Cum să construiesc forme pentru un trotuar curbat din beton

Construirea de forme curbe pentru un trotuar sau alt proiect de beton nu este mult mai dificil decât construirea unor forme drepte, iar rezultatele sunt cu siguranță mai interesante.

Paşi

 1. Utilizați siding de 12 pini (30,5 cm) din fibră de sticlă (uneori numit Masonit) rupte până la benzi de 6 inci (15 cm) la 16-ft.
  1
  Utilizați siding de 12 pini (30,5 cm) din fibră de sticlă (uneori numit Masonit) rupte până la benzi de 6 inci (15 cm) la 16-ft. (4,8 metri). (Cherestea full-service și centrele de acasă poartă tot acest material de formare.) Flex-o la forma dorită a trotuarului și trageți-l în jos. Utilizați vopseaua de marcare pentru a marca pământul de lângă formular.
 2. Răsturnați bucățile de gălbenuș, apoi trageți restul traseului trotuarului la o adâncime de 15 cm.
  2
  Răsturnați bucățile de gălbenuș, apoi trageți restul traseului trotuarului la o adâncime de 15 cm. Scoateți aproximativ 3 inci (7,6 cm) mai largi pe ambele părți ale marcajului vopselei pentru a lăsa loc pentru forme. Puneți deoparte o parte din sol pentru a umple mai mult formularul și trotuarul.
 3. Începeți să vă gândiți la problemele de drenaj în acest moment.
  3
  Începeți să vă gândiți la problemele de drenaj în acest moment. În cazul în care apa tinde să se adune în curte în locuri, poate doriți să ridicați plimbarea în acele zone, așa că nu sapa atât de adânc acolo. Zonele lungi, plate trebuie să aibă o parte a trotuarului mai jos, astfel încât apa să se poată scurge din lateral. În majoritatea cazurilor, faceți partea superioară a plimbării finisate, chiar și cu partea superioară (curată) a iarbului, pentru a se cosi ușor și pentru a avea un aspect curat și curat. Partea inferioară a șanțului va avea o înălțime de aproximativ 15 cm, pentru a permite o pietriș de 4 inchi sub 4 inci. grosime de beton.
 4. Pound în două mize de aproximativ 1 ft.
  4
  Pound în două mize de aproximativ 1 ft. (30,5 cm) de la capetele pozițiilor de formă. Înșurubați formele în interiorul mizelor cu ajutorul unor șuruburi de perete despărțitori de 1-1 / 4 inch (2.5 cm - 3.5 cm). Îndoiți formele pentru a face curbele netede, ancorându-le cu mai multe mize la fiecare 3 ft. Păstrați vârfurile formelor de aproximativ 2,5 cm deasupra înălțimii tăiate a iarbă pentru a tunde ușor și pentru a avea un aspect frumos.
 5. Spațiu și nivel în laturile formei opuse folosind o placă de ecartament de casă - doar un 1x4 care este de câțiva centimetri mai lungi decât lățimea trotuarului.
  5
  Spațiu și nivel în laturile formei opuse folosind o placă de ecartament de casă - doar un 1x4 care este de câțiva centimetri mai lungi decât lățimea trotuarului. Înșurubați blocurile scurte pe fundul distanței la aceeași lățime cu trotuarul. Utilizați această placă de ecartament pentru a poziționa formele și mizele pentru a păstra o lățime consistentă pe toată lungimea trotuarului. Odihneste-te de 4-ft. (1,22 metri) deasupra panoului de ecartament, pentru a păstra nivelurile formelor de la o parte la alta. Pentru o mai bună scurgere în zone lungi, de nivel, lăsați această parte aproximativ 1 ină.
 6. Împachetați solul de bază cu un compactor de plăci (închiria unul).
  6
  Împachetați solul de bază cu un compactor de plăci (închiria unul). Este important să împachetați uniform întreaga bază (inclusiv laturile lângă formulare).
 7. Pentru un trotuar de lungă durată, planificați pe o bază de pietriș sub 4 in.
  7
  Pentru un trotuar de lungă durată, planificați pe o bază de pietriș sub 4 in. de beton. Dacă locuiți într-un climat lipsit de îngheț, cu o bază naturală de nisip cu un drenaj bun, puteți turna chiar deasupra nisipului. Dar alte tipuri de sol se vor extinde și se vor contracta cu condițiile meteorologice și pot sparge betonul care se află peste acesta. Pietrișul protejează betonul din aceste condiții de schimbare. Răspândiți pietrișul de 4 inci între formulare. Împachetați murdăria spre exterior și pietrificați în interiorul formelor pentru a adăuga suport atunci când se toarnă și pentru a obține curbe netede. Nu este necesară compactarea pietrișului.
 8. Oțelul de plasă cu benzi de expansiune împiedică apariția, crăparea și răsucirea în climă rece.
  8
  Oțelul de plasă cu benzi de expansiune împiedică apariția, crăparea și răsucirea în climă rece. Tăiați mizele în relief cu vârfurile formularelor. Parcați un ajutor la capătul muchiei de armare pentru balast și desfaceți ochiurile de plasă, ținând-o jos cu picioarele. Taiați-l la o lungime cu o pereche de tăietori de șuruburi. Răsturnați ochiurile de plasă și trageți un capăt spre celălalt pentru a le îndoi ușor pentru a elimina curlurile naturale. Tăiați marginile ochiului de plasă la cel puțin 3 inci (7,6 cm) înapoi din formulare. Suprapuneți straturile de plasă cu cel puțin 6 inchi (15 cm) și le legați împreună.
 9. Țineți placa 2 înăuntru.
  9
  Țineți placa 2 înăuntru. deasupra pietrișului cu globuri mici de beton sau bucăți de cărămidă de terasă în timp ce turnăm trotuarul. Se toarnă câțiva picioare de beton, care se înclină puțin mai sus decât formele. Nu dați beton; trageți-l înapoi sau împingeți-l înainte cu o greblă de oțel.