Cum să cumpărați o placă video pentru calculatorul dvs.

PC-urile au capacitatea de a fi extinse și actualizate pentru a sprijini configurații hardware unice și pentru a efectua sarcini de încărcare ridicată pentru jocuri care necesită o putere suplimentară pentru a oferi o grafică detaliată. Pentru a obține sau a actualiza placa video, trebuie să vă asigurați compatibilitatea cu calculatorul și să alegeți o placă video care să ofere funcțiile care îmbunătățesc cel mai bine experiența dvs. multimedia.

Cap 1
Verificarea compatibilității calculatorului

 1. Decide cu privire la ceea ce vrei dintr-o nouă placă video.
  1
  Decide cu privire la ceea ce vrei dintr-o nouă placă video. Afișajele multiple ale monitorului și video FHD sau HTPC nu necesită o cantitate mare de energie. Jocurile high-end, emulatorii pretențioși, video de înaltă rezoluție și realitatea virtuală pot necesita o putere suplimentară pentru o performanță optimă. Veți avea nevoie să determinați cât de puternic doriți să fie componentele cardului dvs. video.
 2. Înțelegerea diferitelor tipuri de interfețe pentru cartelele video.
  2
  Înțelegerea diferitelor tipuri de interfețe pentru cartelele video. Placa de bază a computerului dvs. poate să conțină una din cele trei slot-uri cheie care funcționează ca o interfață pentru cartelele video. Un slot cheie este un conector de pe o placă de bază care prezintă un model specific care vă permite să conectați o cartelă pentru a extinde funcționalitatea computerului. Inspectați-vă placa de bază și confirmați-o cu documentația plăcii de bază pentru care este furnizat slotul cheie. [1] PCI-Express este cea mai populară iterație în PC-urile de astăzi. Acestea pot varia între Times One (x1) și până la șaisprezece (x16), ceea ce determină cât de rapid este posibilă efectuarea cardului și mărimea slotului pentru cheie. Astăzi, aproape toată placa grafică utilizează PCI-Express x16 (PCIe). PCI este un tip de slot mai vechi și depășite. Este posibil să aveți o placă de bază cu grafică integrată care nu include o placă grafică PCI Express sau AGP. Cardurile PCI suportă în principal 5 volți pentru alimentare, iar unele plăci pot fi compatibile cu sloturi de 3,3 volți. Toate cardurile PCI sunt carduri pe 32 de biți, dar pot fi conectate atât la sloturile cheie pentru 32 de biți, cât și la cele 64 de biți.
 3. Verificați configurarea actuală a PC-ului.
  3
  Verificați configurarea actuală a PC-ului. Asigurați-vă că calculatorul nu se poate monta numai pe card, dar va putea să-și mențină puterea. [2] Cardul dvs. video poate fi limitat de puterea unității centrale de procesare (CPU), a memoriei, a alimentării și chiar a dimensiunii șasiului turnului dvs. desktop. Viteza procesorului trebuie să fie suficient de rapidă pentru a permite cardului dvs. video să funcționeze la capacitatea maximă a acestuia. Un CPU cu mai puține miezuri sau la viteze reduse poate cauza că placa video va încetini performanța. Măsurați dimensiunea interioară a șasiului PC-ului. O placă video poate varia în funcție de dimensiune. Pentru computerele high-end, o placă video poate necesita o lungime lungă și poate necesita două lățimi ale sloturilor PCIe pentru a se potrivi corespunzător. Cardul dvs. video poate fi, de asemenea, obstrucționat de cablajul intern. Asigurați-vă că notați cât spațiu este disponibil pe șasiul computerului. Sursa dvs. de alimentare este foarte importantă și va trebui să fie capabilă nu numai să susțină puterea pe care o va necesita placa video (cardurile low-end atrag mai mult puterea doar din sloturile PCIe, dar cardurile high-end necesită mai multă putere și au 1 sau 2 conectori de alimentare cu șase sau opt pini). Verificați întotdeauna cât de multe watți pot furniza sursa de alimentare, numărul de conectori suplimentari furnizați și cantitatea de energie necesară pentru card (de obicei, oferită în manual sau pe site-ul producătorului).

Cap 2
Cumpărarea unei plăci video

 1. Alegeți un brand de unitate grafică de procesare.
  1
  Alegeți un brand de unitate grafică de procesare. Există două branduri populare de GPU-uri care sunt populare pe piața plăcii video; Nvidia și AMD. Ambele tipuri de GPU-uri pot oferi caracteristici similare utilizând funcționalitatea proprietară, precum și cota lor de caracteristici exclusive. [3] Există diferențe substanțiale în tehnologiile din chipset-urile grafice AMD și Nvidia, iar dacă ești cu adevărat pretențios, poate ai un motiv foarte bun pentru alegerea celuilalt. Adevărul este însă că numai jucătorii serios, obsedați de detaliu vor putea să discearnă o diferență de aparență între un joc care rulează pe un card AMD și unul care rulează pe un produs comparabil de la Nvidia. Majoritatea oamenilor vor acorda mai multă atenție modului în care jocul pare realist și dacă se bâlbâie în timpul jocului decât tipurile specifice de tehnologii anti-aliasing, de prelucrare a fizicii și de tehnologii multi-monitor care sunt folosite. Dacă găsiți un card la un preț pe care îl puteți permite, iar recenziile spun că merge bine, mergeți cu el. Majoritatea celorlalte lucruri sunt doar grași și adesea îndoiți de asta.
 2. Luați în considerare GPU-ul.
  2
  Luați în considerare GPU-ul. Unitatea de procesare grafică a unei plăci video (GPU) determină capabilitățile sale video, iar multe unități de procesare grafică au nume care sunt adesea destul de arcane și neintuitive dacă nu urmați cu atenție afacerea. Dar o regulă bună este că, cu cât este mai mare numărul din numele GPU-ului, cu atât este mai recent și mai puternic.
 3. Luați în considerare necesitatea dvs. pentru DirectX.
  3
  Luați în considerare necesitatea dvs. pentru DirectX. Cardurile video vor suporta diferite versiuni ale colecției Microsoft de interfețe avansate de programare (API), care oferă diferite funcții grafice și procesare. Din nou, detaliile specifice vor fi importante numai pentru jucătorii de bază, dar cu cât este mai mare numărul versiunii DirectX pe care o suportă cardul, cu atât jocurile mai realiste care o folosesc vor arăta "și cu atât vor fi mai dificile pentru computerul dvs. a alerga. Versiunea de ultimă generație din primăvara anului 2017 este DirectX 12 (DX12), iar cardurile care o pot executa vor putea să ruleze și seturile complete de jocuri scrise cu DX11 sau DX10, dar hardware-ul DX9 sau DX10 nu va putea pentru a vedea toate efectele jocurilor DX11 sau DX12 (presupunând că acestea funcționează deloc). Pachetul software sau site-ul Web al producătorului vă vor spune ce versiune de DirectX este acceptată - întotdeauna verificați pentru a vă asigura că hardware-ul dvs. se potrivește. Toate cele mai recente carduri AMD și Nvidia suportă DX12, deci dacă cumpărați noi nu veți avea probleme.
 4. Achiziționați o placă video.
  4
  Achiziționați o placă video. Achiziționați o placă video de la un magazin de vânzare cu amănuntul sau online. Puteți citi, de asemenea, recenzii pentru a compara și a contrasta alte experiențe ale utilizatorilor cu placa video. Urmăriți vânzările sezoniere și periodice, deoarece acest lucru vă va permite să achiziționați o placă video la un preț mai mic. Un calculator poate fi construit cu milioane de combinații. Comparând performanța generală a calculatorului cu alții, acesta nu va oferi cele mai bune sfaturi pentru placa grafică în sine decât dacă hardware-ul combină cu placa video pentru compatibilitate specializată.

Cap 3
Instalarea cardului video

 1. Conectați placa video la PC.
  1
  Conectați placa video la PC. Asigurați-vă că ați oprit calculatorul și ați scos toate dopurile conectate. Deschideți șasiul computerului și localizați slotul pentru o cartelă video compatibil. Aliniați placa video la slotul cheie de pe placa de bază și împingeți în jos. Cardurile PCI Express pot conține un clip de susținere utilizat pentru a asigura securizarea plăcilor video. Trageți clipul înapoi și țineți-l pe placa video de margini pentru a alinia cu tastele de pe placa de bază, apoi împingeți cardul ușor în loc până când este așezat. [5] Dacă faceți upgrade de pe o placă grafică mai veche, scoateți cardul anterior, cu excepția cazului în care este utilizat cu o metodă de conectare încrucișată descrisă pentru carduri video Nvidia sau AMD. Conectați alimentarea cu ajutorul conectorilor de alimentare sau a cablurilor de alimentare SATA. Dacă placa video necesită mai mult de o sursă de alimentare, asigurați-vă că utilizați o altă cale de cablu de la sursa de alimentare. De asemenea, puteți utiliza cabluri convertoare dacă aveți un tip de conexiune diferit care conduce la sursa de alimentare. [6]
 2. Instalați și configurați drivere.
  2
  Instalați și configurați drivere. Placa video va fi livrată cu drivere și software conceput pentru a controla comportamentul plăcii video. Puteți obține software-ul de pe un disc care este livrat împreună cu placa video sau de pe site-ul producătorului. Urmați instrucțiunile furnizate de producătorul plăcii video despre cum să instalați software-ul.
 3. Configurați setările software.
  3
  Configurați setările software. Anumite programe, cum ar fi jocuri, pot necesita configurări suplimentare pentru a fi configurate pentru rezoluții mai mari și caracteristici îmbunătățite. Este posibil ca cardul dvs. video să fie identificat de software sau de joc pentru a afișa videoclipul.