați culoarea. Adăugați mai mult timp dacă se pare că culoarea nu este exact unde ați dori să fie. Clătiți sau ștergeți colorantul și verificați culoarea într-un prosop alb. Acest lucru vă va permite să verificați dacă vă place culoarea înainte de a vă așeza întregul cap în el. De asemenea, vă va ajuta să măsurați cât timp trebuie să lăsați pe vopsea.
 4. Aplicați vopseaua pe păr.
  4
  Aplicați vopseaua pe păr. Împărțiți părul în patru secțiuni. Întoarceți trei dintre aceste secțiuni în timp ce aplicați culoarea în a patra secțiune. Lucrați vopseaua în părul dvs., pornind de la rădăcini și lucrați spre capete cu mâinile. Când ați aplicat toate cele patru secțiuni, frecati colorantul pe tot părul ca și cum ați șamponat părul.
 5. Acoperiți părul și începeți cronometrul.
  5
  Acoperiți părul și începeți cronometrul. Acoperiți-vă părul cu un capac de duș vechi și lăsați acest colorant pe părul dvs. pentru orice perioadă de la 30 de minute la 3 ore, în funcție de planta sau planta și cât de întunecată vă place părul să fie. Porniți cronometrul când ați pus culoarea în ultima secțiune a părului.
 6. Clătiți-vă părul.
  6
  Clătiți-vă părul. Clătiți ușor părul cu apă caldă pentru a clăti colorantul rămas. Clătiți până când apa curge clar.
 7. Usuca-ti parul.
  7
  Usuca-ti parul. Utilizați un prosop sau un uscător pentru a vă usca părul. Alternativ, îl puteți lăsa să se usuce în mod natural. Deoarece nu ați folosit culoarea pe bază de substanțe chimice pentru a vă vopsii părul, părul dvs. nu va fi la fel de uscat și fragil și poate, prin urmare, să se ocupe de uscare imediat după vopsire.
 8. Evitați spălarea părului timp de 2-3 zile.
  8
  Evitați spălarea părului timp de 2-3 zile. Apa, săpunul și căldura pot diminua efectul colorant asupra părului și îl pot face să scape. Lăsându-vă părul în pace timp de trei zile, veți permite colorarea să se scufunde în cuticulele părului dvs. [22]

Cap 6
Vizitarea unui coafor

 1. Determinați ce culoare doriți să vă vopsiți părul.
  1
  Determinați ce culoare doriți să vă vopsiți părul. După ce ți-ai albit părul, trebuie să hotărăști ce culoare vrei să ai. Straturile cuticulare ale firelor de păr au fost perturbate în procesul de albire, ceea ce permite peroxidului de hidrogen (un ingredient cheie în înălbirea de păr) să pătrundă în firul de păr și să iasă din culoare. În funcție de culoarea naturală a părului și de cât timp ați lăsat în bleach, parul dvs. ar putea fi acum galben, alb sau roșcat. Puteți alege o culoare naturală, cum ar fi nuanțele de maro, negru, roșu sau blond. S-ar putea să alegeți și o culoare ca roșu, albastru, violet, roz și așa mai departe. Asigurați-vă că luați în considerare mediul de lucru atunci când alegeți o culoare; multe locuri de muncă iau în considerare culoarea părului strălucitor și nenatural pentru a fi neprofesională. Pentru mai multe efecte naturale de culoare, rămâneți în decurs de 1-3 culori în culoarea dvs. naturală. Uită-te la părul tău în fotografii din copilarie. Acest lucru vă va ajuta să determinați modul în care părul dvs. va reacționa la anumite culori. Dacă părul dvs. avea o culoare mai caldă (blondă de miere sau similară), parul dvs. va reacționa probabil cu o culoare mai caldă acum. În mod similar, dacă părul a fost mai rece (blondă cenușie, brunetă), parul dvs. va avea probabil subtonii mai rece atunci când îl vopsiți acum.
 2. Adu o imagine.
  2
  Adu o imagine. Găsiți o imagine a culorii pe care o căutați într-o revistă și o aduceți cu dvs. Acest lucru vă va ajuta să vă transmiteți viziunea la coaforul dvs. Revistele, Pinterest și mass-media sociale sunt toate locuri minunate pentru a căuta inspirație foto.
 3. Întrebați opinia coaforului dvs.
  3
  Întrebați opinia coaforului dvs. Ei sunt experți în modul în care se amestecă culorile, cum se integrează evidențiază și subliniază și cum se obține cea mai bună culoare. Ei sunt instruiți în chimia acestor coloranți pentru păr și înțeleg cum funcționează împreună.
 4. Informați-vă coaforul dacă aveți sensibilități la culoarea părului sau la alte substanțe chimice.
  4
  Informați-vă coaforul dacă aveți sensibilități la culoarea părului sau la alte substanțe chimice. Coaforul dvs. poate dori să administreze un test de alergie și să vă reeșalonați numirea dvs. pentru o altă zi. În mod alternativ, acestea pot avea sugestii pentru coloranți mai blânzi de păr care ar fi potrivite pentru dumneavoastră.
 5. Luați în considerare părul vopsit la o școală de frumusețe.
  5
  Luați în considerare părul vopsit la o școală de frumusețe. Vopsirea părului poate fi costisitoare la un salon de coafură, de obicei începând cu 100 de dolari și urcând de acolo. Scolile de înfrumusețare reprezintă terenuri de formare pentru coafor și oferă tarife ieftine pentru tunsori și tratamente pentru păr. Elevii în formare sunt supravegheați de profesioniști calificați care oferă consultanță și remediază eventualele erori înainte ca acestea să fie dăunătoare. Nivelul stilistului va determina probabil prețul.
 6. Faceți următoarea întâlnire.
  6
  Faceți următoarea întâlnire. Pentru a vă menține culoarea părului vibrantă, vizitați-vă coaforul pentru o repaus la fiecare 6-8 săptămâni.