1
Investigați dacă usturoiul ajută la simptome la rece. Un studiu recent a analizat eficiența usturoiului la 146 de persoane pe o perioadă de trei luni. Cei care au luat un supliment de usturoi au prezentat 24 de simptome la rece, spre deosebire de 65 de cazuri la cei care nu au luat usturoi. De asemenea, cei care au luat usturoi au avut o zi mai puțin de simptome la rece [1]. Într-un alt studiu, cei care au luat usturoi au avut mai puține simptome de o răceală și s-au simțit mai bine mai devreme, probabil, deoarece un subset de celule imune au fost crescute la acei oameni luând 2.56 g de supliment de usturoi zilnic. [2] Majoritatea cercetătorilor consideră că compușii cu conținut de sulf în usturoi, alicine, sunt responsabili pentru efectele reci anti-comune. [3] Cu toate acestea, există și alte elemente din usturoi, cum ar fi saponinele și derivații de aminoacizi, despre care se crede că joacă un rol în reducerea încărcăturii virale, deși nu este clar cum ar putea face acest lucru. [4]