Cum să așezați o pardoseală din ceramică sau din porțelan

Plasarea unei pardoseli din ceramică sau din porțelan poate fi considerată o sarcină dificilă, dar cu o planificare și o pregătire adecvată, această percepție poate fi depășită. Plasarea plăcilor proprii este, de asemenea, mult mai puțin costisitoare (și, eventual, mai plăcută) decât instalarea profesională. Costul poate fi minimizat prin planificare și pregătire atentă.

Cap 1
Planificare și pregătire

 1. Așezați placa de susținere.
  1
  Așezați placa de susținere. Veți avea nevoie să așezați fundul (fibră de sticlă sau, de preferință, foi de ciment care sunt, de obicei, de 3 până la 5 picioare), sau plăcuța va apărea.
 2. Evaluează spațiul care urmează să fie acoperit.
  2
  Evaluează spațiul care urmează să fie acoperit. O primă fază a evaluării este de a determina mărimea camerei care urmează să fie acoperită cu faianță (sau re-tigla). Numărul de plăci de care aveți nevoie va depinde de mărimea plăcii pe care doriți să o așezați, precum și de modelul plăcilor pe care doriți să-l placați pe podea. Folosind o bandă sau o bandă digitală cu laser, măsurați camera de la un perete la peretele opus și notați distanța. Să spunem că măsura acestei distanțe este de 12 metri (3,7 m). Măsurați distanța pereților opuși unul față de celălalt. Să spunem că această distanță este de 7 metri (2,1 m). Înmulțirea acestor două distanțe (12 picioare x 7 picioare) va duce la o suprafață totală de 84 de metri pătrați. Notă: Aceste măsurători se bazează pe dimensiunile pătrată. În cazul în care camera nu este perfect "pătrată" (sau în acest caz "dreptunghi") din cauza unui plan neregulat al pardoselii (de exemplu, acolo unde ar putea exista o mică secțiune de pe o parte), nu influențați acest spațiu în măsură .În timp ce, desigur, va trebui să faceți acest spațiu, factorizarea acestui spațiu în măsurătorile voastre va afecta găsirea "centrului" camerei, care va fi discutată în curând.Acest domeniu este important de menționat, deoarece vă va oferi o estimare din numărul de plăci va trebui să achiziționați pentru a acoperi zona care urmează să fie acoperite cu faianță.
 3. Alegeți dimensiunea și modelul plăcilor.
  3
  Alegeți dimensiunea și modelul plăcilor. Placa vine in diferite dimensiuni: 4 inch (10,2 cm), 4 inch (10,2 cm), 8 inch (20,3 cm), 8 inch (20,3 cm), 12 inch (30,5 cm) Â cm), de exemplu (există și alții). Placile pot fi, de asemenea, așezate în diferite modele. Numărul total de plăci de care aveți nevoie va depinde de dimensiunea și modelul dorit. Pentru simplitate, să presupunem că vom folosi plăci de 12 inch (30,5 cm) și placi de 12 cm (30,5 cm) și vom folosi un design tradițional al grilei, în cazul în care țiglele sunt pur și simplu așezate în model ca hârtia de hârtie. Deoarece suprafața camerei este de 84 de metri pătrați, vom avea nevoie de aproximativ 80 de pietre (30,5 cm) și de 12 cm (chiar și pentru spațiile dintre plăci, cunoscute sub numele de " articulații "). Cu toate acestea, este o regulă bună pentru începători de a cumpăra plăci suplimentare pentru a lua în considerare plăcile tăiate sau tăiate necorespunzător, sau pentru spargere. Cumpărați un pachet suplimentar sau două plăci pentru a fi siguri. Atunci când așezați țiglă în diagonală, o mulțime de material este irosit ca cutoffs. O regulă bună aici, chiar și pentru experți, este de a cumpăra cu 15% mai multă țiglă decât ar fi dictatul din patrat.
 4. Alege o culoare.
  4
  Alege o culoare. Sunteți limitat doar de imaginația dvs. (și de stocul de stoc). Alegerea culorii este de obicei o chestiune de alegere individuală. Singura etapă suplimentară de planificare și pregătire în ceea ce privește culoarea plăcii este cea a chituitei. Groutul este "umplutura" care se intinde in spatiile dintre placi, rosturi. Acesta poate fi gri, alb, terra cotta, și așa mai departe. În mod obișnuit, plăcile întunecate cu grout de lumină arată cu adevărat spațiile dintre plăci și viceversa. Selectarea culorii grout va depinde într-adevăr de modul în care doriți ca podeaua să privească la ochi. Nu există o regulă tare și rapidă.
 5. Pregătiți-vă spațiul.
  5
  Pregătiți-vă spațiul. Asigurați-vă că întreaga suprafață este cât se poate de lină. Probabil că va trebui să utilizați compoziția de nivelare a podelei (disponibilă la magazinul dvs. de sine stătătoare) pentru a pluti (pentru a crea tranziții treptate în suprafața podelei), în cazul oricăror diviziuni, găuri sau diferențe în înălțimile subteranului. Dacă nu "plutiți" aceste diferențe, placa vă va sparge. Suprafața dvs. este acum pregătită pentru tigla.

Cap 2
Configurare

 1. Găsiți punctul dvs. central.
  1
  Găsiți punctul dvs. central. Ați stabilit deja dimensiunea camerei dvs., care este de 84 de metri pătrați. Găsirea punctului central este critică pentru așezarea plăcii. Acesta va determina unde veți pune primul tiglă și celelalte. Măsurați un perete, de exemplu peretele de 12 picioare (3,7 m). La 6 picioare (1,8 m), la jumătatea distanței, marcați un punct cu un creion. Faceți același lucru pe celălalt perete de 12 picioare (3,7 m). Folosind linia de cretă, ancorați un capăt la mijlocul unui perete și întindeți-l spre mijlocul celuilalt. "Strângeți" linia de cretă ridicându-l ușor și lăsându-l să lovească solul; aceasta va lăsa o linie dreaptă pe podea. Măsurați pereții de 7 picioare (2,1 m) și marcați un punct de 3 ½ picioare pe ambele părți.
 2. Repetați așezarea plăcilor.
  2
  Repetați așezarea plăcilor. Când ați găsit punctul dvs. central, veți observa că veți avea un design "cvadrant" pe podea sau patru zone cu dimensiuni egale. Începând cu centrul, "repetiți" modelul țiglelor prin simpla așezare pe podea fără adeziv sau lipici. Plasați prima țiglă în colțul din apropierea punctului central. Voi o să lucrați într-un singur cvadrant la un moment dat. Începeți plasarea plăcilor în linie dreaptă spre pereți, lăsând un spațiu mic între plăci.
 3. Repetați același proces pentru linia de 3 ½ metri.
  3
  Repetați același proces pentru linia de 3 ½ metri. Veti folosi 3 placi pline si 1 taiat la 4 inci (10,2 cm), intrucat marimea celor 3 articulatii plus 1 rost de perete este egala cu 2 inci (5.1 cm) si dimensiunea originala a tigla a fost de 6 cm (15.2 cm) (țiglă originală de 6 țoli - articulație totală de 2 inchi = țiglă de 4 inch). Rețineți că acest lucru nu respectă strategia de realiniere menționată mai sus. Deoarece această cameră este "pătrată", adevăratul centru este cel mai bine lăsat unde este de fapt. Pur și simplu faceți tăieturi uniforme pe măsură ce corespund fiecărei părți (în acest caz, veți avea gresie de 9 inch (22,9 cm) ca dale de perete pe pereții "scurți" de 7 metri (2,1 m) și 4 inci (10,2 cm ) pe pereții lungi de 12 picioare (3,7 m).
 4. Urmați același proces pentru celelalte trei cadrane.
  4
  Urmați același proces pentru celelalte trei cadrane. Deoarece acest design este uniform, cel mai bine este să urmăriți aceleași tăieturi de mărime tot drumul.
 5. Preîncărcați unele plăci pentru a se potrivi peste elemente cum ar fi țevi radiatoare, țevi de baie și așa mai departe.
  5
  Preîncărcați unele plăci pentru a se potrivi peste elemente cum ar fi țevi radiatoare, țevi de baie și așa mai departe. Pentru a realiza acest lucru ar putea fi necesar să evacuați sistemele de radiatoare, să scoateți radul din perete și să scoateți robinetele de pe conducte. Foarte consumatoare de timp, dar merită efortul dacă se dorește un aspect minim. Podeaua dvs. va arăta mai bine dacă puteți să forați o gaură în țiglă și să așezați țigla peste țeavă.
 6. Utilizați un ferăstrău pentru găuri cu diamant care să pătrundă în țiglă și să găuriți o gaură perfectă.
  6
  Utilizați un ferăstrău pentru găuri cu diamant care să pătrundă în țiglă și să găuriți o gaură perfectă. Dacă nu aveți o gaură văzut, puteți folosi un ferăstrău cu țigle umede pentru a tăia o gaură pătrată în centrul plăcii. Desenați un pătrat pe spatele plăcii în locația dorită a orificiului. Așezați cu atenție partea din spate a plăcii pe lama de ferăstrău umed în mijlocul uneia dintre laturile pătratului. Împingeți ușor țigla împotriva lamei până când se taie muchia pătratului. Repetați pentru celelalte laturi ale gaurii pătrate.
 7. Când podeaua este repetată și toate plăcile sunt așezate, măsurate și tăiate și văd cum vă place, sunteți gata să puneți adezivul,
  7
  Când podeaua este repetată și toate plăcile sunt așezate, măsurate și tăiate și văd cum vă place, sunteți gata să puneți adezivul,

Cap 3
Răspândirea plăcilor adezive sau masticului și așezarea plăcilor

 1. Ridicați toate plăcile și lăsați-le deoparte.
  1
  Ridicați toate plăcile și lăsați-le deoparte. Pe suprafața pregătită, începeți să împrăștiați adezivul cu spătarul tăiat. Veți începe din punctul central, veți lucra doar într-un cvadrant și veți aplica secțiuni mici la un moment dat, urmând modelul în timpul repetiției. Răspândiți adezivul în mod egal, apoi utilizați marginea crestată, efectuați o mișcare de grătare. Ar trebui să aveți caneluri prea adânci și prea puțin adânci. Setați prima placă în poziție la liniile de colț realizate de punctul central. Nu răsuceți țiglă; pur și simplu apăsați plăcuța în jos ferm, dar încet. Setați distanțierul și apoi continuați cu plăci suplimentare. (Nu uitați să stabiliți distanțierele după fiecare placă). Utilizați nivelul pentru a determina gradul de nivel al plăcilor în timp ce mergeți. (Nu toate suprafețele sunt perfect nivel!). Dacă este ușor neuniform, fie manipulați țigla, fie adăugați un pic mai mult adeziv pe podea până la nivelul. De obicei, după terminarea unui cvadrant, îndepărtați distanțierele pentru plăci, astfel încât acestea să nu se fixeze în adeziv. Urmați acest proces pentru restul podelei, asigurându-vă că verificați nivelul în timp ce mergeți.
 2. Aștepta.
  2
  Aștepta. După ce s-au setat plăcile, este de obicei recomandat să așteptați cel puțin o zi (sau peste noapte) pentru a permite adezivului să se usuce sau să se vindece. După ce adezivul s-a vindecat, veți termina îmbinările.

Cap 4
Chituire

 1. Continuați să lucrați în cadrane ca și înainte.
  1
  Continuați să lucrați în cadrane ca și înainte. Folosind un flotor de cauciuc, aplicați suficientă chituire, pe măsură ce puteți lucra eficient. Într-o direcție diagonală, presați chitul în rosturi la un nivel uniform cu plăcuța. Excesul de exces de la țiglă cu flotorul de cauciuc. Veți observa o ușoară "oglindă" pe plăcile dvs.