Cum să ocupeți ouăle de pui

Exploatarea ouălor de pui este o experiență extrem de plină de satisfacții, care necesită o bună planificare, dedicare, flexibilitate și abilități de observare. Ouăle de pui au o perioadă de incubație de aproximativ 21 de zile și pot fi eclozate folosind fie un incubator specializat în condiții atent monitorizate, fie folosind o găină. Utilizați aceste sfaturi pentru incubarea ouălor de pui folosind ambele metode.

Cap 1
Alegerea ouălor și a metodei de incubație

 1. Aflați unde să obțineți ouă fertile.
  1
  Aflați unde să obțineți ouă fertile. Ouăle fertile trebuie să fie obținute din incubatoare sau ferme de păsări care au cocoși în turma lor, dacă nu vă creșteți proprii găini. Este posibil să puteți cumpăra ouă de fermă proaspătă de la cineva care își vinde extrasurile. Asigurați-vă că ați verificat cu potențialii furnizori în avans, pentru a vă asigura că au o rasă corectă și numărul de ouă în stoc. Agentul de extindere a județului sau specialistul în domeniul extinderii păsărilor poate sugera o sursă. Ouăle găsite în magazinele alimentare nu sunt fertile și nu pot fi eclozate. Pentru prevenirea bolilor și motive de sănătate, este mai bine să obțineți toate ouăle dintr-o singură sursă. Dacă căutați o rasă particulară sau rară de pui, este posibil să aveți nevoie să contactați un incubator de specialitate.
 2. Feriți-vă să primiți ouăle expediate.
  2
  Feriți-vă să primiți ouăle expediate. Ar trebui să fiți precaut să vă cumpărați ouăle online și să le trimiteți la dvs., mai ales dacă sunteți un primar de incubație. Ouăle expediate sunt mai greu de proiectat decât ouăle din turma dvs. sau ouăle achiziționate la nivel local. În medie, ouăle care nu au fost expediate au o șansă de 80% de incubație, în timp ce ouăle expediate au doar o șansă de 50%. [1] Cu toate acestea, în cazul în care ouăle sunt tratate foarte dur în timpul transportului, este posibil ca nici unul să nu se descurce, chiar dacă faci totul bine.
 3. Selectați ouăle cu înțelepciune.
  3
  Selectați ouăle cu înțelepciune. Dacă sunteți în măsură să selectați propriile ouă de incubație, există mai multe lucruri pe care ar trebui să le priviți pentru. Ar trebui să selectați ouăle de la găinile de reproducție care sunt bine dezvoltate, mature și sănătoase; acestea ar trebui să fie compatibile cu colegii lor și să producă un procent ridicat de ouă fertile (aproximativ trei). Găinițele de reproducție ar trebui să fie hrănite, de asemenea, cu o dietă completă a crescătorului. Evitați ouăle excesive sau mici, sau ouăle defecte. Ouăle mari se varsă prost și ouăle mici produc pui mici. Evitați ouăle cu crăpături crăpate sau subțiri. Aceste ouă au dificultăți în menținerea umezelii necesare dezvoltării adecvate a puii. Cojile crăpate sau subțiri facilitează, de asemenea, penetrarea bolii.
 4. Înțelegeți că veți avea cocoși.
  4
  Înțelegeți că veți avea cocoși. Un punct important de reținut este faptul că ouăle dvs. vor ieși, în general, într-un amestec 50:50 de bărbați și femei. Dacă locuiți în oraș, cocoșii pot fi o problemă și păstrarea lor este adesea împotriva regulamentelor municipale! Dacă nu puteți păstra cocoșele, va trebui să fiți pregătiți să le găsiți o casă. Chiar dacă le puteți păstra, va trebui să vă gândiți la aranjamentele de viață de care veți avea nevoie pentru ca cocoșii să nu depășească și nici să vă rănească găinile. [1] Înțelegeți că nu există nici o cale de a ști dacă un ou conține un mascul sau puii de sex feminin înainte ca oul să fie eclozat. Chiar dacă raportul general între bărbați și femei este de 50:50, este posibil să fiți ghinionist și să aruncați 7 bărbați din 8 ouă, ceea ce nu duce la o mare parte a turmelor ouătoare. Dacă intenționați să păstrați unele sau toate puilor de sex masculin, există mai multe lucruri pe care va trebui să le luați în considerare, cum ar fi dacă veți avea suficient spațiu pentru a vă asigura că găinile nu sunt suprapuse. Supravegherea găinilor poate avea pene extrase din cap și spate, pieptenii răniți și, chiar mai rău, pot obține răni de accidentare din punctele de cocoș. Prea mulți cocoși se pot lupta între ei, de asemenea. Recomandarea obișnuită este să păstrați aproximativ un cocoș pentru fiecare zece găini sau cam așa ceva. Acesta este, de asemenea, un raport bun pentru a păstra dacă doriți fertilitate decentă în turma ta de origine.
 5. Decideți dacă utilizați un incubator sau o găină.
  5
  Decideți dacă utilizați un incubator sau o găină. Aveți două opțiuni după ce v-ați decis să aruncați ouă de pui; le puteți expune într-un incubator sau le puteți expune sub o găină. Ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a continua. [1] Un incubator este o incintă care are temperatura, umiditatea și ventilația controlate. Cu un incubator, tu ești singurul responsabil pentru ouă. Veți avea sarcina de a pregăti incubatorul, de a monitoriza temperatura, umiditatea și ventilația din interiorul incubatorului, precum și de a întoarce ouăle. Se pot achiziționa incubatoare mici, deși este, de asemenea, posibil să vă creați propria dvs. Dacă aveți un model comercial, urmați instrucțiunile furnizate împreună cu aparatul. O găină de pui poate fi folosită pentru incubarea și incubarea ouălor de pui, chiar dacă ea nu a pus ouă în sine. Aceasta este o opțiune excelentă, naturală pentru incubarea ouălor. Doar asigurați-vă că alegeți o rasă de broody pentru a vă expune ouăle, rasele populare de broody includ Silkies, Cochins, Orpingtons și Jocuri Old English.
 6. Cunoașteți argumentele pro și contra fiecărei metode.
  6
  Cunoașteți argumentele pro și contra fiecărei metode. Desigur, ambele incubatoare și găinile gălăgioase oferă avantaje și dezavantaje cultivatorilor care încearcă să găsească ouă de pui. Știind ce sunt acestea vă vor ajuta în cele din urmă să luați cea mai bună decizie în funcție de circumstanțele voastre. Incubatorul pro:

Cap 2
Folosind un incubator

 1. Alegeți o locație pentru incubator.
  1
  Alegeți o locație pentru incubator. Pentru a vă ajuta incubatorul să mențină o temperatură constantă, plasați-l acolo unde va primi cât mai puține fluctuații de temperatură. Nu o așezați lângă o fereastră unde va fi expusă la lumina directă a soarelui. Căldura soarelui poate ridica temperatura suficient de mare pentru a ucide embrionii în curs de dezvoltare. [2] Conectați unitatea la o sursă electrică de încredere și asigurați-vă că ștecherul nu poate fi detașat accidental de la priză. Nu lăsați incubatorul la îndemâna copiilor, pisicilor și câinilor mici. În general, cel mai bine este să țineți incubatorul pe o suprafață robustă care nu va fi lovită sau călcată și într-un loc care are temperaturi relativ stabile, în afara curenților și a luminii directe a soarelui.
 2. Familiarizați-vă cu funcționarea incubatorului.
  2
  Familiarizați-vă cu funcționarea incubatorului. Înainte de a începe să vă expuneți ouăle de pui, asigurați-vă că ați citit toate instrucțiunile din manualul de instrucțiuni al incubatorului. Asigurați-vă că știți cum să acționați ventilatorul, lumina și orice alte funcții. [2] Utilizați termometrul furnizat pentru a verifica temperatura incubatorului. Ar trebui să faceți acest lucru frecvent în decurs de 24 de ore înainte de a vă incuba, pentru a vă asigura că va rămâne la temperatura corectă.
 3. Reglați condițiile.
  3
  Reglați condițiile. Pentru a elimina cu succes ouăle de pui, condițiile din incubator trebuie să fie pe loc. Pentru a pregăti incubatorul pentru a primi ouăle de găină, trebuie să ajustați condițiile din incubator la nivelul optim. Temperatura:
 4. Setați ouăle.
  4
  Setați ouăle. Odată ce condițiile din incubator au fost corect setate și monitorizate timp de cel puțin 24 de ore pentru a confirma stabilitatea, este timpul să vă setați ouăle. Nu setați niciodată mai puțin de șase ouă. Dacă încercați să vă expuneți doar două sau trei ouă, și mai ales dacă sunt transportate ouă, este posibilă o trapă proastă. Puteți obține o puicuță sau nu. [2] Încălziți ouăle fertile la temperatura camerei. Permiterea încălzirii ouălor va reduce cantitatea și durata fluctuațiilor de temperatură din incubator după ce ați adăugat ouăle. Așezați ouăle cu grijă în incubator. Asigurați-vă că ouăle se află pe laturile lor. Capătul mai mare al fiecărui ou trebuie să fie ușor mai mare decât vârful vârfului. Acest lucru este important deoarece embrionii pot deveni nealiniați dacă vârful vârfului este mai înalt și poate avea dificultăți de rupere sau ruperea în cochilie atunci când vine vorba de timp pentru a proiecta.
 5. Lăsați temperatura să scadă după adăugarea ouălor.
  5
  Lăsați temperatura să scadă după adăugarea ouălor. Temperatura va scădea temporar după ce ați introdus ouăle în incubator, dar ar trebui să readaptați dacă ați calibrat corect incubatorul. Nu măriți temperatura pentru a compensa această fluctuație sau puteți distruge sau ucide embrionii.
 6. Înregistrați data.
  6
  Înregistrați data. Din aceasta veți putea estima data de incubație a ouălor. Ouăle de pui iau douăzeci și una de zile la incubație când sunt incubate la o temperatură optimă. Ouăle mai vechi, ouăle care au fost lăsate să se răcească și ouăle care au fost incubate la o temperatură prea scăzută, pot încă să se desprindă - dar vor târî târziu! Dacă este Ziua 21 și ouăle dvs. nu au fost încă eșantionate, dați-le câteva zile suplimentare, doar pentru caz!
 7. Transformați ouăle zilnic.
  7
  Transformați ouăle zilnic. Ouale ar trebui să fie întoarse de cel puțin trei ori pe zi la intervale regulate - deși cinci sunt chiar mai bune! Unii oameni preferă să deseneze cu ușurință un X pe o parte a ouălor, astfel încât să poată urmări mai ușor ce ouă au fost transformate. În caz contrar, este ușor să pierdeți calea la care s-au întors și dacă s-au întors până la capăt sau nu. [1] Atunci când întoarceți ouăle manual, mâinile trebuie spălate și curățate înainte de fiecare sesiune pentru a evita transferul de bacterii și uleiuri pe suprafața oului. Continuați să răsuciți ouăle până în ziua 18 și apoi opriți-le pentru a permite puii să se poziționeze corespunzător pentru incubație.
 8. Reglați nivelele de umiditate din incubator.
  8
  Reglați nivelele de umiditate din incubator. Umiditatea ar trebui să fie de aproximativ 50 până la 60 de procente pe parcursul incubării, cu excepția ultimelor 3 zile când veți dori să o ridicați la 65 de procente. Este posibil să aveți nevoie de nivele de umiditate mai mari sau mai mici, în funcție de tipul de ouă pe care doriți să îl desfaceți. Consultați incubatorul sau literatura de specialitate despre incubarea speciilor dvs. de pasăre. [2] Reaprindeți apa în tava de apă în mod regulat sau nivelul de umiditate va scădea prea puțin. Adăugați întotdeauna apă caldă. Adăugați un burete la vasul de apă dacă aveți nevoie să crească umiditatea. Măsurați nivelul de umiditate în incubator folosind un termometru cu bulb umed. Luați o citire cu termometrul cu bulb umed și înregistrați, de asemenea, temperatura în incubator la acea dată. Consultați o diagramă sau o diagramă psihometrică online sau într-o carte pentru a afla umiditatea relativă dintre relația dintre citirea becului umed și citirea temperaturii uscate a becului.
 9. Asigurați-vă că incubatorul are o ventilație adecvată.
  9
  Asigurați-vă că incubatorul are o ventilație adecvată. Ar trebui să existe deschideri pe părțile laterale și superioare ale incubatorului pentru a permite verificarea curgerii aerului pentru a vă asigura că acestea sunt cel puțin parțial deschise. Va trebui să măriți cantitatea de ventilație după ce puii încep să curgă. [2]
 10. Lumanarea ouălor după 7 până la 10 zile.
  10
  Lumanarea ouălor după 7 până la 10 zile. Lumanarea ouălor este atunci când utilizați o sursă de lumină pentru a vedea cât spațiu ocupă embrionul într-un ou. După 7 până la 10 zile, ar trebui să vedeți evoluția embrionului. Lumanarea vă permite să îndepărtați ouăle cu embrioni care nu sunt viabili. [2] Găsiți o cutie de conserve sau o cutie care se poate potrivi peste un bec. Tăiați o gaură în cutie sau într-o cutie cu un diametru mai mic decât un ou. Porniți becul. Luați 1 din ouăle incubate și țineți-o peste gaură. Dacă oul apare clar, embrionul nu sa dezvoltat sau ovulul nu a fost niciodată fertil. Ar trebui să vedeți o masă tulbure dacă embrionul se dezvoltă. Embrionul va crește în mărime pe măsură ce vă apropiați de data de acoperire. Îndepărtați orice ouă care nu prezintă embrion în curs de dezvoltare din incubator.
 11. Pregătiți-vă pentru trapă.
  11
  Pregătiți-vă pentru trapă. Întrerupeți întoarcerea și rotirea ouălor cu 3 zile înainte de data estimată a eclozei. Cele mai multe ouă viabile vor fi expediate într-o perioadă de 24 de ore. Puneți blatul sub tavă pentru ou înainte de a fi incubat. Tăblița va ajuta la capturarea bucăților de coajă de ouă și a altor materii în timpul și după trapă. Creșteți nivelul de umiditate în incubator adăugând mai multă apă sau un burete. Lăsați incubatorul închis până după muștele puicuței.

Cap 3
Folosind un pui broody

 1. Alegeți rasa potrivită.
  1
  Alegeți rasa potrivită. Dacă vă decideți să utilizați o găină pentru a vă expune ouăle, veți dori să știți cum să alegeți cele mai bune pentru nevoile dvs. de incubație. Unele rase nu vor merge niciodata, asa ca daca astepti ca preferatul tau sa aiba starea de spirit pentru incubatie, poate fi o lunga asteptare! Cele mai bune rase de broody sunt Silkies, Cochins, Orpingtons și Jocuri Old English. Există o mulțime de alte rase care vor merge în mâini, dar țineți minte că doar pentru că o găină merge în mâinile, nu este o garanție că ea va fi o mamă bună. De exemplu, unele găini se vor mânui, dar nu vor rămâne în cuib în mod consistent, atât de puține dacă ouăle vor ieși. Unele găini sunt atât de surprinse când ouăle se varsă în sfârșit, încât găină-mamă poate ataca noile pui sau le poate abandona. Dacă puteți găsi o găină care este un bun crescător și mamă, atunci sunteți pe un câștigător!
 2. Știți când o găină este înmormântată.
  2
  Știți când o găină este înmormântată. Pentru a spune dacă o găină a plecat, căutați o găină care rămâne aplatizată în cutie de cuiburi într-o stare de transă și rămâne acolo noaptea. Puteți căuta, de asemenea, un plasture de piele dezbrăcată pe partea inferioară a acesteia. Și dacă ea vă avertizează cu un zgomot puternic sau vă oferă o coajă ascuțită, acesta este un bun indiciu că ea se înmulțește. Dacă nu aveți încredere în găinile dvs., înainte de a introduce ouă fertile sub ea, încercați-o pentru câteva zile pentru a vedea dacă se lipsește bine de cuib. Puteți să o plasați pe bile de golf, ouă artificiale sau ouă obișnuite pe care sunteți dispus să le sacrificați. Nu vrei o găină care să abandoneze cuibul în timpul ciclului de incubație.
 3. Pregătiți o zonă de îngropare.
  3
  Pregătiți o zonă de îngropare. Puneți găină într-o casă sau cameră separată care poate fi folosită atât pentru perioada de incubație și de incubație, cât și pentru perioada în care puii cresc. Așezați un cuib confortabil la nivelul solului în zona de înghețare, umplut cu amortizare moale, cum ar fi șlefuirea lemnului sau paie. În mod minim, zona de înmulțire trebuie să fie liniștită, întunecată, curată, lipsită de pene, izolată de restul turmei, fără păduchi și căpușe, și în siguranță de prădătorii potențiali. Permiteți spațiu suficient pentru găină pentru a lăsa cuibul să mănânce, să bea și să se miște.
 4. Puneți ouăle fertile sub găină.
  4
  Puneți ouăle fertile sub găină. Odată ce sunteți sigură că găina va fi un bun setter și ați pregătit zona de broodare, așezați ouăle fertile sub găină. Așezați ouăle sub ea tot la o dată, astfel încât acestea să poată să acopere în 24 de ore una de alta. Așezați ouăle sub găină pe timp de noapte, deoarece este mai puțin probabil să o deranjeze și să o determine să respingă și să abandoneze cuibul și ouăle. Nu vă faceți griji cu privire la modul în care plasați ouăle. Găina le va schimba de mai multe ori pe parcursul incubării.
 5. Furajele și apa sunt disponibile în orice moment.
  5
  Furajele și apa sunt disponibile în orice moment. Asigurați-vă că găina are acces la alimente și apă în orice moment, chiar dacă ea se ridică doar să mănânce și să bea o dată pe zi. Așezați apa suficient de departe de găină încât nu o va bate sau o va vărsa peste cuib și ouă.
 6. Să nu vă tulbureți găina sau ouăle cât mai mult posibil.
  6
  Să nu vă tulbureți găina sau ouăle cât mai mult posibil. Găina va efectua toate lucrările necesare de întoarcere și ajustare a ouălor, iar ouăle ar trebui să rămână umede și calde din corpul găinilor. Dacă doriți să inspectați și să lumanați ouăle pentru a verifica progresul acestora, rezistați tentației de a face acest lucru prea des. Cu toate acestea, nu doriți să aveți ouă putrezite care ar putea crea probleme de sănătate și siguranță dacă se vor deschide. Un compromis bun este de a lumaniza toate ouale în același timp între a șaptea și a zecea zi a procesului de incubare. Dacă descoperiți un ou putregai sau sunteți absolut siguri că oul nu are nicio pui care se dezvoltă în interior, îndepărtați-l. În timpul ultimei săptămâni de incubație, așteptați găina să rămână pe cuib cu normă întreagă, fără a se întoarce sau a fuma cu ouăle. Asta e totul natural, așa că lăsați-o în pace.
 7. Aveți o copie de rezervă.
  7
  Aveți o copie de rezervă. Poate fi foarte frustrant când o găină a fost înmormântată cu credincioșie timp de două săptămâni și apoi renunță la ouă, dar nu vă disperați. Dacă aveți la dispoziție o altă găină sau un incubator artificial, puteți salva ambreiajul.
 8. Lăsați natura să-și urmeze cursul.
  8
  Lăsați natura să-și urmeze cursul. Odată ce puii încep să se desprindă, încercați să nu aruncați ouăle și să le scoateți de sub găină doar pentru a obține un aspect mai bun. Ele sunt exact unde trebuie să fie. Nu vă faceți griji dacă nu toate ouăle au fost eclozate, găinile sunt surprinzător de bune la multi-tasking între incubarea ouălor și îngrijirea puiilor. Găina va rămâne, de obicei, pe cuibăr timp de 36 de ore sau mai mult pentru a acorda timp tuturor puiilor să se desprindă, păstrând în același timp puicuțele foarte apropiate sub aripa ei.