Cum să aplică liner buze

Aplicarea corectă a buzelor de buze poate fi o provocare și pentru cel mai experimentat utilizator de machiaj. Efectuată corect, poate crește uzura rujului, împiedică înfundarea culorilor, împiedică sângerarea culorilor, oferă o mai mare definiție buzelor și îmbunătățește sau ascunde caracteristicile buzelor.

Cap 1
Pregătiți-vă pentru a-ți liniștii buzele

 1. Exfoliați buzele (opțional).
  1
  Exfoliați buzele (opțional). Dacă nu aveți un balsam exfoliant sau scrub (disponibil la cele mai multe magazine de medicamente și magazine care vinde machiaj), puteți exfolia buzele prin aplicarea unui balsam de buze hidratant și apoi spălați ușor cu o periuță de dinți curată. Unii experți recomandă să nu vă exfoliați buzele, deoarece acestea pot provoca mici lacrimi în pielea buzelor, făcându-le să se usuce și să fie crăpate pe termen lung. Având buze sănătoase, bine hidratate, este mai bine decât exfolierea buzelor, dar dacă buzele tale sunt flaky, exfolierea este o modalitate rapidă de a le face netede.
 2. Umidificați-vă buzele.
  2
  Umidificați-vă buzele. Înainte de a aplica altceva buzelor, aplicați un balsam ușor hidratant. Asigurați-vă că balsamul nu este prea ceară - doriți să vă scufundați în buze, să nu vă așezați deasupra lor. Dacă buzele dvs. sunt uscate, crăpate sau crăpate, va fi dificil să le aplicați o linie netedă, mai ales dacă intenționați să le umpleți complet cu căptușeală.
 3. Așteptați ca balsamul să se usuce.
  3
  Așteptați ca balsamul să se usuce. Unii experți recomandă să așteptați 20 de minute pentru a aplica orice altceva buzelor după ce puneți un hidratant. Dacă nu aveți acest tip de timp, așteptați cel puțin câteva minute și apoi dați buzele cu țesut pentru a elimina orice hidratant excesiv. Vreți ca buzele să se usuce, dar bine hidratate înainte de a le aplica altceva.
 4. Primește-ți buzele (opțional).
  4
  Primește-ți buzele (opțional). Un grund nu este necesar 100%, dar unii artiști de machiaj îl recomandă, deoarece vă pot ajuta să vă lămâieți buzele și să țineți mai mult buza și rujul pe buze. Dacă intenționați să purtați ruj, puteți aplica un buzunar pe buzele întregi și acest lucru va ajuta și la menținerea rujului. Concealer sau fundație pot fi folosite în locul grundului. Acestea sunt opțiuni bune dacă intenționați să schimbați forma buzelor.
 5. Alegeți culoarea buzei de buze.
  5
  Alegeți culoarea buzei de buze. Alegeți culoarea buzelor pentru buze în funcție de ceea ce intenționați să faceți cu ea. Dacă sunteți de planificare pentru a purta ruj roșu, du-te pentru o cămașă roșie; dacă sunteți de planificare pentru a menține buzele dvs. cautati naturale, du-te pentru un nud sau moale roz liner.
 6. Ascuți-vă căptușeala.
  6
  Ascuți-vă căptușeala. Ascuțiți întotdeauna căptușeala dvs. înainte de ao folosi. Un căptușit ascuțit vă va oferi o linie bună și precisă. Atunci când linerul tău este plictisitor, este mai aproape de lemnul creionului și dacă niște bucăți se prăvălesc din lemn le-ar putea zgâria buzele. Unii oameni sugerează că ascuțirea căptușelii înainte de fiecare utilizare elimină bacteriile din ea. Un truc pentru a face ascuțirea mai ușoară este să plasați creionul de buze în congelator cu 20 de minute înainte de ascuțire. Aceasta ar trebui să ajute la prevenirea ruperii vârfului și ar trebui să producă un punct mai curat și mai clar.
 7. Încălziți garnitura de buze.
  7
  Încălziți garnitura de buze. Înainte de a utiliza linia de buze, încălziți vârful tragându-vă pe spatele mâinii. [2] În felul acesta va merge mai departe la buzele tale. Un alt mod de a vă încălzi garnitura de buze este să frecați vârful între degetul mare și degetul arătător.

Cap 2
Aplicați linerul pentru buze la linia naturală a buzelor

 1. Împărțiți ușor buzele.
  1
  Împărțiți ușor buzele. Împărțirea ușoară a buzelor vă va ajuta să vă lipiți de forma lor naturală pe măsură ce le liniați. [3]
 2. Urmăriți linia naturală a buzelor.
  2
  Urmăriți linia naturală a buzelor. Mulți artiști recomandă să vă lipiți de linia naturală a buzelor, deoarece buzele excesive pot arăta nefiresc. [4] Un lucru obișnuit de făcut este să începeți la centrul și partea de jos a buzelor și apoi să lucrați în afară. O altă metodă comună de căptușire este să începeți la centru, trasând un "arc" în cupa dvs. și apoi să vă schițați colțurile și fundul gurii înainte de a le căptuși restul buzelor. Doar dacă nu îți umpleți buzele cu ruj, aceasta nu este o opțiune bună. Pe măsură ce vă urmăriți linia naturală de buze, aveți grijă deosebită pentru a vă asigura că ați aplicat căptușeală pentru orice îndoire sau fisuri în buzele voastre; acest lucru vă va ajuta să preveniți sângerarea rujului.
 3. Deplasați-vă în lumină, în mișcări scurte.
  3
  Deplasați-vă în lumină, în mișcări scurte. [6] Deplasarea în lumină, cursele scurte vă vor oferi o linie mai precisă decât încercarea de a urmări linia dvs. într-o mișcare ușoară. În cazul în care liner remorchează la buzele tale, este prea greu. Încercați încălzirea vârfului prin rotirea acestuia între degetul mare și degetul arătător sau desenul pe partea din spate a mâinii; puteți vedea, de asemenea, dacă ascuțirea îi ajută. [7]
 4. Completați aspectul.
  4
  Completați aspectul. Ce faceți după căptușirea buzelor depinde dacă intenționați să vă păstrați buzele în căutarea firească sau să purtați ruj. Dacă doriți un aspect natural, veți amesteca căptușeala în buzele dvs. și urmați-o cu luciu. Dacă doriți să purtați ruj, vă veți umple buzele cu căptușeală înainte de a aplica rujul.

Cap 3
Completarea buzelor tale

 1. Combinați un înveliș nud în buzele dvs. pentru un aspect natural (opțional).
  1
  Combinați un înveliș nud în buzele dvs. pentru un aspect natural (opțional). Dacă nu purtați ruj și pur și simplu doriți să folosiți căptușeală pentru a vă defini buzele, folosiți o căptușeală nudă și apoi o perie pentru a bloca ușor linia afară în centrul buzelor. Apoi, veți termina aspectul cu un luciu clar. [8] Chiar dacă nu purtați ruj, puțină linie de buze aplicată ușor pe linia naturală a buzelor poate face minuni pentru a vă ajuta să vă definiți buzele. Dacă te duci pentru o buză naturală, buzele tale ar trebui să se facă acum!
 2. Umple-ți buzele cu căptușeală.
  2
  Umple-ți buzele cu căptușeală. Folosind curse rapide, scurte, completați buzele întregi cu căptușeală. Acest lucru vă va oferi o bază bună care vă va ajuta să rămână rujul dvs. mai mult timp. Acesta va ajuta, de asemenea, să păstreze culoarea buzelor chiar, ceea ce înseamnă că rujul nu va schimba culoarea în cazul în care se suprapune cu liner. Unii oameni își umple buzele cu căptușeală și poartă pur și simplu căptușeala. Dacă faceți acest lucru, luați în considerare utilizarea unei luciu sau a unei balsamuri de buze asemănătoare pe partea superioară a căptușelii pentru ao ajuta să pară netedă și uniformă.
 3. Aplică-ți rujul.
  3
  Aplică-ți rujul. Începând cu centrul buzelor și lucrați în exterior, aplicați rujul pe buze. Pentru o aplicare mai ușoară și / sau mai precisă, utilizați o perie de buze pentru a aplica rujul. Chiar daca vrei ca rujul tau sa mearga gros, poti folosi o perie - o sa ia doar cateva straturi pentru a obtine aceeasi grosime ca si rujul.
 4. Rafinați-vă linia.
  4
  Rafinați-vă linia. Odată ce buzele sunt căptușite și pline, ultimul credeți că veți dori să faceți este să vă curățați și chiar să vă îndepărtați. Puteți curăța linia cu un pic de hidratant sau remover de machiaj pe marginea unui tampon de bumbac sau kleenex. Dacă aveți nevoie să perfecționați linia, trageți cu ușurință zonele necesare cu garnitura buzelor, apoi utilizați peria de buze pentru a se amesteca acolo unde este necesar. [9]
 5. Aplicați în jurul buzelor concealer sau fundație (opțional).
  5
  Aplicați în jurul buzelor concealer sau fundație (opțional). Acest lucru este deosebit de util dacă aveți o culoare dramatică care a lăsat mici pete pe marginea buzelor; de asemenea, ajuta la prevenirea sângerare a culorii buzelor pe pielea din jurul buzelor. Utilizați o perie mică sau o perie de fundație pentru a picta o cantitate mică de concealer sau fundație în jurul buzelor, după cum este necesar. De asemenea, puteți seta fundația / corectorul cu o cantitate mică de pulbere.
 6. Blot între aplicații (opțional).
  6
  Blot între aplicații (opțional). Este foarte comun să aplicați un strat de ruj, să îl ștergeți și apoi să aplicați un alt strat. Pentru a vă bloca buzele, deschideți-le, lipiți niște țesut sau hârtie blotting între ele și apoi închideți-le ușor într-o poziție "mmm". Dacă veți folosi hârtie absorbantă, asigurați-vă că este o țesătură groasă și de bună calitate, care nu va lăsa pe buzele voastre bucăți de puf.
 7. Setați-vă buzele (opțional).
  7
  Setați-vă buzele (opțional). Artiștii de machiaj își stabilesc de multe ori rujul, punând un strat subțire de țesut peste buze și apoi dabbing o pulbere translucidă peste țesut, astfel încât o cantitate mică de pulbere se ajunge pe buze și ajută la menținerea rujului în loc.

Cap 4
Efectuați-vă unghiile mai mari

 1. Alegeți culorile.
  1
  Alegeți culorile. Alegeți o cămașă nudă și un ruj nud pentru un aspect natural sau o căptușeală mai dramatică și un ruj de potrivire dacă vă simțiți mai aventuros. Rețineți că culorile și maturile mai întunecate pot face buzele să pară mai mici. [11]
 2. Aplicați un corector pe buzele și zona înconjurătoare.
  2
  Aplicați un corector pe buzele și zona înconjurătoare. Acest lucru vă va bloca linia naturală a buzelor. Acesta va ajuta, de asemenea, liner și ruj rămâneți pus.
 3. Păstrați-l natural (opțional).
  3
  Păstrați-l natural (opțional). Pentru a vă face buzele să pară puțin mai mari, liniștiți chiar în afara liniei naturale a buzelor. Pentru a păstra aspectul natural, treceți doar un pas foarte mic dincolo de linia naturală a buzelor. [12]
 4. Mergeți la mare (opțional).
  4
  Mergeți la mare (opțional). Dacă doriți ca buzele dvs. să pară mai mari, veți fi mai bine să utilizați o metodă cu două tonuri, cu o cămașă care este puțin mai întunecată decât rujul tău. În 2014, Kylie Jenner a purtat buze noi, cu un stil de căptușeală inspirat din anii '90, de a avea o linie mai închisă și un ruj mai ușor. Experții spun că este important să folosiți o linie mai întunecată și apoi un ruj care este doar ușor mai ușor (de exemplu, o linie de burgundă și un ruj de merișor) pentru acest aspect. [13]
 5. Întoarceți-vă la linia naturală a buzei la colțurile gurii.
  5
  Întoarceți-vă la linia naturală a buzei la colțurile gurii. Indiferent de mărimea dvs., asigurați-vă că vă întoarceți la linia naturală a buzelor, în timp ce vă apropiați de colțurile gurii. Dacă nu, te vei încheia cu buze de clovn. [14]
 6. Aplicați foarte mult ruj spre centrul buzelor.
  6
  Aplicați foarte mult ruj spre centrul buzelor. În timp ce faceți acest lucru, asigurați-vă că ați lăsat spațiu între ruj și căptușeală pentru buze, așa cum veți trage rujul până în căptușeală și amestecând cele două în pasul următor. [15] Du-te gros cu această cerere, ca va trebui să îl puteți trage și să-l amestecați în linia buzelor.
 7. Combinați linerul și rujul împreună.
  7
  Combinați linerul și rujul împreună. Utilizați o perie de buze pentru a trage rujul până la linia de buze și amestecați cele două. [16]
 8. Rulați degetul inelar sau degetul deasupra buzelor.
  8
  Rulați degetul inelar sau degetul deasupra buzelor. Faceți acest lucru ușor înainte și înapoi, până când veți elimina liniile rămase. Vreți ca buzele să arate cu ușurință gradate, cu muchii mai puțin întunecate, ducând într-un centru mai bland și mai gros.
 9. Te-ai făcut!
  9
  Te-ai făcut! Dacă vă place să puteți săturați o cantitate mică de luciu sau pulbere strălucitoare în centrul buzei inferioare, ceea ce va face să pară puțin mai proastă.

Cap 5
Efectuați-vă buzele mai mici

 1. Alegeți culorile.
  1
  Alegeți culorile. Alegeți o cămașă nudă și un ruj nud pentru un aspect natural sau o căptușeală mai dramatică și un ruj de potrivire dacă vă simțiți mai aventuros. Rețineți că culorile și maturile mai întunecate pot ajuta buzele să pară mai mici. [17]
 2. Aplicați un corector pe buzele și zona înconjurătoare.
  2
  Aplicați un corector pe buzele și zona înconjurătoare. Acest lucru vă va bloca linia naturală a buzelor. Acesta va ajuta, de asemenea, liner și ruj rămâneți pus.
 3. Trageți ușor în interiorul liniei naturale a buzelor.
  3
  Trageți ușor în interiorul liniei naturale a buzelor. Folosind lovituri scurte și rapide, trageți în interiorul liniei naturale a buzelor. [18] Folosiți o linie de buze nudă pentru buzele cu aspect nud sau o nuanță mai închisă pentru un efect mai dramatic. Culorile mai inchise pot ajuta buzele să pară mai mici.
 4. Curățați-vă în jurul buzelor.
  4
  Curățați-vă în jurul buzelor. Odată ce ați făcut căptușeală și umpleți buzele, îndepărtați toate liniile stângace cu un tampon de bumbac sau de bumbac, apoi utilizați o perie de concealer și o bază pentru a curăța în jurul căptușelii buzelor și pentru a vă ascunde linia naturală de buze.

Cap 6
Alegerea instrumentelor potrivite

 1. Cumpărați o linie de buze de bună calitate.
  1
  Cumpărați o linie de buze de bună calitate. Barele de buze de bună calitate sunt disponibile la magazinele de medicamente și magazinele de machiaj: trebuie doar să știți ce să căutați. Întotdeauna încercați înainte de a cumpăra. O linie bună trebuie să tragă cu ușurință o linie netedă și bogată în culoare. Evitați căptușelile care se deplasează translucid, vaporoase și / sau fărâmițate. Dacă este deloc dificil să trageți o linie pe partea din spate a mâinii cu o căptușeală, evitați-o.
 2. Aflați ce culori să cumpărați.
  2
  Aflați ce culori să cumpărați. Unii actori de machiaj au o linie de buze potrivită pentru fiecare culoare de ruj pe care o dețin. Dacă cumpărați doar o singură culoare de linie de buze, totuși, o faceți una nudă sau naturală. Un set de linii de buze pentru începători ar include un nud, un roșu și un roz [19].
 3. Luați un ascuțit bun.
  3
  Luați un ascuțit bun. Cu excepția cazului în care utilizați un stick de linie care se răsucește (de obicei, acestea vin în carcase de plastic), veți folosi ceva similar cu un creion creion. Aveți nevoie de un creion de creion pentru a vă păstra linia în formă bună. Nu există multe sfaturi despre cum să cumpărați un ascuțitor de bună calitate; este cel mai bine să-i întrebați pe prieteni sau să faceți o căutare on-line pentru ascuțitori cu un grad ridicat de revizuire în intervalul de prețuri. Ascuțitoarele pot costa oriunde de la 2 dolari la peste 40 de dolari, dar este cu siguranță posibil să obțineți unul de bună calitate pentru sub 10 dolari.
 4. Au la dispoziție hârtie absorbantă sau tampoane de bumbac.
  4
  Au la dispoziție hârtie absorbantă sau tampoane de bumbac. Mai ales când ești nou în căptușeala buzelor, poate fi nevoie să curăți liniile. Este mult mai ușor de făcut dacă aveți un tampon de bumbac sau hârtie de țesut la îndemână. Pentru semnele deosebit de încăpățânate, puneți puțină cremă sau un produs de îndepărtare a machiajului pe o hârtie de țesut sau pe vârful unui swap de bumbac și frecati încet până la dispariție. Acesta poate ajuta la umplerea unei mici cantități de hidratant pe marcaj, apoi folosiți partea uscată a tamponului de bumbac pentru a freca marcajul.
 5. Luați un balsam bun pentru buze.
  5
  Luați un balsam bun pentru buze. Îngrijirea buzelor înainte de a aplica o căptușeală poate ajuta la prevenirea uscării acestora, ceea ce poate face ca garnitura să arate uscată și fărâmițată atunci când se scufundă în crăpăturile care se formează în buzele tale când sunt uscate. Un balsam de buze bun se va scufunda in buzele tale si ii va face sa se simta hidratat. Evitați orice lucru care va fi dificil de aplicat altceva în buzele voastre.
 6. Obțineți un primer pentru buze (opțional).
  6
  Obțineți un primer pentru buze (opțional). Unii artiști de machiaj sugerează aplicarea unui buze pe buze înainte de a face orice altceva, deoarece acest lucru poate ajuta la prelungirea vieții cămășii și a rujului, odată ce acestea sunt pe buzele tale. Dacă nu ai un grund, poți să-l folosești, de asemenea, pentru a-ți acoperi buzele.