Cum să descărcați videoclipuri în siguranță

Videoclipurile pot fi descărcate în siguranță, asigurând un mediu sigur pe dispozitivul dvs., cu grijă la alegerea surselor și utilizarea cu diligență a software-ului de scanare a virușilor. Veți dori să vă asigurați că browserul dvs., sistemul de operare și scanerul de virusi sunt la curent cu cele mai recente soluții de securitate. Atunci când descărcați de pe site-uri, veți dori să vă asigurați că site-ul în sine este reputația. Dacă aveți vreo îndoială cu privire la ceea ce descărcați sau unde este găzduit, atunci cel mai bine este să găsiți un alt loc pentru al obține.

Cap 1
Descărcarea în siguranță și a celor mai bune practici

 1. Asigurați-vă că browserul dvs. web este actualizat.
  1
  Asigurați-vă că browserul dvs. web este actualizat. Păstrarea actualizată a browserului vă asigură că cele mai recente remedii de securitate sunt active în timp ce navigați pe web. Multe browsere moderne se vor actualiza în fundal pe măsură ce vor deveni disponibile. Utilizatorii Chrome pot accesa meniul "Setări> Despre" pentru a le actualiza. Chrome va înregistra, de asemenea, fișierele suspecte atunci când sunt descărcate cu un prompt dacă doriți să le păstrați. Dacă vreodată nu sunteți sigur, alegeți "Discard". Utilizatorii de firefox pot merge la "?"? > Despre Firefox "pentru actualizare. Utilizatorii Safari se pot actualiza deschizând App Store și făcând clic pe fila "Actualizare". Microsoft va actualiza automat Internet Explorer / Edge automat. Cei care utilizează un sistem de operare mai vechi decât Windows 10 pot accesa "Panoul de control> Windows Update" pentru a descărca ultimele actualizări pentru Windows și Internet Explorer.
 2. Asigurați-vă că sistemul dvs. de operare este actualizat.
  2
  Asigurați-vă că sistemul dvs. de operare este actualizat. Actualizarea sistemului de operare vă asigură că aveți cele mai recente soluții de securitate pentru dispozitivul dvs. Deși aceasta nu este o soluție sigură pentru descărcările riscante, aceasta vă va ajuta să vă protejați calculatorul de fișiere potențial dăunătoare. Utilizatorii Android pot să acceseze "Setări> Despre> Actualizări de sistem" pentru a verifica cel mai recent software disponibil pentru dispozitiv. Rețineți că disponibilitatea actualizărilor de sistem poate varia în funcție de operatorul de telefonie mobilă și de vârsta dispozitivului. Utilizatorii iOS pot să acceseze "Setări> Generalități> Update software" pentru a verifica cel mai recent software. Este posibil ca dispozitivele mai vechi să nu fie compatibile cu cele mai recente actualizări ale sistemului de operare. Utilizatorii Mac OS pot deschide magazinul "App Store" și selectați fila "Update". În versiunile mai vechi, sau dacă aplicația App Store nu este disponibilă, puteți să accesați și meniul "Actualizare software"> Actualizare software. Windows 10 descarcă și instalează automat actualizările (această caracteristică nu poate fi dezactivată). Utilizatorii versiunilor mai vechi pot merge în "Control Panel> Windows Update".
 3. Evitați site-urile și programele de partajare a fișierelor.
  3
  Evitați site-urile și programele de partajare a fișierelor. Site-urile de torrent sunt o resursă tentantă pentru videoclipuri, dar pot conține adesea fișiere rău intenționate. În plus, niciodată nu puteți fi sigur dacă fișierul pe care îl descărcați este ceea ce spune că este până când îl deschideți. Dacă alegeți să utilizați programe de partajare a fișierelor, asigurați-vă că aveți instalat un scaner pentru a verifica fișierele înainte de a le deschide.
 4. Alegeți un software care pare de încredere.
  4
  Alegeți un software care pare de încredere. Există multe opțiuni pentru programele de descărcare video. Căutați aplicații bine evaluate și foarte descărcate. Software-ul open source este adesea un pariu sigur. Majoritatea programelor care sunt open source o vor menționa pe pagina lor de produse. Dacă utilizați un browser care acceptă extensii, cum ar fi Chrome, utilizați "magazinul" pentru a căuta extensii gratuite de descărcare. Acestea vor avea de multe ori o colecție de ratinguri de calitate și popularitate, iar instalarea lor este limitată la mediul dvs. de browser.
 5. Descărcați numai din surse de încredere.
  5
  Descărcați numai din surse de încredere. Cele mai recunoscute surse pentru videoclipuri, cum ar fi magazinul iTunes, Play Store sau Amazon, vor costa bani. Dacă doriți să descărcați de pe site-uri gratuite, utilizați nume bine-recunoscute, cum ar fi YouTube sau Vimeo. Descărcarea clipurilor video de pe YouTube este un pariu sigur, deoarece este puțin probabil să transmită programe malware și puteți vizualiza orice videoclip înainte de al descărca. Ar trebui să utilizați mai multă atenție la achiziționarea unui program de descărcare. Asigurați-vă că sursa descărcării este fiabilă și că software-ul în sine este reputat. Unele site-uri care vând TV / Filme au uneori și oferte gratuite. De exemplu, Google Play are un număr de episoade (și uneori filme complete) oferite gratuit. Veți avea nevoie de un cont Google pentru a viziona și acestea pot fi descărcate pe un dispozitiv mobil cu aplicația Google Filme]. Browserele precum Firefox și Chrome vor bloca site-urile despre care se știe că au malware. Veți vedea o notificare completă atunci când se întâmplă acest lucru. Dacă sunteți pe gard despre fiabilitatea site-ului, faceți o mică cercetare preliminară pe Google.

Cap 2
Folosind un scaner de virusi

 1. Descărcați și instalați și programul antivirus.
  1
  Descărcați și instalați și programul antivirus. Există o serie de programe antivirus gratuite, de încredere, cum ar fi, ClamWin, AVG sau MalwareBytes. Clamwin este cea mai mică și mai ușoară dintre resursele sistemului, în timp ce AVG este cea mai cuprinzătoare dintre cele trei. Când instalați ClamWin, asigurați-vă că ați selectat opțiunea "Integrați cu Windows Explorer" pentru a putea să faceți clic dreapta și să scanați fișiere video la comandă. Programe precum McAfee, Symantec sau Norton sunt populare și pot fi eficiente, dar necesită abonamente. Programele antivirus mobile de la companii sunt disponibile [1], dar sunt adesea considerate nesigure și eliminate din App Store sau Play Store. [2] În locul acestor aplicații, utilizarea atentă este cea mai bună soluție.
 2. Activați actualizările automate.
  2
  Activați actualizările automate. Menținerea actualizării definițiilor antivirus este esențială pentru a asigura faptul că software-ul rămâne eficient. Majoritatea programelor vor fi setate să facă acest lucru automat, dar puteți seta manual și intervalele dacă alegeți. Definițiile virușilor ClamWin sunt actualizate automat în fundal. Veți fi anunțat automat dacă software-ul însuși trebuie actualizat. AVG poate fi programat pentru a verifica actualizările din "Opțiuni> Avansat> Setări programare> Definiții Actualizare program" Definițiile malwarebytes sunt actualizate automat. Dacă aveți nevoie, acestea pot fi descărcate manual de pe site.
 3. Scanați fișiere imediat după descărcare.
  3
  Scanați fișiere imediat după descărcare. Cele mai multe fișiere vor fi scanate atât de browser, cât și de software-ul de scanare după descărcare. Puteți, de asemenea, efectua o scanare manuală făcând clic dreapta (Ctrl click pe Mac) pe fișierul video și selectând "Scan With". Utilizatorii de Windows pot scana folosind Windows Defender dacă ați optat să nu utilizați un program anti-virus al terților.