Cum să îngheață lasagna

Înghețarea lasagnei de casă este o modalitate excelentă de a avea mese gata făcute pentru nopți, când e tot ce puteți face pentru a porni cuptorul și a încălzi cina. Când faci lasagna și îngheți pentru mai târziu, vei avea o masă de casă sănătoasă, la îndemână ori de câte ori ai nevoie. Puteți îngheța lasagna coaptă sau neacoperită, dar va trebui să o dezghețiți peste noapte înainte de gătit pentru a servi. Consultați Pasul 1 pentru a afla cum să înghețați lasagna, astfel încât să rămână o degustare proaspătă.

Cap 1
Pregătirea lasagnei

 1. Faceți o rețetă lasagna prietenoasă cu congelatoarele.
  1
  Faceți o rețetă lasagna prietenoasă cu congelatoarele. Unele ingrediente gust mai bine decât altele când sunt reîncălzite după ce au fost înghețate. Cele mai multe rețete de lasagna care necesită ingrediente proaspete vor fi bine după îngheț, indiferent dacă le înghețați fără coajă sau coapte. Cu toate acestea, dacă rețeta folosește elemente care au fost deja înghețate și dezghețate o dată, este bine să nu le înghețeți și să le dezghetați de două ori. Acest lucru crește șansa ca produsele alimentare să fie contaminate de bacterii. De exemplu, nu planificați să înghețați lasagna făcută cu cârnați sau carne de vită care a fost înghețată anterior. În schimb, folosiți carne proaspătă sau lăsați-o complet. Alimente care sunt congelate și dezghețate de mai multe ori, de asemenea, suferă atunci când vine vorba de aroma și textura. Alegerea unei rețete care necesită ingrediente proaspete va duce la cea mai bună degustare a lasagnei. Dacă rețeta preferată de lasagna necesită un ingredient înghețat, farfuria finală nu va fi prea afectată de înlocuirea versiunii proaspete. De exemplu, în loc să utilizați ciuperci înghețate, folosiți doar proaspete. În cele mai multe cazuri, va trebui să le dezghețați oricum.
 2. Asamblați lasagna într-un vas care poate fi înghețat.
  2
  Asamblați lasagna într-un vas care poate fi înghețat. Căutați o etichetă "frigorifică" sau asigurați-vă că vasul poate fi înghețat și utilizat pentru coacere. Cele mai multe feluri de mâncare din sticlă sau ceramică sunt bine pentru acest scop. Evitați utilizarea unei tăvi de aluminiu pentru depozitarea pe termen lung a lasagnei. Mâncarea ar putea ajunge la un gust proaspat. Dacă nu aveți un fel de mâncare care să poată fi folosit atât pentru coacerea, cât și pentru înghețarea lasagnei, puteți să o coaceți și să o îngheți într-un recipient pentru depozitarea alimentelor în condiții de siguranță.
 3. Decideți dacă doriți să o coaceți mai întâi.
  3
  Decideți dacă doriți să o coaceți mai întâi. Lasagna care a fost coapta inainte de inghetare va gusta in continuare mare dupa ce a fost reincalzita. Lasagna care a fost asamblată și înghețată înainte de coacere este de asemenea delicioasă. Utilizați oricare metodă este cea mai convenabilă pentru dvs., deoarece textura finală și gustul felului de mâncare nu vor fi prea afectate în nici un fel. S-ar putea să decideți să înghețați lasagna pre-coaptă dacă aveți resturi după ce ați făcut un lot mare. Dacă preferați să-l congelați înainte de coacere, luați în considerare luarea a două lasagne data viitoare când luați lasagna pentru cină. Puteți coace unul și îngheța celălalt să mănânce mai târziu.
 4. Aduceți lasagna la temperatura camerei.
  4
  Aduceți lasagna la temperatura camerei. Dacă doriți să înghețați lasagna coaptă, este necesar să vă asigurați că a răcit în întregime înainte de al îngheța. În caz contrar, textura felului de mâncare nu va fi la fel de plăcută atunci când este timpul să-l mâncați. După ce ați făcut lasagna, lăsați-o la o parte pentru a se răci. Puteți, de asemenea, plasa-o în frigider să se răcească. Înainte de a le pune în frigider, acoperiți lasagna cu două straturi de folie de plastic și un strat de folie de bucătărie.
 5. Acoperiti lasagna cu folie de plastic in conditii de siguranta.
  5
  Acoperiti lasagna cu folie de plastic in conditii de siguranta. Nu utilizați folie de aluminiu, deoarece ar putea afecta gustul lasagnei. Acoperiți-l cu mai multe straturi de folie de plastic pentru ao menține proaspăt în congelator. Poate doriți să înfășurați plasticul în jurul întregii antene, mai degrabă decât în ​​partea superioară. În acest fel, puteți să vă asigurați că nu există lacune în învelișul în care ar putea intra aerul și ar putea provoca arsuri prin congelare. Luați în considerare tăierea lasagnei în porții individuale și înghețarea acestora în pungi. În acest fel nu va trebui să reîncălziți întregul lucru dacă aveți nevoie doar de o masă pentru unul sau două persoane. Tăiați lasagna în porții de dimensiuni reduse după ce ați răcit. Acest lucru va ajuta piesele să țină împreună mai bine în loc să se destrame. Pune fiecare bucată în punga de depozitare sigură. Indiferent de ce, asigurați-vă că este dublu înfășurat pentru a împiedica uscarea lasagnei.
 6. Înghețați lasagna.
  6
  Înghețați lasagna. Etichetați-o și puneți-o în congelator. Poate fi înghețat timp de până la trei luni, fie că are o umplutură de carne sau de legume.

Cap 2
Dezghețarea și reîncălzirea lasagnei

 1. Dezghețați-l peste noapte.
  1
  Dezghețați-l peste noapte. În noaptea în care intenționați să luați lasagna pentru cină, dezghețați-o peste noapte. Dacă încercați să-l coaceți în timp ce este încă parțial înghețat, va fi gătit neuniform, iar gustul și textura vor fi afectate. De asemenea, va fi mai dificil să se determine dacă a fost făcut sau nu. Puteți dezgheța întreaga lasagna sau porții din frigider peste noapte.
 2. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C / 350 ° C.
  2
  Preîncălziți cuptorul la 180 ° C / 350 ° C. Aceasta este temperatura standard de gătit pentru lasagna. Indiferent de ce rețetă ați folosit, aceasta este o temperatură bună pentru coacerea lasagnei la perfecțiune.
 3. Pregătește lasagna pentru coacere.
  3
  Pregătește lasagna pentru coacere. Desfaceți toată folie din plastic și acoperiți vasul de copt cu folie de aluminiu. Acest lucru va face ca partea de sus să nu devină prea maro în timp ce ceilalți bucătari de lasagna. Dacă gătiți o porție individuală de lasagna, luați piesa pe care doriți să o coaceți din punga de depozitare și o așezați pe un vas de coacere adecvat, apoi acoperiți cu folie.
 4. Coaceți lasagna.
  4
  Coaceți lasagna. Puneți-l în cuptor și gătiți-l timp de o jumătate de oră până la 40 de minute sau până când se încălzește. Este posibil să trebuiască să testați o mică bucată din centru pentru a vă asigura că nu este încă rece în mijloc. În timpul ultimelor 10 minute de coacere, puteți scoate folia pentru a permite căldurii să ajungă în partea de sus dacă doriți o crustă maro, crocantă pe lasagna. Dacă reîncălzi doar o bucată de lasagna, o poți face în cuptorul cu microunde în loc de cuptor. Așezați-l pe un vas cu microunde și pe cuptor cu microunde la înălțime timp de 2 - 3 minute sau până când este fierbinte și cu bule. Nu folosiți folie de aluminiu în cuptorul cu microunde.
 5. Serviți lasagna.
  5
  Serviți lasagna. De când a fost în frigider pentru o vreme, ați putea dori să o împrospătați prin stropirea unor busuioc sau oregano cioplit deasupra.