Cum să alegi șiruri de chitară acustice

Este important să schimbați șirurile de chitară odată ce devin bătrâne sau pauză. Alegerea tipului greșit de șiruri vă poate afecta chitara. Există mai multe lucruri pe care doriți să le luați în considerare atunci când cumpărați șiruri pentru prima dată. Derulați pentru mai multe informații despre alegerea corzilor chitare potrivite.

Paşi

 1. Înțelegeți diferența dintre șirurile de oțel și nailon.
  1
  Înțelegeți diferența dintre șirurile de oțel și nailon. Este important să știi că folosirea șirurilor destinate chitarelor acustice pe o chitară clasică vor distruge gâtul. Tensiunile corzilor și ale ghiarelor de chitară sunt diferite, astfel încât să nu puteți folosi șirurile clasice pentru o chitară acustică. Chitarele clasice au, de obicei, șiruri de nailon. Corzile basului privesc oțelul, dar interiorul este fabricat din fibre de nylon. Acest articol va discuta șiruri de oțel. Dacă joci mult (pe scenă), poate doriți să rămâneți cu bronzul 80/20. Corzile de fosfor tind să dureze mai mult.
 2. Rețineți că materialul pe care îl alegeți va afecta sunetul pe care îl obțineți.
  2
  Rețineți că materialul pe care îl alegeți va afecta sunetul pe care îl obțineți. Cele trei materiale utilizate cel mai frecvent sunt bronzul, bronzul fosforic, mătasea și oțelul. Există și alte materiale, dar acestea sunt cele principale. Șirurile de bronz sunt uneori numite bronz 80/20, deoarece sunt fabricate cu 80% cupru și 20% zinc. Ele pot fi folosite pentru toate stilurile de joc. Ei au un sunet luminos care se estompează repede după câteva ore de joc. Comenzile de bronz sunt cele mai frecvent utilizate șiruri de caractere. Corzi de bronz din fosfor sunt corzi de bronz cu fosfor adăugat. Ele pot fi de asemenea folosite pentru toate stilurile. Ele au un sunet mai cald, care durează mai mult decât corzile de bronz. Oțelurile de mătase și oțelul produc un sunet moale, moale. Ele produc mai puțină tensiune și vin în manometre mai ușoare, astfel încât acestea sunt bune pentru chitări de epocă care necesită șiruri speciale. Ele sunt mai silențioase și mai puțin durabile, dar mai ușor de jucat.
 3. Verificați ecartamentul.
  3
  Verificați ecartamentul. Ecartamentul șirurilor este cât de groși sunt corzile. Este de obicei măsurată prin diametrul primului șir (înalt șir e) în mii de centimetri. Măsurătorile pot fi enumerate în numere (.009, .010, .01) sau cuvinte (extra lumină, lumină, medie ...) sau ambele. Un gabarit mai mare (șir mai gros) are un volum mai mare, mai multă susținere și un ton mai general (mai multe tonuri, mai puțin luminoase, mai puțin înalte față de volumul basului), dar este mai greu de jucat datorită forței crescute necesare pentru fret și îndoire. 1] Indicatoarele mai ușoare sunt mai ușor de jucat, dar sunetul este mai subțire și, uneori, zgomotos. Începătorii ar trebui să înceapă cu lumină sau lumină suplimentară pentru a juca mai ușor; puteți să faceți upgrade atunci când vă simțiți mai încrezători în joc.
 4. Decideți dacă veți alege șiruri de coarde.
  4
  Decideți dacă veți alege șiruri de coarde. Unele șiruri de chitară sunt realizate cu un strat de acoperire pentru a le face să dureze mai mult. Acest lucru creează, de asemenea, o textură netedă pe care unii jucători o plac și o urăsc. Acoperirea vă ajută să dureze mai mult timp și să rezistați ruginei. Straturile acoperite de obicei costă mai mult decât corzile regulate. Coarde strunjite pot veni, de asemenea, în culori cum ar fi rosu, albastru, negru, și mai mult.
 5. Verificați prețul.
  5
  Verificați prețul. Cumpărați șiruri pe care le puteți permite. Ei nu trebuie să fie super-scump pentru a suna minunat. Asigurați-vă că nimeni nu vă rupe pe preț. Un set de șiruri de caractere ieftine poate costa doar cîteva dolari. Inelele medii vă pot costa oriunde de la $ 5 - $ 15. Stringurile scumpe pot costa până la 50 de dolari - dar amintiți-vă că nu aveți nevoie de șiruri de calitate superioară pentru a suna bine. Cercetarea șirurilor utilizând un site sau un ghid de recenzie poate fi utilă în determinarea seturilor care reprezintă o valoare mare.
 6. Du-te la magazin și încercați niște șiruri de caractere.
  6
  Du-te la magazin și încercați niște șiruri de caractere. Testați diferite materiale și măsurători și vedeți ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Adresați-vă funcționarului magazinului și prietenilor dvs. ce mărci se utilizează. Alegeți minim două branduri și încercați-le pe amândouă. Comparați ambele și alegeți cel care vă place cel mai mult. Repetați acest proces până când găsiți câteva mărci și tipuri care vă plac cel mai bine. Este, de asemenea, util să aveți o altă marcă pentru a reveni atunci când vizitați magazinul și este din cele pe care de obicei le place să cumpere.