Cum să vindeci o răceală cu usturoi

Când vă simțiți acele simptome familiare ale unei răceli care vă apare, ați putea crede că nu puteți face nimic pentru ao preveni. Cu toate acestea, adăugarea unor usturoi la regimul dvs. ar putea da doar sistemului imunitar impulsul necesar pentru a diminua impactul bolii. În timp ce "vindecarea" poate fi un pic de exagerare, puteți folosi usturoiul pentru a vă obține printr-o răceală sau o gripa mai repede și cu mai puțină nenorocire!

Cap 1
Utilizarea usturoiului pentru a ajuta la simptomele reci

 1. Investigați dacă usturoiul ajută la simptome la rece.
  1
  Investigați dacă usturoiul ajută la simptome la rece. Un studiu recent a analizat eficiența usturoiului la 146 de persoane pe o perioadă de trei luni. Cei care au luat un supliment de usturoi au prezentat 24 de simptome la rece, spre deosebire de 65 de cazuri la cei care nu au luat usturoi. De asemenea, cei care au luat usturoi au avut o zi mai puțin de simptome la rece [1]. Într-un alt studiu, cei care au luat usturoi au avut mai puține simptome de o răceală și s-au simțit mai bine mai devreme, probabil, deoarece un subset de celule imune au fost crescute la acei oameni luând 2.56 g de supliment de usturoi zilnic. [2] Majoritatea cercetătorilor consideră că compușii cu conținut de sulf în usturoi, alicine, sunt responsabili pentru efectele reci anti-comune. [3] Cu toate acestea, există și alte elemente din usturoi, cum ar fi saponinele și derivații de aminoacizi, despre care se crede că joacă un rol în reducerea încărcăturii virale, deși nu este clar cum ar putea face acest lucru. [4]
 2. Faceți-vă cu mirosul.
  2
  Faceți-vă cu mirosul. Mulți ar putea fi îngrijorați de mirosul de usturoi. Aceleași substanțe care par a fi eficiente împotriva virusului rece sunt cele care sunt, de asemenea, responsabile pentru miros. Deci, pentru a ajuta la atenuarea simptomelor la rece, va trebui să faceți față mirosului. Vestea bună este că ar trebui să stați acasă de la serviciu și școală și să rămâneți departe de alte persoane. De asemenea, trebuie să vă odihniți și să beți multe lichide. Toate acestea înseamnă că, în timp ce usturoiul poate mirosi, în cea mai mare parte, doar tu și cei dragi ai tăi se vor afla în jur. Acest lucru pare a fi un preț mic pe care să-l plătiți pentru a te îmbolnăvi mai repede cu mai puține simptome!
 3. Mananca usturoiul brut.
  3
  Mananca usturoiul brut. Începeți întotdeauna cu usturoi proaspăt dacă este posibil. Îndepărtați "capsula" de pe usturoi și folosiți o presă de usturoi sau o parte a unei lame de cuțit pentru a zdrobi usturoiul. Mănâncă aproximativ 1 cățel de usturoi la fiecare 3-4 ore. Doar coaja și mânca! [5] Dacă nu sunteți un fan al gustului, spălați usturoiul în jos amestecându-l cu suc de portocale. Puteți adăuga, de asemenea, la apa de lamaie. Se adaugă usturoiul într-un amestec de 2 linguri de suc de lămâie și 6-8 oz de apă și se amestecă [6]. Un usturoi usturoi poate fi adăugat și în apa de miere. Mierea are atât proprietăți antibiotice cât și antivirale. Adăugați 1-2 linguri de miere la 6-8 uncii de apă și se amestecă. [7]
 4. Gatiti cu usturoi.
  4
  Gatiti cu usturoi. În timp ce usturoiul brut pare a fi cel mai bun, usturoiul fiert încă conține alicine care se consideră a fi eficiente. Se coajă și fie zdrobiți sau coaceți cuisele de usturoi. Apoi lăsați usturoiul zdrobit / tocat timp de 15 minute. Acest lucru permite activității enzimatice să "acționeze" alicinele din usturoi. [8] Utilizați 2-3 cuișoare de usturoi pentru fiecare masă în timpul răcirii. Dacă mâncați lumină, adăugați usturoiul zdrobit / tocit în bulionul de pui sau de legume și încălziți-l așa cum ați proceda în mod normal. Dacă mâncați în mod normal, încercați să gătiți usturoiul alături de legume sau adăugați usturoi la orez în timp ce gătește. De asemenea, puteți adăuga usturoiul zdrobit / tocat la roșii sau brânză, odată ce vă simțiți mai bine. Se freacă carnea sau păsările de curte și mănâncă carnea și păsările de curte așa cum ați proceda în mod normal.
 5. Faceți un ceai de usturoi.
  5
  Faceți un ceai de usturoi. Lichidul fierbinte poate, de asemenea, ajuta cu decongestionarea. Aduceți 3 cesti de apă și 3 cuișoare de usturoi (tăiate în jumătate) la fiert. Opriți căldura și adăugați 1/2 cești de miere și 1/2 cană de suc de lămâie proaspătă cu semințele și cu coaja inclusă. Acestea conțin o cantitate semnificativă de vitamina C și antioxidanți. [9] Întindeți ceaiul și înghițiți toată ziua. Refrigerați ceaiul rămas și reîncălziți după cum este necesar.
 6. Utilizați un supliment de usturoi.
  6
  Utilizați un supliment de usturoi. Aceasta poate fi o metodă bună pentru cei care sunt foarte opuși gustului usturoiului. Pentru a vă ajuta să reduceți simptomele frigului, luați 2-3 grame de usturoi pe zi, în doze divizate. [10]

Cap 2
Identificarea și tratarea frigului comun

 1. Înțelegeți frigul comun.
  1
  Înțelegeți frigul comun. Frigul comun este de obicei cauzat de un rhinovirus. Rinovirusurile determină cel mai frecvent infecții ale căilor respiratorii superioare (URI), dar pot provoca infecții respiratorii inferioare și, uneori, pneumonie. Rinovirusurile sunt cele mai răspândite din martie până în octombrie. Perioada de incubație este, de obicei, scurtă, numai 12-72 de ore după expunerea la virus. Expunerea apare de obicei prin apropierea relativ apropiată de cineva care are deja o răceală și care tuse sau strănește. [11]
 2. Identificați simptomele răcelii obișnuite.
  2
  Identificați simptomele răcelii obișnuite. Uscarea nazală sau iritarea este adesea primul simptom. Durerea gâtului sau gâtul iritat, mâncărime este un alt simptom precoce. Acestea sunt de obicei urmate de descărcări nazale, congestie nazală și strănut. Acestea se agravează de obicei în următoarele 2-3 zile după primele simptome. [12] Descărcarea nazală este de obicei clară și apoasă. Poate deveni mai gros și galben-verzui. Alte simptome includ: dureri de cap sau dureri corporale, ochi apoase, presiuni ale urechii și ale urechii cauzate de sinusurile congestionate, pierderea simțului mirosului și gustului, tuse și / sau răgușeală, vărsături după tuse, iritabilitate sau neliniște și poate apărea o febră de grad scăzut , de obicei la sugari și copii preșcolari. Răceala obișnuită poate fi complicată de infecțiile urechilor (otita medie), sinuzita (inflamația sinusurilor), bronșita cronică (inflamația pulmonară cu congestie și tusea) și agravarea simptomelor astmului [13].
 3. Tratați frigul comun.
  3
  Tratați frigul comun. Nu există nici un remediu curent pentru răceala comună. În schimb, ar trebui să vă concentrați atenția asupra atenuării simptomelor. Recomandările medicale includ: [14] Ia o mulțime de odihnă. Bea multe lichide. Aceste fluide pot include apă, sucuri și bulion de pui sau legume limpezi. Supa de pui este de fapt foarte bună pentru frigul comun. [15] Gargle cu apă sărată caldă. Acest lucru va face ca o durere în gât să se simtă mai bine. Utilizați picături de tuse sau pulverizatoare de gât dacă aveți o tuse severă care nu vă permite să vă odihniți suficient. Luați durere la mare sau medicamente reci. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
 4. Evaluați dacă boala este suficient de severă pentru a justifica o vizită la medic.
  4
  Evaluați dacă boala este suficient de severă pentru a justifica o vizită la medic. De cele mai multe ori, nu este nevoie să vedeți un medic. Dacă, totuși, dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți oricare dintre următoarele simptome, adresați-vă medicului: [16] O febră cu o temperatură mai mare de 100,4 grade F. Dacă copilul dumneavoastră este mai mic de 6 luni și are febră, adresați-vă medicului . Pentru copiii de orice vârstă, dacă febra este de 104 grade F sau mai mare, adresați-vă medicului. Dacă simptomele durează mai mult de 10 zile Dacă simptomele sunt severe sau dacă aveți simptome neobișnuite, cum ar fi dureri de cap severe, greață sau vărsături sau dificultăți de respirație.