Cum să țineți respirația câinelui proaspătă

În timp ce câinii sănătoși nu au cea mai bună aerisire, respirația animalului de companie nu trebuie să vă scape de picioare sau să miroasă ca un canal de canalizare. Cea mai obișnuită cauză de respirație urâtă la câini este boala dinților și gingiilor. [1] Dacă câinele dvs. are respirație urâtă acum, duceți-l la medicul veterinar pentru o evaluare. Respirația neplăcută este un semn comun al bolii dentare. Poate semna și alte probleme de sănătate. Dacă în prezent animalul dvs. nu are respirație urâtă, puteți preveni problema.

Cap 1
Periajul dinților câinelui

 1. Obțineți echipamentul potrivit.
  1
  Obțineți echipamentul potrivit. Cea mai eficientă metodă de menținere a dinților câinilor sănătoși și a respirației proaspete este periajul dinților cât mai des posibil [2]. Înainte de a vă putea peria dinții câinelui, aveți nevoie de provizii adecvate. Alegeți produse pentru câini de la magazinul de animale de companie sau medicul veterinar. Pădurile de dinți omului nu sunt potrivite pentru câini, deoarece nu pot fi în siguranță înghiți în cantități mari. Puteți găsi pastă de dinți pentru câini la magazinul local de animale de companie. Acestea vin într-o varietate de arome, inclusiv pui, ficat și unt de arahide. Încercați câteva tipuri diferite până când veți găsi un animal de companie care îi place. [3] Magazinele de animale de companie vând și periuțe de dinți pentru câini, inclusiv unele care se încadrează pe degetul tău. De asemenea, vând bureți dentare care funcționează la fel de bine. O bucată de tifon curată înfășurată în jurul degetului va funcționa, de asemenea, ca periuță de dinți. [4] Dacă aveți probleme cu utilizarea de pastă de dinți și o perie, puteți utiliza, de asemenea, șervețele dentare de unică folosință pentru animale de companie. Acestea vin pre-umezite cu un produs de curățare adecvat pentru dinții câinilor.
 2. Ajutați câinele să se obișnuiască cu procesul.
  2
  Ajutați câinele să se obișnuiască cu procesul. Nu vă așteptați să vă spălați imediat dinții câinelui. Va trebui să înveți câinele că perierea este o experiență plăcută. Începeți prin scufundarea unui deget în unt de arahide, bulion de pui sau altceva ce îi place câinele. Lăsați-l să-l lingușească de pe deget. În timp ce face acest lucru, frecați ușor degetul împotriva dinților și gingiilor câinelui. Dacă câinele vă permite să frecați gingiile, ridicați-i buza ca și cum ați fi periat dinții. Faceți acest lucru pentru câteva zile, alternând gustoasele tratamente cu pasta de dinți a câinelui dvs. [5] Odată ce câinele se simte confortabil cu atingerea dinților și a gingiilor, puteți trece la folosirea unei pensule sau a unui burete. [6] Nu grăbiți asta. Asigurați-vă că mergeți la ritmul câinelui dvs. și opriți dacă pare nervos sau agresiv. Siguranța dvs. și confortul animalului dvs. sunt importante.
 3. Periați dinții câinilor în mod regulat.
  3
  Periați dinții câinilor în mod regulat. Odată ce câinele tău vă va permite să vă spălați dinții adesea. Periajul zilnic este ideal, dar chiar dacă o faci de câteva ori pe săptămână, te poate ajuta să eviți boala dentară. Iată câteva sfaturi pentru o perie eficientă: [7] Folosiți o cantitate mică de pastă de dinți pe perie sau burete. Puneți peria sau buretele împotriva dinților la un unghi de 45 de grade față de suprafața dintelui. Dacă utilizați o pensulă, îndreptați părul spre gingia. Lucrați periuța de dinți într-o mișcare circulară, acoperind două sau trei dinți la un moment dat. Periați toți dinții dacă este posibil, dar concentrați-vă atenția asupra suprafețelor exterioare ale dinților de sus. Încercați să petreceți aproximativ 15 secunde pe fiecare parte a gurii. Când ați terminat, recompensa-ți câinele cu o sesiune de joacă, o jucărie specială sau un mestecat dentar. Acest lucru va ajuta la construirea unei asociații pozitive cu periajul dinților.

Cap 2
Furnizarea altor forme de îngrijire la domiciliu

 1. Utilizați o clătire dentară sau un gel care conține clorhexidină.
  1
  Utilizați o clătire dentară sau un gel care conține clorhexidină. Cel mai eficient antiseptic anti-placă este clorhexidina. În general, pentru a utiliza o clătire, trageți o cantitate mică în interiorul obrajilor câinelui. Pentru a utiliza un gel, frecati frecvent o cantitate mica pe dinti. [8] Clorhexidina se leaga de dinti si alte tesuturi orale si se elibereaza treptat. Acest lucru îi permite să acționeze pentru o perioadă mai lungă de timp decât alte antiseptice potrivite. Acest lucru ajută la menținerea gurii câinelui curat și respirația proaspătă mai mult decât alte produse. [9] Clorhexidina este în general sigură pentru câini. Cu toate acestea, are gust amar dacă nu se amestecă cu arome, deci ar trebui să cumpărați un produs destinat câinilor. Aceste produse sunt disponibile de la farmacii pentru animale de companie, magazine de animale de companie și practici veterinare. Asigurați-vă că respectați instrucțiunile de pe ambalajul produsului pe care îl selectați.
 2. Încercați un aditiv de apă.
  2
  Încercați un aditiv de apă. O varietate de aditivi cu activitate anti-placă sunt disponibili de la medicii veterinari și farmaciile de animale de companie [10]. Acestea conțin niveluri scăzute de ingrediente anti-placă care intră în contact cu dinții ca băuturile câinilor. Acest lucru poate ajuta la menținerea nivelurilor plăcii. Eficacitatea multora dintre aceste produse este discutabilă. Unii, cu toate acestea, sunt de ajutor si au castigat aprobarea de Sanatate Veterinara Orala de Sanatate (VOHC). Aceasta înseamnă că testele au constatat că au proprietăți antiplacă [11]. Multe dintre aceste produse sunt sigure atât pentru câini, cât și pentru pisici. Citiți cu atenție eticheta oricărui produs înainte de ao da animalului dvs. de companie. Nu lăsați niciodată o pisică să bea ceva etichetat pentru câini, cu excepția cazului în care instrucțiunile indică faptul că este sigur pentru pisici. Este important să discutați cu medicul veterinar înainte de a utiliza unul dintre aceste produse pentru a vă asigura că este potrivit pentru animalul dvs. de companie. Aceste produse nu înlocuiesc periajul sau îngrijirea dentară profesională.
 3. Urmăriți ce mănâncă câinele tău.
  3
  Urmăriți ce mănâncă câinele tău. Uneori, câinii dezvoltă respirație neplăcută prin consumul de gunoi, fecale sau alte substanțe murdare. [12] Faceți tot posibilul pentru a împiedica animalele de companie să mănânce alimente necorespunzătoare și produse nealimentare. Asigurați-vă că ați curățat gura câinelui prin perierea dinților și / sau folosind o clătire dacă mănâncă ceva neplăcut. Asigurați-vă că vă vegheați la animalul dvs. de companie pentru orice semne de boală dacă câinele dvs. a mâncat ceva ce nu ar trebui să aibă. Dacă se pare că este bolnav, letargic sau se comportă ciudat, duceți câinele la un medic veterinar imediat. Unele diete comerciale sunt concepute pentru a ajuta la prevenirea bolilor dentare. [13] Câțiva au obținut aprobarea VOHC. În unele cazuri, mărimea și duritatea dimensiunilor sunt concepute pentru a forfeca plăcile dinților cu mestecare. Altele conțin ingrediente anti-placă. [14] Dieturile dentare nu reprezintă un substitut pentru periajul sau îngrijirea dentară obișnuită. Cu toate acestea, ele pot ajuta la menținerea nivelului plăcii. Discutați cu medicul veterinar despre oportunitatea utilizării uneia dintre aceste diete.
 4. Furnizați jucării adecvate de mestecat și tratamente.
  4
  Furnizați jucării adecvate de mestecat și tratamente. Chews și tratamente dentare încurajează un câine să mestece. Această acțiune elimină mecanic placa și resturile din dinți. Alegeți o jucărie pe care câinele dvs. o va mesteca deseori. Luați în considerare umezirea untului de arahide sau a altor substanțe gustoase pe jucăriile de mestecat. Acest lucru va încuraja câinele dvs. să se joace cu ei. [15] Pentru a maximiza beneficiile pentru sănătatea orală, alegeți mestecaturile, jucăriile și tratamentele sugerate de medicul dumneavoastră veterinar sau aprobate de VOHC. Aceste produse îndeplinesc standarde specifice pentru prevenirea placilor și tartrului la animalele mici [16]. Întotdeauna ține-ți ochii pe câine când joci cu o jucărie de mestecat. Scoateți jucăriile sparte și bucățele mici. La fel ca și copiii, câinii se pot îneca pe jucării sau pot să le înghită. Acest lucru poate duce la obstrucții gastro-intestinale.
 5. Împiedicați câinelui să mestece jucării nesănătoase și trăiește.
  5
  Împiedicați câinelui să mestece jucării nesănătoase și trăiește. Unele lucruri pe care câinii le place să le mestece nu sunt sănătoase sau sigure pentru câini. În special: Evitați copitele de vaca, oasele naturale uscate și produsele din nylon tare. Aceste produse sunt prea greu pentru a imita acțiunea de a rupe carnea de pe o carcasă. Utilizarea acestora crește riscul ca câinele să-și deterioreze dinții sau gingiile. Limitați utilizarea chewurilor de crud, în special la câinii mici. Nu permiteți câinilor să consume bucăți mari. Ele sunt un pericol de sufocare și pot interfera cu digestia. Nu permiteți niciodată câinilor să mestece produse de cruditate nesupravegheată. Înlocuiți mestecaturile de îndată ce acestea vor fi uzate. [17] Nu dați niciodată câinilor dvs. gătite sau tăiate oase. Luați în considerare evitarea totală a oaselor. Atât Asociația Medicală Veterinară Americană, cât și FDA sfătuiește să nu dea oase câinilor. Există riscul unor leziuni orale cauzate de oasele splinate. Ele pot provoca, de asemenea, sufocarea, obstrucția gastrointestinală și deteriorarea internă a părților înghițite. Infecția bacteriană este, de asemenea, un risc posibil. [18] [19]

Cap 3
Văzând un medic veterinar și prevenind probleme grave de sănătate

 1. Programați curățările regulate.
  1
  Programați curățările regulate. Îngrijirea la domiciliu nu este suficientă pentru menținerea pe termen lung a sănătății orale. Pentru a vă menține gura câinelui sănătoasă și respirația în stare proaspătă, trebuie să oferiți și îngrijire dentară profesională. Vizitele veterinare regulate ar trebui să includă evaluări dentare. Câinele dvs. de vârstă, rasa și regimul de îngrijire la domiciliu va determina cât de des are nevoie de curățări dentare. [20] Adresați-vă medicului veterinar pentru mai multe detalii. Dacă medicul veterinar sesizează boala parodontală sau alte probleme dentare, câinele dvs. are nevoie de o curățare și examinare profesională. Spre deosebire de oameni, câinii nu vor sta cu gura deschisă pentru mult timp. Acest lucru face mai dificilă curățarea dinților, efectuarea de radiografii și efectuarea altor proceduri necesare. Anestezia este adesea necesară pentru curățarea dentară la câini. [21]
 2. Urmăriți semnele de probleme dentare.
  2
  Urmăriți semnele de probleme dentare. Respirația urâtă este adesea unul dintre primele semne ale problemelor dentare, dar există și alte semne de boală dentară. Problemele dentare pot contribui la o mare varietate de alte probleme de sănătate. Semnele potențialelor afecțiuni dentare la câini includ următoarele: [22] Respirație urâtă. Danturi sfărâmate, decolorate sau deteriorate sau sângerări orale. Slăbire crescută sau excesivă. Dificultate în deschiderea sau închiderea gurii. Pierderea apetitului sau reticența de a mesteca alimente sau jucării. Umflarea, bulgări sau sensibilitate în jurul gurii. Frecarea gurii sau a feței. Modificări de comportament. Infecții oculare recurente, umflături sau evacuări ale puroiului.
 3. Recunoașteți simptomele bolii sistematice.
  3
  Recunoașteți simptomele bolii sistematice. Alte afecțiuni, inclusiv diabetul zaharat, infecția parazitară, boala hepatică și afecțiunile renale, pot produce, de asemenea, respirație neplăcută sau neobișnuită. [23] Dacă observați că respirația câinelui dvs. este fructată, miroase urină sau este ciudat sau murdar pentru medicul veterinar cât mai curând posibil.