Cum să desenezi schițe de modă

În lumea modei, noi modele sunt prezentate sub formă de schițe desenate manual înainte de a fi tăiate și cusute. Mai întâi trageți un croitor, figura în formă de model care servește ca bază a schiței. Ideea nu este să desenezi o figură realistă, ci o pânză neagră, pe care să poți arăta ilustrații de rochii, fuste, bluze, accesorii și restul creațiilor tale. Adăugarea culorilor și a detaliilor cum ar fi volane, cusături și butoane vă ajută să vă aduceți la viață ideile.

Cap 1
Începeți schița

 1. Adunați materialele.
  1
  Adunați materialele. Alegeți un creion de plumb dur (creioanele H sunt cele mai bune), ceea ce face luminoase, semne sclipitoare, ușor de șters. Mărcile realizate cu aceste creioane nu delimitează și hârtia, care este utilă atunci când doriți să adăugați culoarea imaginii. O radieră de bună calitate și o hârtie groasă sunt, de asemenea, materiale importante pentru a avea dacă doriți ca schița dvs. să arate profesională. Dacă nu aveți tipul corect de creion, puteți face o schiță cu un număr 2. Doar amintiți-vă să faceți semne foarte ușoare, în loc să apăsați greu pe pagină. Desenarea în pix nu este recomandată, deoarece nu veți putea șterge marcajele pe care le faceți. Veți avea nevoie, de asemenea, de marcaje colorate, cerneluri sau vopsele pentru a ilustra desenele de îmbrăcăminte.
 2. Alegeți o poză pentru crocazia dvs.
  2
  Alegeți o poză pentru crocazia dvs. Modelul pentru designul dvs., numit un croitoriu, ar trebui să fie desenat într-o poză care va arăta cele mai bune elemente. Puteți să vă prezentați modelul de mers pe jos, așezat, îndoit sau în orice altă poziție. Ca începător, poate doriți să începeți cu cea mai comună poziție, care este o schiță de pistă care arată un model în picioare sau pe un pista. Acest lucru este mai ușor de a desena și vă va permite să ilustrați toate modelele dvs. în vedere pe deplin. Deoarece doriți să ilustrați desenele dvs. într-un mod care să le facă să pară profesionale și atrăgătoare, este important să le modelați pe crocisele care sunt bine proporționate și bine desenate. Mulți ilustratori de modă practică desenarea a sute de croații pentru a-și perfecționa abilitatea de a crea o varietate de poziții.
 3. Luați în considerare metode alternative pentru crearea unui crocaz.
  3
  Luați în considerare metode alternative pentru crearea unui crocaz. Este frumos să vă puteți desena propriul crocodil, deoarece vă permite să creați un model exact proporțiilor pe care le doriți. Cu toate acestea, dacă doriți să sari direct la desenarea desenelor de îmbrăcăminte, există câteva comenzi rapide pe care le puteți opta pentru a le lua: descărcați unul online, unde le veți găsi într-o serie de forme și dimensiuni. De exemplu, puteți descărca un croitor în formă de copil, un bărbat, o femeie drăgălașă și așa mai departe. Efectuați o crocantă prin trasarea conturului unui model dintr-un anunț de reviste sau dintr-o altă imagine. Doar puneți o bucată de hârtie de urmărire pe modelul pe care-l doriți și creați ușor o schiță.

Cap 2
Desenează un crocis

 1. Desenați linia de echilibru.
  1
  Desenați linia de echilibru. Aceasta este prima linie a schiței dvs. și reprezintă centrul de greutate al modelului dvs. Trageți-l de la vârful capului până la vârful degetelor, de-a lungul coloanei vertebrale a crocaziei. Acum trage un oval pentru a reprezenta capul. Aceasta este baza pandantivului tău și, din acest motiv, poate fi făcut un desen proporțional. Vă puteți gândi la croitorie ca la scheletul modelului. Linia de echilibru trebuie să fie o linie dreaptă verticală, chiar dacă doriți ca modelul să se așeze într-o poziție înclinată. De exemplu, dacă doriți ca modelul să fie poziționat cu șoldurile înclinate ușor spre stânga, trageți o linie dreaptă de echilibru în mijlocul paginii. Vreți ca această linie să se extindă de la vârful capului modelului până la pământ pe care se află în picioare. Rețineți că atunci când proiectați haine, nu este necesar un model proporțional, deoarece îmbrăcămintea este ceea ce este prezentat, nu abilitățile tale de desen. Nu vă îngrijorați prea mult despre crearea unui model cu aspect precis sau adăugarea de elemente pe față.
 2. Începeți mai întâi desenarea zonei pelvine.
  2
  Începeți mai întâi desenarea zonei pelvine. Desenați un pătrat cu lungimea egală a părții laterale pe linia de echilibru chiar sub mijlocul, unde pelvisul este poziționat în mod natural pe corp. Dimensiunea pătratului în funcție de cât de mare doriți să fie modelul dvs. Un model mai subțire ar avea o lățime pătrată mai mică decât un model cu dimensiuni plus. Păstrați-vă dorința dorită în vedere, înclinați acest pavilion pelvian, fie spre stânga sau spre dreapta. De exemplu, dacă doriți ca soldurile modelului să fie înclinate spre stânga, înclinați ușor pătratul spre stânga. Dacă doriți un model normal, doar trageți pătratul în poziție verticală fără a avea unghiuri la stânga sau la dreapta.
 3. Desenați trunchiul și umerii.
  3
  Desenați trunchiul și umerii. Extindeți liniile trunchiului în sus din cele două colțuri ale pieții pelviene. Torsul trebuie să se extindă în sus, să se îndoaie la jumătatea taliei și să se extindă din nou la umăr. Ca și în cazul unui corp uman real, umerii trebuie să aibă aceeași lățime ca și șoldurile sau partea superioară a cutiei pelvine. Când ești terminat, trunchiul ar trebui să arate ca un trunchi normal pe care l-ai vedea pe un corp. Consultați fotografiile modelelor din reviste sau anunțurile de referință. Observați cum talia este mai mică decât partea inferioară a corpului și a șoldurilor. Torsul trebuie să aibă o lungime de aproximativ două capete. Este comună pentru a schița umerii și șoldurile înclinate în direcții opuse, într-o poziție numită contrapposto sau contrapunct. Aceasta dă impresia de mișcare. Desenați talia ca o linie orizontală care este mai scurtă decât liniile umărului și șoldurilor. Acordați atenție liniilor îndoite (curba coliviei, etc.), deoarece acele unghiuri și linii sunt cruciale pentru a crea o figură care nu pare să fi dislocat părțile corpului.
 4. Schițează gâtul și capul.
  4
  Schițează gâtul și capul. Gâtul modelului ar trebui să fie o treime lățimea umărului și jumătate din lungimea unui cap. După desen, schița în cap, care ar trebui să fie proporțională cu corpul. Cu cât este mai mare capul, cu atât mai mic sau mai mic modelul arată. Puteți șterge ovalul inițial pe care l-ați desenat pentru a reprezenta capul. Desenați capul astfel încât să pară natural cu poziția pe care ați selectat-o. Puteți să-l înclinați ușor în sus sau în jos, sau spre dreapta sau spre stânga.
 5. Umpleți picioarele.
  5
  Umpleți picioarele. Picioarele ar trebui să fie cea mai lungă parte a corpului, lungimea a aproximativ patru capete. Picioarele sunt de asemenea porționate în două bucăți, coapsele (de la partea inferioară a cutiei pelvine până la partea de sus a genunchilor) și vițeii (de la fundul genunchilor până la începutul gleznelor). Rețineți că, de obicei, ilustratorii de modă exagerează înălțimea modelului făcând picioarele mai lungi decât torsul. Suprafața fiecărei coapse trebuie să aibă aproximativ aceeași lățime ca și capul. Se îngustă lățimea fiecărui picior de la coapsă până la genunchi. Până când ajungeți la genunchi, piciorul trebuie să fie o treime din lățimea porțiunii mai mari a coapsei. Pentru a desena vițeii, apăsați până la glezne. Fiecare gleznă trebuie să fie de aproximativ un sfert din lățimea capului.
 6. Finish cu picioarele și brațele.
  6
  Finish cu picioarele și brațele. Picioarele sunt relativ înguste. Trageți-le ca triunghiuri alungite care au aceeași lungime ca și capul. Construiți brațele cum ar fi picioarele, conice spre încheieturi. Asigurați-le mai mult în proporție cu trunchiul decât armele unei persoane reale, deoarece aceasta dă o impresie mai stilizată. Adăugați ultimele mâini și degete.

Cap 3
Desenarea hainei și a accesoriilor

 1. Arătați-vă designul original.
  1
  Arătați-vă designul original. Gândește-te la ceea ce arată că încerci să creezi și să o reprezinți până la ultimul detaliu. Dacă proiectați o rochie, de exemplu, adăugați modele, maneci, text, arcuri și așa mai departe pentru a crea o piesă frumoasă. Concentrați-vă pe elementele de design care sunt unice și includeți accesoriile adecvate, astfel încât stilul pe care vi-l faceți este clar. [1] Dacă aveți nevoie de idei proaspete sau nu știți de unde să începeți, căutați tendințele de modă pe internet sau în reviste pentru inspirație.
 2. Schițează hainele cu îndrăzneală.
  2
  Schițează hainele cu îndrăzneală. Deoarece scopul unui desen de moda este de a vă prezenta ideile de design, folosiți o mână îndrăzneață atunci când trageți îmbrăcămintea. Schițați hainele astfel încât acestea să pară să stea pe crocis într-un mod realist. Ar trebui să existe crețuri în jurul coatelor și la nivelul taliei, precum și în apropierea umerilor, a gleznelor și a încheieturilor. Gândiți-vă la modul în care îmbrăcați îmbrăcămintea pe o persoană și replicați-o pe modelul dvs. Amintiți-vă că diferitele țesături și structuri se află pe corp în diferite moduri. Dacă țesătura este subțire și matasoasă, se va odihni pe corp și se va îndepărta, aproape înclinată. Dacă țesătura este groasă ca denim sau lână, ea va fi boxer și va arăta mai puțină formă a corpului (gândiți-vă la jachete denim). Încercați să ilustrați textura țesăturii pe care o desenezi, indiferent dacă este netedă, grosieră, rigidă sau moale. Adăugați detalii ca paiete și butoane pentru a face ca desenul să arate mai realist. [2]
 3. Aflați cum să desenați falduri, riduri și pliuri.
  3
  Aflați cum să desenați falduri, riduri și pliuri. Utilizați diferite tipuri de linii pentru a crea diferite crease în țesătura pe care o desenați. Știind cum să desenezi pliuri, riduri și pliuri vă va ajuta să ilustrați structura îmbrăcămintei. [3] Foldurile pot fi desenate folosind linii îndoite, ondulate. Utilizați modele circulare pentru a afișa riduri. Scoateți o margine dreaptă pentru a desena plăcile exacte.
 4. Ilustrați tiparele și amprentele.
  4
  Ilustrați tiparele și amprentele. Dacă designul dvs. include o țesătură modelată sau imprimată, este important să ilustrați cu exactitate cum va arăta modelul. Începeți prin desenarea conturului îmbrăcămintei modelate, cum ar fi o fustă sau o bluză. Împărțiți-l într-o rețea cu secțiuni diferite. Completați secțiunile unul câte unul cu modelul de pe țesătură. Acordați atenție modului în care pliurile, pliurile și ridurile schimbă aspectul unui model. Poate fi nevoie să se îndoaie sau să fie tăiat în anumite puncte pentru a arăta corect. Ia timp pentru a desena detaliul în detaliu și asigurați-vă că pare același în întreaga rețea.
 5. Finalizați desenul cu umbre, cerneală și culoare.
  5
  Finalizați desenul cu umbre, cerneală și culoare. Utilizați cerneală neagră sau vopsea groasă pe liniile pe care doriți să le păstrați. Puteți șterge liniile de modelare a caroseriei și orice urme de creion fără sfârșit în acest moment. În cele din urmă, culoarea atentă în îmbrăcăminte folosind nuanțele pe care doriți desenele dvs. să le aibă. Puteți să vă culcați în îmbrăcăminte cu marcatori, cerneală sau vopsea. Se amestecă culorile și se utilizează o varietate de nuanțe pentru a ilustra desenele. Imaginați-vă cu adevărat că proiectul se îndreaptă spre tine sub spoturi pe o pistă când lucrați la umbrire și textura. Pliurile mai profunde ale țesăturii vor avea ca rezultat nuanțe mai întunecate ale culorii pe care o utilizați. În cazul în care țesătura este lovită de lumină, culorile ar trebui să apară mai ușoare. Adăugarea de caracteristici cum ar fi părul, ochelarii de soare și machiajul este o atingere finală plăcută, care va face ca schița dvs. de modă să vină la viață.
 6. Luați în considerare luarea de locuințe.
  6
  Luați în considerare luarea de locuințe. În plus față de a face o ilustrare de moda, poate doriți să creați un plan plat. Aceasta este o ilustrare a designului de îmbrăcăminte care arată conturul plat al îmbrăcămintei, ca și cum ar fi fost așezat pe o suprafață plană. Este util pentru utilizatorii care vizualizează designul să vadă versiunea plată, precum și modul în care ar arăta modelat pe un corp. [4] Plăcile ar trebui să fie desenate la scară. Faceți un efort de a crea ilustrații care să pară cât mai exacte. [5] Ar trebui să includeți și o vedere din spate a apartamentelor dvs., în special din partea din spate a designului include detalii unice. [6]