Cum să fii amuzant

Acest eduCum îți va oferi sfaturi și indicații despre cum să fii amuzant.

Cap 1
Dezvoltarea unui simț al umorului

 1. Învață puțin despre ce te face să râzi.
  1
  Învață puțin despre ce te face să râzi. Râsul în sine este inconștient. În timp ce este posibil ca noi să ne păstrăm de râs (nu întotdeauna cu succes), este foarte greu pentru noi să producem râs la cerere, iar acest lucru va părea de obicei "forțat". [1] Din fericire, râsul este foarte contagios (suntem de 30 de ori mai multe șanse să râdem în prezența altora) și, într-un context social, este ușor să începeți să râdeți când alții râd. Studiile au arătat că trei lucruri fac ne râdem cel mai mult: un sentiment de superioritate față de altcineva care se comportă "grosolan" decât noi; o diferență între așteptarea noastră de ceva și rezultatul real; sau bun venit de la o neliniște [3].
 2. Învață să râzi în circumstanțe plictisitoare sau nefuncționale.
  2
  Învață să râzi în circumstanțe plictisitoare sau nefuncționale. Este bine să știți că un loc mai puțin amuzant este, cu atât mai ușor devine adăugarea elementului de surpriză plină de umor. Ar putea fi mai ușor să-i facem pe oameni să râdă de un loc de muncă la birou decât să-i facă pe oameni să râdă într-un club de comedie. [4] De aceea, biroul, spectacolul NBC, folosește un birou ca setare: este la fel de plictisitor devine. Chiar procesează hârtia. Cât de plictisitor este asta ?! Nu suntem obișnuiți să ne uităm la un birou ca pe un loc amuzant, deci atunci când este amuzant, este deosebit de amuzant.
 3. Învățați să apreciați stilul de joc și ghicitorul.
  3
  Învățați să apreciați stilul de joc și ghicitorul. O mare parte a timpului, comedia vine din confuzie lingvistică (neintenționată) sau jucăușie lingvistică (intenționată). Uneori găsim lucruri pline de umor atunci când există un decalaj între cuvintele noastre și semnificațiile noastre. Fragmentele freudiene sunt erori lingvistice despre care se crede că expun ceea ce gândiți cu adevărat mai degrabă decât ceea ce ați "intenționat" să spun și sunt adesea de natură sexuală. Modul de interpretare inteligent este mai intenționat: "Un pui care traversează drumul: păsările în mișcare". Sau acesta, în care se schimbă cuvintele "hochei" și "luptă": "M-am dus la luptă noaptea trecută și a izbucnit un joc de hochei".
 4. Apreciez ironia.
  4
  Apreciez ironia. Probabil că nimic din comedia nu este citat mai mult, ci mai greșit interpretat decât ironia. Ironia apare atunci când există un decalaj între așteptările noastre privind o afirmație, situație sau imagine și experiența reală a acesteia. Comedianul Jackie Mason ilustrează ironia cu o glumă: "Bunicul meu a spus întotdeauna:" Nu te uita la banii tăi, privește-ți sănătatea ". Deci, într-o zi în timp ce mă uitam la sănătatea mea, cineva mi-a furat banii. Era bunicul meu. Această glumă se amestecă cu una dintre așteptările noastre fundamentale: că bunicii sunt niște oameni prietenoși, prietenoși, care sunt absolut inofensive și că sfaturile pe care le oferă ar trebui să fie sinceră. Joke este amuzant deoarece, în ea, ni se prezintă un bun bunic care este rascal , ciudățenia și dubla trecere.
 5. Încredeți-vă în simțul interior al umorului.
  5
  Încredeți-vă în simțul interior al umorului. A fi amuzant nu vine într-un pachet "one-size-fits-all". Ceea ce te face amuzant e unic pentru tine și felul în care observi lumea. Încredeți-vă că aveți un os amuzant; ca bebeluși râdem de la vârsta de 4 luni și toți copiii exprimă umorul în mod natural din epoca grădiniței, folosind umorul pentru a se distra pe ei înșiși și pe alții. Este deja în tine - trebuie doar să o scoți!

Cap 2
Dezvoltarea unei personalități amuzante

 1. Luați-vă mai puțin în serios.
  1
  Luați-vă mai puțin în serios. Amintiți-vă cele mai stânjenitoare momente din viața dvs. până acum, lucrurile monumentale, timpurile în care ați refuzat să faceți schimbări, defectele în comunicații la care ați jucat un rol major și poate chiar și timpul când ați încercat să fiți amuzanți în jurul prietenilor dvs. și doar greierii s-au ciripit. Aceste lucruri pot fi hilar. Spuneți altor persoane despre momentele foarte jenante din viața dvs. este o modalitate foarte bună de a le face să râdă. Luați o pagină de la celebrul improvizant comic Colin Mochrie, care a spus: "Avea genul de față pe care numai o mamă ar putea să-l iubească dacă acea mamă era orb la un ochi și avea un film de lapte deasupra celuilalt ... dar, el a fost geamanul meu identic.
 2. Puneți-vă sub lumina reflectoarelor.
  2
  Puneți-vă sub lumina reflectoarelor. Spune-ți glumele care se abate de la sine, în loc să faci glume în detrimentul altora. Mai mulți oameni vor fi mai dispuși să râdă. Rodney Dangerfield sa distrat atat cu sanatatea, cat si cu aspectul lui cu acesta: "M-am dus la psihiatru si spune ca esti nebun". Îi spun că vreau oa doua opinie: "Bine, tu ești și urât!" Redd Foxx a spus asta despre devotamentul său proastă față de droguri și alcool: "Îmi pare rău pentru oamenii care nu beau sau de droguri, pentru că într-o zi ei se vor afla într-un pat de spital, vor muri și nu vor ști de ce. O glumă bună de la Henry Youngman: "Am fost atât de urâtă când m-am născut, doctorul mi-a păcălit-o pe mama mea".
 3. Cunoaște-ți publicul.
  3
  Cunoaște-ți publicul. Diferitele lucruri fac ca alți oameni să râdă. Unii oameni consideră că senzaționalul îi determină să râdă; alții descoperă că satira are trucul. Aflați ce este, și trimiteți-vă glumele și anecdotele, astfel încât acestea să se aplice la multe categorii diferite de umor și emoție deodată. Nu toată lumea știe cum ar fi să călătorim într-un elicopter sau să fii milionar sau să ai un copil. Dar majoritatea oamenilor știu cum ar fi să mergem repede, să ne imaginăm despre bani și să iubim o persoană în profunzime. Așa că faceți glumele să acopere mai mult teren prin folosirea unor emoții fundamentale, dar profunde, umane. Când sunteți într-un grup de oameni pe care nu îl cunoașteți, ascultați subiectele despre care vorbește și ce îi face să râdă. Sunt tipul de banter plin de vrăjitorie? Fâșia, sau tipul de comedie fizică? Cu cât cunoști mai bine cineva, cu atât mai ușor va fi să-i faci să râdă.
 4. Înșelați mintea.
  4
  Înșelați mintea. Inducerea în eroare a minții este ceea ce am menționat mai devreme ca fiind o surpriză. Atunci când creați o diferență între ceea ce cineva se așteaptă să se întâmple și ceea ce se întâmplă de fapt. Minciunile verbale folosesc acest element la cel mai înalt nivel posibil, încercând să-ți îndrepte atenția în același mod pe care îl fac și trucurile magice. [5] De exemplu: "Ce se întâmplă cu mincinosii când mor?" Răspunde - "Ei stau liniștiți". Această glumă funcționează pentru că trebuie să interpretați glumă în două moduri, iar creierul este temporar confundat de incapacitatea sa de a folosi experiența obișnuită. Gândiți-vă la Groucho Marx, "Un câine, o carte este cel mai bun prieten al omului, în interiorul unui câine, este prea întunecat să citească", sau linia lui Rodney Dangerfield: "Soția mea ma întâlnit la ușă noaptea trecută în o neglijă sexy. Din păcate, tocmai venea acasă.
 5. Bate fierul cât e cald.
  5
  Bate fierul cât e cald. Timpul bun este foarte important, pentru că dacă dai creierului prea mult timp pentru a rezolva o situație sau glumă, momentul amuzant va trece. Probabil, de aceea, glumele pe care oamenii le-au auzit înainte de a nu lucra, deoarece recunoașterea umple umorul deoarece creierul este deja pregătit de experiență. Răspundeți repede și loviți în timp ce există momentul plin de umor. Unele garnituri, sau revenirea, pot fi distractive. Cineva spune ceva care, în sine, nu este amuzant. Și tu bați înapoi cu ceva care face ceea ce au spus foarte amuzant. Momentul este crucial aici. Afirmația ta plină de umor trebuie să iasă rapid și complet. De exemplu, prietenul tău se gândește la păr, din anumite motive, și spune: "Nu este ciudat că avem doar părul în capul nostru și în zonele noastre publice?" Prietenul nu chiar așteaptă un răspuns. Spui: "Vorbește pentru tine." În cazul în care calendarul este totul greșit, nu vă deranjează cu gluma. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face ca o persoană amuzantă este să încercați să faceți o glumă după ce fereastra de oportunitate a trecut. Nu-ți face griji, vei avea destule șanse să spargi tăcerea cu biciul tău.
 6. Știți când să nu fiți amuzant.
  6
  Știți când să nu fiți amuzant. Fiți deosebit de atenți la glumă sau la frământări în timpul înmormântărilor și nunților, a locurilor de cult (sau a evenimentelor religioase) și de fiecare dată când umorul dvs. ar putea fi confundat cu hărțuire sau discriminare sau dacă umorul dvs. ar putea să dăuneze fizic cuiva, ca într-o glumă fizică.
 7. Fii atent.
  7
  Fii atent. Jerry Seinfeld și alți comici au făcut milioane de dolari să implementeze un stil de bază de comedie cunoscut sub numele de "umor observațional", făcând observații despre evenimentele și experiențele de zi cu zi. În timp ce știți o mulțime poate crește capacitatea de umor, nu există nici un substitut pentru a vedea o mulțime. De fapt, mulți oameni foarte pricepuți nu reușesc să vadă umorul în lucruri. Căutați umorul în situațiile de zi cu zi și vedeți ce nu fac ceilalți. Adesea, umorul neobservat care stă chiar în fața ochilor noștri are cel mai mare impact.
 8. Memorați câteva paragate.
  8
  Memorați câteva paragate. O linie poate fura spectacolul. Dorothy Parker a fost strălucită cu o singură linie; de exemplu, când i sa spus că a murit Calvin Coolidge, ea a răspuns: "Cum pot spune?" Veți avea nevoie de înțelepciune rapidă și de pregătire pentru a vă oferi o linie bună, dar studierea altora poate inspira propria voastră. Sau gândiți-vă la Calvin Coolidge însuși; o femeie a venit la el și a spus: "Domnule Coolidge, am făcut un pariu împotriva unui om care a spus că este imposibil să scoți mai mult de două cuvinte din tine". Coolidge a răspuns: "Pierdeți".

Cap 3
Stați inspirat

 1. Aflați de la oameni amuzanți.
  1
  Aflați de la oameni amuzanți. Îți poți lărgi acoperișul prin a asculta și alți oameni amuzanți. Fie că sunt comedianți profesioniști, părinții dvs., copiii dvs. sau șeful dvs., învățând de la oamenii amuzanți ai vieții dvs., este un pas cheie pentru a fi chiar amuzant. Mențineți notă despre unele lucruri mai amuzante pe care le spun sau le fac aceste persoane. Și găsiți ceea ce admirați cel mai mult în acești oameni. Chiar dacă tot ceea ce faceți este să vă alăturați propriului plan amuzant pe baza unei trăsături admirate de la fiecare persoană, veți îmbunătăți simțul amuzament extraordinar. Pătrundându-te așa, te vei ajuta să dezvolți o unealtă de tehnici pe care o poți folosi pentru a fi amuzant. Comedie a luat lumea podcast de furtuna în ultimii ani. Comediile de podcast de oameni precum Marc Maron și Joe Rogan sunt disponibile online gratuit și oferă interviuri haioase, glume și povestiri pe care le puteți încărca pe dispozitive mobile. Călătorește autobuzul în timp ce asculți un podcast de comedie și toți cei ciudați când râzi brusc în căști.
 2. Urmăriți spectacole amuzante.
  2
  Urmăriți spectacole amuzante. Există multe, multe emisiuni TV și filme cu o comedie excelentă. Britanicii, de exemplu, au un sentiment de umor foarte uscat, plin de spirit, care se preocupa in primul rand de chestiuni culturale, in timp ce americanii au mai mult un trosnet, umorul fizic care implica adesea probleme sexuale si rasiale. Obținerea unei bune contribuții a ambelor vă va ajuta să înțelegeți diferite atitudini culturale față de umor. Urmăriți comedianții improvizați. Toți bunii comici sunt improvizatori, dar comediții aleg să improvizeze pentru a trăi și experiența poate fi hilară. Participați la un spectacol improvizat și participați la el la fel de mult cum puteți - veți râde mult și veți observa exact cum iau scenarii vagi și necunoscute și le transformă într-un lucru instantaneu amuzant.
 3. Extindeți-vă cunoștințele factuale pentru materialele de glumă.
  3
  Extindeți-vă cunoștințele factuale pentru materialele de glumă. Este mult mai ușor să găsiți momente amuzante în materialul pe care îl cunoașteți bine - atitudinile dvs. la locul de muncă, cunoștințele uimitoare ale poeziei din secolul al XVII-lea, familiaritatea cu călătoriile de pescuit care au mers prost, etc. Indiferent de material, totuși, cu publicul, ceea ce înseamnă că abilitatea ta concisă de a deconstrui o poezie din secolul al XVII-lea nu s-ar putea să-și atingă amprenta cu cineva care nu cunoaște piesa! Extindeți-vă orizonturile, astfel încât să fiți conectați, indiferent de cine vorbiți. Dacă găsiți umorul în fizică și Paris Hilton, de exemplu, vă aflați pe drum. A trage o paralelă interesantă între două subiecți sălbatic diferite poate fi foarte amuzant, dacă se face bine. Fă-ți mințile. Într-un fel, a fi amuzant arată pur și simplu că sunteți suficient de inteligent pentru a găsi nuanțele pline de umor pe care alții le lipsesc. Benzi desenate fac această rutină tot timpul. Acestea subliniază obiceiurile de igienă ale clerului, de exemplu, sau practicile de reproducere ale cimpanzeilor, care o relaționează fără efort înapoi la ceva ce știe și înțelege persoana obișnuită.
 4. Citiți, citiți, citiți.
  4
  Citiți, citiți, citiți. Ia mâna pe orice și tot ce e amuzant și o consumi ca și cum mama ta ți-a spus să nu o faci. Chimistii devin chimisti prin citirea si practicarea chimiei; scriitorii sportului devin scriitori sportivi prin citirea și scrierea despre sport; veți deveni o persoană mai amuzantă prin citirea și practicarea glumelor. Citește lucrări ale unor oameni precum James Thurber, PG Wodehouse, Stephen Fry, Kaz Cooke, Sarah Silverman, Woody Allen, Bill Bryson, Bill Watterson, Douglas Adams etc. (Nu uitați cărțile pentru copii de către autorii buni; sursă pentru umor bun!) Citiți cărți de glumă. Nu va strica sa aveti cateva bancuri bune memorate. Să sperăm că citirea glumelor bune te-ar inspira să începi să îți faci propriile glume și minuni. Când le citiți, încercați să alegeți elementele care le fac bine glume. De asemenea, încercați să aflați de ce unele glume nu funcționează. Doar pentru că ai scris asta nu înseamnă că e bine; poate fi greu să te uiți în mod obiectiv la propria noastră muncă, așa că primește feedback de la cineva care nu te cunoaște bine (în felul ăsta nu vor sugera vestea, oricare ar fi ea).
 5. Fii un ascultător activ și învață tot ce poți despre comedia.
  5
  Fii un ascultător activ și învață tot ce poți despre comedia. Ascultați cu atenție pe alții, le auziți cu adevărat și înțelegeți despre ce sunt vorba. Nu este nimic mai umil decât să recunoști că poți învăța mereu să fii mai amuzant de la alți oameni. Când sunteți ocupat concentrându-vă asupra altor persoane decât dvs., veți avea un sentiment mai bun de a ajuta pe alții prin umor. De asemenea, vă va permite să observați și să raportați și bucuriile mici ale vieții - făcând sinele vostru mai credibil și mai empatic.