Cum să vă uscați rapid hainele

Hainele tale sunt ude și ai nevoie de ele. În cele din urmă, obiectivul este să eliminați rapid apa din material prin orice mijloace posibile: căldură, filare, flux de aer sau presiune. Încercați să introduceți un prosop proaspăt, uscat într-un uscător standard cu tambur pentru a accelera procesul de absorbție a apei. Încercați călcarea sau uscarea prin suflare a fiecărui articol de îmbrăcăminte pentru a evacua apa cu căldură. Înainte de a vă usca: utilizați o spălare cu spin mare, apoi răsuciți-vă îmbrăcămintea pentru a elimina excesul de apă și a accelera procesul de uscare.

Cap 1
Extinderea excesului de apă

 1. Utilizați o spălare cu spin mare.
  1
  Utilizați o spălare cu spin mare. Dacă utilizați o mașină de spălat, puteți să îmbrăcați hainele mai repede. Utilizați un set de spin înaltă pe mașina dvs. de spălat pentru a îndepărta cât mai multă apă din haine înainte de a le lua chiar de la spălare. Potrivit trustului de economisire a energiei, energia crescută folosită pentru a face acest lucru este neglijabilă în comparație cu energia necesară pentru a rula un uscător standard cu tambur. [1]
 2. Scoateți îmbrăcămintea afară, astfel încât să se usuce mai repede.
  2
  Scoateți îmbrăcămintea afară, astfel încât să se usuce mai repede. Țineți un haine ferm în ambele mâini. Strângeți, răsuciți și frământați materialul pentru a scoate cât mai multă apă posibilă. Aveți grijă să nu trageți prea tare sau să întindeți materialul. Dacă sunteți înăuntru, răsturnați apa într-o chiuvetă sau cada; dacă ești afară, poți răsturna apa direct pe pământ. Îmbrăcați îmbrăcămintea înainte de uscare, indiferent dacă intenționați să se usuce sau să se usuce. Cu cât mai multă apă în exces puteți îndepărta înainte de începerea ciclului uscat, cu atât mai repede se va usca un articol de îmbrăcăminte.
 3. Rotiți hainele într-un prosop pentru a absorbi apa.
  3
  Rotiți hainele într-un prosop pentru a absorbi apa. Puneți un prosop mare, pufos, apoi puneți îmbrăcămintea umedă deasupra. Rolați prosopul strâns cu hainele din interior. Rotiți pachetul: începeți la un capăt, rotiți metodic și continuați până când întregul prosop este răsucite. Acest lucru strânge excesul de apă din haine și în prosop. Dacă acest truc nu elimină toată apa din prima oară, luați în considerare utilizarea unui alt prosop uscat pentru a repeta răsucirea.
 4. Încearcă să salvezi hainele.
  4
  Încearcă să salvezi hainele. Puneți îmbrăcămintea umedă într-o mașină de înrădăcinare a salatei, dacă aveți unul. Acest aparat servește ca un pre-uscător rapid sau o versiune cu consum scăzut de energie a unei spălări înalte de spin: va arunca excesul de apă din haine. Veți avea totuși nevoie să vă lăsați hainele să se usuce după aceea, dar învârtirea ar trebui să facă procesul mult mai rapid, asigurându-vă că îmbrăcămintea dvs. nu este atât de udată. [2]

Cap 2
Uscarea fără uscător

 1. Utilizați un uscător de păr.
  1
  Utilizați un uscător de păr. Dacă aveți acces la un dispozitiv de suflat manual, puteți să-l utilizați pentru a vă usca rapid și intens îmbrăcămintea. Mai întâi, strângeți îmbrăcămintea umedă și puneți-o pe o suprafață curată și uscată. Întoarceți uscătorul de păr la o temperatură caldă sau înaltă - este vorba mai mult despre debitul de aer decât despre căldură. Țineți uscătorul în apropierea îmbrăcăminții și uscați-o la fața locului cu fulgere rapidă de aer fierbinte. Lucrați încet pe toată suprafața îmbrăcămintei, din față și din spate, în interior și în afară, până când totul este uscat. Rotiți frecvent îmbrăcămintea pentru a usca buzunarele, mânecile și colierele. Uscați-le din interior și din exterior pentru a vă asigura că faceți o treabă amănunțită. Aveți grijă să nu îndreptați suflanta la un loc prea mult timp. Dacă unele articole de îmbrăcăminte sau suprafețe sunt prea fierbinți, ar putea să se aprindă.
 2. Utilizați o linie de rufe sau un suport pentru uscare.
  2
  Utilizați o linie de rufe sau un suport pentru uscare. Țineți îmbrăcămintea pe o linie, dacă este posibil, sau folosiți un suport pentru uscare. O linie este de obicei cea mai rapidă, dar nu este întotdeauna practică. Asigurați-vă că ați atârnat fiecare element în mod individual, astfel încât spațiul și ventilația să se usuce rapid. Rotiți și răsturnați periodic articolele de îmbrăcăminte pentru a asigura o uscare uniformă. [3] Încercați să configurați linia sau rackul lângă o sursă de căldură. Țineți îmbrăcămintea la câțiva metri distanță de un șemineu, radiator, cazan sau cuptor. Fiți foarte atenți atunci când plasați materiale inflamabile aproape de căldură; dacă vă lăsați hainele să se încălzească prea mult sau să acoperiți o sursă de căldură, puteți risca focul. Nu îmbrăcați hainele pe o sursă de căldură. Încercați să vă configurați îmbrăcămintea pentru a vă usca undeva cu un flux de aer rapid - oriunde se mișcă aerul. Așezați-vă hainele de o fereastră (sau de afară) dacă există o briză sau instalați un ventilator pentru a simula fluxul de aer din interiorul casei. [4] Dacă utilizați un suport pentru uscare cu bare individuale, încercați să atârnați obiectele de uscat peste două bare, nu doar unul. Cu cât suprafața este mai mare pe care o expuneți la fluxul de aer, cu atât mai repede se va usca un articol de îmbrăcăminte.
 3. Folosiți un fier și un prosop.
  3
  Folosiți un fier și un prosop. Puneți îmbrăcămintea voastră umedă pe o masă de călcat, ca și cum ați fi de gând să o călcați, dar puneți un prosop subțire pe partea de sus. Fierinați prosopul ferm și profund folosind o căldură mare. Asigurați-vă că ați răsturnat îmbrăcămintea, astfel încât să apăsați pe ambele părți. Combinația de fier și prosop canalizează o anumită căldură în țesătură, iar prosopul va absorbi o parte din umiditate. Nu puneți fierul fierbinte direct pe o bucată de îmbrăcăminte umedă. Acest lucru poate întinde și poate deteriora țesătura, făcând îmbrăcămintea neacoperită. Dacă folosiți un fier de călcat pe îmbrăcăminte umedă, utilizați întotdeauna un prosop pentru protecție.

Cap 3
Tumble-drying cu prosoape

 1. Uscați un îmbrăcăminte umedă cu câteva prosoape curate și uscate.
  1
  Uscați un îmbrăcăminte umedă cu câteva prosoape curate și uscate. Prosoapele vor absorbi o parte din umiditate din îmbrăcămintea umedă, iar întregul șarj se poate usca mai repede ca rezultat. Puteți folosi câte un prosop sau câte cinci; în general, cu cât mai multe prosoape pe care le folosiți, cu atât mai rapid se vor usca hainele dvs. [5] Rețineți că acest truc funcționează cel mai bine atunci când trebuie doar să uscați rapid una sau două bucăți de îmbrăcăminte. Cu cât mai multe articole de îmbrăcăminte umede pe care le adăugați la ciclul uscat, cu atât prosoapele vor fi mai puțin eficiente - și cu cât hainele dvs. vor dura mai mult timp să se usuce.
 2. Puneți îmbrăcămintea în uscător împreună cu prosoapele.
  2
  Puneți îmbrăcămintea în uscător împreună cu prosoapele. Nu adăugați alte îmbrăcăminte. Cel mult, adăugați două sau trei bucăți de îmbrăcăminte umedă, dar nimic prea greu. Fiți conștienți de faptul că prosoapele sunt de multe ori greu de scame, deci există șansa ca scame să se acumuleze pe îmbrăcămintea dvs. Dacă nuanța este o preocupare, puteți folosi tricouri de bumbac în locul prosoapelor - deși tricourile nu vor fi la fel de absorbante ca prosoapele. Adăugarea foilor de uscător poate reduce șansele de scame din prosoapele care se construiesc pe hainele dvs. [6]
 3. Curățați capcana de scame.
  3
  Curățați capcana de scame. Când se acumulează scame, poate împiedica uscătorul să miște aerul în mod eficient, făcându-l să muncească mai mult și să folosească mai multă energie pentru a usca hainele. În funcție de designul uscătorului, capcana de scame va fi fie în partea superioară a uscătorului, fie situată chiar în interiorul ușii. Localizați capcana și scoateți ecranul. Dacă este acoperit într-un strat de scame, este deja oarecum blocat. Trageți scamele sau îndepărtați-le de pe ecran folosind unghiile. [7] Luați în considerare utilizarea unui aspirator pentru a îndepărta rapid și eficient scamele. Puteți face acest lucru pentru a finaliza lucrarea după ce ați tras la o parte volumul de scame. Nu vă faceți griji prea mult pentru a obține absolut curat - în cazul în care ecranul scame este în mare parte neobstrucționat, uscătorul va rula în apropierea eficienței de top. [8] După ce ați curățat capcana de scame pentru a vă satisface satisfacția, glisați ecranul înapoi în capcana. Asigurați-vă că se potrivește perfect. Sunteți gata să vă uscați.
 4. Uscați hainele.
  4
  Uscați hainele. Încărcați îmbrăcămintea umedă și prosoapele uscate și asigurați-vă că uscătorul nu este prea mare. Întoarceți uscătorul la cea mai ridicată setare a căldurii, care este sigură pentru îmbrăcămintea pe care încercați să o uscați - aceasta va varia de la mașină la mașină, dar în general ar trebui să folosiți o căldură mai mică pentru delicate și alte haine subțiri. Setați uscătorul să funcționeze, apoi faceți tot ce trebuie să faceți pentru a vă pregăti.
 5. Așteptați cincisprezece minute sau cât de mult puteți.
  5
  Așteptați cincisprezece minute sau cât de mult puteți. Deschideți ușa uscătorului și ridicați îmbrăcămintea (prosoapele) de pe prosoape. Ar trebui să găsiți îmbrăcămintea cea mai mare parte uscată. Dacă nu, puneți-l înapoi și rulați ciclul uscat pentru încă câteva momente. Fii răbdătoare, în funcție de uscător, ar putea fi de +/- cinci minute. Asigurați-vă că ați înlăturat prosopul uscat (care nu mai poate fi uscat) dacă ciclul durează 20 de minute sau mai mult. După acest punct, prosopul acum umed poate încetini procesul de uscare.