Cum să detectează capetele divizate

S-ar putea să credeți că împărțirea este doar o atingere. Dar, capetele aripilor sunt de fapt deteriorate fire de păr. Aceasta fracturarea sau despicarea parului este cunoscuta sub numele de trichoptiloza. Este important să tăiați capetele împărțite pentru a împiedica împărțirea să se deplaseze de-a lungul firului de păr spre scalp. Deoarece trebuie să știți dacă aveți sau nu părți divizate, verificați periodic parul și recunoașteți ce seamănă cu capetele divizate.

Cap 1
Recunoașterea divizărilor

 1. Distingeți între capetele divizate și friz.
  1
  Distingeți între capetele divizate și friz. Capetele separate se găsesc de obicei la vârful părului. În general, ar trebui să puteți să vă periați părul ca pe obișnuit și să-l păstrați fără probleme dacă aveți divizat. Dar, dacă descoperiți că aveți probleme cu obținerea părului să coopereze, probabil că aveți doar păr frizzy. [1] De exemplu, dacă aveți probleme de a vă face părul să stea plat și este umed, sunteți probabil cu frizz.
 2. Verificați frecvent părul.
  2
  Verificați frecvent părul. Este ușor să intri într-o rutină de păr în care folosiți din nou și din nou aceleași produse și tratamente. Fiți obișnuiți să vă uitați atent la părul dvs. cel puțin o dată pe săptămână. În acest fel, veți putea prinde capătul divizat înainte de a răspândi lungimea firului. Dacă observați o mulțime de capete divizate, vă recomandăm să vă schimbați produsele de păr sau rutina. Veți avea totuși nevoie să tăiați capetele divizate, însă schimbarea tratamentelor pentru păr ar putea împiedica divizarea în viitor.
 3. Împletiți-vă părul.
  3
  Împletiți-vă părul. Împărțiți secțiunile părului în panglici cu lățimea de aproximativ 1 cm. Păstrați tensiunea chiar în timp ce vă împletiți, astfel încât să nu faceți conice neregulat. Uită-te la fire de păr pentru a vedea dacă acestea sunt de aceeași grosime de la vârf la vârf. În cazul în care se înclină până la capăt, părul este deteriorat și, probabil, are capete divizate. [2] Această metodă pentru a găsi capete divizate nu funcționează dacă părul este ponderat sau stratificat. Dacă părul are o lungime de peste 12 centimetri, acesta poate începe să se conecteze datorită uzurii normale (nu a capetelor divizate).
 4. Căutați sfaturi comune împărțite.
  4
  Căutați sfaturi comune împărțite. Purtați-vă părul liber, astfel încât să puteți trage fire în fața dumneavoastră. Examinați sfaturile mai multor componente. Fiecare fir de păr trebuie să fie drept la capăt. Dar dacă părul este împărțit, firul se va desprinde în două sau trei direcții diferite. Este ușor de reținut faptul că capetele comune împărțite fac mici forme "Y" la vârfurile firului de păr. [3]
 5. Examinați părul pentru diferite tipuri de capete divizate.
  5
  Examinați părul pentru diferite tipuri de capete divizate. Există mai multe variante de diviziuni decât se poate gândi. Dacă părul are mai multe capete divizate, parul dvs. poate fi mai deteriorat și necesită mai mult o tăiere. Căutați: [4] Împărțirea triplă / multiplă: acestea par a fi împărțite în mod regulat, dar pot exista trei, patru sau chiar cinci împărțiri în același scop. Despiceri de pene / arbori: acestea sunt capete divizate, care apar pe toata lungimea unui fir de par, fie pe o singura parte, fie prin schimbarea inainte si inapoi ca ramuri de copac. Diviziuni dublu Y: acest lucru se întâmplă atunci când o împărțire se formează într-o altă divizare. Diviziuni lungi sau adânci: dacă o împărțire obișnuită nu este tăiată, dar continuă să crească, un capăt al împărțirii continuă să crească. Împărțirea copilului: acesta este începutul unei noi dezbinări care se va dezvolta într-o diviziune mai mare. Împărțirea cu capăt: acestea sunt doar fire regulate de păr care devin mai subțiri și mai subțiri spre sfârșitul părului. Părul alb se descompune: petele albe se dezvoltă pe păr atunci când firul se înmoaie în mod repetat. Împărțirea se împrăștie: diviziunea sa format, dar capetele nu s-au separat încă. Offshoot împărțeste: există un punct alb de la locul în care a fost format un split de îngroșare, dar nu sa despărțit de fapt. Împărțirea incompletă: diviziunea sa format, dar apoi s-au unit la sfârșit și au continuat să crească.
 6. Utilizați o lupă.
  6
  Utilizați o lupă. Luați o bucată de păr trântită sau țineți-vă părul în fața dvs. Luați o lupă și examinați părul pentru semne de despicare, fracturare sau înfundare. Revedeți că doar căutarea unei fire sau a două păr nu vă va ajuta să găsiți capetele divizate. În schimb, vă va da o idee despre cât de sănătoasă este părul dvs. [5] De exemplu, dacă verificați 5 fire de păr sub lupă și 4 dintre ele sunt împărțite, parul dvs. este probabil destul de avariat în general. Dar, dacă nu găsiți nici unul sau doar unul, părul dvs. ar putea fi destul de sănătos.

Cap 2
Tratarea și prevenirea împărțirii

 1. Vorbește cu stilistul tău de păr.
  1
  Vorbește cu stilistul tău de păr. Dacă încă nu știți dacă părul tău se sfâșie la vârfuri, întreabă-l pe stilistul tău de păr să arunce o privire la următoarea dată când îți taie părul sau îl ștergi. De asemenea, puteți cere unui prieten să vă uite părul pentru semne de fraierare. Acest lucru poate fi util în special dacă aveți păr scurt și nu puteți trage părul între degete pentru a verifica. Luați în considerare cât de des se încurcă părul. Dacă în mod frecvent se încurcă sau trebuie să fie periat, părul dvs. are probabil capete divizate care contribuie la noduri. [6]
 2. Aflați ce cauzează capetele divizate.
  2
  Aflați ce cauzează capetele divizate. Cercetările au arătat că folosirea șampoanelor pentru mătreața care conțin 2% ketoconazol poate determina divizări. [7] Suflarea, curlingul, folosirea unui dispozitiv de îndreptare a fierului drept și tratarea chimică a părului (cu înălbire, colorare sau permeabilitate) vă pot afecta parul în timp. [8] Chiar și o rutină de păr simplă, cum ar fi perierea părului, curăță-ți părul când e udă.
 3. Scoateți capetele divizate.
  3
  Scoateți capetele divizate. Din moment ce părul este alcătuit din țesuturi care nu trăiesc, nu puteți vindeca capetele divizate. Cu toate că vă puteți ajuta ca părțile împărțite să rămână mai aproape împreună prin hidratarea bine, părul este încă deteriorat. Pentru a trata capetele împărțite, trebuie să tăiați cel puțin 2,5 cm sau 2,5 cm (în funcție de cât de rău sunt capetele divizate). Dacă aveți o mulțime de capete divizate, luați în considerare obținerea unei tăieturi complete a părului tăiat de cel puțin 1/4 până la 1/2 inch de la capete. Folosiți întotdeauna foarfecele pentru a tăia în linie dreaptă. Nu rupeți părul cu ajutorul degetelor.
 4. Împiedicați divizarea în viitor.
  4
  Împiedicați divizarea în viitor. Fii blând pe părul tău. Evitați tratamentele parului repetate care vă pot deteriora părul. De exemplu, nu vă periați cu forța părul sau puteți rupe firele. De asemenea, trebuie să evitați tratarea chimică a părului în mod regulat. Acest lucru ar putea însemna că vă urmați tendințele naturale ale parului, în loc să vă luptați cu ele. [9] Amintiți-vă să vă tăiați părul cel puțin o dată la câteva luni pentru a prinde capetele împărțite înainte de a vă deteriora părul. De exemplu, dacă aveți păr curat, nu folosiți zilnic o mașină de îndreptat fier. Acest lucru vă poate deteriora părul în timp și poate duce la împrăștieri. De asemenea, puteți adăuga grăsimi sănătoase (cum ar fi avocado sau uleiuri de măsline) la dieta dumneavoastră. Acestea pot îmbunătăți sănătatea părului dumneavoastră și pot întări firele.