Cum să detecteazi camerele și microfoanele ascunse

Te simți ca și cum ai fi urmărit? Poate vrei doar să te asiguri că protecția ta este protejată. Iată câteva modalități diferite de a găsi camere ascunse și microfoane ascunse.

Cap 1
Inițiere inițială

 1. Faceți o căutare fizică a spațiilor.
  1
  Faceți o căutare fizică a spațiilor. Aceasta implică o mișcare lentă și meticuloasă a camerei sau clădirii pe care bănuiți că este legată. Priviți în jurul oricărui lucru care pare diferit sau în afara locului, cum ar fi aranjamentele de flori, imaginile de pe perete din zonele sau zonele neobișnuite sau abajururile care nu arată normal. Verificați dacă detectorii de fum nu ați adăugat, căutați un difuzor care ar putea avea o cameră foto în el. Uită-te în ghivece de flori, corpuri de iluminat și alte locuri în care un transmițător de microfon poate fi ușor ascuns. Uită-te la pernele de pe canapele, la blaturi de masă și la rafturi. Rafturile de sub rafturi și mesele de masă sunt locuri excelente pentru camerele miniaturale. Căutați fire care nu par să meargă nicăieri, cum ar fi un aparat sau alt dispozitiv familiar. Aparatul de spionaj "fără cabluri" (adică nu este wireless) este mai puțin comun cu tehnologia modernă, dar este încă folosit pentru supravegherea permanentă a afacerilor comerciale pentru prevenirea pierderilor.
 2. Ascultați în timp ce mergeți liniștit întreaga cameră.
  2
  Ascultați în timp ce mergeți liniștit întreaga cameră. Multe camere mici, sensibile la mișcare, fac un clic sau buzunar aproape inaccesibile atunci când operează.

Cap 2
Utilizați Întunericul

 1. Opriți luminile și priviți-vă pentru lumina LED-urilor roșii sau verzi.
  1
  Opriți luminile și priviți-vă pentru lumina LED-urilor roșii sau verzi. Unele microfoane au luminile de avertizare "pornire" și, dacă persoana care o configurează este lipsită de griji, este posibil ca acestea să nu acopere sau să dezactiveze această caracteristică.
 2. În timp ce luminile sunt stinse, apucați o lanternă și examinați cu atenție toate oglinzile.
  2
  În timp ce luminile sunt stinse, apucați o lanternă și examinați cu atenție toate oglinzile. Acestea pot fi făcute transparente dintr-o parte, astfel încât o cameră să poată vedea, dar se bazează pe partea observatorului fiind mai întunecată decât zona observată pentru a menține oglinda reflectorizantă.
 3. Căutați camerele cu mină în întuneric.
  3
  Căutați camerele cu mină în întuneric. O cameră cu miniatură ar putea avea un dispozitiv cuplat cu încărcătură (CCD), așezat în spatele unei mici deschideri, într-un perete sau obiect. Luați un tub gol de hârtie igienică și o lanternă. Puneți tubul peste un ochi ca un telescop și închideți celălalt ochi. Pe măsură ce luminați lanterna peste cameră, acordați atenție oricărei mici lumini care reflectă înapoi la dvs.

Cap 3
Utilizați un detector de semnal

 1. Cumpărați un detector de semnal RF sau alt detector de erori.
  1
  Cumpărați un detector de semnal RF sau alt detector de erori. Dacă credeți serios că sunteți spionat, cumpărați un detector RF (frecvență radio) și faceți o măturică a camerei, clădirii sau casei dumneavoastră. Aceste dispozitive portabile sunt mici, ușor de utilizat și destul de ieftine. Cu toate acestea, există bug-uri care folosesc frecvențe multiple în secvență rapidă numită "spectru împrăștiat" pe care un detector de frecvențe radio nu le va ridica. Aceste bug-uri sunt folosite de profesioniști și necesită un analizor de spectru și un tehnician cu experiență pe care să-l găsească.
 2. Utilizați telefonul mobil pentru a ridica un câmp electromagnetic.
  2
  Utilizați telefonul mobil pentru a ridica un câmp electromagnetic. Plasați un apel pe telefonul dvs. mobil, apoi lăsați dispozitivul în jurul valorii de unde credeți că ar putea fi o cameră sau un microfon. Dacă puteți auzi un zgomot de clic pe apel, înseamnă că telefonul dvs. ar putea interfera cu un câmp electromagnetic.