Cum să vă dezvoltați obiceiul de lectură

Citirea nu este doar o aptitudine profesională importantă. Este, de asemenea, o modalitate de a vă bucura de lucrări de literatură informative, creative și inspirate care îmbogățesc experiențele noastre de viață. Ca orice abilitate demn de stăpânire, un obicei de lectură necesită timp și dedicare pentru a se dezvolta. Este totuși o sursă de distracție și de divertisment de-a lungul vieții și un hobby accesibil pentru oricine dorește să preia o carte.

Cap 1
Dezvoltarea unui obicei de citire

 1. Îmbunătățiți-vă abilitățile de citire
  1
  Îmbunătățiți-vă abilitățile de citire . Pentru a-ți construi lectura și pentru a te bucura de lectură la maxim, începe să practice bune abilități de lectură. De exemplu: Citește pentru conținut. Când citiți, citiți pentru ideea principală a fiecărui paragraf, împreună cu motivele sale de susținere. Când se construiesc abilități de citire care au trecut, poate fi util să citiți cu un creion în mână pentru a lua note sau pentru a sublinia ideea cheie a fiecărui paragraf. Căutați cuvinte necunoscute. Merriam Webster online este o resursă minunată și amănunțită pentru definirea cuvintelor necunoscute. Pur și simplu subliniați sau faceți o listă de cuvinte necunoscute. Când ajungeți la un bun punct de oprire, reveniți la fiecare cuvânt și căutați-l, citiți din nou propoziția în care a apărut. Acest lucru ajută la contextualizarea cuvântului și la folosirea acestuia în cazul în care există multiple semnificații. [1] Învățați să apreciați contextul. Atunci când întâmpinați cuvinte sau idei nefamiliare, adesea contextul literar, istoric sau social al textului poate oferi indicii despre ceea ce vorbesc personajul sau scriitorul. Aceasta poate necesita o cantitate mică de cercetare externă pentru a fi informată cu privire la diferitele nivele de context prezentate de un text. [2] Familiarizați-vă cu dispozitivele literare. În special, dacă sunteți un fan al românilor și povestilor scurte, familiarizarea cu tactica literară comună este o parte importantă fiind un cititor mai bun. Înțelegerea instrumentelor comune precum metaforă, hiperbolă, structură paralelă, personificare și aliterare pot îmbogăți semnificativ experiența de citire. [3] [4] Nu vă grăbiți. Cititul pentru învățare și bucurie nu este niciodată un sprint. În schimb, luați-vă timpul, a vă îngriji abilitățile și dezvoltarea în ritm propriu. Nu vă descurajați dacă sunteți un cititor lent, mai ales la început. În fiecare zi, pe măsură ce citiți, mintea ta va lua tactica de lectură pe care a învățat-o și o va aplica din nou, adesea cu o mai mare eficiență.
 2. Păstrați materialele de citit la îndemână.
  2
  Păstrați materialele de citit la îndemână. Un jucator de baschet nu poate practica daca nu are gata si mingi de tenis. Citirea este aceeași cu orice alte aptitudini. Mai jos sunt câteva moduri sugerate de a avea întotdeauna materiale proaspete de lectură în apropiere: Obțineți abonamente: Comerțul sau revistele de interes special reprezintă o modalitate bună de a păstra materialele actuale de lectură în apropiere. Există, de asemenea, reviste literare cum ar fi Harper sau The New Yorker pentru ficțiune și scriere creativă. Du-te la bibliotecă: Chiar și cel mai mic oraș are o bibliotecă plină de cărți, gratuită pentru a fi verificată. Dacă nu ați fost deja, luați cartea dvs. de bibliotecă și vedeți ce au propria dvs. biblioteci locale. Luați în considerare un e-Reader. Barnes și Noble, precum și Amazon, au e-Readers și o selecție substanțială de cărți digitale spre vânzare sau împrumut. Bibliotecile oferă adesea și împrumuturi electronice gratuite. Uită-te online. Site-urile web prin intermediul bibliotecilor universitare oferă adesea textele complete ale operelor literare pre-copyright protejate online. De exemplu, "Proiectul Gutenberg", în prezent găzduit de Ibiblio prin Universitatea din Carolina de Nord de la Chapel Hill, conține în prezent aproape 50.000 de eseuri, romane, noutăți și povestiri scurte și adaugă în medie 50 de romane noi pe săptămână.
 3. Găsiți modalități de conectare a lecturii la viața de zi cu zi.
  3
  Găsiți modalități de conectare a lecturii la viața de zi cu zi. Este mai ușor să îți dezvolți abilitățile de lectură dacă citești o parte a programului tău zilnic. Mai jos sunt câteva moduri în care acest lucru poate fi realizat. Alăturați-vă unui club de carte. Acestea se întâlnesc de obicei săptămânal sau bi-lunar și reprezintă o modalitate bună de a te motiva să citești și să întâlnești și oameni care se dedică, de asemenea, obiceiurilor bune de lectură. Cărțile de cărți vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a vorbi despre ceea ce citiți și de a vorbi cu mai mulți cititori inteligenți și interesați. [7] Descărcați un agregator de știri. Există mai multe servicii gratuite, cum ar fi Feedly sau Digg, care vă vor permite să urmați blog-uri, ziare și reviste online printr-o platformă bazată pe browser care organizează, de asemenea, ceea ce citiți în foldere și sortare bazate pe articolele "nerecunoscute" și "nerecunoscute" [8]. Găsiți un timp și un loc pentru a citi. Aveți o masă preferată într-o cafenea sau într-un colț liniștit al casei dvs. unde vă place să vă îndoiți și să vă relaxați? Găsiți un loc care să conducă la propriul obicei de lectură. Puneți deoparte timpul regulamentar pentru a vă bucura de fața dvs. și întotdeauna aduceți-vă de-a lungul lecturii curente. Stabiliți obiectivele zilnice sau săptămânale. Nu există o viteză prescrisă la care să se termine o carte de reviste; cu toate acestea, dacă sunteți un cititor ambițios și aveți o listă de citire pe care dvs. sunteți mâncărime de a aborda, stabilirea obiectivelor de lectură rezonabile este o modalitate bună de a vă satisface ambițiile. De exemplu, setați un obiectiv pe care îl veți citi pentru o oră pe zi sau că veți citi un capitol din cartea dvs. curentă sau 10 pagini din actuala dvs. revistă.

Cap 2
Decide ce să citiți

 1. Luați în considerare hobby-urile și interesele personale.
  1
  Luați în considerare hobby-urile și interesele personale. Citirea poate fi mai interesantă și mai satisfăcătoare când citim despre subiectele despre care ne pasă. Căutați bloguri, cărți și reviste care se referă la propriile hobby-uri și interese, pentru a stimula citirea și a maximiza bucuria.
 2. Obțineți recomandări de la prieteni.
  2
  Obțineți recomandări de la prieteni. Cuvântul de gura este adesea un instrument util pentru a îndrepta opțiunile noastre de lectură. Discutați cu prietenii sau găsiți cititorii online cu interese comune. Aflați ce cărți le-a plăcut. Goodreads.com este o resursă bună pentru obținerea recomandărilor cărților cu descrieri amănunțite. [9] Vizitați librăria dvs. locală, dacă aveți una. Cei mai mulți angajați ai librăriilor le place să citească și vor fi fericiți să recomande favoritele lor. Dacă aveți o librărie independentă sau folosită, aceasta este chiar mai bună.
 3. Citiți clasicul.
  3
  Citiți clasicul. Partea de a fi un cititor bun este cunoașterea a ceea ce arată bine scrisul. Experimentați-vă pentru voi cărțile care au format istoria occidentală, luând în considerare și: [10] Cum să extindeți căutarea și să căutați cărți care sunt clasice și în alte părți ale lumii. Descoperiți modul în care fiecare generație de scriitori pretinde, deține și reinterpretează faptele cruciale ale istoriei pentru generația lor.
 4. Vezi ce spun criticii.
  4
  Vezi ce spun criticii. Ei spun că toată lumea este un critic și că gustul este relativ; totuși tendințele se dezvoltă deoarece anumite cazuri de cultură devin rezonante sau relevante pentru mulți oameni dintr-o dată. Unele dintre beneficiile citirii cărților de citit sunt: ​​[11] [12] Dezvoltarea unui nou set de abilități de citire. Citirea criticilor este un fel de animal diferit de citirea ficțiunii sau a ficțiunii. Dezvoltați-vă aptitudinile în a învăța să înțelegeți scopul și utilitatea criticii literare. Obținerea de informații despre o carte fără a fi nevoie să o cumperi. Recenzile reprezintă o modalitate bună de a anticipa și de a respinge cumpărările de cărți potențiale. Ele sunt, de asemenea, o modalitate bună de a învăța cum să articulați gusturile voastre ca cititor. Începeți o conversație informată. Poate că tu și clubul tău de carte tocmai ai citit o carte care a primit o revizuire mediocră în New York Times. Aduceți recenzia și menționați punctele-cheie pe care critica le menționează. Vedeți ce cred ceilalți. Dezvoltați-vă propria opinie despre carte.
 5. Creați o listă de lectură.
  5
  Creați o listă de lectură. Este important să urmăriți cărțile, revistele și blogurile care ne incită interesul, astfel încât, atunci când se face cartea noastră actuală, știm la ce să mergem. Goodreads.com este un loc bun pentru a urmări acest lucru; cu toate acestea, chiar și o pagină dintr-un jurnal personal este un loc bun pentru a urmări ceea ce sperăm să citim în viitor.

Cap 3
A face citirea unui angajament pe toată durata vieții

 1. Voluntar ca cititor.
  1
  Voluntar ca cititor. Școlile, casele de îngrijire medicală, facilitățile de recuperare și chiar adăposturile pentru persoanele fără adăpost toate apreciază serviciile unor cititori voluntari. Acționând ca un cititor de voluntari este un serviciu important deoarece: Nu fiecare copil primește timpul parental la domiciliu necesar pentru a construi obiceiuri bune de lectură. În casele cu părinți unici, care au mai mulți copii, poate fi dificil pentru părinți să ofere asistență citită individualizat unui copil care se luptă. Acționând ca voluntar înseamnă că puteți forma viitorul educațional al copilului și perspectivele profesionale. [13] Nu fiecare adult poate citi. Din diferite motive, există persoane care ajung la maturitate fără a se pregăti pentru alfabetizare, ceea ce reduce perspectivele de muncă și capacitatea de a trăi independent. Ca cititor voluntar pentru adulți, puteți avea un impact pozitiv asupra vieții și stimei de sine a persoanelor care au nevoie. [14] Puteți să activați învățarea pe tot parcursul vieții. Pentru persoanele în vârstă cu probleme de vedere, citirea nu mai poate fi o opțiune. Mai ales dacă le-a plăcut să citească mai devreme în viață, a avea cineva să vină și să le citească nu este doar o experiență de învățare. Acesta poate oferi tovărășie, prietenie și schimb reciproc de educație. [15] Unele comunități pot avea, de asemenea, un program de voluntariat în care puteți înregistra manuale și alte materiale scrise pentru persoanele care sunt orbe sau dislexice de ascultat.
 2. Începeți sau participați la un program de schimb de cărți.
  2
  Începeți sau participați la un program de schimb de cărți. Uită-te online, prin resurse cum ar fi paperbackswap.com, sau localizați o librărie folosită în zona dvs. care participă la un schimb de cărți. [17] Mai ales dacă vă place să citiți poezii fictive, romane romantice sau sci-fi, modalitate ieftină de a vă menține complet raftul.
 3. Du-te la festivaluri de carte.
  3
  Du-te la festivaluri de carte. Doriți să aflați despre noii autori și să întâlniți autori pe care îi cunoașteți deja? Sărbătorile de cărți reprezintă o mare oportunitate pentru ambele. Ele oferă, de asemenea, alte beneficii, inclusiv: Cărți de vânzare. Editorii și vânzătorii de cărți vin la festivaluri și adesea oferă vânzări pe cărți de către autorii care apar la festival. Obțineți o carte semnată. Mai ales dacă un autor tocmai a fost publicat, de multe ori li se cere să apară la festivaluri de cărți pentru a-și promova munca. Cartea de înscrieri vă va permite să vă bucurați de alfabetizare și să creați o moștenire în același timp. Bucurați-vă de citire. Festivalurile au adesea autorii invitați să citească pasaje din lucrările lor mai recente sau să găzduiască lecturi publice pentru a incita interesul sau pentru a memora autorii talentați.
 4. Păstrați un blog de lectură.
  4
  Păstrați un blog de lectură. Un blog de citire este o modalitate bună de a vă aminti cărțile de care v-ați bucurat, de a scrie critici despre cărțile pe care nu le-ați făcut și de a urmări ceea ce ați citit deja. În plus, un blog de citire poate: vă ajuta să întâlniți oameni. Faceți publicările dvs. publicului și permiteți-le persoanelor aleatorii de pe internet să se bucure și chiar să vă comenteze gândurile. Practica scris. Citirea și scrierea sunt două jumătăți ale aceleiași monede. A fi capabil să scrie bine și chiar să emuleze stiluri de scris pe care le bucurați este un exercițiu bun. De asemenea, este necesar să vă deveniți editorul propriu, citiți ce ați scris pentru a vă asigura calitatea și precizia
 5. Învață să citești în alte limbi.
  5
  Învață să citești în alte limbi. Dacă vă place să citiți în propria voastră limbă, alegeți o nouă limbă de învățat. Puteți începe să citiți în altă limbă prin: Obținerea unui dicționar în limba selectată. Verificați unul din bibliotecă sau cumpărați o copie dintr-o librărie. Începând cu cărțile copiilor. Cărțile pentru tinerii copii de vârstă școlară sunt compuse din pasaje simple și simple și au un vocabular de bază referitor la evenimentele de viață comune, ușor de tradus. Învățând să citiți la acest nivel de bază vă poate pregăti să abordați citirile mai avansate. [18] Luând o traducere de poezie. Alegeți un poet binecunoscut în limba pe care ați ales să o învățați și să găsiți o versiune a cărții care include versiuni în limba lor maternă, alături de o versiune în limba maternă. Citiți lent și cu atenție, comparând traducerea cu versiunea originală. Vedeți cum au fost traduse anumite concepte împreună cu limba folosită pentru a le descrie. Acesta este un mod eficient de a înțelege nu numai o limbă nouă, ci și o nouă cultură. [19]