Cum să scoți o geană din ochi

Obținerea unei genelor rătăcite în ochi este o experiență incomodă și uneori dureroasă. Genele libere pot cădea în ochi ca urmare a ștergerii ochilor, a plânsului sau a vântului. Ochiul este o parte sensibilă a corpului și este important să o tratezi ușor în acest caz.

Cap 1
Clătire cu lichid

 1. Inundați ochiul prin stropirea apei în ochi.
  1
  Inundați ochiul prin stropirea apei în ochi. [1] Aceasta este cea mai ușoară și cea mai rapidă metodă de a elimina genele. Stropirea ochilor cu apa poate face ca genele sa fie pur si simplu spalate cu apa. Apa minerală și îmbuteliată este ideală deoarece este mai sterilă decât apa de la robinet. Puteți folosi apa de la robinet dacă nu aveți minerale sau îmbuteliate. Cupați-vă mâinile, prindeți niște apă în ele și stropiți-vă în ochi deschisi. Este bine să clipi când apa atinge ochiul. Repetați de mai multe ori, dacă este necesar, până când genele au dispărut.
 2. Clătiți ochiul scăzând ochii în apă.
  2
  Clătiți ochiul scăzând ochii în apă. Acesta este un alt mod ușor mai delicat de a clăti geamul cu apă. Folosiți apă minerală sau îmbuteliată dacă aveți. Se toarnă apa într-un castron mare. Încetați încet fața, cu ochii deschiși, în apă, până când lichidul vă atinge de ochii dumneavoastră. Dacă simți nevoia să clipi când ochii tăi ating apa, fă-o. Tot ce contează este că lichidul vă atinge ochiul. Genele ar trebui apoi să se spele în castron. Repetați de mai multe ori, dacă este necesar, până când genele au dispărut.
 3. Se toarnă o soluție salină (picături pentru ochi) în ochi.
  3
  Se toarnă o soluție salină (picături pentru ochi) în ochi. Salina, ca și apa minerală, este mult mai sterilă decât apa de la robinet și mai sigură pentru ochi. Luați o picurător și umpleți-o cu soluție salină. În timp ce țineți ochii deschiși, turnați câteva picături direct în ochiul deschis. Din fericire, genele spală imediat. Repetați dacă este necesar. Multe soluții saline se găsesc în sticle mici, cu un cap de suflare. În acest caz, nu trebuie să utilizați un pipetă. Pur și simplu ridicați flaconul și turnați câteva picături în ochi. Blink și, dacă este necesar, repetați de mai multe ori până când genele sunt spălate.

Cap 2
Utilizând un sfat q sau degetele

 1. Localizați ghemuirea problemei.
  1
  Localizați ghemuirea problemei. Pentru această metodă de eliminare, trebuie să setați etapa prin localizarea genelor și spălarea mâinilor. Uită-te într-o oglindă pentru a vedea unde în ochiul tău se află biciul. Ar trebui să utilizați degetele sau un vârf Q-Tip pentru a elimina numai dacă genele sunt pe partea albă și nu partea colorată a ochiului. Partea colorată este mai sensibilă și poate doriți să vedeți un medic pentru ochi în loc dacă genele sunt acolo. [3] Spălați-vă mâinile. Utilizați săpun și uscați complet mâinile. Spălarea mâinilor îndepărtează bacteriile pe care le-ați putea obține în ochi.
 2. Utilizați un deget pentru a muta genele în colțul interior al ochiului (spre nas).
  2
  Utilizați un deget pentru a muta genele în colțul interior al ochiului (spre nas). Stați în fața unei oglinzi, pe măsură ce faceți acest lucru, și păstrați-vă ochii deschiși pentru a vedea ce faceți. Nu o împingeți până la colț, la distanță de centrul (pupilul) ochiului.
 3. Eliminați cu un Q-tip.
  3
  Eliminați cu un Q-tip. Asigurați-vă că bumbacul de tip Q-Tip nu sa slăbit, deoarece nu doriți ca particulele să iasă în ochi. Dacă încercați acest lucru de mai multe ori, utilizați un nou Q-tip pentru igienă de fiecare dată când atingeți ochiul. Umpleți un vârf Q-ului prin imersarea vârfului în soluție salină. [4] Soluția salină nu va afecta ochiul. Pentru a obține umezeala Q-Tip, puteți fie să deșurubați capacul unei soluții de soluție salină, să înmuiați vârful Q-tip, sau să toarceți puțin într-un castron și să înmuiați vârful Q-Tip. Atingeți ușor butonul Q-tip la genele. Păstrați ochiul deschis în timp ce faceți acest lucru. Poate doriți să țineți pleoapele deschise cu degetele unei mâini în timp ce țineți Q-Tip cu cealaltă. Scoateți genele. În mod ideal, genele se lipesc de Q-Tip și sunt îndepărtate în siguranță și ușor. Trageți pur și simplu vârful Q direct înapoi, luând geamul cu ea.
 4. Scoateți cu degetele.
  4
  Scoateți cu degetele. Această metodă implică fie să-l scuturăți sau să-l trageți cu degetele. Asigurați-vă că mâinile sunt curate și că vă țineți ochii deschiși. Glisați genele cu un deget. Poate doriți să țineți pleoapele ochiului afectat cu degetele mâinii dvs. non-dominante. Cu un deget al celeilalte mâini, glisați ușor geamul într-o mișcare ușoară de alunecare. Încercați să nu clipiți. Genele ar trebui să fie dislocate din ochi prin mișcarea degetului. Trageți geamul cu două degete. Dacă o simplă mișcare nu o scoate, încercați să o fixați ușor între două degete. Degetele voastre trebuie să se odihnească ușor pe ochi când fixați geamul între ele. Nu utilizați această metodă dacă aveți unghii foarte lungi, deoarece vă puteți zgâria ochiul. Odată ce aveți genele prinse între două degete, trageți ușor ușor spre exterior.

Cap 3
Folosind pleoapele tale

 1. Luați genele vârfului pleoapelor cu degetul mare și degetul.
  1
  Luați genele vârfului pleoapelor cu degetul mare și degetul. Identificați locația genelor înainte de a încerca această metodă. Aceasta funcționează cel mai bine dacă genele sunt prinse în partea superioară a ochiului.
 2. Trageți pleoapa în jos și în jos pe genele inferioare.
  2
  Trageți pleoapa în jos și în jos pe genele inferioare. [5] Trageți ușor capacul, nu puternic. Genele superioare și inferioare ar trebui să se perie unul împotriva celuilalt. Încearcă să clipești o dată sau de două ori cu capacul închis. S-ar putea să slăbească biciul din zona pe care o blochează.
 3. Eliberați-vă pleoapa și lăsați-o să alunece înapoi.
  3
  Eliberați-vă pleoapa și lăsați-o să alunece înapoi. În mod ideal, mișcarea capului împotriva globului ocular în timp ce se mișcă scoate geza. Se poate lipi de genele tale în loc de ochi, de unde îl poți îndepărta cu ușurință sau de pe ochi când îți deschizi capacul.

Cap 4
Să dormim pe el

 1. Du-te la culcare cu geamul încă înăuntru.
  1
  Du-te la culcare cu geamul încă înăuntru. Ochii în mod natural scapă de murdărie și substanțe în timpul somnului. Crusta pe care o găsiți adesea pe ochi și pe genele tale când se trezește este rezultatul procesului de auto-curățare a ochiului.
 2. Nu frecați și nu atingeți ochii în timpul nopții.
  2
  Nu frecați și nu atingeți ochii în timpul nopții. Acest lucru ar putea irita ochiul dvs. și chiar ar putea zgâria corneea. [6] Încearcă să ignori orice disconfort.
 3. Verificați ochiul când vă treziți.
  3
  Verificați ochiul când vă treziți. Din fericire, genele au dispărut ca magia, pe măsură ce ochiul tău a înlăturat-o natural. Dacă genele nu au dispărut, s-ar fi putut transforma într-o zonă confortabilă și mai ușor accesibilă. Apoi îl puteți elimina utilizând alte metode.

Cap 5
Văd un doctor de ochi

 1. Sunați biroul medicului în prealabil și explicați ce aveți nevoie.
  1
  Sunați biroul medicului în prealabil și explicați ce aveți nevoie. Medicul ar trebui să ia nu mai mult de cinci minute pentru a scoate geamul. Specificarea în prealabil a ceea ce aveți nevoie crește șansele dvs. de a vedea un medic în acea zi.
 2. Vedeți un optometrist.
  2
  Vedeți un optometrist. Puteți vizita fie un optometrist, fie un oftalmolog. Optometriștii tratați în primul rând problemele de vedere, dar sunt pregătiți să facă față unor boli oculare și preocupări. [7]
 3. Vedeți un oftalmolog.
  3
  Vedeți un oftalmolog. Oftalmologii sunt medici care tratează o gamă largă de probleme oculare. Medicul va elimina geza rapid și în siguranță, asigurându-vă că ochiul nu se infectează.