Cum să îți donezi corpul științei

Pentru unii oameni, contribuția la societate nu se oprește la moartea lor. Mulți aleg să-și doneze organele, iar unii își aleg să-și doneze corpul pentru știință. Pentru cei care fac aceasta din urmă, este adesea pentru că viața cuiva care le pasă (sau a lor) a fost salvată cu tehnologie medicală sau cu o anumită procedură. Unii pot avea dorința de a "da înapoi", astfel încât să poată fi dezvoltate mai multe tratamente și să poată fi salvate mai multe vieți. [1] Aflați cum puteți face această alegere, discutați-o cu familia și completați documentele pentru a vă da corpului știința.

Cap 1
Decizia de a-ți dona corpul științei

 1. Înțelegeți ce se întâmplă când vă dați corpul științei.
  1
  Înțelegeți ce se întâmplă când vă dați corpul științei. Înainte de a muri, ați ales o facilitate sau un program și ați completat documentele necesare. După moartea dvs., cineva va contacta facilitatea sau programul care vă va aduna, de obicei, corpul. Odată ce au corpul tău, s-ar putea face mai multe lucruri cu el. Organismele donate sunt utilizate pentru testarea unor noi instrumente și echipamente medicale, testarea produselor de siguranță a autovehiculelor, studierea etapelor de degradare avansată, studiate în scopuri anatomice și testarea unor noi intervenții chirurgicale, printre altele.
 2. Alegeți între donarea organelor sau donarea corpului dumneavoastră științei.
  2
  Alegeți între donarea organelor sau donarea corpului dumneavoastră științei. Înțelegeți avantajele și dezavantajele fiecăruia. Odată cu donarea organelor, familia dvs. poate să aibă în continuare un serviciu pentru dvs. și puteți specifica în prealabil organele pe care doriți să le dați. În cazul donării de organe, familia dvs. nu poate avea șansa de a spune la revedere înainte ca organismul să fie colectat. De asemenea, nu veți putea specifica modul în care este utilizat. Decideți cât de mult control ați dori să aveți asupra a ceea ce se întâmplă corpului după moartea dvs. [3] Luați în considerare marele nevoie de organe donate. În fiecare zi, aproximativ 79 de persoane primesc un transplant de organe în timp ce 18 mor de așteptare pentru un donator. Un donator de organe poate salva 8 vieți. Majoritatea programelor doresc o donație corporală completă. Alte programe solicită să preînregistrați orice donații de organe planificate înainte de a-ți dona corpul. [4]
 3. Înțelegeți când donarea de corp nu este acceptată.
  3
  Înțelegeți când donarea de corp nu este acceptată. Unele programe nu vor accepta organisme foarte obeze și majoritatea nu vor lua corpuri cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi boala Creutzfeldt-Jakob, hepatita, HIV sau tuberculoza. [5] Organismele care au suferit traume extinse sau descompunere avansată nu vor fi acceptate. [6]
 4. Programe și facilități de cercetare.
  4
  Programe și facilități de cercetare. Uită-te la programele pentru donarea de corp voit în statul tău. Când faceți acest lucru, ar trebui să rețineți ce este important pentru dvs. Iată câteva dintre lucrurile de luat în considerare la compararea programelor / facilităților disponibile: [7] Costuri: Unele programe vor plăti pentru transportul corporal la școala medicală, în timp ce altele vor percepe taxe. Aflați ce va plăti familia ta. Opțiuni funerare sau memoriale: Majoritatea programelor vor necesita transportul aproape imediat al corpului către unitate. Poate doriți să aflați dacă rămășițele dvs. incinerate vor fi disponibile familiei dvs., dacă vă planificați un serviciu. Poate fi disponibil la câțiva ani după moartea ta. Asistența din program: Unele programe efectuează un serviciu de memorial după ce corpul a fost folosit și înainte de a fi incinerat. Programul va completa certificatul de deces și ar putea furniza informații pentru un necrolog. Tipul programului: Unele programe și facilități utilizează numai organisme donate pentru studii anatomice. Alții ar putea să le folosească ca instrumente criminalistice pentru a rezolva crimele, cum ar fi studierea decăderii avansate. Asigurați-vă că sunteți confortabil cu ceea ce va face programul cu corpul dumneavoastră.

Cap 2
Discutarea deciziei dvs.

 1. Informați-vă medicul și membrii familiei.
  1
  Informați-vă medicul și membrii familiei. Este important să îi spui familiei tale decizia ta înainte de moartea ta. Dacă faceți cercetările și faceți pregătirile necesare, familia dvs. nu va mai fi lăsată să înțeleagă dorințele voastre. Dacă nu-ți informezi familia, această surpriză le-ar putea întârzia să-ți aducă corpul la locul potrivit în timp. Verificați cu programul pe care îl utilizați pentru costurile de transport. Majoritatea programelor vor plăti pentru a vă transporta corpul în instalație, dar dacă mori suficient de departe de instalație, familia dvs. poate fi responsabilă pentru plata pentru a vă aduce acolo.
 2. Discutați opțiunile de înmormântare sau memorial.
  2
  Discutați opțiunile de înmormântare sau memorial. Familia ta nu va putea să aibă o înmormântare cu corpul tău prezent și ei ar trebui să fie pregătiți pentru asta. Poate afecta capacitatea lor de a găsi închiderea. Informați-i că aceștia pot organiza un serviciu de pomenire sau pot participa la un serviciu de comemorare la sediul unde a fost donat corpul dvs. [9] În general, școala va acoperi costul incinerării odată ce corpul nu mai este folosit pentru studiu, iar unele școlile au un parc de cimitir în cazul în care vor îngropa organele, dacă acest lucru este solicitat. Dar, dacă viitorii voștri vor să-i dea rămășițele, ei ar putea să fie nevoiți să acopere costurile de incinerare sau înmormântare.
 3. Faceți aranjamente alternative.
  3
  Faceți aranjamente alternative. Deși ați putea fi un bun candidat pentru donarea de organe și ați completat corect documentele, corpul dvs. poate ajunge să fie respins. Dacă corpul tău sa descompus, a suferit traume sau a suferit o operație majoră, poate că nu ești acceptat. Decideți ce ați vrea să faceți dacă donarea de organe nu funcționează. [10] Din nou, dați aceste dorințe clară familiei dvs., deoarece acestea le vor împlini după moartea dumneavoastră. Este întotdeauna o idee bună să o puneți în scris și să vă anunțați avocatul. Amintiți-vă că ați putea să vă donați organele chiar dacă nu ați putea să vă dați corpul. Deși decizia de a recolta organe potrivite va fi făcută în momentul morții, ar trebui să completați documentația și să vă informați familia în avans. [11] În acest fel, dacă corpul tău nu este acceptat, ar putea fi organele tale.

Cap 3
Completarea documentelor pentru a-și dărui corpul științei

 1. Obțineți formele corecte.
  1
  Obțineți formele corecte. Odată ce ați decis să vă dați corpul științei și ați ales un anumit program sau facilitate, asigurați-vă că primiți un pachet de înregistrare. Aceasta va conține de obicei detalii și formularul de consimțământ. Acest formular trebuie completat, returnat și confirmat. S-ar putea să vi se ofere o carte de portofel pentru a anunța oamenii despre intenția dvs. de a dona în momentul decesului. Fă-o cu tine în orice moment.
 2. Respectați detaliile formularului.
  2
  Respectați detaliile formularului. Unele programe solicită completarea și semnarea formularului în fața martorilor sau a unui notar public. Asigurați-vă că ați citit aceste detalii înainte de a completa orice documentație. De exemplu, este posibil să aveți nevoie de mai mulți martori peste 21 de ani. Unele programe specifică faptul că un martor trebuie să fie membru al familiei, în timp ce celălalt ar trebui să aibă legături legale cu familia (ca un avocat)
 3. Actualizați documentele.
  3
  Actualizați documentele. Doar pentru că ați completat cu succes și ați depus actele de donație corporală nu înseamnă că sunteți toți pregătiți. Trebuie să vă actualizați voința de a stipula detaliile programului de donare corporală. Acest lucru este deosebit de important dacă vă temeți că familia dvs. nu vă poate onora dorințele după moarte. Dacă vă schimbați opinia despre donarea corpului dvs., puteți renunța întotdeauna la program. Pentru aceasta, notificați programul în scris și depuneți o copie împreună cu avocatul dvs. [13]
 4. Înțelegeți-vă și informați-vă familia despre procedura după moartea dumneavoastră.
  4
  Înțelegeți-vă și informați-vă familia despre procedura după moartea dumneavoastră. În timp ce ați putea înțelege ce se va întâmpla cu corpul dumneavoastră după moarte, familia dvs. ar putea fi indiferent de ceea ce ar trebui să facă. În majoritatea cazurilor, următorul dvs. rud, soț, executor al voinței sau spitalul va trebui să intre imediat în contact cu programul medical după moartea dvs. [14] Instalația va veni, de obicei, să ridice corpul. Aveți toate informațiile necesare despre program și datele de contact disponibile pentru familia dvs., astfel încât acestea să nu fie împovărate cu detalii în timp ce se ocupă de moartea dumneavoastră.