Cum să păstrați pisicile dintr-o grădină

Îți iubești grădina - și, din păcate, se pare că toate pisicile din cartier le place și ele. Dacă observați că pisicile folosesc grădina dvs. ca o cutie de gunoi sau că vă îngenunchează pe unele dintre plantele dvs., probabil sunteți prea dornici să vă dați seama cum să păstrați acele feline afurisite. Puteți alege să creați o barieră fizică, să faceți grădina dvs. neplăcută pentru pisici sau să îi speriați. Dacă totul eșuează, puteți încerca să faceți pace și să loviți un armistițiu cu pisica, dând propria sa zonă de a folosi.

Cap 1
Crearea unei bariere fizice

 1. Creați un curs de obstacole din furcile din plastic sau betisoarele de lemn.
  1
  Creați un curs de obstacole din furcile din plastic sau betisoarele de lemn. [1] Dacă pisicile nu au suficient spațiu pentru a se deplasa, zgâria și sapa, vor căuta o altă zonă pentru o cutie de gunoi. Introduceți vârfuri de plante, furculițe, betisoare sau alte materiale similare (aproximativ zece centimetri în lungime) la fiecare opt centimetri în sol pentru a împiedica pisicile. Asigurați-vă că bastoanele sau materialele echivalente sunt introduse la o adâncime de câțiva centimetri în sol, astfel încât acestea să rămână în poziție verticală. Punctele de pe aceste ustensile nu sunt suficient de ascuțite pentru a provoca daune reale, dar pot fi suficient de descurajante pentru a descuraja prietenii tăi feline de la a leșina.
 2. Introduceți sârmă de pui în sol.
  2
  Introduceți sârmă de pui în sol. [2] Așezați firul de pui standard (disponibil din magazinele de hardware) în jos înainte ca plantele dvs. să treacă prin sol. Plantele pot crește, de obicei, între decalaje, dar pisicile vor găsi textura cablării neplăcute să meargă mai departe. Sârmă de pui va fi suficient de moale pentru a nu răni pisicile, dar suficient de puternic pentru a le descuraja să săpare în grădina dvs. Dacă plantele au nevoie de spațiu suplimentar pentru a crește, puteți utiliza tăietori de sârmă pentru a tăia găuri mai mari deasupra plantelor care necesită mai mult spațiu. Ca o alternativă la firul de pui, puteți pune folii de plastic concepute pentru a fi folosite în grădini. [3]
 3. Montați garduri de zăbrele pe pământ.
  3
  Montați garduri de zăbrele pe pământ. Înainte de a planta semințele, puneți gardurile de pământ pe sol. Decalajele în garduri vor face ca zona să fie neapărată pentru pisicile rătăcitoare. Apăsați ușor gardurile de zăbrele în sol astfel încât să fie parțial acoperite de sol. Transplantarea răsadurilor și a semințelor de plante în solul expus de golurile de garduri. Cu timpul, multe plante comune de gradina ar trebui sa creasca in jurul gardurilor fara mari dificultati.
 4. Acoperiți solul cu materiale incomode.
  4
  Acoperiți solul cu materiale incomode. Pisicile nu vor să sapă sau să se joace pe suprafețe aspre. Aveți posibilitatea să acoperiți zonele din curtea dvs. cu un strat subțire de materiale sigure, cum ar fi: [4] [5] Mulci grosier-texturat Pinecones Prickly Pietricele și pietre
 5. Acoperiți suprafața expusă cu "covorașe de protecție".
  5
  Acoperiți suprafața expusă cu "covorașe de protecție". "[7] Spițele sunt destul de moi ca să nu rănească pisicile, dar nu le place textura și se vor ține departe. În funcție de , veți găsi în mod obișnuit covorașele în pachete de două până la cinci covoare. În general, aceste covorașe sunt tăiate în patru bucăți, făcându-le ușor să se potrivească dimensiunilor în funcție de mărimea și nevoile grădinii tale. covoare pe suprafața solului Trebuie să apăsați covorașurile în sol, astfel încât covorașul să fie acoperit, lăsând doar vârfurile expuse, altfel o pisică inteligentă poate lăsa covorașa în sus.
 6. Creați un gard de barieră.
  6
  Creați un gard de barieră. [8] Pisicile sunt persistente și capabile să se strecoare în multe locuri. Cu toate acestea, un gard de șase metri de lanț, cu o plasă de două-două centimetri, poate fi eficient pentru păstrarea pisicilor din grădină. O înălțime de doi metri poate oferi protecție suplimentară.
 7. Utilizați un fir de joasă tensiune.
  7
  Utilizați un fir de joasă tensiune. [9] Un gard electric care înconjoară grădina ta poate ține în mod eficient pisicile din ea. Atâta timp cât este de joasă tensiune, nu va dăuna pisicilor, ci doar să le îndepărteze. Gardul poate fi ridicat la aproximativ 4 centimetri de la sol și încă îi descurajează să intre în grădină. Căutați feronerie electrică la magazinele de hardware sau de acasă. Respectați cu atenție toate instrucțiunile de instalare și de siguranță. Păstrați copiii departe de garduri electrice.

Cap 2
Determinati pisicile cu puterea de a arde

 1. Plante puternice-mirositoare plante.
  1
  Plante puternice-mirositoare plante. Pisicile nu-i plac anumite plante și se vor opri de ele. Plantarea lor va face ca întreaga zonă să pară dezgustătoare populației feline locale. Încercați să cultivați una sau mai multe dintre aceste plante în apropierea grădinii dvs., intercalate între plantele dvs. de grădină sau în alte zone din curtea dvs., pe care nu doriți să le tulburați pisicile: [10] [11] [12] Lavandă Rue Geranium Absinthe Cimbru de lămâie Thorny rosii Coleus canina, de asemenea, cunoscut sub numele de â € œScaredy Cat Plantâ €
 2. Folosiți ierburi uscate sau uleiuri parfumate.
  2
  Folosiți ierburi uscate sau uleiuri parfumate. Dacă nu doriți să plantați ierburi sau alte plante pe care pisicile nu le stau, ați putea împrăștia variante uscate sau presărați uleiuri esențiale derivate din aceste plante în jurul grădinii dvs. pentru același efect. [13] Rume uscată și levănțică sunt disponibile online sau în unele grădinile de aprovizionare. Uleiurile esentiale de lavanda, iarba de lamaie, citronella, citrice si eucalipt pot fi gasite in unele supermarketuri sau magazine de sanatate si frumusete. De asemenea, puteți încerca frecarea uleiurilor esențiale pe marginile containerelor în care aveți plante. Dacă nu găsiți aceste plante sau uleiuri, puteți obține un efect similar prin stropirea piperului de cayenne în același mod în care ați fi uscați ierburile.
 3. Scutter citrus coji în jurul grădinii.
  3
  Scutter citrus coji în jurul grădinii. [14] [15] Cele mai multe pisici urăsc mirosul de citrice. O fixare rapidă și ușoară este de a împrăștia coji proaspete sau uscate de lămâi, portocale, grapefruit sau alte fructe citrice deasupra solului din grădina dvs. Pisicile nu vor suferi nici un rău, dar mirosul îi va determina să caute o zonă mai atrăgătoare.
 4. Încercați cafeaua sau tutunul pentru țevi.
  4
  Încercați cafeaua sau tutunul pentru țevi. [16] La fel ca citricele, mirosurile de cafea și tutun sunt dezgustătoare pentru majoritatea pisicilor. Pur și simplu împrăștiați un strat subțire de cafea sau tutun direct pe sol.c
 5. Pulverizați un repellent comercial care conține urină predator.
  5
  Pulverizați un repellent comercial care conține urină predator. [17] Spray-urile de prevenire a catastrofelor sunt disponibile în multe magazine de aprovizionare cu grădină. Căutați un "natural" care conține un ingredient cum ar fi urina vulpilor sau a altor animale predate. Aceste produse conțin ingrediente naturale care pot descuraja alte animale, cum ar fi veverițele și iepurii. Respectați întotdeauna instrucțiunile de utilizare foarte atent.
 6. Împrăștiați-vă propriile păruri în jurul grădinii.
  6
  Împrăștiați-vă propriile păruri în jurul grădinii. [18] Teoretic, multe pisici ferate nu favorizează mirosul părului uman. În consecință, ați putea să vă țineți departe de vecinătate prin așezați loturi de păr în jurul grădinii dvs. Trageți părul de pe perii de păr și piepteni sau întrebați-i pe frizer să vă salveze părul. Așezați firele în ciorchini în jurul perimetrului grădinii dvs. Această metodă nu poate descuraja pisicile domestice (inclusiv ale dvs.) care sunt folosite pentru mirosul părului uman.
 7. Spălați orice miros de pisică.
  7
  Spălați orice miros de pisică. Dacă o pisică și-a marcat deja teritoriul în grădina dvs., este posibil să aveți nevoie să-i spălați mirosul înainte de a se gândi să mergeți în altă parte. Pulverizarea sau turnarea oțetului alb obișnuit în jurul unei zone pe care o pisică a încercat să o "revendiceze" o poate descuraja să folosească din nou acest loc.

Cap 3
Sperii pisicile

 1. Spray pisicile cu un furtun.
  1
  Spray pisicile cu un furtun. [19] Dacă sunteți vigilenți, puteți pur și simplu să pulverizați pisicile cu un furtun de apă ori de câte ori încearcă să vă folosească grădina. Pisicile pot fi instruite, așa că, dacă ești persistentă, în cele din urmă ar fi suficient să le îndepărtezi permanent. Fiti blandi atunci cand imprastiati pisicile cu un furtun de apa. Cele mai multe pisici nu-i plac apa, deci o scurgere rapida, blana este de obicei suficienta - nu este nevoie de duze de mare putere sau de a absorbi bine pisicile intrucatoare.
 2. Utilizați un sprinkler cu mișcare activat.
  2
  Utilizați un sprinkler cu mișcare activat. [20] [21] Sprinklerele cu mișcare activă sunt disponibile de la magazinele de distribuție la domiciliu. Când o pisică trece, mișcarea declanșează sprinklerul, care împrăștie o izbucnire de apă. Cele mai multe pisici nu le place să se ude, deci acest lucru poate fi adesea un factor eficient de descurajare. Utilizați aspersoare activate cu mișcare pentru a crea o margine în jurul grădinii dvs. Aceste sprinklere pot fi instalate permanent sau temporar, în funcție de preferințele și nevoile dvs.
 3. Utilizați un dispozitiv cu ultrasunete pentru a descuraja pisicile.
  3
  Utilizați un dispozitiv cu ultrasunete pentru a descuraja pisicile. Acestea emit un sunet de înaltă frecvență pe care pisicile îl detestă, dar pe care oamenii nu îl pot auzi. [22] Aceste dispozitive sunt activate de mișcare, astfel încât, atunci când o pisică trece, este surprinsă de sunetul de înaltă frecvență și ar trebui să părăsească zona. Căutați dispozitive cu ultrasunete la un magazin de hrană pentru animale de companie și folosiți-le pentru a crea o barieră în jurul grădinii dvs.
 4. Ia un câine.
  4
  Ia un câine. Pisicile nu vor rămâne în zone unde nu se simt în siguranță de la pradă. Din acest motiv, un câine care urmărește pisicile îi poate păstra efectiv din grădina dvs. [23]

Cap 4
Realizarea unei oferte de pace

 1. Faceți o nisip de pisică.
  1
  Faceți o nisip de pisică. Puteți crea o cutie alternativă pentru pisici în aer liber, utilizând o cutie de nisip nouă sau veche, care este cel puțin la fel de mare ca o cutie mare de gunoi. [24] Umpleți-l cu nisip moale și fin (acest lucru poate fi cumpărat de la sac la magazinele de hardware și de aprovizionare la domiciliu), pe care pisicile le găsesc deosebit de atractive. Cu noroc, pisicile vor fi trase la nisip în loc de grădina dvs. și vor folosi mult ca și cum ar fi o cutie de gunoi. Asigurați-vă că luați în mod regulat cutia de nisip; dacă devine prea plin, pisicile se pot întoarce la curtea ta. Păstrați copiii departe de pisica cu nisip și asigurați-vă că înțeleg să nu se joace în ea.
 2. Atrageți pisicile într-o grădină de pisici.
  2
  Atrageți pisicile într-o grădină de pisici. Dacă doriți să vă păstrați pisicile din grădina dvs., dar nu vă deranjează să vă aflați în alte zone ale curții dvs., atunci încercați să creați o zonă prietenoasă cu pisicile. Pisicile vor fi atrase de zone acoperite de anumite plante și, sperăm, vor lăsa restul curții singure. Creați un parcel mic și creșteți una sau mai multe dintre următoarele plante netoxice: [25] [26] [27] Catnip (Nepeta cataria) Catmint (Nepeta mussinii) Cimbru (Teucrium marum) Valerian (Valeriana officinalis) Spider - plantă (Chlorophytum comosum) [28]
 3. Mutați alimentatorul de pasăre.
  3
  Mutați alimentatorul de pasăre. Dacă aveți un alimentator de păsări lângă grădina dvs., mutați-o într-o altă zonă a curții dvs., care este mai departe. În mod ideal, ar trebui să închideți alimentatorul de păsări într-o zonă prea ridicată pentru a putea sări o pisică. În caz contrar, o pasăre care vizitează o masă ar putea fi în pericol mai mult decât grădina dvs. a fost vreodată.