Cum să identificați o căpușă de cerb

Dintre cele peste 80 de tipuri de căpușe active în America de Nord, există doar șapte specii care pot transmite bolilor la om prin mușcătura lor. [1] Căprioara de căprioară sau bacul negru (Ixodes scapularis) poate transmite bolilor Lyme și altor boli unor gazde. Cicatricele sunt identificate cel mai ușor în faza lor adultă, dar boala poate fi transmisă și în etapa nimfa. [2] În cazul în care o biciură vă bate sau se atașează la îmbrăcămintea dvs., este important să puteți identifica dacă este sau nu o căpușă de cerb, astfel încât să puteți obține asistență medicală promptă dacă este necesar.

Cap 1
Examinând tick

 1. Îndepărtați bifa de la gazda, dacă este necesar.
  1
  Îndepărtați bifa de la gazda, dacă este necesar. Cea mai bună modalitate de a elimina bifa este de a folosi pensete cu vârf ascuțit, care să pescuiască punctele pentru a se asigura că capul biciului este îndepărtat împreună cu corpul. [3] Metodele de modă veche, cum ar fi îmbibarea cu jeleu sau vopsirea locului afectat cu unghii, ar trebui să fie evitate pe măsură ce traumatizează căpușa, care apoi poate regurgita conținutul stomacului (inclusiv bacteriile) în sângele câinelui. Ai înlăturat cecul? Dacă ați răsturnat sau ați răsturnat biciul în timp ce îl îndepărtați, părțile gurii se pot rupe și pot rămâne în piele. Este posibil să eliminați separat bucățile de gură folosind pensetă curată. [4] Încă ar trebui să puteți identifica bifa fără părțile gurii. Puneți bifurca într-un flacon sau borcan cu capac, sau puneți-l pe o bucată de hârtie albă și utilizați o bucată de bandă clară pentru ao acoperi.
 2. Confirmați că este o bifă.
  2
  Confirmați că este o bifă. Câte picioare are? Cicatricele, ca și ceilalți păsări, vor avea opt picioare în etapa de nimfa și adult, dar vor avea doar șase picioare în stadiul larvelor [5]. Dacă ați pus bifurca într-un borcan sau flacon, urmăriți-l să se miște. Dacă este o bifă, se va accesa cu crawlere, dar nu va putea să zboare sau să sară. Ciclurile au aplatizat, corpuri în formă de lacrimă în toate stadiile de creștere. Când este înghițit, corpul biciului va fi rotunjit și culoarea sa va fi mai ușoară. Pui de căprioară sunt mai mici decât omologii lor, câinele și căpușele singuratice. De obicei, nimfele de caprioara sunt de dimensiunea unei seminte de mac, de 1 pana la 2 mm (0,039-0,70 inci) in diametru, in timp ce adultii variaza de la 2 la 3,5 mm (.078 to .137 inch) si sunt de aproximativ marimea unui sămânță de susan. O căpușă îngrozită poate avea o lungime de aproximativ 10 mm. [6] Caietele grele, cum ar fi căpușa de cerb, au un scut sau un scut care acoperă corpul. [7] Tricoturile moi nu au această caracteristică. [8]
 3. Examinați "scutul" bicelei sau scutul.
  3
  Examinați "scutul" bicelei sau scutul. O lupă poate fi utilă, deoarece căpuțele în fazele pre-adulte sunt destul de mici. Scutul este secțiunea tare în spatele capului căpușei. O căpușă de cerb va avea un scut de culoare solidă, în timp ce scutul altor căpușe este modelat [9]. Scutul poate furniza, de asemenea, informații despre genul de căpușe. Scutul masculului adult va acoperi majoritatea corpului, în timp ce cel al femelei va fi mult mai mic. În cazul în care biciul este înghițit (după hrănire), poate fi dificil de identificat prin alte caracteristici. O căprioară de cerb înghițit va avea culoare roșu-roșie sau maro-roșie, în timp ce culoarea altor căpușe ar putea fi gri-gri sau verzui-gri. [10] Cu toate acestea, scutul va rămâne neschimbat.

Cap 2
Spunând căprioarele de la alte căpușe

 1. Identificați bifarea prin marcajele sale.
  1
  Identificați bifarea prin marcajele sale. Animalele adulte nestemate, de sex feminin, au un corp roșu portocaliu-roșu unic care înconjoară scutul negru. Bărbații adulți sunt de culoare maro închis până la negru. [11] Denumirea "căpușă de lemn" este folosită pentru o serie de căpușe diferite, incluzând căpușa de caprioara, bifurcația lonei și câinii americani. Toate cele trei căpușe tind să trăiască în zone împădurite sau curățate recent și se târăsc de la sol. Va trebui să te uiți la marcajele lor pentru a le spune în afară. [12] Carnea de câine maro va avea urme de maro și alb pe scuturile lor, pe care nu le au căpușele de cerb. Tichetul singuratic are un marcaj distinct, asemănător unui stelu alb, pe scutul său. Căprioara de cerb este de aproximativ jumătate din mărimea căpușelor de câine brun, atât în ​​starea de furajare, cât și în momentul în care este înghițită. Carnea cărnii de câine se atașează rar la om. [13] Cu toate acestea, ele sunt una dintre puținele căpușe care pot infecta o casă. După cum sugerează și numele, acestea sunt adesea purtate de câini și pot fi găsite în canișe, în jurul birourilor veterinare și în zonele în aer liber frecventate de animale infectate. [14]
 2. Uită-te la lungimea gurii, sau "capitulum.
  2
  Uită-te la lungimea gurii, sau "capitulum. "
 3. Luați în considerare locul unde ați găsit căpușa.
  3
  Luați în considerare locul unde ați găsit căpușa. Cerbii de căprioară sunt deosebit de bine stabiliți de-a lungul țărilor din vestul și vestul Midwestern, dar se găsesc la sud de Texas și în Missouri, Kansas și părți din Oklahoma [16]. toamna. Cu toate acestea, ele pot fi active ori de câte ori temperatura este mai mare de congelare. Alte forme de căpușe, cum ar fi căpușa de câine, sunt în general cele mai active numai în lunile de primăvară și de vară. [17] Forma adultă a căprioarei de căprioară trăiește în habitate lemnoase și perioase. Ei preferă arbuști de joasă înălțime, nu copaci. [18] Western Blacklegged Tick este o altă formă a căprioarei de cerb, găsită de-a lungul regiunilor Pacific Coastal. Este activ în special în California de Nord. Această formă de bifă se atașează rareori la oameni [19].