Cum să țineți trandafirii în stare proaspătă

Trandafiri sunt frumoase flori parfumate care vin într-o varietate de culori și dimensiuni. Având în vedere dreptul de îngrijire, trandafirii pot rămâne proaspete pentru o săptămână și jumătate sau mai mult după ce a fost tăiat. Pentru a vă menține trandafirii de la vărsare, asigurați-vă că le schimbați apă la fiecare câteva zile, folosiți o vază foarte curată și păstrați-le într-un loc răcoros. Consultați Pasul 1 pentru a afla mai multe despre cum să păstrați trandafirii în stare proaspătă.

Cap 1
Selectarea celor mai proaspete trandafiri

 1. Taie-ti propriile trandafiri devreme dimineata.
  1
  Taie-ti propriile trandafiri devreme dimineata. Dacă tăiați trandafiri din propria dvs. rosebush pentru a afișa în interior, tăiați-le cât mai devreme posibil, dimineața, înainte de a fi fierbinte afară. Tăierea lor în timp ce este încă rece îi va împiedica să se răcească imediat după tăiere. Imediat după tăierea trandafirilor, puneți tulpinile într-o găleată curată cu apă proaspătă. În noaptea dinaintea tăierii trandafirilor, apucă buzele de trandafir. Trandașele bine hidratate vor rămâne mai proaspete decât trandafirii tăiați dintr-un tufiș care nu a fost recent udat. [1] Tăiați tulpinile la un unghi de 45 de grade folosind o pereche curată de tăietori de mână.
 2. Cumparati trandafiri trandafiri de la un florar pe care aveti incredere.
  2
  Cumparati trandafiri trandafiri de la un florar pe care aveti incredere. Dacă nu vă tăiați propriile trandafiri, încercați să le cumpărați de la un florar de renume, de preferat unul cu care aveți o relație. În felul acesta, veți putea obține mâinile pe trandafiri care au fost foarte recent tăiate, mai degrabă decât trandafirii care ar fi putut sta acolo timp de o săptămână. Întrebați-o pe floristul care a ajuns flori chiar în această dimineață și încercați să selectați cele mai proaspete trandafiri posibile. Alegeți trandafiri din unitatea de refrigerare, deoarece trandafirii care sunt păstrați la rece durează mai mult decât cei care au stat la temperatura camerei.
 3. Strângeți trandafirii în care petalele întâlnesc tulpina.
  3
  Strângeți trandafirii în care petalele întâlnesc tulpina. Aceasta este o modalitate sigură de a spune dacă trandafirii sunt încă proaspeți. Când examinați trandafiri înainte de a efectua achiziția, le stoarceți ușor la baza lor, unde petalele se așează împreună la tulpină. În cazul în care se simte liber și sclipitor, trandafirii sunt bătrâni și trebuie să îi evitați. Dacă se simte ferm și întins, trandafirii sunt proaspeți.
 4. Inspectați trandafiri pentru petale zdrobite sau sparte.
  4
  Inspectați trandafiri pentru petale zdrobite sau sparte. Căutați trandafiri cu petale colorate bine formate. Examinați sfaturile petalelor pentru a vă asigura că nu sunt zdrobite sau maronii. Când aduceți trandafirii acasă, puteți elimina câteva petale exterioare care au fost deteriorate, dar nu puteți face prea multe pentru a îmbunătăți aspectul sfaturilor deteriorate ale petalelor interioare. Petalele intacte sunt mai atractive și vor rămâne proaspete mai lungi decât cele zdrobite.
 5. Păstrați-i în apă pe drumul spre casă.
  5
  Păstrați-i în apă pe drumul spre casă. Dacă trandafirii sunt în afara apei chiar și pentru câteva minute, vor suferi pentru ea și nu vor rămâne proaspeți atât timp. Când mergeți la magazinul de flori, puteți să vă aduceți o găleată plină cu câteva centimetri de apă, astfel încât să aveți un loc pentru a menține trandafirii udați când îi duceți acasă. Dacă nu aveți o găleată, întrebați-o pe florar să le împacheteze cu apă.

Cap 2
Pregătirea tulpinilor

 1. Îndepărtați tulpinile sub apă.
  1
  Îndepărtați tulpinile sub apă. Decuparea tulpinilor sub apă ajută la menținerea lor proaspătă, împiedicând intrarea aerului în partea inferioară a tulpinilor. Când aerul intră, începe imediat să provoace deteriorarea florilor, în același mod în care se transformă merele și avocadole maro și muschi. Puteți tăia tulpinile sub apă curentă sau le puteți arunca în apă pentru a face tunderea. [2]
 2. Folosiți un cuțit sau un tăietor de mână.
  2
  Folosiți un cuțit sau un tăietor de mână. Un cuțit ascuțit sau o pereche de tăietoare ascuțite de mână sunt cele mai bune unelte de folosit pentru a tăia tulpini de trandafir. Folosind o pereche standard de foarfece stoarce tulpinile, ceea ce le poate împiedica să ia apa cât mai eficient și să-i determine să moară mai repede. Tăiați lungimea de 2,5 cm (1 cm) până la 1 cm (2,5 cm) de la partea inferioară a tulpinilor sau mai mult dacă le aranjați într-o vază scurtă.
  Tăiați tulpinile la un unghi de 45 de grade, ceea ce le permite să luați mai ușor apă. Asigurați-vă că instrumentul de tăiere utilizat este extrem de curat. Tunsorii de mână trebuie să fie curățați cu apă fierbinte, cu săpun sau cu o soluție ușoară de înălbire după fiecare utilizare, deoarece bacteriile pot rămâne pe tăietori și pot afecta următoarele flori pe care le tăiați.
 3. Îndepărtați frunzele de pe tulpini.
  3
  Îndepărtați frunzele de pe tulpini. Porțiunea tulpinilor care vor fi scufundate în apă trebuie să fie complet liberă de frunze. Acest lucru se datorează faptului că frunzele rămas sub apă vor începe să putrezească, cauzând acumularea bacteriilor în vază și făcând florile să moară mult mai repede. Puteți lăsa câteva frunze atașate spre partea superioară a tulpinilor, dar eliminați orice ar fi subacvatic în vază.
 4. Păstrați-le la fiecare câteva zile.
  4
  Păstrați-le la fiecare câteva zile. Decuparea tulpinilor la fiecare cateva zile va ajuta trandafirii sa ia apa mai eficient, pentru ca dupa un timp varful tulpinilor va deveni putin musculos si deteriorat. Utilizați aceeași tehnică pe care ați folosit-o pentru a le tăiați în primul rând, asigurându-vă că sculele dvs. sunt curate și tăiate sub apă la un unghi de 45 de grade.

Cap 3
Afișarea trandafirilor

 1. Utilizați o vază curată.
  1
  Utilizați o vază curată. Dacă vă clătiți pur și simplu vasele între utilizări, bacteriile pot trăi în interiorul vaselor și vă pot deteriora trandafirii proaspeți. Curățați vasul pe care intenționați să-l folosiți cu apă fierbinte și săpun, asigurându-vă că ați curățat interiorul cu o perie de sticlă. Clătiți bine înainte de a continua.
 2. Umpleți-l cu apă proaspătă.
  2
  Umpleți-l cu apă proaspătă. Trandafirii iau multă apă după ce au fost tăiați. Umpleți vasul 3/4 plin cu apă proaspătă și rece din robinet, apoi aranjați florile în vază, astfel încât tulpinile să se afle la un centimetru de la baza vasului. Astfel vor fi capabili să ajungă la apa de care au nevoie pentru a rămâne proaspeți.
  Luați în considerare adăugarea unor alimente de flori în apă. Hrana pentru flori comercială va furniza substanțe nutritive, trandafirii trebuie să rămână proaspeți pentru o perioadă mai lungă de timp. Cereți câteva pachete de mâncare de flori când cumpărați trandafiri la magazinul de flori. Adăugați 1/4 linguriță de înălbitor pe litru de apă. Aceasta menține nivelul mic al bacteriilor. Doar asigurați-vă că nu adăugați prea multă substanță de înălbire în apă sau că trandafirii se vor deteriora. [3] Adăugarea unui penny sau a unei tablete de aspirină în apă este, de asemenea, spus pentru a ajuta la controlul nivelurilor de bacterii.
 3. Schimbați apa la fiecare câteva zile.
  3
  Schimbați apa la fiecare câteva zile. La fiecare două zile, schimbați apa pentru a vă asigura că creșterea bacteriilor nu vă va afecta florile. Umpleți vasul cu apă proaspătă, mai multă floare și cantitatea potrivită de înălbitor. Îndepărtați tulpinile trandafirilor și le așezați încă o dată în vază.
 4. Țineți trandafirii răcoroși.
  4
  Țineți trandafirii răcoroși. Trandafirul va rămâne proaspăt pentru multe zile dacă îl păstrați într-un loc răcoros în casă. Evitați amplasarea acestora lângă ferestre însorite sau în încăperi care au tendința de a fi pe partea mai caldă. Puteți chiar să vă păstrați trandafirii în frigider peste noapte pentru a le menține răcoroși în timpul somnului, apoi a le pune înapoi pe masă în timpul zilei.