Cum să angajați un avocat atunci când aveți venituri mici

Indiferent dacă aveți nevoie să elaborați o voință sau să obțineți un divorț, nu este recomandabil să aveți grijă de probleme juridice fără un avocat. Aveți nevoie de cineva care înțelege legile din statul dvs. pentru a vă ajuta să navigați în documente și să vă prezentați în instanță. Avocații pot fi scumpi, dar există mai multe modalități de a păstra un avocat dacă aveți venituri mici. Puteți contacta o societate de asistență juridică, puteți găsi un avocat pro bono independent sau puteți aranja un plan de plată care să funcționeze pentru bugetul dvs.

Cap 1
Găsirea asistenței juridice gratuite

 1. Găsiți un program pro bono local.
  1
  Găsiți un program pro bono local. Asociațiile de baruri oferă adesea asistență juridică gratuită prin programe pro bono [4]. Avocații care doresc să lucreze gratuit, sau "pro bono", sunt însoțiți de persoane care se califică pentru consiliere juridică gratuită. Există, de asemenea, organizații non-profit dedicate furnizării de asistență juridică pro bono celor care au nevoie. Programe de cercetare pro bono în zona dvs. prin căutarea online sau contactarea unui birou de asistență juridică pentru a obține o sesizare. [5] Pentru a vă califica pentru un program pro bono, vi se poate cere să dovediți că venitul dvs. este mai mic decât o anumită sumă. Multe asociații locale de baruri oferă de asemenea programe care reduc sau elimină taxele legale. Acestea pot avea, de asemenea, un serviciu de sesizare care include o consultare inițială gratuită cu un avocat. Contactați asociația locală a barourilor sau vizitați Asociația Baroului American pentru mai multe informații. [6] Multe firme de avocatură private au și departamente pro bono. Aceste programe se concentrează, de obicei, pe aspecte specifice ale comunității, cum ar fi abaterile de poliție, chestiuni legate de drepturile civile sau costurile împotriva guvernului. Puteți face o căutare pe web pentru a găsi o firmă privată în zona dvs., căutând "firme de avocatură privată + muncă pro bono". LawHelp.org are, de asemenea, o funcție de căutare pentru programe gratuite de asistență juridică în statul dvs. [7]
 2. Contactați o clinică juridică de auto-ajutorare.
  2
  Contactați o clinică juridică de auto-ajutorare. Multe state au clinici de auto-ajutorare gratuite concepute pentru a oferi consultanță juridică gratuită oricărei persoane care solicită. Unele clinici acceptă întrebări în persoană, în timp ce altele acceptă întrebări trimise online. Întrebările sunt de obicei răspunse de avocați sau paralegali. În multe, dar nu toate cazurile, procesul este confidențial. [8] Clinicile de auto-ajutorare sunt resurse bune atunci când aveți o întrebare sau două despre procesul pe care trebuie să-l întreprindeți sau despre ce forme să completați. Cu toate acestea, ele nu reprezintă un substitut pentru reținerea unui avocat care vă poate ajuta în cazul dumneavoastră. Pentru a găsi un program de auto-ajutorare, sunați la instanța locală sau căutați online. Dacă găsiți un program care acceptă întrebări în persoană, ajungeți cât mai curând posibil pentru a vă asigura că sunteți ajutați. Majoritatea programelor deținute de instanțele judecătorești se concentrează asupra problemelor juridice specifice, deci asigurați-vă că participați la programul potrivit pentru a vă ajuta în legătură cu problema dvs. De exemplu, unele instanțe ar putea conduce o "clinică de relații cu domiciliul" care vă poate ajuta cu probleme precum divorțurile necontestate și modificările de suport pentru copii. Aceste programe vă pot ajuta, de asemenea, să găsiți un avocat cu cost redus dacă programul nu vă poate reprezenta în mod legal. Instanțele judecătorești de circumscripție pot organiza programe care ajută la planificarea, la vătămarea corporală, la legea proprietarului-locatar și la colectarea datoriilor. Dacă programul este ținut la o instanță civilă, probabil că nu vă va putea ajuta în probleme penale.
 3. Apelați o linie telefonică legală.
  3
  Apelați o linie telefonică legală. Lintele telefonice legale oferă consultanță persoanelor aflate în situații specifice, cum ar fi victimele abuzului domestic. În unele cazuri sfatul este gratuit, iar în alte cazuri costul este foarte scăzut. Căutați legături telefonice legale în statul dvs. și găsiți unul care vă va oferi sfaturi adecvate situației dvs. Este important să apelați o linie telefonică în statul de reședință. Legile diferă de la stat la stat, astfel încât este posibil să primiți sfatul greșit dacă apelați o linie telefonică în alt stat. De exemplu, multe asociații de baruri din Texas conduc o "linie legală" în anumite zile ale săptămânii. Aceste linii de asistență telefonică pot ajuta victimele violenței domestice, persoanele care se confruntă cu probleme de ocupare a forței de muncă și persoanele în vârstă [9].
 4. Vezi dacă o școală locală de drept are un program clinic care oferă servicii juridice gratuite.
  4
  Vezi dacă o școală locală de drept are un program clinic care oferă servicii juridice gratuite. Multe școli de drept merg la clinici juridice pentru a le oferi studenților legi experiență. Clinicile pot lua probleme generale civile sau penale sau pot fi direcționate către un tip de caz juridic, cum ar fi o clinică de reabilitare sau o clinică de violență în familie. Asistența juridică în clinică este de obicei oferită de studenții de drept care sunt supravegheați de profesori de drept cu experiență. [10] [11] Doctorii în drept nu sunt avocați licențiați. Cu toate acestea, ele sunt puternic supravegheate de avocați cu experiență, care se vor asigura că totul din cazul dvs. este făcut corect. Pentru a găsi o clinică legală, consultați site-urile web ale școlilor de drept din zona dvs.
 5. Luați un avocat numit în instanță.
  5
  Luați un avocat numit în instanță. Dacă sunteți inculpatul într-o cauză penală, aveți dreptul la un avocat. Dacă nu vă puteți permite să angajați un avocat privat, ați putea fi eligibil pentru a obține un avocat de apărare numit în instanță. [12] Va trebui să oferiți informații despre venitul dvs. pentru a arăta că nu puteți angaja un avocat privat. Prima dată când te afli în fața judecătorului, vei fi întrebat dacă ești reprezentat de un avocat. Dacă răspundeți nu, veți fi întrebat dacă vreți un avocat numit de instanță. De acolo, procedura de lucru cu avocatul numit de instanță variază de la stat la altul.

Cap 2
Găsirea unui plan de plată care funcționează pentru dvs.

 1. Căutați un program de alunecare.
  1
  Căutați un program de alunecare. Dacă venitul dvs. este prea ridicat pentru a vă califica pentru servicii juridice gratuite, există programe de alocare a taxelor de plată cu taxe de avocat accesibile. [13] Fiecare stat are un set de programe menite să ajute persoanele cu venituri moderate să se ocupe de probleme juridice fără a trebui să plătească mii de dolari. Pentru a găsi un program în statul dvs., contactați asociația baroului de stat sau căutați online pentru a afla mai multe.
 2. Elaborează un plan de plată cu un avocat.
  2
  Elaborează un plan de plată cu un avocat. Unii avocați sunt dispuși să elaboreze un plan de plată, astfel încât să nu trebuiască să plătiți toate taxele dintr-o dată. Este posibil să puteți elabora un plan pentru a plăti o anumită sumă în fiecare lună, până când tot ceea ce datorați a fost plătit. [14] Este de competența avocatului individual să decidă dacă să facă această opțiune disponibilă. Avocații nu sunt obligați să furnizeze un plan de plată. Când vă contactați pentru prima dată pe un avocat, înainte de a vă deplasa la biroul său pentru o întâlnire personală, întrebați dacă avocatul va lua în considerare acceptarea unui plan de plată. Asigurați-vă că știți exact la ce să vă așteptați înainte de a vă întâlni personal Dacă vă dorești să păstrați serviciile avocatului sau nu, este posibil să fiți acuzat pentru prima întâlnire, cu excepția cazului în care avocatul specifică o consultație inițială gratuită. Explicați situația dvs. avocatului respectiv, dați-i declarația dvs. financiară și discutați ce aveți nevoie.
 3. Aflați dacă puteți plăti o taxă de urgență.
  3
  Aflați dacă puteți plăti o taxă de urgență. Aceasta înseamnă că plătiți doar avocatul dacă cazul se schimbă în favoarea dvs. El sau ea va primi un procent din banii pe care îi acordați. Dacă cauza este pierdută, nu veți datora nici o taxă de avocat. [15] Cheltuielile contingentelor pentru contingente variază, dar o treime este comună. Cu toate acestea, dacă vă gândiți să încheiați un acord privind taxa de contingență, știți că puteți fi responsabil pentru cheltuieli, chiar dacă nu vă datorați comisioane. Asigurați-vă că ați înțeles ce cheltuieli ați putea fi responsabile în avans. De exemplu, mulți avocați vă vor cere să acoperiți taxele de depunere și de service în avans. Majoritatea avocaților vor lua cazuri de vătămare corporală (leziuni cauzate de șoferi neglijenți, de proprietari sau de furnizorii de asistență medicală) în situații de urgență. Cheltuielile pentru taxele de urgență variază, însă între 30-40% este comună [16]. În unele cazuri, cum ar fi cazuri penale, divorț sau faliment, avocații nu au dreptul să perceapă taxe de urgență. În unele cazuri, avocații vă vor percepe o rată orară. Cu toate acestea, alții (în special avocați pentru cauze penale) vă vor percepe o taxă unică.
 4. Luați în considerare angajarea unui avocat mai tânăr.
  4
  Luați în considerare angajarea unui avocat mai tânăr. Avocații mai tineri sunt la curent cu cele mai recente evoluții legale, dar pot avea mai puțini clienți. Asta înseamnă că vor avea mai mult timp să se dedice casei tale. Aceștia ar putea să plătească mai puțin, deoarece sunt mai puțin solicitați și au mai puțini ani de experiență. [17] Avocații mai tineri sunt, de asemenea, mult mai probabil să-și facă un nume pentru ei înșiși. Asta inseamna ca sunt foarte probabil sa-si petreaca multa energie pentru a te reprezenta cat de agresiv posibil. Rețineți că avocații tineri sunt mai puțin experimentați și au adesea mai puține resurse pentru a gestiona cazurile mari. Întrebați-i pe tânărul tău avocat câtă experiență se ocupă de cazuri ca a ta. Întrebați dacă a participat la o clinică, stagiu sau un proiect de avocat voluntar în timpul școlii de drept. Aceste experiențe i-ar fi oferit experiența și calificările care îi dau echipamentul pentru a vă ocupa de cazul dumneavoastră.
 5. Luați în considerare plata în proprietate sau barter.
  5
  Luați în considerare plata în proprietate sau barter. Un avocat poate accepta plata în formă de proprietate, atâta timp cât această proprietate nu face parte din cauza pe care o cereți să o ia. Mulți avocați pot accepta, de asemenea, servicii de barter, cum ar fi designul web sau contabilitatea, în schimbul reprezentării lor. [18] Dacă vă dețineți propria afacere, puteți oferi serviciile gratuite avocatului în schimbul reprezentării lor. Ați putea oferi chiar și o miză în afaceri, dacă cazul este foarte semnificativ. Nu puteți plăti cu proprietatea sau barterul dacă afacerea sau proprietatea este implicată în litigiul cu care sunteți în căutarea de ajutor. De exemplu, dacă dvs. și soțul / soția dvs. dețineți în comun o afacere și sunteți în căutarea unui divorț, nu vă puteți oferi să plătiți avocatului dvs. servicii de la acea afacere, deoarece și soțul dvs. are și un interes în afaceri. Asigurați-vă că pentru a obține orice acorduri de proprietate sau barter în scris. Asigurați-vă că termenii sunt foarte clari. De exemplu, dacă faceți schimb de servicii de pregătire a taxelor în schimbul reprezentării juridice, clarificați cât timp veți furniza serviciile dvs. (de exemplu, doi ani, trei ani etc.).

Cap 3
Având în vedere procesul de angajare

 1. Interviu mai multe opțiuni.
  1
  Interviu mai multe opțiuni. Dacă este posibil, încercați să intervievați mai mulți candidați pentru a vă reprezenta. S-ar putea să aveți un venit mai mic, dar totuși aveți dreptul la reprezentare care credeți că vă va servi interesul maxim. Ar trebui să vă simțiți confortabil cu avocatul dvs. și intervievarea acestuia înainte de a angaja pe cineva vă va ajuta să determinați acest lucru. [19] Întrebați-vă despre taxe și plată în avans. Dacă avocatul nu este prezent sau nu răspunde la întrebări la satisfacția dvs., căutați în altă parte. Întreabă cine va face munca. Este util să știți dacă avocatul pe care îl intervievezi va face cea mai mare parte a activității. În unele cazuri, avocații juniori și / sau paralegali se pot ocupa de o mare parte a "legii" legale pentru o rată mai ieftină. Întrebați dacă aceasta este o opțiune pentru a vă ajuta să economisiți bani. [20] Întrebați despre calificările și experiența avocatului. În mod ideal, avocatul ar trebui să aibă o experiență în a rezolva probleme similare cu ale tale. Cel puțin, acestea ar trebui să aibă calificările corespunzătoare pentru a vă ocupa de cazul dvs., cum ar fi formarea în domeniul proprietății sau dreptul de divorț. [21]
 2. Puneți întrebări despre aranjament.
  2
  Puneți întrebări despre aranjament. Ar trebui să aveți o înțelegere perfect clară a termenilor în care angajați avocatul. Cu alte cuvinte, ce vor face ei pentru tine? Ce se va întâmpla dacă nu vă pot rezolva cazul așa cum doriți? Ce veți plăti, în ce metodă (metode)? Dacă avocatul dvs. nu răspunde la aceste întrebări, nu semnați niciun acord. Cereți clarificări suplimentare sau găsiți un alt avocat. Clarificați exact ceea ce veți fi taxat. De exemplu, unii avocați pot percepe taxe pentru orice comunicare cu dvs., inclusiv un telefon sau un e-mail. [22] Înțelegeți toate aceste taxe și le veți primi în scris.
 3. Sunt de acord cu o rată stabilită.
  3
  Sunt de acord cu o rată stabilită. Dacă puteți obține avocatul dvs. pentru a fi de acord cu o rată stabilită, vă va oferi liniște în timpul cazului dumneavoastră. O rată fixă ​​înseamnă că veți ști ce trebuie să plătiți și când. [23] Asigurați-vă că ați clarificat toate cheltuielile "ascunse" în această rată. Costurile de copiere, taxele de expediere, taxele de martor expert etc. pot fi necesare pentru cazul dumneavoastră. Acestea nu sunt incluse în taxa unui avocat. De obicei, clientul este responsabil pentru aceste cheltuieli.
 4. Oferiți-vă să faceți orice lucrare puteți să faceți singuri.
  4
  Oferiți-vă să faceți orice lucrare puteți să faceți singuri. Unele cheltuieli, cum ar fi costurile de copiere și taxele pentru timpul de depunere a lucrărilor, pot fi evitate dacă vă oferiți să faceți acest lucru singur. Vedeți dacă avocatul dvs. vă va permite să vă oferiți voluntar timpul necesar pentru a vă ajuta atunci când este posibil să reduceți costurile.
 5. Luați în considerare dacă un aranjament al taxelor de urgență va funcționa pentru dvs.
  5
  Luați în considerare dacă un aranjament al taxelor de urgență va funcționa pentru dvs. Taxele de urgență pot fi utile dacă ați fost rănit sau hărțuit și nu aveți bani pentru a angaja un avocat în avans. Acestea nu sunt disponibile pentru cazurile penale, de dreptul familiei, de faliment, de imigrare, de afaceri sau de proprietate intelectuală. [24] [25] Dacă cazul este soluționat rapid sau dacă o sumă mare de bani este recuperată, s-ar putea simți ca și cum avocatul nu Nu trebuie să lucrați destul de mult pentru dvs. Avocatul va avea în continuare dreptul la orice procent pe care l-ați convenit. [26] Dacă așezarea dvs. nu este la fel de mare pe cât sperați, trebuie să plătiți avocatului dvs. procentul convenit. Dacă cazul continuă de mult timp, ceea ce este destul de comun, avocatul ar putea să se simtă frustrat de durata și de cheltuielile cazului [27].

Cap 4
Evitarea unor avocați răi

 1. Evitați înșelătoriile și cheaturile evidente.
  1
  Evitați înșelătoriile și cheaturile evidente. Majoritatea avocaților sunt oameni etici care oferă reprezentări bune clienților lor. Cu toate acestea, vor fi întotdeauna câțiva care doresc să vă înșele sau cine nu vă va reprezenta în mod adecvat. Luați în considerare următoarele în alegerea unui avocat. [28]
 2. Nu angaja un avocat care te-a cerut.
  2
  Nu angaja un avocat care te-a cerut. Dacă un avocat te contactează fără permisiunea ta sau cu un interes exprimat, nu-l angaja pe el sau ea. Este împotriva Regulilor juridice de conduită profesională pentru ca un avocat să vă contacteze dacă nu v-ați exprimat interesul pentru serviciile sale sau dacă i-ați acordat permisiunea de a vă contacta. [29] [30] Avocații nu au voie să vă preseze în orice aranjament de taxe. Ar trebui să vă dea timp să vă gândiți la orice aranjament pe care îl puteți avea. Nu angajaŃi un avocat care să vă presteze să încheiaŃi un acord. [31]
 3. Solicitați avizul și prerogativul avocatului.
  3
  Solicitați avizul și prerogativul avocatului. Dacă avocatul nu va împărtăși aceste detalii cu dvs., nu-l angajați pe el sau pe acesta [32]. Verificați-vă fundația și acreditările avocatului dvs. cu asociația baroului local sau de stat. Puteți verifica informațiile pe care le-a dat avocatul dvs. și puteți verifica dacă are sau nu încălcări ale eticii sau acțiuni disciplinare. Asociația Baroului American are un director al asociațiilor barourilor de stat și locale. Dacă avocatul a fost sancționat de mai multe ori sau suspendat, în general, ar trebui să evitați angajarea acestuia. Dacă doriți, puteți cere o explicație a comportamentului lor și puteți alege atunci.
 4. Nu angajați un avocat neetic.
  4
  Nu angajați un avocat neetic. Nu angajați un avocat care vă încurajează să faceți ceva ilegal sau neetic. De exemplu, ar trebui evitat un avocat care sugerează că vă aflați în declarații sau pe documente. Nu angajați niciodată avocați care să facă ei înșiși oferte neetice. Evitați, de asemenea, avocații care fac promisiuni specifice cu privire la rezultatele cazului dumneavoastră. Este necorespunzător ca un avocat să vă promită că va obține un anumit rezultat pentru dvs. dacă îl angajați pe el sau pe el. [34] Un avocat nu poate baza calitatea reprezentării pe cât plătiți. Un avocat nu ar trebui să pretindă niciodată că rezultatul unui caz se poate schimba dacă plătiți o sumă diferită. De exemplu, dacă un avocat de divorț vă spune că cazul dvs. va avea mai multe șanse de reușită dacă plătiți pachetul său "plat" față de pachetul "bazic", nu angajați acel avocat. Acest comportament este neetic. Avocații sunt obligați să vă reprezinte pe deplin și competent dacă vă acceptă ca pe un client [35].