Cum să aflați dacă sunteți transgender

Deși există diferențe biologice în creierul persoanelor transgender și cisgender, nu există încă un test simplu care să fie luat pentru a spune dacă sexul pe care l-ați atribuit la naștere este corect. Cu toate acestea, cu unele căutări sufletești și puțin ajutor din partea experților, puteți găsi identitatea care vă convine cel mai bine. Dacă întrebiți serios identitatea de gen, contactați-vă sentimentele și îmbrățișați-vă incertitudinea. Discutați cu un consilier care sa specializat în identitatea de gen, astfel încât să aveți pe cineva care să vă susțină procesul. Amintiți-vă că există multe modalități de identificare, iar cel mai important lucru este să dați seama ce vreți. [1]

Cap 1
Solicitarea întrebărilor corecte

 1. Recunoașteți că sunteți curioși.
  1
  Recunoașteți că sunteți curioși. Dacă vă întrebați în mod serios dacă sunteți sau nu transgender, probabil că nu sunteți pe deplin conform cu sexul. Acest lucru nu înseamnă neapărat că sunteți transgender, dar ar putea. Aceasta poate însemna, de asemenea, că sunteți varianta de gen în alt mod. [2] Întreabă-te de ce ești curios. Dacă este un disconfort persistent cu sexul dvs. atribuit sau o atracție pentru imaginea dvs. ca un gen diferit, puteți fi transgender. Luați în considerare posibilitatea ca genul dvs. să nu fie binar: dacă nu vă simțiți că sunteți exact bărbat sau femeie, ați putea fi altceva. Dacă te simți confortabil cu sexul tău desemnat, dar observi că nu acționezi cu ceilalți oameni de cisgadă, asta nu înseamnă neapărat că ești transgender. Ai putea fi doar un bărbat feminin sau o femeie masculină. Rețineți că faptul de a fi transgender nu este același lucru cu a fi transsexual. Transsexualul este un termen mai vechi folosit pentru a descrie persoanele care au luat măsuri medicale pentru a-și schimba permanent sexul fizic. Unele persoane transgender pot folosi hormoni și chiar au intervenții chirurgicale, dar nu toți fac acest lucru. [3]
 2. Gândește-te la dorințele tale din copilărie.
  2
  Gândește-te la dorințele tale din copilărie. Mulți oameni transgender au arătat semne puternice de nemulțumire a genului ca și copii. Dorințele persistente care durează mai mult de șase luni sunt adesea înțelese ca un semn al disforiei de gen. Semnele includ: [4] Insistând că nu sunteți genul pe care îl susțin părinții dvs. Gandindu-te ca vei deveni un alt gen decat cel alocat. Turnându-te ca un alt gen în timpul jocurilor de imaginație. Îmbrăcați-vă sau doriți să vă îmbrăcați în îmbrăcăminte asociată acestui gen. Preferință pentru prietenii de acest gen. Dorința puternică de a participa la activități de grup, jocuri și distracții tipice acestui gen. Respingerea jucăriilor sexuale care corespund sexului dvs. Nu vă place de anatomia și / sau organele genitale. Simt tristețe, frică, confuzie, jenă, furie sau alte emoții.
 3. Întrebați-vă dacă vă identificați cu rolul dvs. social.
  3
  Întrebați-vă dacă vă identificați cu rolul dvs. social. Mulți oameni transgender se simt înstrăinați de rolul pe care sunt rugați să îl joace în societate. Întreabă-te dacă te simți înstrăinat de lucrurile pe care ți se cere să le faci cu alți oameni de gen. Când vi se cere să faceți ceva stereotip al sexului atribuit, simțiți că sunteți pus în cutia greșită? [5] Observați cum vă simțiți când vă aflați într-un grup de persoane de sex. Dacă vă simțiți diferit sau dacă treceți pentru unul dintre ei, dar nu sunteți într-adevăr unul dintre ei, este posibil să vă confruntați cu disforia.
 4. Observați cum vă face să vă simțiți numele și pronumele date.
  4
  Observați cum vă face să vă simțiți numele și pronumele date. Gândește-te la felul în care te simți când te auzi referindu-te la pronumele tale. Dacă vă simțiți greșit identificat, este posibil să vă fie datorată schimbării pronumei. Dacă vă temeți că ați fost adresată drept "domnule" sau "doamnă", este posibil ca acest termen să nu vi se potrivească. Vedeți cum vă simțiți când sunteți într-un grup și cineva vă face referire la dvs. ca "doamnelor" sau "domnilor". Observați dacă numele dvs. seamănă cel rău. Dacă se simte bine, puneți-vă întrebarea dacă vă gândiți la ea ca pe un nume "fete" sau pe un nume "băieți". Cum te simți când cineva te cheamă accidental de pronumele așa-numitului sex opus? Dacă se simte confortabil sau plăcut, poate fi transgender.
 5. Recunoașteți disforia corporală.
  5
  Recunoașteți disforia corporală. O experiență obișnuită în rândul persoanelor transgender este simțul corpului lor fiind incorect într-un fel. Unii oameni transgender spun că se simt "prinși" în interiorul corpului lor. Dacă aveți o dorință persistentă de a vă schimba caracteristicile sexuale, este posibil să vă confruntați cu disfuncție. [7] Dacă experiența pubertății a survenit ca un șoc sau traumă, aceasta poate fi disforie. Încercați să vă amintiți dacă v-ați supărat prin dobândirea unor caracteristici sexuale secundare (vocea adâncă, dezvoltarea sânilor, umărul extins, părul facial, debutul menstruației)? Dacă evitați oglinzile, luați fotografia sau ascundeți corpul în straturi de îmbrăcăminte, atunci acest lucru poate indica, de asemenea, că aveți o disforie corporală.

Cap 2
Obținerea de asistență

 1. Găsiți un bun terapeut de gen.
  1
  Găsiți un bun terapeut de gen. Există mulți psihologi, consilieri și asistenți sociali care se specializează în variante de gen. Acești experți vă pot ajuta să întrebați și să răspundeți la întrebările dvs. majore. Căutați consilieri care se specializează în identitatea de gen, disfuncția de gen sau preocupările LGBT. Dacă există o clinică de sănătate transgender în zona dvs., contactați-i pentru a vedea dacă au terapeuți disponibili. Dacă locuiți în SUA, puteți utiliza locatorul Asociației Psihologilor Americani pentru a găsi un psiholog care se specializează în chestiuni legate de identitatea de gen: http:
  locator.apa.org/ În Marea Britanie, luați legătura cu Societatea Beaumont pentru o referință: http:
  www.beaumontsociety.org.uk/ Puteți, de asemenea, să vă adresați medicului dumneavoastră pentru o recomandare sau să vizitați un consilier la școala dvs. dacă sunteți în liceu sau colegiu.
 2. Vorbiți cu varianta de gen și întrebați oamenii.
  2
  Vorbiți cu varianta de gen și întrebați oamenii. Luați legătura cu persoanele care au trecut, sau cu persoane care își pun la îndoială sexul. Unele locuri pe care le puteți arăta includ LGBTQ întâlni grupuri, centre comunitare și evenimente. Dacă sunteți în școală, luați în considerare vizitarea oricărui grup de studenți, cum ar fi un grup LGBTQ sau o Alianță homosexuală. Nu trebuie să ieșiți imediat; doar spuneți că sunteți un aliat sau că explicați că întrebați, dar nu vă simțiți confortabil vorbind despre asta încă. Nu oricine vă întâlniți va dori să vorbească despre genul lor! Unii oameni se pot simți expuși dacă le adresați întrebări personale. Vă puteți menționa propriile întrebări și dacă vă pun întrebări pe care le puteți adresa în schimb. Dacă nu sunteți sigur, scrieți-le sau găsiți un moment privat de întrebat. S-ar putea spune: "M-am gândit mult la identitatea mea de gen și tu ești cineva care ar putea ști despre unele dintre întrebările pe care le am. Dacă ai vreodată timp și energie, îmi place să vorbesc cu tine despre asta. Te rog să nu spui nu. "
 3. Explorați forumurile online.
  3
  Explorați forumurile online. O modalitate foarte bună de a vă conecta cu alte variante de gen și de a pune întrebări pe oameni este să căutați online. Luați în considerare un grup pe social media sau un forum anonim. Când interacționați cu persoane online, asigurați-vă că vă ascundeți informațiile personale. Check out un forum general LGBTQ cum ar fi: http:
  emptyclosets.com/forum/ Dacă aveți 13-24 de ani, vă puteți alătura TrevorSpace pentru un forum sigur, monitorizat: https:
  www.trevorspace.org/login You pot viziona, de asemenea, organizații precum PFLAG (părinți, familii și prieteni de lesbiene și homosexuali) și GLAAD pentru a găsi resurse și sprijin pentru dvs. și familia dvs. [8] [9]

Cap 3
Aflând ceea ce vrei

 1. Oferiți-vă opțiunea de identificare ca un transponator binar.
  1
  Oferiți-vă opțiunea de identificare ca un transponator binar. Dacă credeți că ați putea fi un transman sau o femeie transalantă, încercați să vedeți cum vă simțiți. Luați în considerare anularea unui weekend în care vă gândiți la tine ca la acel gen. Dacă întrebați aceste întrebări cu un prieten, cu un terapeut sau cu un membru al familiei, spuneți-le planurile și cereți ajutorul lor. [10] Încercați alte pronume. Vedeți cum vă simțiți atunci când vă referiți la alte intenții decât cele pe care le-ați atribuit. Dacă credeți că ați putea fi o femeie translucidă, numiți-o "ea" și "ea" și cereți unui confident să facă același lucru.
 2. Luați în considerare diversitatea de gen.
  2
  Luați în considerare diversitatea de gen. Există atât de multe modalități de exprimare a unui gen dincolo de "om" și "femeie". Ați putea fi varianta de gen, agender, bigender sau altceva în întregime. Nu este nevoie să vă strângeți într-o cutie dacă această cutie nu se potrivește. [11] Încercați să folosiți pronumele "ei / ei". Dacă nu vă simțiți ca un "el" sau o "ea" sau dacă căutați o modalitate de a vă comunica varianța de gen față de ceilalți, încercați pronumele neutre din punct de vedere al genului. Rețineți că puteți lua timp pentru a lua această decizie sau puteți decide că nu doriți să faceți o alegere. Nu permiteți altor oameni presiunea de a alege.
 3. Rochia să vă exprimați.
  3
  Rochia să vă exprimați. Experimentați-vă cu îmbrăcămintea până când găsiți o modalitate de îmbrăcare care să vă fie potrivită. Dacă sunteți puternic atrași de anumite îmbrăcăminte, purtați-l. De exemplu, dacă ați fost desemnat de bărbat, dar ați vrut întotdeauna să purtați rochii, mergeți la el. Veți învăța multe despre cum vă simțiți să purtați ceea ce doriți. [12] Dacă simțiți sexul, experimentați cu un aspect androgin, sau amestecați și potriviți îmbrăcămintea de gen.
 4. Luați în considerare și alte modalități de a vă afirma genul.
  4
  Luați în considerare și alte modalități de a vă afirma genul. Indiferent de sexul cu care vă identificați, nu există nici o modalitate de ao afirma. Intreaba-te ce vrei: ce te-ar face sa te simti cel mai mult? Treceți peste aceste întrebări cu un consilier dacă vă simțiți confuz. Luați în considerare schimbarea numelui. Gândiți-vă la a cere altora să vă cheme prin diferite pronume, cum ar fi ea / ea, el / el sau ei / ei. Ieșiți la oamenii din viața dvs., dacă vă simțiți în siguranță. Puteți ieși ca transgender sau spuneți oamenilor că vă întrebați sexul. Gândește-te la corpul tău. Vrei să fie mai feminin sau masculin? S-ar putea să vă tăiați sau să vă dezvoltați părul, să luați hormoni, să faceți o operație de sus sau de jos sau să nu schimbați nimic.