Cum să determini ochiul dominant

Te-ai intrebat vreodata ce ochi este ochiul dominant? Ei bine, acest eduCum vă poate învăța cum să determinați ce ochi este dominant!

Cap 1
Evaluarea dominanței ochilor

 1. Realizați testul pentru distanțele în gaură.
  1
  Realizați testul pentru distanțele în gaură. Acest test examinează ce ochi utilizați pentru a vă concentra pe obiecte aflate la 10 de metri distanță. Puteți să o faceți cu ușurință acasă. [2] Tăiați o gaură într-o bucată de hârtie, care este de aproximativ un centimetru și jumătate în diametru. Pe o a doua bucată de hârtie scrieți o singură literă, astfel încât să fie de aproximativ un centimetru înălțime. Benzi sau lipiți hârtia cu litera pe perete la nivelul ochilor. Măsurați o distanță de exact 10 picioare distanță. Stați la 10 picioare distanță de litera de pe perete. Țineți hârtia cu gaura în ea la lungimea brațului, cu ambele mâini. Armele ar trebui să fie paralele cu podeaua. Uită-te prin gaura din hârtie la litera din perete. Când puteți vedea scrisoarea, aveți un prieten acoperă primul ochi, apoi celălalt. Nu vă mișcați sau nu vă ajustați poziția. Ochiul care poate vedea scrisoarea este un ochi dominant. Dacă o puteți vedea cu ambii ochi, niciun ochi nu este dominant în această sarcină.
 2. Faceți testele "Near-Hole-In-The-Card".
  2
  Faceți testele "Near-Hole-In-The-Card". Acest test este similar testului distanței, însă examinează ce ochi folosiți atunci când vă concentrați aproape. De asemenea, puteți să o faceți rapid și ușor cu obiecte de uz casnic. [3] Acest test se poate realiza utilizând un cartuș, o sticlă sau un obiect de uz casnic similar. Scrieți o singură literă pe o bucată de hârtie, astfel încât să fie aproximativ 1/16 inch de înălțime și lată. Puneți această literă în partea inferioară a interiorului cartușului sau a sticlei. Acoperiți cartușul sau geamul cu folie de hârtie sau aluminiu. Fixați-l în poziție cu bandă sau bandă de cauciuc. Faceți o gaură mică, care este de aproximativ 1/16 din centimetru în hârtie sau folie. Gaura trebuie să fie deasupra literei, astfel încât să puteți vedea scrisoarea atunci când priviți prin gaură. Puneți cartușul sau paharul pe o masă și aplecați pentru a putea citi scrisoarea. Nu atingeți cartușul / paharul sau împingeți-l la deschidere. Capul dvs. ar trebui să fie la aproximativ 1 la 2 picioare distanță. Nu te mișca în cap când privești scrisoarea. Au un prieten să acopere un ochi, apoi celălalt. Ochiul care poate vedea scrisoarea este un ochi dominant. Dacă puteți vedea scrisoarea cu ambii ochi atunci când cealaltă este acoperită, nu aveți un ochi dominant pentru acest test.
 3. Faceți testul de convergență.
  3
  Faceți testul de convergență. Acest test examinează care ochi sunt dominante la distanțe foarte apropiate. Rezultatele pot diferi de rezultatele celorlalte teste. [4] Obțineți o riglă. Scrieți o singură literă pe o bucată de hârtie. Scrisoarea ar trebui să fie de aproximativ 1 / 16th of un inch înalt și larg. Impuneți scrisoarea către riglă astfel încât să nu se miște. Țineți rigla în fața dvs. cu ambele mâini. Scrisoarea ar trebui să fie la nivelul ochilor. Concentrați-vă pe scrisoare. Încet, cu ambele mâini, mișcați rigla drept spre nas. Opriți mișcarea atunci când un ochi nu mai este capabil să se concentreze asupra literei. Acesta este un ochi nondominant în această sarcină. Dacă ambii ochi rămân concentrați până când conducătorul atinge nasul, atunci niciun ochi nu este dominant în această sarcină.

Cap 2
Utilizarea informațiilor

 1. Îmbunătățiți-vă abilitățile.
  1
  Îmbunătățiți-vă abilitățile. Dacă jucați sport sau aveți hobby-uri care necesită să vă depindeți numai de un singur ochi, luați în considerare dacă folosiți ochiul dominant. Dar amintiți-vă că dominația ochilor dvs. poate varia în funcție de distanță. Asigurați-vă că luați în considerare rezultatele pe cel mai relevant test de dominare a ochiului. Apoi, folosește acel ochi, mai degrabă decât ochiul tău necondiționat. Ochiul dvs. dominant nu poate fi pe aceeași parte ca mâna sau piciorul dvs. dominant. Activitățile care necesită să vă bazați foarte mult pe un ochi includ: [5] [6] Vizionarea unui pistol Archery Focalizarea unei camere care nu are un ecran mare de afișare Privind printr-un telescop sau un microscop
 2. Discutați informațiile cu medicul dumneavoastră ocular.
  2
  Discutați informațiile cu medicul dumneavoastră ocular. Cunoscând ochiul dominant este deosebit de important pentru persoanele care poartă lentile de contact monoviziune. Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie un contact cu monoviziune, el va verifica, probabil, și dumneavoastră dominația ochiului. Există două tipuri de lentile monovision: [7] Contactele Monovision. Persoanele cu contacte monoviziene au o lentilă cu prescripție pentru o vizibilitate la distanță bună în ochiul lor dominant și o lentilă pentru citirea în ochiul lor nedondominant. Monovision modificat. Aceasta implică purtarea unei lentile bifocale sau multifocale în ochiul nedominant și a unui obiectiv pentru vizionarea la distanță în ochiul dominant.
 3. Adresați-vă medicului dumneavoastră ochi despre exercițiile de întărire a ochilor.
  3
  Adresați-vă medicului dumneavoastră ochi despre exercițiile de întărire a ochilor. Dacă simțiți că unul dintre ochii dvs. este prea slab, este posibil să vă întăriți ochii făcând exerciții. Dar consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a începe un regim de exerciții pentru a evita tulpina ochilor. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda: [8] Exerciții de convergență. În aceste exerciții aduceți un conducător sau stilou încet spre nas. Când începeți să vedeți dublu, opriți și reorientați până când vedeți o imagine. Dacă este necesar, mișcați ușor stiloul și încercați din nou. Practicați-vă concentrarea ochiului dvs. nondominant aproape de la distanța de citire, apoi departe. Adresați-vă medicului dumneavoastră cât timp trebuie să vă mențineți atenția în locații diferite. Apoi închideți-vă ochii pentru a le relaxa pentru un minut.