Cum să evitați mușcăturile de țânțari

Prin multe măsuri, țânțarii sunt cele mai periculoase animale din lume. Conservatorii estimează că țânțarii sunt responsabili de sute de milioane de cazuri de malarie în fiecare an. Cu toate acestea, țânțarii transmit, de asemenea, o serie de alte boli, inclusiv virusul West Nile, febra galbenă și febra dengue. Există motive ample de a lua toate măsurile posibile pentru a evita mușcăturile de țânțari, chiar fără a lua în considerare mânia lor teribilă, agitat. Pentru cea mai bună șansă de a distruge acești mici ucigași, știți unde locuiesc țânțarii, cum să le respingă și cum să-i omorâți.

Cap 1
Prevenirea tantarilor de a te musca

 1. Purtați repulsie împotriva țânțarilor.
  1
  Purtați repulsie împotriva țânțarilor. O gamă largă de repellente special formulate împotriva insectelor sunt disponibile spre vânzare la magazinele de camping sau sportive. Aplicați insecte repellent pe suprafețele neacoperite ale pielii atunci când vă aflați în aer liber, mai ales în timpul zilei. Când utilizați agentul de protecție solară, aplicați-l înainte de insecte. Iată câteva soluții chimice comune eficiente la reprimarea țânțarilor: Repelenții care conțin 30% până la 50% DEET (N, N-dietil-m-toluamidă) sunt recomandați adulților și copiilor cu vârsta peste 2 luni și eficienți pentru câteva ore. Repellentele cu cantități mai mici de DEET oferă protecție pe termen scurt și trebuie aplicate mai des. [1] DEET poate irita pielea atunci când este aplicată direct în concentrație ridicată sau pe perioade lungi de timp. Poate chiar provoca reacții cutanate severe la anumiți indivizi. În ciuda zvonurilor contrare, DEET nu a fost niciodată dovedit științific că provoacă cancer. [2] Repelentele care conțin până la 15% picaridină, care trebuie aplicate frecvent, sunt disponibile în SUA. Repellentele cu concentrații mai mari de picaridină pot fi disponibile în unele regiuni din afara SUA [3].
 2. Luați în considerare o soluție naturală.
  2
  Luați în considerare o soluție naturală. Experimentați cu soluții non-chimice, cum ar fi Citronella (ulei de plante natural). Uleiul de arbore de ceai și vitamina B au ajutat pe unii oameni să respingă țânțarii. Ca și în cazul oricărui produs, eficacitatea acestora depinde de situație, de propriul chimic al pielii și de tipul exact al țânțarilor cu care vă confruntați. Rețineți, totuși, că așa-numitele soluții "alternative", uneori, nu sunt ținute la standardele de testare pe care principalele repere comerciale sunt - soluții alternative de cercetare și citire a mărturiilor înainte de a cheltui orice bani.
 3. Purtați cămăși largi, cu mâneci lungi și pantaloni lungi când sunteți în aer liber.
  3
  Purtați cămăși largi, cu mâneci lungi și pantaloni lungi când sunteți în aer liber. Una dintre cele mai bune modalități de a păstra țânțarii să vă musca este să vă acoperiți pur și simplu pielea. Purtați mânecile și picioarele pantalonilor cât mai mult posibil pentru a acoperi cât mai mult piele posibil. De asemenea, țineți hainele cât mai libere posibil. Acest lucru servește două scopuri: în primul rând, este mult mai confortabil în vremea fierbinte, umedă în care țânțarii se dezvoltă. În al doilea rând, țânțarii pot mușca uneori prin haine care sunt ținute strânse pe piele, mai ales dacă țesătura este subțire. Dacă aveți banii, magazinele de camping și articole sportive vând adesea pantaloni și cămăși special concepute din material puternic dar ușor. Aceste haine oferă o protecție maximă împotriva mușcăturilor de țânțari, împreună cu un nivel relativ ridicat de confort. Îmbrăcămintea poate fi, de asemenea, pulverizată cu repellent care conține permetrin sau un alt rezistent pentru înregistrarea EPA pentru o protecție mai mare. (Amintiți-vă: nu utilizați permetrinul pe piele.)
 4. Nu pierdeți bani pe un bug electric agățat "Zapper.
  4
  Nu pierdeți bani pe un bug electric agățat "Zapper. "Acestea s-au dovedit a ucide foarte multe bug-uri foarte eficient, dar, în general, bug-urile ucise sunt cele non-dăunătoare. [4] În plus, zgomotul pe care îl generează tinde să fie neplăcut. utilizați căldură și dioxid de carbon pentru a atrage țânțarii și apoi a le prinde sau a le ucide prin intermediul unor plase, recipiente sau substanțe chimice.
 5. Așteptați cu o plasă de țânțari peste pat.
  5
  Așteptați cu o plasă de țânțari peste pat. Plasa de țânțari are găuri fine suficient de mari pentru a permite brizele să treacă cu ușurință, dar suficient de mici pentru a menține țânțarii și alte insecte muscând afară. Așezați plasa peste patul dvs., fixând partea superioară a plasei pe una sau mai multe suprafețe. Susțineți plasa astfel încât să fie cortată fără a vă agăța. Asigurați-vă că dormi fără a atinge părțile laterale - țânțarii vă pot mușca de fapt prin plasă dacă este strâns pe piele. Verificați găurile în mod regulat - fixați-le cu bandă pentru o fixare rapidă. Protejați copiii cu vârsta mai mică de 2 luni folosind un suport acoperit cu plase de țânțari cu o margine elastică pentru o strângere strânsă.

Cap 2
Evitarea habitatelor tantarilor

 1. Evitați părți ale lumii în care țânțarii sunt obișnuiți.
  1
  Evitați părți ale lumii în care țânțarii sunt obișnuiți. Din păcate, țânțarii trăiesc pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Cu toate acestea, acestea sunt, în general, mai frecvente în zonele mai calde și umede, care tind să fie aproape de ecuator. Dacă într-adevăr doriți să evitați mușcăturile de țânțari, stați afară din climatele tropicale în întregime. Tantarii sunt deosebit de obișnuiți în jungle și mlaștini din America Centrală și de Sud, Asia de Sud și de Sud-Est, Africa Subsahariană și Oceania. Dacă nu sunteți sigur (ă) dacă este sigur să călătoriți într-o anumită parte a lumii, vizitați site-ul Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) Malaria Travel Information. [6] Acest site oferă o defalcare în funcție de țară a prevalenței malariei, precum și orice rezistență la malarie a medicamentelor.
 2. Evitați apă în picioare.
  2
  Evitați apă în picioare. Tantarii sunt adesea atrasi de apa, in special de apa in picioare, astfel incat lacurile, paraurile stagnante, mlastinile, mlastinile si mlaștinile sunt paradisuri de țânțari, în special în timpul lunilor calde. Cele mai multe specii de țânțari le-au pus ouăle în apă stagnantă, iar altele s-au adaptat chiar să-și așeze ouăle în apă sărată. Stați departe de orice corp de apă stagnantă, indiferent dacă acestea sunt mici puddles sau mlastini mlaștini, pentru a reduce riscul de a întâlni țânțarii. Multe specii de țânțari se află destul de aproape de locul în care acestea se varsă și se reproduc. Dacă puteți da acestor locuri umede, în picioare o zonă largă, veți evita aceste specii în întregime.
 3. Nu lasati apa sa stea aproape de casa sau de camping.
  3
  Nu lasati apa sa stea aproape de casa sau de camping. Este ușor să creați în mod involuntar habitate pentru țânțarii să trăiască și să se reproducă. De exemplu, o piscină pentru copii rămași în soarele de vară timp de câteva zile poate deveni în curând un focar pentru țânțarii. Scoateți orice apă în picioare în jurul casei dvs. sau în camping. Dacă aveți o piscină, acoperiți-o atunci când nu este utilizată și tratați-o cu aditivi chimici, cum ar fi clorul, conform instrucțiunilor producătorului. Iată doar câteva locuri pe care se poate acumula apă: anvelope sau containere industriale aruncate în șanțuri sau șanțuri de construcție piscine puncte naturale scăzute pe o bucată de proprietate putregai furtunuri înfundate
 4. Evitați anumite sezoane "de țânțari".
  4
  Evitați anumite sezoane "de țânțari". În tropice, diferențele dintre anotimpuri sunt minime, astfel încât țânțarii sunt capabili să prospere în vreme caldă pe tot parcursul anului. În zonele temperate, cu toate acestea, țânțarii sunt activi numai în lunile mai calde. În perioadele mai reci, țânțarii hibernează, iar noii adulți nu se maturizează după etapa larvară. [8] De exemplu, părți din Midwest american au ierni reci, cu zăpadă, care elimină în totalitate țânțarii, dar au și veri calde și umede, care provoacă umflarea populațiilor de țânțari. "Sezonul de țânțari" variază în funcție de localizare - în general, este cea mai fierbinte și / sau cea mai umedă parte a anului. Un alt factor sezonier care poate influența populațiile de țânțari este inundarea. Unele părți ale lumii, cum ar fi Nilul Egiptului, se confruntă cu inundații periodice. Apa permanenta de la inundatii poate provoca un boom dramatic in populatiile de tantari.
 5. Evitați să deveniți prea fierbinți.
  5
  Evitați să deveniți prea fierbinți. Acest sfat este deosebit de important dacă vă aflați într-un climat fierbinte, umed. Tantarii sunt considerați a fi atrasi de corpurile calde, [9] astfel că rămâneți răcoroși este o modalitate de a evita mușcăturile. Materialele de culoare închisă absorb mai multă căldură de la soare decât alternativele de culoare deschisă, deci evitați-le. De asemenea, evitați exercițiile excesive atunci când este posibil. Nu numai că veți face exerciții pentru a vă radia căldura, ci și pentru a vă respira mult. Bioxidul de carbon, unul dintre gazele pe care le exhalezi, poate fi mirosit de țânțari chiar și la distanțe relativ lungi. [10]

Cap 3
Eliminarea tantarilor individuale

 1. Luați țânțarul din aer.
  1
  Luați țânțarul din aer. Dacă nu exersați prea mult acest lucru, veți fi greu de realizat și aerul mâinii dvs. în mișcare îi va avertiza pe țânțar și poate chiar să vă distrugă.
 2. Utilizați un tampon de țânțari.
  2
  Utilizați un tampon de țânțari. Robotul, de obicei realizat dintr-un metal sau plastic mai gros, este montat pe capătul unui fir elastic, sporind dramatic șansele de a lovi un țânțar staționar, prin creșterea ritmului de lovitură. De asemenea, puteți folosi mâna într-o mișcare similară de mișcare.
 3. Utilizați o clapetă cu două mâini.
  3
  Utilizați o clapetă cu două mâini. Utilizarea a două mâini este mai eficientă decât una, deoarece aerul care vine de la fiecare mână va arunca țânțarul în palma opusă.
 4. Nu încercați să prindeți țânțarul în timp ce vă mușcă.
  4
  Nu încercați să prindeți țânțarul în timp ce vă mușcă. Există o legendă urbană care spune că vă flexați mușchii sau vă întindeți pielea strâns pe măsură ce un țânțar vă mușcă, proboscis-ul său va rămâne blocat în piele și vă va bea sângele până când va exploda. Nu există nici o cercetare științifică care să susțină această afirmație. Chiar dacă puteți obține această metodă de lucru, veți rămâne în continuare cu o mușcătură deosebit de mare și totuși vă veți pune în pericol pentru malarie, virusul West Nile etc. Dacă încercați să evitați mușcăturile de țânțari, de ce ucideți țânțarul lăsându-l să te muște?
 5. Trapați țânțarul într-o ceașcă.
  5
  Trapați țânțarul într-o ceașcă. Dacă pașii de mai sus nu funcționează sau gândurile de ucidere a unui țânțar vă fac să vă simțiți vinovați, puteți încerca să prindeți un țânțar în viață, apoi eliberați-l în afara casei sau a taberei. Plasați încet o ceașcă (preferabil făcută dintr-un material dur) peste țânțar și apoi glisați niște hârtie sub această ceașcă. Acest lucru vă oferă controlul asupra țânțarilor și vă poate oferi o abordare mai pacifică, în loc să ucizi doar țânțarul. Țineți cu grijă hârtia peste fundul paharului când mutați țânțarul într-un habitat mai potrivit.