Cum să cureți o masă de biliard cu pâslă

Tabelele de biliard sunt o investiție pe termen lung care va dura mulți ani dacă le mențineți bine. Pâsla de pe masa de biliard este delicată și trebuie să fie curată cu prudență. Utilizați numai perii care sunt făcute pentru mesele de biliard și nu se curăță niciodată într-un model circular. Scoateți praful de pe masă după ce îl spălați. Îndepărtați imediat scurgerile, dar nu le frecați niciodată. Utilizați numai mașini de curățat aprobate în tabelul de bile Păstrați-vă masă curată, fără să vă călcați peste ea, păstrând-o acoperită și păstrând tot ce nu este echipamentul de piscină.

Cap 1
Periajul și aspirarea mesei

 1. Utilizați numai o perie de masă de biliard.
  1
  Utilizați numai o perie de masă de biliard. Periile realizate pentru mesele de biliard au peri moi, care sunt delicate pe pâslă. Nu curățați niciodată pâsla cu o perie abrazivă, deoarece pâsla este delicată. Periați masa în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână. [1] Perii de masă de biliard pot fi cumpărate la magazinele de alimentare cu masă de biliard, în magazinele de agrement și hobby, în unele magazine mari precum Wal-Mart sau Target. Acestea pot fi comandate online de la diferiți furnizori. În majoritatea cazurilor, veți plăti în jur de 10- $ 20, dar veți folosi peria destul de des pentru a face o achiziție utilă.
 2. Perie cu curse drepte.
  2
  Perie cu curse drepte. Oricând periați pâsla unei mese de biliard, folosiți curse rapide și scurte înainte, mai degrabă decât mișcări circulare. Periajul de pâslă într-un cerc doar mișcă murdăria și dăunează pâslă. Utilizați curse ușoare, mai degrabă decât curse dure de curățare. [2]
 3. Începeți periajul în centru.
  3
  Începeți periajul în centru. Periați murdăria către marginea mesei de biliard. Pătrundeți murdăria într-o linie sau grămezi, astfel încât să o puteți aspira. Odată ce ați făcut acest lucru, periați din nou masa de la un capăt la altul pentru a obține tot ce ați putea fi pierdut la prima trecere peste simțit. Nu pensați liniile de murdărie până la capăt sub bara de protecție, deoarece acest lucru va face mai greu să vă aspirați. Faceți liniile la câțiva centimetri de marginea mesei.
 4. Scoateți grămezile pe care le-ați făcut.
  4
  Scoateți grămezile pe care le-ați făcut. Utilizați fie un vid în mână sau un vid standard cu un atașament la furtun. Nu folosiți atașamentul periei pentru vid, deoarece poate fi prea rigid. Asigurați-vă că ați aspirat cu atenție sub barele de protecție, în cazul în care murdăria și praful sunt mai susceptibile de a se acumula. [3] Utilizați un atașament îngust de duze pentru a ajunge sub barele de protecție.
 5. Vacuați întreaga masă.
  5
  Vacuați întreaga masă. Utilizați un atașament lat dreptunghiular și rulați-l de la un capăt al mesei la altul în benzi lungi. Nu o rulați în cercuri. Folosiți presiune ușoară, mai degrabă decât apăsând-o tare în pâslă. Asigurați-vă că pentru a obține întreaga masă pentru a elimina cât mai mult din praful acumulat posibil. Asigurați-vă că vidul dvs. nu are prea multă putere de aspirație, deoarece poate trage de fapt la fibrele simțului și poate provoca mai multe probleme. Dacă trebuie să utilizați un vid puternic, nu-l puneți direct pe pâslă pentru a reduce o parte din forță.

Cap 2
Curățarea scurgerilor

 1. Așezați un prosop uscat, alb pe scurgere imediat.
  1
  Așezați un prosop uscat, alb pe scurgere imediat. Așezați prosopul de hârtie, sau un prosop de țesături albe, plat pe vărsare. Nu apăsați sau ați putea împinge vărsarea în pâslă. Înlocuiți cu prosoape uscate de mai multe ori până când majoritatea deversării este absorbită. [4] Cel mai important lucru este să curățați scurgerea de îndată ce se întâmplă să reduceți timpul în care trebuie să se înmoaie în pâslă și tabla de masă sub ea .
 2. Ștergeți scurgerea cu un prosop alb umezit cu apă.
  2
  Ștergeți scurgerea cu un prosop alb umezit cu apă. Dacă ați vărsat ceva în afară de apă, curățați ușor la fața locului cu prosopul umed. Clătiți prosopul de mai multe ori pentru a scoate cât mai mult din vărsare posibil. Nu aplicați prea multă presiune pe măsură ce vă lăsați la loc. [5] Nu curățați niciodată la fața locului, deoarece acest lucru va stânjeni simțul. Dupa ce ati spalat pata cu apa, puteti sa-l imprastiati cu un alt prosop uscat pentru al ajuta sa se usuce mai repede, apoi lasati-l sa se usuce la aer.
 3. Utilizați oțet pentru a ridica petele.
  3
  Utilizați oțet pentru a ridica petele. Dacă blotarea petelor cu apă nu îndepărtează suficient, amestecați o soluție de oțet și apă într-un raport de 50/50. Îndepărtați o cârpă în soluție și dați din nou pata. Oțetul va sparge legăturile chimice ale petelor mai bine decât apa. Clătiți cârpa și tăiați în mod repetat, după cum este necesar. Oțetul este o soluție mai puțin aspra decât produsele chimice de curățare, deci este mai sigur pentru mesele de feliat.
 4. Utilizați o masă de biliard simțită mai curată.
  4
  Utilizați o masă de biliard simțită mai curată. Dacă blotarea petei cu o cârpă umedă nu elimină complet efectele deversării, utilizați un produs de curățare. Utilizați numai un detergent care afirmă că este destinat în mod special tabelului de biliard. Aparatele de curățare a covoarelor și alte substanțe de îndepărtare a petelor pot deteriora simțul mai rău decât cel al deversării. [6] Utilizați curățătorii ca o ultimă soluție dacă scurgerea este rău și nu poate fi eliminată. Solicitați ajutor producătorului sau unui distribuitor de mese de biliard profesionist pentru a determina ce produs să utilizați.

Cap 3
Reducerea deșeurilor

 1. Tăiați-vă cugetul departe de masa.
  1
  Tăiați-vă cugetul departe de masa. Oamenii adesea dăruiesc cu desăvârșire indicele lor deasupra vârfului mesei, dar grinzile fine ale cretei pot să le poată îndepărta încet. Păstrați masa deasupra curățată, întinzându-vă mereu curajul în fața mesei, mai degrabă decât pe suprafața mesei [7] Nu vă fie frică să le spuneți oaspeților că nu doriți ca ei să coboare peste masa. Ei nu se vor gândi dacă nu le spui și este masa ta, deci e bine să ai reguli.
 2. Acoperiți masa de biliard atunci când nu este în uz.
  2
  Acoperiți masa de biliard atunci când nu este în uz. Masa de pâslă din biliard atrage părul animal de la vărsarea animalelor de companie. Murdăria și praful intră în pâslă, așa că păstrați-l acoperit ori de câte ori nu-l utilizați pentru a prelungi durata de viață a pâsla. [8] Acoperisurile de masă biliard sunt adesea incluse în achiziție, dar dacă nu aveți , este o investiție utilă pentru a vă proteja masa. Chiar dacă nu aveți o copertă și nu vreți să cumpărați unul, așezați o masă curată, o prelată sau o pătură pe masă, care să o păstreze în continuare mai curată decât să fie descoperită.
 3. Păstrați tot ce nu este echipamentul piscinei de pe masă.
  3
  Păstrați tot ce nu este echipamentul piscinei de pe masă. Nu puneți niciodată alimente sau băuturi pe masă. Nu țineți niciodată țigări sau țigări peste masă. Așezați niște scaune, mese sau rafturi în apropierea mesei de biliard, pentru a evita fixarea lucrurilor pe masă. Așezați scrumiere în apropiere, dacă aveți fumătorii pe masă. [9] Această regulă se aplică oricărui lucru care nu aparține pe masă, incluzând dar fără a se limita la jucăriile dezordonate pentru copii, animale de companie și consumabile pentru animale de companie, produse chimice și produse de curățat și murdare haine sau pantofi. Măsurile preventive vor menține masa curată, astfel încât să nu trebuiască să faceți mai mult decât este necesar.