Cum să identificați o extensie narcisistă

Extensiile narcisistice sau consumabilele narcisice sunt oameni care oferă narcisismului admirația nesfârșită și sprijinul pe care îl doresc. Narcissists văd acești oameni ca o prelungire a lor și, prin urmare, să devină foarte de control al extinderilor lor. [1] Evaluați-vă relația cu această persoană. Dacă par să aibă dreptul la timpul tău, să încalce granițele tale și, altfel, să te facă să te simți inconfortabil, poate fi prelungirea lor. De asemenea, trebuie să vă concentrați asupra propriilor sentimente. Dacă vă simțiți drenat în mod constant și nu aveți timp pentru voi, puteți fi o extensie narcisistă.

Cap 1
Evaluarea relației voastre

 1. Gândiți-vă dacă această persoană are dreptul.
  1
  Gândiți-vă dacă această persoană are dreptul. Dacă sunteți o extensie narcisistă, narcisistul nu se va gândi la tine ca la o persoană separată. Prin urmare, ei se vor simți îndreptățiți către timpul și atenția acordată. Ei nu vor lua în considerare dacă aveți sau nu timp să vă angajați cu ei. Ei vor presupune doar că merită energia voastră. Un narcist va aștepta de la tine tot ceea ce se așteaptă sau vrea pentru ei înșiși. Ei își vor asuma nevoile și dorințele sunt la fel ca ale lor și, prin urmare, vor fi foarte exigenți ai atenției. De exemplu, dacă sunteți într-o relație cu un narcisist, ei pot presupune că plecați sau rămâneți în orice noapte dată pentru a se potrivi nevoilor lor. Ei vor deveni furioși și chiar ostili dacă îți vor exprima nevoia de timp singular sau de socializare independent de ei. Este posibil să nu înțeleagă că nu merită atenția constantă.
 2. Urmăriți încălcările limită.
  2
  Urmăriți încălcările limită. Dacă sunteți o extensie narcisistă, un narcisist vă vede ca o extensie a ei înșiși. Prin urmare, limitele sunt inexistente in relatia voastra. Un narcist nu își va da seama când devii nervos sau incomod și îți va împinge mereu granițele pentru a-ți satisface nevoile. [3] De exemplu, prietena ta dorește să te facă să drumești lângă munți, chiar dacă i-ai spus de multe ori că ți-e frică de înălțimi. Nu o lasă să plece până nu ești de acord să mergi cu ea. În timpul excursiei, devii din ce în ce mai panicat și inconfortabil, pe măsură ce ajungi mai sus în munți. Prietena ta nu pare îngrijorată de cererile tale de a opri. În schimb, ea este supărată că nu vă țineți cu ea. Nu este preocupată de faptul că ești incomod și nu îți poți înțelege sentimentele legate de situație sunt diferite de cele ale ei.
 3. Evaluați-vă conversațiile.
  3
  Evaluați-vă conversațiile. Conversațiile cu un narcisist pot fi foarte frustrant. Un narcisist are foarte puțină senzație de rușine. Ca o extensie narcisistă, este de așteptat să construiți un narcisist chiar și atunci când conversațiile te fac inconfortabil. De asemenea, vi se cere să oferiți o mulțime de informații despre dvs., indiferent dacă vreți sau nu. [4] Un narcisist poate împărtăși fapte despre ei înșiși, care se simt prea privați și personali, și au puțină rușine atunci când împărtășesc. Un narcisist poate spune, de exemplu, o poveste despre cum au "chemat pe cineva afară" și se laudă că a fost foarte nepoliticos și agresiv față de cineva. Ei se vor aștepta să fii impresionat de curajul lor în această situație, mai degrabă decât șocat de ostilitate. Un narcisist vă va aștepta la același nivel de transparență și nu veți putea spune când vă simțiți incomod într-o situație. Ei pot, de exemplu, să ceară întrebări foarte urgente și să se înfurie dacă nu dezvăluie informații. De asemenea, aceștia nu vor putea să-și dea seama când devii inconfortabil într-o situație.
 4. Gândește-te dacă dau credit pentru realizările tale.
  4
  Gândește-te dacă dau credit pentru realizările tale. Dacă sunteți o extensie narcisistă, narcisistul vă vede ca o reflecție a acestora. Prin urmare, ei vor lua credit pentru realizările tale. Un narcisist poate spune, de exemplu, ceva de genul: "Ți-am făcut o notă foarte bună în acest test pentru că am studiat cu tine" sau "Această publicație a fost pentru că ți-am revăzut munca." [5] Această trăsătură este deosebit de comună dacă părintele este un narcisist și tu ești prelungirea lor.
 5. Urmăriți comportamentul supărător, respingător.
  5
  Urmăriți comportamentul supărător, respingător. Narcissists nu-i place atunci când comportamentul lor este pus la îndoială. Dacă sunt chestionați în vreun fel, este obișnuit ca ei să devină ostili și supărați foarte brusc. [6] Gândiți-vă la orice moment în care v-ați împins împotriva unui narcisist. Când îi spui acestei persoane că te fac rău, cum reacționează? În loc să admită greșelile sau să accepte schimbarea, un narcisist va deveni adesea foarte supărat. Aceștia pot răspunde solicitării dvs. cu atacuri personale și pot coborî și chiar vă pot forța să vă cer scuze. Dacă sunteți o extensie narcisistă, narcisistul va simți că sentimentele și emoțiile voastre ar trebui să existe numai pentru a le sluji. Ei nu vor putea să înțeleagă când vă doare sentimentele și să nu fiți dispuși să vă schimbați de dragul vostru. Deoarece narcisistul nu vă va asculta, încercați să jurnalizați diferitele incidente care apar.

Cap 2
Luând în considerare sentimentele tale

 1. Luați în considerare dacă persoana înțelege nevoile și sentimentele dvs.
  1
  Luați în considerare dacă persoana înțelege nevoile și sentimentele dvs. În orice relație, este important ca nevoile și nevoile dvs. să fie îndeplinite într-o oarecare măsură. Atunci când sunteți o extensie narcisistă, totuși, dorințele și nevoile voastre vor cădea în mod consecvent la drum. [7] Gândiți-vă la ceea ce aveți nevoie și doriți și dacă este sacrificat în mod constant. Te simți ca și cum cealaltă persoană este dispusă sau capabilă să satisfacă anumite nevoi sau îți permite să-ți urmărești propriile interese? Un narcist va putea să-și vadă nevoile și dorințele, și de multe ori se așteaptă ca acestea să fie îndeplinite, chiar dacă sunt nerezonabile sau interferează cu propriile nevoi și dorințe. Ei sunt buni la manipularea altora, așa că, dacă vă confruntați cu sentimentele voastre, este posibil să devină ostili în loc să vă cer scuze și să vă schimbați. De exemplu, esti extrovertit de natura si iti place sa iesi in weekend. Prietenul tău devine nervos la petreceri mari și te așteaptă să rămâi lângă el tot timpul, chiar și atunci când refuză să socializeze cu alții. Când vă exprimați faptul că nevoia dvs. de socializare nu este îndeplinită, el insistă să vă satisfaceți nevoia de atenție și de reasigurare. În loc să lucreze spre un compromis, un iubit narcisist va continua să-și pună nevoile pe primul loc, indiferent dacă este rezonabil.
 2. Evaluați cât timp aveți pentru dvs.
  2
  Evaluați cât timp aveți pentru dvs. Fiind o extensie narcisistă este drenarea. Dacă vă aflați într-o relație cu un narcisist, vă vor lua mult timp și energie. Luați în considerare dacă aveți timp pentru voi înșivă. Aveți voie să vă urmăriți propriile hobby-uri și interese? Aveți relații separate cu membrii familiei și cu prietenii? Dacă nu, este posibil să fiți o extensie narcisistă [8].
 3. Gândește-te dacă această persoană este centrul energiei tale.
  3
  Gândește-te dacă această persoană este centrul energiei tale. Un narcisist nu vă va vedea ca o entitate separată, cu propriile idei și opinii. Ei vă vor vedea doar ca o reflectare a lor și a valorilor lor. Prin urmare, nu veți avea prea multă energie să vă concentrați pe altceva decît pe ei. [9] Un narcisist vă va exercita constant presiuni pentru a le face fericiți și mulțumiți. Veți găsi că încercați să satisfaceți foarte mult nevoile nerezonabile și multe dintre deciziile dvs. zilnice se vor schimba în jurul menținerii narcisismului fericit. Dacă vă gândiți la propriile sentimente, puteți simți vinovăția și rușinea. Narcisii sunt foarte buni la vinovăția, și s-ar putea să te simți ca o persoană proastă dacă îți faci ocazii ocazionale.
 4. Luați în considerare dacă vi se permite să experimenteze și să vă definească propriile sentimente.
  4
  Luați în considerare dacă vi se permite să experimenteze și să vă definească propriile sentimente. Pentru narcisisti, sentimentele sunt o competitie. Dacă aveți o emoție, trebuie să fiți filtrată prin narcisist. În cele din urmă, puteți începe să simțiți că nu aveți permisiunea de a avea anumite sentimente sau emoții. Narcissists doresc să controleze totul, inclusiv sentimentele tale. Ei tind să se bucure de a face o altă persoană să se simtă rușinoasă. În cele din urmă, puteți să internalizați deprinderile narcisismului și să începeți să vă simțiți rușinați de dorințele și nevoile dvs. de bază. Este posibil să nu fiți în stare să vă exprimați răul. Dacă spui ceva de genul: "Modul în care te comporți noaptea trecută îmi rănea sentimentele", narcisistul nu-ți va cere scuze. În schimb, ei te vor pedepsi pentru că ai simțit acest lucru sau dacă insiști ​​că sentimentele tale sunt nevalide.

Cap 3
Distanțându-te de un narcisist

 1. Evitați să vă sugeți înapoi în relație.
  1
  Evitați să vă sugeți înapoi în relație. Narcissists nu lasa extensiile lor merge usor. Dacă încercați să vă îndepărtați de narcisist, ei vă vor manipula pentru a vă lăsa să rămâneți. Evitați să fiți absorbiți în acest ciclu. Rămâneți tare pe măsură ce încheiați o relație cu un narcisist. [11] Un narcisist adesea preface dorința de a se schimba atunci când simt că cineva pleacă. Ar putea să vă spună că lucrurile vor fi diferite de data aceasta și vor face mari promisiuni pentru schimbări majore. Amintiți-vă, un narcist doar acționează pentru a-și satisface nevoile. Ele vă fac doar promisiuni în speranța de a obține ceva ce vor. În acest caz, doresc atenția și atenția. Nu credeți nimic despre care spune un narcisist când vă pregătiți să plecați.
 2. Eliberează-ți mânia.
  2
  Eliberează-ți mânia. Este natural să vă simțiți furioși după ce ați părăsit un narcisist. Voi v-ați aștepta pe cineva să fie amabil și iubitor și în loc să vă neglijeze nevoile și vrea. Furia este un pas important în procesul de vindecare. [12] Revedeți că sunteți supărat. Gândiți-vă la acțiunile și comportamentele care au creat acest sentiment de furie. De acolo, găsiți modalități de a vă elibera mânia într-un mod sănătos. Poți să plângi, să vorbești cu un prieten, să te informezi în mod activ despre asta sau să te angajezi în activități fizice.
 3. Vedeți un terapeut.
  3
  Vedeți un terapeut. Este important să vorbești cu un terapeut. Nu doriți ca modelele de relații să se repete în viitor. De asemenea, doriți să vă asigurați că aveți de-a face cu emoțiile dvs. într-un mod sănătos. [13] Trebuie să vă amintiți cum să vă satisfaceți nevoile personale. După ce ați fost o extensie narcisistă, mai ales dacă ați fost unul de mult timp, este posibil să nu vă amintiți ce aveți nevoie și doriți din viață. O terță parte neutră vă poate ajuta să vă amintiți. Puteți vedea un terapeut prin intermediul medicului dvs. regulat sau prin asigurarea dumneavoastră. Dacă sunteți student, colegiul sau universitatea vă poate oferi consiliere gratuită.
 4. Opriți contactul, dacă este necesar.
  4
  Opriți contactul, dacă este necesar. Narcissists nu poate lăsa extensiile lor merge cu ușurință. S-ar putea să trebuiască să înceteze contactul cu un narcisist pentru a evita obtinerea înapoi în ciclu [14] Blocați-le pe mass-media sociale. De asemenea, trebuie să blocați numărul de telefon și adresa de e-mail. Dacă vă aflați într-o relație abuzivă, contactați un adăpost local pentru violență domestică pentru ajutor. De asemenea, trebuie să apelați numărul 9-1-1 sau numărul de contact local de urgență dacă simțiți că siguranța dvs. este imediat amenințată în orice moment.