Cum să instalează podele laminate pe scări

Parchetul laminat este o alternativă versatilă față de alte tipuri de podele, deoarece poate imita aspectul acestora, oferind în același timp o putere semnificativă. Dar, la fel ca toate etajele, laminatul are propriile ciudățenii de instalare. În ciuda acestui fapt, parchetul laminat este relativ ușor de instalat, cu condiția să aveți instrumentele potrivite și ceva timp pe mâini. Iată câteva pași ușor de urmat pentru a instala laminat pe scări.

Cap 1
Pregătirea podelei

 1. Alegeți parchetul laminat.
  1
  Alegeți parchetul laminat. Parchetul laminat poate fi instalat pe scări sau oriunde altundeva veți instala podele din lemn de esență tare. Problema principală în ceea ce privește instalarea de pardoseli laminate pe scări este durabilitatea - scările au tendința de a obține o uzură mult mai mare decât cele mai multe alte suprafețe din casă. Din acest motiv, este recomandabil să întrebați furnizorul sau producătorul pentru cel mai durabil laminat pe care îl au. În plus, podele laminate pot fi lucioase și foarte alunecoase - ceea ce poate fi o preocupare dacă aveți copii mici în casă. Pentru a minimiza riscul de alunecare, mergeți la parchet laminat cu un finisaj mat, texturate. De asemenea, trebuie să precizați că doriți să îndepărtați nasul atunci când vă alegeți laminatul, deoarece mulți producători nu au o bandă de protecție potrivită pentru toate podelele. [1] În ceea ce privește cantitatea, ar trebui să comandați aproximativ 10% mai mult pardoseli decât aveți de fapt nevoie pentru a acoperi imaginile de pe pătrat ale scărilor. Acest lucru este necesar deoarece este posibil să aveți nevoie să tăiați un număr de plăci pentru a completa spațiile suplimentare. De asemenea, vă va permite o marjă confortabilă pentru erori potențiale. [2]
 2. Permiteți aclimatizarea podelei.
  2
  Permiteți aclimatizarea podelei. Parchetul laminat necesită timp pentru a se adapta la temperatura și umiditatea casei înainte de a fi instalat. Acest lucru împiedică deformarea, extinderea sau contractarea plăcilor ulterioare. Pentru a vă acomoda podelele, scoateți plăcile din ambalaj și depozitați-le într-un spațiu deschis, unde aerul poate circula, timp de 48 de ore. [2]
 3. Scoateți orice covor și bandă de fixare.
  3
  Scoateți orice covor și bandă de fixare. Următorul lucru pe care va trebui să-l faceți este să vă pregătiți scara pentru stabilirea laminatului. Dacă aveți nevoie să îndepărtați covorul de pe scări, îl puteți trage cu ajutorul unei perechi de clești. Covorul este în mod normal atașat cu benzi adezive, capse sau ambele. Banda de fixare poate fi îndepărtată folosind o bară de prindere, în timp ce capsele pot fi fie împinse înapoi în locaș, fie îndepărtate cu ajutorul unui raclet. [3] Asigurați-vă că purtați mănuși în timp ce îndepărtați covorul, capsele pot fi foarte ascuțite provoca răniri. Chiar dacă scările nu au fost acoperite de covoare, le poți pregăti eliminând orice vopsea veche sau adezivă și reparați pașii pierziți sau scârțâind prin fixarea lor în siguranță. Veți avea nevoie, de asemenea, să vă asigurați că fiecare dintre pași este la nivel, astfel încât plăcile laminate vor sta în mod corespunzător. Dacă acestea sunt neuniforme, puteți utiliza o mașină de șlefuit cu bandă pentru a le curăța sau pur și simplu utilizați o răzuitoare pentru a scăpa de orice resturi sau pete mari.
 4. Eliminați orice consolare.
  4
  Eliminați orice consolare. Multe scări vor avea o consolă preexistentă: aceasta este atunci când partea inferioară a nasului de pe treptele superioare este vizibilă din partea de jos a scării. Va trebui să abordați acest lucru înainte de a putea pune parchetul laminat. Puteți face acest lucru într-unul din două moduri: puteți fie să tăiați consola folosind un piston sau un jigsaw, apoi utilizați un daltă pentru a vă asigura că suprafața este egală cu coloana. [3] Alternativ, puteți folosi o bucată de placaj pentru a fixa coloana, umplând spațiul de sub consola. Asigurați-vă că ați umezi placa în loc înainte de a instala laminatul.
 5. Tăiați laminatul în formă.
  5
  Tăiați laminatul în formă. Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să tăiați piesele de rulare din laminat, bucățile de trepte și scările de la gură până la lungime. Pentru piesele de rulare, așezați scula peste treaptă, asigurându-vă că se potrivește strâns de la stânga la dreapta. Este posibil să trebuiască să tăiați marginile ușor, astfel încât acestea să fie aliniate cu pasul. Cele mai multe bucăți de fir nu vor fi suficient de largi pentru a acoperi întregul pas. În acest caz, va trebui să tăiați o a doua placă pentru a umple restul spațiului: pentru a face acest lucru, puteți tăia două plăci în bucăți egale, astfel încât lățimea lor combinată să acopere firul sau puteți utiliza o sculptură completă și tăiați o bandă mai mică pentru a umple spațiul suplimentar. Atunci când tăiați bucățile de filete, asigurați-vă că tăiați pe partea canelurii plăcii și lipiți-le împreună. Piesa de rulare nu trebuie să se extindă până la marginea treptei, deoarece va trebui să lasați loc pentru partea superioară. În continuare va trebui să tăiați bucățile de sârmă până la lungime. Trebuie să vă asigurați că se vor așeza cu ușurință pe partea superioară a benzii de rulare și vor fi în poziție verticală cu partea superioară a coloanei. Dacă marginile plăcii nu sunt perfect aliniate cu marginile coloanei, puteți să le tăiați pentru a se potrivi. Pentru a tăia îndepărtarea nasului, trebuie să măsurați lungimea firului expus, precum și lungimea rostogolitului și bucățile laminate tăiate pentru a se potrivi, tunderea marginilor pentru a se potrivi unghiului scărilor, dacă este necesar. Un sfat bun este să marchezi fiecare piesă cu un număr de îndată ce ai tăiat-o la dimensiune, astfel vei ști care piesă corespunde cu fiecare scară.

Cap 2
Instalarea laminatului

 1. Începeți în partea de sus a scărilor.
  1
  Începeți în partea de sus a scărilor. Cel mai simplu mod de a instala podele laminate este să începeți la vârful scărilor și să lucrați în jos. Procedând astfel, evitați să stați pe podelele proaspăt instalate (și nu vă veți prinde la etaj când lucrarea este terminată!)
 2. Montați piesele de rulare.
  2
  Montați piesele de rulare. Piesa de filet este partea din scara pe care de fapt, te pasi pe. Pentru a instala piesele de rulare, aplicați trei straturi de adeziv de lemn de bună calitate pe substrat, asigurându-vă că nu puneți niciunul pe spațiul de la marginea care va fi acoperit mai târziu. Luați piesele de cauciuc lipite pe care le-ați asamblat mai devreme și le așezați ferm pe suprafața de rulare, cu marginea limbii plăcii îndreptate spre exterior. Dacă lipiți orice lipici pe plăcile laminate, ștergeți-l rapid cu o cârpă umedă.
 3. Puneți șanțurile la loc.
  3
  Puneți șanțurile la loc. Următorul pas este de a acoperi risers, care sunt părțile verticale ale scărilor. Aplicați trei bile de clei de lemn pe partea din spate a scobitului (pe care l-ați tăiat pentru a se potrivi mai devreme) și apăsați-l în poziție, ținând ferm pentru un minut sau două în timp ce seturile de clei. Ar trebui să stea strâns între piesa de rulare din spate și muchia de rulare deasupra. Dacă doriți să fixați suplimentar piesa de susținere, puteți folosi un pistol de unghii pentru a acoperi partea superioară a plăcii în poziție, deoarece unghiile vor fi ascunse de marginea firului.
 4. Instalați picioarele scării.
  4
  Instalați picioarele scării. Odată ce bucățile de fir și de sârmă sunt în loc, va trebui să aplicați nasul scărilor (aceasta este piesa care se află pe partea superioară a coloanei vertebrale și exagerat ușor peste marginea treptei). Pentru a instala unghiul, aplicați un strat de adeziv de construcție pe substrat (mai degrabă decât însuși) și apăsați-l bine în poziție, cu capătul conic care se suprapune pe piesa de filet. De asemenea, va trebui să înșurubați vârful de sus în poziție, pentru ao asigura în mod corespunzător. Pentru a face acest lucru, acoperiți nasul cu o bandă de bandă din plastic transparent, pentru a proteja laminatul. Marcați în cazul în care fiecare dintre șuruburi trebuie plasat cu un creion - acestea ar trebui să fie distanțate la aproximativ 9 inci (22.9 cm), și ar trebui să fie centrată în mijlocul nasului. Trageți un orificiu pentru fiecare șurub, folosind un bit de combinare. Introduceți șuruburile de lemn, lăsând banda de plastic în poziție după ce ați acoperit șuruburile cu chit.
 5. Completați scările.
  5
  Completați scările. Depinde de dvs. dacă doriți să puneți mai întâi toate piesele de susținere și piesele de rulare înainte de instalarea orificiului sau dacă doriți să finalizați fiecare pas în întregime înainte de a trece la următorul. Indiferent de metoda pe care o utilizați, asigurați-vă că vă țineți timpul și instalați cu atenție podelele laminate. Vrei ca acest podea să dureze mulți ani, așa că merită să faci treaba în mod corespunzător.

Cap 3
Finisaje

 1. Umpleți găurile pentru șuruburi.
  1
  Umpleți găurile pentru șuruburi. Odată ce toată podeaua din laminat este instalată, va trebui să umpleți găurile de șuruburi expuse în gaura scărilor cu chit. Pregătiți chitul conform instrucțiunilor, asigurându-vă că îl amestecați bine. Utilizați un cuțit de chit plastic pentru a umple cu grijă și cu grijă găurile pentru șuruburi. Odată ce ați umplut fiecare gaură de pe banda, îndepărtați banda de plastic care acoperă ghiarele. Continuați să vă deplasați pe scări completând găurile și scoțând banda pe fiecare bucată de gât. După 20-30 de minute, utilizați o cârpă umedă pentru a elimina chitul care acoperă fiecare șurub, înainte de a fi complet uscat. Puteți folosi apă sau acetonă pentru aceasta.
 2. Curățați scările.
  2
  Curățați scările. Este foarte important să curățați scările imediat pentru a îndepărta bucățele de chituri căzute, deoarece chitul poate fi aproape imposibil de îndepărtat odată ce se fixează. Ar trebui, de asemenea, să îndepărtați orice rumeguș și să îndepărtați orice bandă rămasă din scobitura scărilor. Odată ce scările sunt curate, puteți face un pas înapoi și vă puteți admira manualele!
 3. Lăsați peste noapte.
  3
  Lăsați peste noapte. Ar trebui să evitați folosirea scărilor (pe cât posibil) timp de 12-24 de ore după finisarea podelei. Acest lucru va da adeziv timp suficient pentru a stabili și pentru a permite noua podele să se stabilească. [3]