Cum să cumpărați degetele de bandă

Apararea cu bandă este o metodă utilă și simplă pentru tratarea entorsei, dislocărilor și fracturilor degetelor și degetelor de la picioare. [1] Înregistrarea prin buddy este practicată în mod obișnuit de profesioniștii din domeniul sănătății, cum ar fi medici de sport, terapeuți fizici, chiropracticieni și formatori atletici, dar poate fi ușor realizat la domiciliu și de către neprofesioniști. În cazul în care îmbinarea amicilor se face în mod corespunzător, aceasta oferă suport, protecție și ajută la reglarea articulațiilor lezate.

Cap 1
Buddy taping degete rănite

 1. Identificați degetul rănit.
  1
  Identificați degetul rănit. Degetele sunt foarte sensibile la rănire și chiar la rupere atunci când sunt expuse la traumatism blunt, cum ar fi obtinerea lor prins în ușă sau blocat în timp ce joacă sport de contact. În cele mai multe cazuri, este evident ce deget este rănit (cel care doare cel mai mult), dar uneori trebuie să vă examinați cu atenție mâna și degetele pentru a înțelege mai bine rănile. Semnele leziunilor musculo-scheletale ușoare până la moderate includ înroșirea, umflarea, inflamația, durerea localizată, vânătăi, mișcări reduse și poate un anumit grad de strâmtorare dacă degetul este dislocat sau fracturat. [2] Înregistrările Buddy pot fi folosite la cele mai multe leziuni ale degetelor , chiar și unele fracturi de stres (fractura parului), deși fracturile mai strânse, deplasate, necesită, de obicei, clinchetare, turnare sau chirurgie [3] Frazele mici de stres, chipsurile osoase, contuzii (vânătăi) și entorse ale articulațiilor nu sunt considerate serioase, dar degetele severe zdrobite (rumenite și sângerând) sau fracturile compuse strămutate (sângerare cu osul care se scurge din piele) necesită îngrijire medicală imediată dacă este implicat degetul mare.
 2. Decideți degetele care se îmbină.
  2
  Decideți degetele care se îmbină. Odată ce ați stabilit ce deget este rănit, trebuie să decideți ce deget adiacent să-l îmbraci pe bandă. În general, încercați să împingeți degetele împreună care au cea mai mare lungime. Degetul arătător și cel de-al doilea deget sunt, de obicei, împerecheate pentru îmbinarea amicilor și degetele trei și patru sunt de obicei cele mai bine înregistrate împreună. [4] Degetul mare, datorită locației și gamei sale de mișcare, nu poate fi atașat de buddy la degetul arătător, deci este deseori despicat sau turnat când este grav răsturnat sau rupt. În plus, asigurați-vă că degetul "amicul" este neinvins, deoarece lipirea a două degete vătămate împreună poate crea mai multe probleme. Dacă degetul al treilea (degetul inelar) este rănit, aveți opțiunea de a-l conecta pe cel al doilea sau al patrulea deget. Alegeți degetul cel mai egal în lungime, dar pentru cea mai mare stabilitate, degetul inelului trebuie să fie atașat ambiant până la degetul mijlociu.
 3. Pregătiți degetele pentru înregistrare.
  3
  Pregătiți degetele pentru înregistrare. Odată ce ați hotărât asupra celor două degete care se îmbină împreună, pregătiți-vă degetul pentru înregistrare. Începeți prin spălarea mâinilor cu săpun și apă, apoi curățați în mod special degetele care trebuie lipite cu șervețele de alcool. Alcoolul din șervețele (alcool izopropilic) nu este numai un bun antiseptic, dar, de asemenea, scapă de orice reziduuri uleioase sau grase care ar putea împiedica lipirea banda de piele. Utilizați o folie hipoalergenică sau iritantă scăzută sub bandă, dacă aveți o piele foarte sensibilă. [5] Dacă șervețelele de alcool nu sunt disponibile, cea mai bună alternativă este săpunul și apa.
 4. Bateți degetele împreună.
  4
  Bateți degetele împreună. Odată ce ați curățat și pregătit degetele, luați o bandă medicală, chirurgicală sau atletică non-stretch (aproximativ un centimetru lățime) și bifați degetul rănit la cel neinvinciat - probabil folosind un model de 8 cifre pentru mai multă stabilitate . Aveți grijă să nu legeți degetele prea strâns, deoarece puteți crea umflătură suplimentară și chiar puteți întrerupe circulația, cauzând moartea țesutului (necroza). Tapetul trebuie să fie suficient de sigur încât ambele degete să se miște împreună. Verificați dacă nu există amorțeală, vibrații, schimbări de culoare sau pierderi de senzație la fiecare deget după înregistrare. [6] Aveți grijă să înflăcărați degetele împreună dacă aveți diabet, probleme de circulație sau boală arterială periferică, deoarece orice reducere semnificativă a circulația sângelui (de la lipirea prea strânsă) crește riscul necrozei. Luați în considerare introducerea unei benzi subțiri de spumă de umplutură sau tifon de bumbac între degete pentru confort, protecție și prevenire a abraziunilor pielii și / sau a blisterelor. Țineți cont de faptul că riscul de infecție bacteriană crește semnificativ cu formarea de vezicule și abraziuni pe suprafața pielii. Materialele folosite pentru fixarea degetelor includ bandă de hârtie medicale / chirurgicale non-stretch, bandă auto-aderentă, bandă electrică, împachetări Velcro mici și bandaje de cauciuc. Pentru a oferi mai mult sprijin (benefic pentru degetele dislocate) utilizați o atelă de lemn sau metal împreună cu banda. Bastoanele de tip popsicle funcționează destul de bine, asigurați-vă că nu există muchii ascuțite care să poată săpe în piele.
 5. Urmăriți un medic pentru o evaluare.
  5
  Urmăriți un medic pentru o evaluare. Dacă o vătămare este suficient de gravă pentru a justifica înregistrarea, este suficient de gravă să fie evaluată. Odată ce degetul este stabilizat, ar trebui să vedeți un furnizor de servicii medicale pentru o examinare mai cuprinzătoare. Veți avea nevoie probabil de o radiografie pentru a vă asigura că nu aveți o fractură severă sau alte daune. Utilizați metoda de îmbinare a amicilor într-un vârf de picior până când puteți căuta asistență medicală, dar nu o utilizați ca înlocuitor pentru a căuta asistență medicală. Dacă sunteți în durere, puteți lua un over-the-counter ameliorator de durere pentru a ajuta. Încercați acetaminofen (Tylenol) sau ibuprofen (Advil, Motrin).

Cap 2
Evitarea complicațiilor potențiale

 1. Schimbați în mod regulat banda.
  1
  Schimbați în mod regulat banda. Dacă degetele sunt înregistrate inițial de către medicul dumneavoastră sau de către un alt specialist în domeniul sănătății, probabil că au folosit bandă rezistentă la apă, astfel încât să puteți spăla mâinile și să vă spălați cel puțin o dată. Ca o orientare generală, totuși, fii pregătit să îți reînsufleți degetele zilnic, mai ales dacă te duci sau te speli frecvent. Banda umedă sau umedă și pansamentele favorizează creșterea bacteriilor și a mucegaiului, ceea ce dă un miros neplăcut și crește riscul unei infecții cutanate. Trebuie să aveți grijă când scoateți banda pentru a evita agravarea vătămărilor corporale sau deteriorarea pielii. Utilizați foarfece pentru a tăia banda și apoi o îndepărtați încet. [7] Dacă degetele vătămate vă doare mai mult după ce le repoziționați, scoateți banda și începeți din nou, dar asigurați-vă că este puțin mai slăbită. Acesta este, de asemenea, un semn că trebuie să căutați sfatul medicului. Degetul vostru rănit, în funcție de severitate, poate fi necesar să fie înregistrat pentru o perioadă de până la patru săptămâni pentru a se vindeca în mod corespunzător, astfel încât probabil veți deveni foarte experimentat la replantarea acestuia.
 2. Verificați semnele de infecție.
  2
  Verificați semnele de infecție. Acest pas este foarte important. Înainte de a aplica banda în mod regulat, verificați-vă degetele și restul mâinii pentru orice semne de iritare sau infectare a pielii. Abraziunile, blisterele și șuvițele măresc probabilitatea unei infecții a pielii, curățați-vă și uscați cu degetul înainte de a le reîncărca. Utilizați săpun și apă pentru a vă curăța mâinile. Semnele unei infecții cutanate localizate includ umflarea locală, înroșirea, durerea pulsantă și deversarea de puroi, care pot produce un miros neplăcut [9]. Este important să solicitați imediat asistență medicală dacă suspectați o infecție a pielii.
 3. Fiți vigilenți pentru semnele de necroză.
  3
  Fiți vigilenți pentru semnele de necroză. După cum sa menționat mai sus, necroza este un tip de deces cauzat de lipsa sângelui și a oxigenului. Un deget rănit, în special o dislocare sau o fractură, poate să implice deja vasele de sânge deteriorate, deci trebuie să fii foarte atent când amicele nu se tăvăluiesc în circulație pe degete. Dacă faceți în mod neintenționat, atunci degetele dvs. vor începe probabil să dureze cu durere amețitoare și să devină roșu închis, apoi albastru închis. [10] Majoritatea țesuturilor pot supraviețui fără oxigen pentru câteva ore (cel mult), dar este important să observați cu atenție degetele în decurs de 30 de minute sau mai puțin, pentru a vă asigura că primesc suficient sânge. Diabetul are adesea mai puțină senzație în mâinile (și picioarele) și tind să aibă o circulație slabă. Pacienții cu diabet zaharat ar trebui să evite înregistrarea amicilor și să fie evaluați de un medic, deoarece riscul de infecție este semnificativ. Dacă necroza apare în degete, atunci infecția bacteriană poate apărea rapid. Infecțiile bacteriene netratate pot deveni gangrene și pot necesita intervenții chirurgicale de amputare, astfel încât infecțiile să nu se răspândească. Dacă ați suferit o fractură a degetelor compozite deschise (osul pătrunde prin piele), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un curs de două săptămâni de antibiotice orale pentru a descuraja o infecție bacteriană.
 4. Nu lipiți un deget puternic fracturat.
  4
  Nu lipiți un deget puternic fracturat. Deși cele mai multe leziuni ale degetelor răspund bine la îmbinarea amicilor, unele sunt dincolo de sfera sa de aplicare. De exemplu, atunci când degetele sunt zdrobite și sfărâmate complet (denumită fractură mărunțită) sau fracturate astfel încât oasele să devină eronate radical și să se extindă prin piele (denumită fractură deschisă a compușilor), atunci nici o cantitate de bandaj nu este utilă și nu ar trebui chiar să fie luate în considerare. În schimb, cu fracturi serioase și instabile, trebuie să ajungeți rapid la un departament de urgență pentru o îngrijire medicală mai adecvată (probabil o procedură chirurgicală invazivă). [11] Pe de altă parte, fracturile mici de stres (stres) sunt stabile și adecvate pentru bandă până când puteți vedea un furnizor de asistență medicală. Simptomele obișnuite ale unui deget sever sunt: ​​durere puternică, umflături, rigiditate și, de obicei, vânătăi imediate datorită sângerării interne. Probabil că degetul va arăta oarecum strâmb și va fi foarte greu să faceți un pumn sau să luați ceva greu, fără durere severă. Degetele rupte pot fi legate de condițiile care slăbesc osul, cum ar fi cancerul (tumorile osoase), infecțiile locale, osteoporoza (oasele fragile) sau diabetul cronic.