Cum să fii un vorbitor public eficient

Fie că este vorba de prima oară în public sau pe cea de-a 100-a, o prelegere la o zi de studii universitare sau un proiect școlar, în cazul în care lista de vorbitori a inclus câțiva oameni de succes în domeniu pe care îi admirați sau dacă sunteți doar voi, nu, vorbirea publică poate fi descurajantă. Deci, cum ajungeți de la cineva aflat într-un atac de panică la un vorbitor de încredere? Cea mai bună cale este să câștigi experiență, dar există căi care te pot ajuta să fii încrezător. Citește mai departe...

Cap 1
înainte

 1. Cunoașteți publicul dvs. - face experiența mai ușoară.
  1
  Cunoașteți publicul dvs. - face experiența mai ușoară. Știind cât de mult puteți despre cunoștințele lor, vârsta lor, numărul de persoane pe care le veți preda sau vorbiți. Dacă aveți o idee despre ceea ce speră să realizeze din discurs, atunci acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți într-un mod mai eficient.
 2. Dacă vi s-a cerut să vorbiți despre un anumit subiect, de exemplu "Gladiatorul Roman", este esențial să știți dacă oamenii pe care îi veți preda vor fi novici în domeniu sau experți.
  2
  Dacă vi s-a cerut să vorbiți despre un anumit subiect, de exemplu "Gladiatorul Roman", este esențial să știți dacă oamenii pe care îi veți preda vor fi novici în domeniu sau experți. Acest lucru va afecta în mod evident cercetarea și livrarea. Dacă sunt începători nu vrei să vorbești peste cap și dacă experții nu vrei să le spui ceea ce știu deja.
 3. De asemenea, tonul discursului dvs. va diferi pentru grupurile mici.
  3
  De asemenea, tonul discursului dvs. va diferi pentru grupurile mici. O prelegere de grup mare (50+) va fi mult mai formală decât un grup mic. Pentru grupuri mici le puteți include în discurs, punând întrebări sau implicându-le.
 4. Uneori nu este întotdeauna posibil să afli toate aceste informații înainte de curs, așa că trebuie să încerci să fii adaptabil.
  4
  Uneori nu este întotdeauna posibil să afli toate aceste informații înainte de curs, așa că trebuie să încerci să fii adaptabil. De exemplu, mă așteptam să prelevez 50-70 de persoane cu foarte multe cunoștințe și, datorită vremii nefavorabile, au apărut șase începători totali. Era un grup mult mai informal decât am pregătit pentru că am început să-i întreb ce-au așteptat, ceea ce știau, preconcepții și idei pe care le-ar fi putut avea.
 5. Cercetarea - Cu cât sunteți mai bine pregătiți pentru discurs sau prelegere, cu atât vor fi mai bine discursul.
  5
  Cercetarea - Cu cât sunteți mai bine pregătiți pentru discurs sau prelegere, cu atât vor fi mai bine discursul. Este mai bine să fii pregătit mai mult decât în ​​conformitate cu. Când am început prima oară, am scris tot ce am vrut să spun, inclusiv glume și quips. Mulți oameni spun că este o practică nepotrivită, dar dacă o puteți citi "natural", atunci puteți să scăpați de aceasta în stadii incipiente. Numai lectori foarte experimentați și vorbitorii publici pot vorbi fără note. Forma acestor note va fi personală pentru dvs. și nu ar trebui să vă simțiți presați să utilizați o anumită metodă.
 6. Fiți conștient de faptul că orice gaură din cercetarea dvs. va fi observată și pusă la îndoială de către cineva din public, pentru a preveni astfel orice momente dificile să vă asigurați că nu există găuri, declarații de măturat sau incertitudini.
  6
  Fiți conștient de faptul că orice gaură din cercetarea dvs. va fi observată și pusă la îndoială de către cineva din public, pentru a preveni astfel orice momente dificile să vă asigurați că nu există găuri, declarații de măturat sau incertitudini. Nu presupuneți niciodată "nici unul nu va observa" sau "nici unul nu va întreba despre asta". Întotdeauna presupune că cineva va întreba. Încearcă să te gândești la toate întrebările pe care ți le-ai putea adresa și să te asiguri că ai un răspuns.
 7. Dacă credeți că "sper că nimeni nu mă întreabă ..." ... poți garanta că cineva o va face, deci ai un răspuns.
  7
  Dacă credeți că "sper că nimeni nu mă întreabă ..." ... poți garanta că cineva o va face, deci ai un răspuns. Cu toate acestea, dacă vi se adresează o întrebare la care nu știți răspunsul, atunci nu vă fie teamă să recunoașteți că nu știți, deși puteți reduce impactul "nu știu", la "nu am" Nu am cercetat asta încă "sau" este o linie interesantă de gândire, pe care nu o considerasem ". Mai bine să blufezi de ce știi mai degrabă un răspuns decât să faci ceva; cineva trebuie să observe.
 8. Timpul - Veți primi un timp pentru discursul dvs. uneori acestea sunt flexibile (de exemplu, între 10-15 minute), ceea ce este bun, deoarece timpul petrecut în timp este un mod nepotrivit.
  8
  Timpul - Veți primi un timp pentru discursul dvs. uneori acestea sunt flexibile (de exemplu, între 10-15 minute), ceea ce este bun, deoarece timpul petrecut în timp este un mod nepotrivit. Cu toate acestea, dacă vi se spune că aveți 20 de minute, asigurați-vă că vă lipiți de ea, deoarece nu vă puteți grăbi cursul să se termine, deoarece acest lucru va afecta livrarea și nu doriți să fiți oprit înainte de sfârșit. Dacă aveți un interval de timp de 20 de minute, de exemplu, audiența va ști asta și va începe să se fideze pe măsură ce treceți de-a lungul timpului, ceea ce vă distrage atenția și sunteți sigur că nu ascultă, ci mai degrabă gândindu-vă la masa de prânz sau pauza de ceai.
 9. Utilizați premisa că 2000 de cuvinte vor dura aproximativ 10 minute timp de vorbit.
  9
  Utilizați premisa că 2000 de cuvinte vor dura aproximativ 10 minute timp de vorbit. Deci, pentru un discurs de o oră veți avea nevoie de aproximativ 10000-12000 de cuvinte. Ar putea părea o durere pentru a scrie atât de mult pentru un discurs, dar este o îndrumare bună pentru cantitatea de informații de care veți avea nevoie. După o anumită experiență, acest lucru va veni în mod natural și nu va trebui să fii atât de pedantic cu pregătirea. Este mai bine să aveți prea multe informații decât să terminați o lecție cu zece minute mai devreme, ca și cum ați fi un nou vorbitor de public, nu veți dori încă zece minute de întrebări. De asemenea, dacă sunteți plătit să vorbiți, ei pot simți că nu au meritat banii lor.
 10. Practicați discursul la domiciliu și timpul acesta.
  10
  Practicați discursul la domiciliu și timpul acesta. Amintiți-vă să vorbiți mai lent decât în ​​mod normal pentru a fi auziți și înțeleși.

Cap 2
Livrare

 1. Deci, acum că ați pregătit discursul dvs., trebuie să faceți dificilul care trebuie să-l dați.
  1
  Deci, acum că ați pregătit discursul dvs., trebuie să faceți dificilul care trebuie să-l dați. Cu cat sunteti mai pregatiti, veti fi mai usor de livrat. Există mii de vorbitori uimitori acolo, așa că nu vă fie frică să vă uitați la unele și să le respectați stilurile. Cu toate acestea, este esențial ca pentru a fi un bun public vorbitor trebuie să fii tu.
 2. În timp ce fiecare vorbitor public pune pe o "persoană" atunci când ajung pe podium se potrivește cu personalitatea lor.
  2
  În timp ce fiecare vorbitor public pune pe o "persoană" atunci când ajung pe podium se potrivește cu personalitatea lor. De exemplu, dacă nu glumiți în viața reală, nu o faceți în prelegeri - nu este nimic mai rău decât "șansa academică" care se prăbușește. Dacă sunteți buni și vii în viața, atunci fiți așa atunci când vorbiți. Puteți fi profesionist și distractiv în același timp cât este necesar.
 3. Pentru început, trebuie doar să vă concentrați asupra faptului că vorbiți în mod clar și succint.
  3
  Pentru început, trebuie doar să vă concentrați asupra faptului că vorbiți în mod clar și succint. Modul în care faceți acest lucru poate varia. După cum am menționat pentru a-mi vorbi publicul timpuriu, am scris totul în întregime. Unii oameni folosesc cărți de index, cu cuvinte cheie sau titluri. Cu toate acestea, acest lucru nu a lucrat niciodată pentru mine. Când veți deveni mai experimentați, veți putea lucra pur și simplu cu o listă de titluri sau informații cheie, cum ar fi numele și datele sau diapozitivele ca sugestii.
 4. Trebuie să experimentați metode de note și să mergeți cu ceea ce vă convine.
  4
  Trebuie să experimentați metode de note și să mergeți cu ceea ce vă convine. Un bun public vorbitor este unul sigur, atât de îngrijorător cu privire la ce metodă de notare pe care o utilizați și dacă veți uita ceva vital nu va ajuta. Dacă aveți nevoie de tot ceea ce este scris în întregime, în cazul în care mintea voastră "nu are nimic", atunci să le aveți. Nu este nimic în neregulă cu o pătură de securitate; acesta vă va face un vorbitor mai bun dacă aveți toate eventualitățile acoperite.
 5. Întotdeauna citiți notele înainte de a ajunge la locul de desfășurare, astfel încât acestea să fie proaspete în mintea dvs., ceea ce va elimina dependența totală de note.
  5
  Întotdeauna citiți notele înainte de a ajunge la locul de desfășurare, astfel încât acestea să fie proaspete în mintea dvs., ceea ce va elimina dependența totală de note. De asemenea, amintiți-vă că sunteți singurul care știe exact ceea ce intenționați să vorbiți, deci dacă vă pierdeți ceva pe care nimeni altcineva nu-l va cunoaște.