Cum să vă ajutați câinele după naștere

Un instinct de câine gravidă o va ajuta să răspundă și să treacă prin puii de naștere. Proprietarul trebuie să știe cum să ajute câinele să se asigure că câinele și căței sunt sănătoși și în siguranță.

Cap 1
Pregătirea pentru naștere

 1. Luați câinele la veterinar pentru a verifica.
  1
  Luați câinele la veterinar pentru a verifica. Programați o întâlnire cu medicul veterinar, astfel încât să puteți verifica câinele însărcinat. Veterinarul va confirma sarcina și va verifica eventualele complicații. [1]
 2. Faceți o zonă de cuibărit pentru câinele dvs.
  2
  Faceți o zonă de cuibărit pentru câinele dvs. Furnizați o zonă de cuibărit cu cel puțin o săptămână înainte de a crede că se va naște. Vrei să-i dai spațiul de care are nevoie, punându-i în pat sau într-o cutie cu prosoape sau pături pentru confort. Alegeți o zonă izolată, cum ar fi într-o cameră separată, astfel încât ea să poată avea intimitate și liniște.
 3. Păstrați alimente și apă în sau în apropierea zonei de cuibărit.
  3
  Păstrați alimente și apă în sau în apropierea zonei de cuibărit. Faceți alimente și apă disponibile în apropierea câinelui, astfel încât să aibă acces ușor. Acest lucru va face posibil ca ea să nu lase puii să mănânce și să bea.
 4. Hrăniți hrană pentru câini însărcinați.
  4
  Hrăniți hrană pentru câini însărcinați. Câinele gestant trebuie să mănânce o hrană de înaltă calitate pentru cățeluși, care are un conținut ridicat de proteine ​​și calciu. Acest lucru îi va pregăti corpul pentru a produce cantități substanțiale de lapte. Câinele dvs. va mânca mâncare catelă până când puii vor fi înțărcați. [2]

Cap 2
Monitorizarea câinelui în timpul și după naștere

 1. Păzește-ți câinele în timp ce dă naștere.
  1
  Păzește-ți câinele în timp ce dă naștere. Dacă nu o face să aibă nerăbdare să aibă prezența ta, privește-ți câinele în timp ce muncește. Nu trebuie să vă mișcați. Asteptati-i sa se simta inconfortabil in timpul contractiilor, la fel ca o femeie. Aceasta face parte din proces. În multe cazuri, puii se nasc în mijlocul nopții când dormi. Fă-ți un obicei să verifici câinele de îndată ce te trezești când se apropie de data scadentă.
 2. Asigurați-vă că mama curăță imediat puilor ei.
  2
  Asigurați-vă că mama curăță imediat puilor ei. Câinele-mamă trebuie să-i curățească puii imediat după naștere. Dă-i un minut sau două să ia sacul de pe catelus și să înceapă să lingă și să curețe catelul. Dacă câinele dvs. durează mai mult decât atât, puteți să intri și să scoateți sacul și să frecați energic catelul să se usuce și să stimuleze respirația. Dacă este necesar, puteți lega cu atenție cordonul ombilical la aproximativ un centimetru de catel și taie-l cu foarfece curate.
 3. Asigurați-vă că catelusii alăptează.
  3
  Asigurați-vă că catelusii alăptează. Puii ar trebui să înceapă să alăpteze în termen de 1-3 ore de la naștere. Este posibil să trebuiască să plasați catelul în fața unui mamelon și să strângeți puțin lapte pentru ca să aveți ideea. În cazul în care catelul absolut nu va îngriji, sau câinele dvs. nu va lăsa asistenta cățelușului, poate exista ceva în neregulă cu catelul, ca un palat alungit. Deschideți gura catelului și priviți acoperișul gurii. Ar trebui să fie o suprafață solidă fără găuri în sinusuri. Consultați-vă medicul veterinar dacă aveți îngrijorări. Este posibil să aveți nevoie să furați hrana sau să beți furajele catelul cu formula pentru cățeluș dacă nu sunt capabili să îngrijească și altfel sunt sănătoși.
 4. Numără puii.
  4
  Numără puii. După ce se naște cățelele, numără-le, astfel încât să știi exact câte sunt. Acest lucru vă va ajuta să păstrați filele cu privire la pui.
 5. Nu scoateți placentele imediat.
  5
  Nu scoateți placentele imediat. Câinele-mamă poate dori să mănânce placente, ceea ce nu este dăunător. Ea recuperează toate substanțele nutritive pe care le-a pus în sarcină. Nu vă simțiți obligați să le eliminați imediat. Dacă nu le mănâncă, aruncați-le în gunoaie. În unele cazuri, mâncând placenta poate provoca voma mai târziu. Amintiți-vă că fiecare catelus va avea propria sa placentă.
 6. Țineți zona de naștere caldă.
  6
  Țineți zona de naștere caldă. Puii nu reglează bine temperatura corpului și trebuie să fie păstrați la cald. În primele câteva zile după naștere, păstrați o zonă a cuțitului în jurul valorii de 85 de grade F. Apoi, puteți scădea temperatura până la 75-80 de grade F. Furnizați căldură suplimentară cu ajutorul unei lămpi de căldură într-un colț al coapsei cutie. Dacă un catelus se răcește, nu se va mișca prea mult. Verificați dacă zona de naștere este caldă și cățelușul se află aproape de mama și de ceilalți cățeluși.
 7. Luați mama și cățelușii la veterinar pentru verificări.
  7
  Luați mama și cățelușii la veterinar pentru verificări. Programați o vizită cu medicul veterinar pentru verificări după nașterea căței. Veterinarul se va asigura că mama vindecă în mod corespunzător și că puii cresc.
 8. Țineți alți câini departe de mamă și de cățeluși.
  8
  Țineți alți câini departe de mamă și de cățeluși. Dacă dețineți câinele tată, asigurați-vă că se află într-o zonă separată de câinele femelă și de cățeluși. Alți câini din gospodărie nu ar trebui să li se permită să-i deranjeze pe câinele de mama și pe cățelușii ei. Există riscul de a lupta între câinii adulți și riscul posibil al puiilor înșiși. Femela poate deveni agresivă pentru că își protejează căței. Acest lucru este normal și nu ar trebui să o pedepsi pentru acest instinct. De asemenea, pot apărea agresiuni protectoare față de oameni, astfel încât copiii să nu mai deranjeze prea mult puii.
 9. Nu vă scăldați câinele imediat după naștere.
  9
  Nu vă scăldați câinele imediat după naștere. Dacă nu este murdară, așteptați câteva săptămâni pentru a-i da o baie cu un șampon ușor de ovăz, formulat pentru câini. Asigurați-vă că o clătiți bine pentru a evita lăsarea unui reziduu pe care cățelușii îl va intra în contact în timpul alăptării.

Cap 3
Grijă de noua mamă

 1. Hrăniți hrană pentru câini cu mama.
  1
  Hrăniți hrană pentru câini cu mama. Câinele care alăptează trebuie să mănânce o hrană de înaltă calitate pentru cățeluși, care are un conținut ridicat de proteine ​​și calciu. Acest lucru îi va permite să producă cantități substanțiale de lapte. Ea ar trebui să mănânce pui de mâncare până când puii sunt înțărcați. Lasă-i să mănânce cât vrea, ceea ce poate fi adesea de patru ori aportul ei ne-gravidă. Nu puteți supradimensiona în această perioadă, deoarece producerea de lapte pentru cățeluși necesită multe calorii. Fiți conștient de faptul că, în primele 24-48 de ore de la naștere, probabil că nu va mânca deloc nimic. [4]
 2. Nu folosiți suplimente de calciu la mâncarea mamei.
  2
  Nu folosiți suplimente de calciu la mâncarea mamei. Nu adăugați mai mult calciu la dieta mamei fără a discuta mai întâi cu medicul veterinar. Obținerea prea multului calciu îi poate determina ulterior febra laptelui. [5] Febra de lapte este cauzată de o scădere semnificativă a nivelului de calciu din sânge și apare, de obicei, la 2-3 săptămâni de la lactație. Mușchii câinilor vor începe să se înțepenească și câinele se poate dezvolta tremurând. Acest lucru poate duce la convulsii, deoarece nivelurile de calciu din sânge sunt prea scăzute. Dacă suspectați febra laptelui, solicitați atenție veterinară imediată.
 3. Permiteți mamei noi să-și stabilească programul.
  3
  Permiteți mamei noi să-și stabilească programul. În primele 2-4 săptămâni, mama nouă va fi foarte ocupată pentru a ține pasul și a avea grijă de pui. Ea nu va vrea să fie prea departe de pui timp de foarte mult timp. Va fi important ca ea să aibă acces la ele pentru a ține cățelele calde și hrănite și curățate. Ia-o pentru pauze scurte de baie pentru doar 5-10 minute.
 4. Tăiați părul pe câini cu blană lungă.
  4
  Tăiați părul pe câini cu blană lungă. Dacă câinele are blană lungă, dați-i o "tăietură sanitară" în jurul coapsei și picioarelor din spate și a glandelor mamare pentru a ajuta la menținerea acestor zone curățite odată ce puii se naște. Un îngrijitor sau medicul veterinar poate face această procedură dacă nu vă simțiți confortabil sau nu aveți echipamentul.
 5. Verificați zilnic glandele mamare ale câinelui care alăptează.
  5
  Verificați zilnic glandele mamare ale câinelui care alăptează. Infecțiile glandei mamare (mastita) apar și pot deveni foarte grave foarte repede. Dacă vedeți glandele mamare care sunt foarte roșii (sau violet), dure, calde sau dureroase, există o problemă. În unele cazuri, mastita are potențialul de a ucide câinele care alăptează. Dacă suspectați mastita, luați câinele imediat la medicul veterinar. Chiar dacă trebuie să o duci la un spital veterinar de urgență, trebuie să se întâmple imediat. [6], [7], [8]
 6. Așteptați să vedeți descărcarea vaginală.
  6
  Așteptați să vedeți descărcarea vaginală. Este normal să vedeți descărcarea vaginală de la câinele mamei timp de câteva săptămâni (până la 8 săptămâni) după naștere. Această descărcare poate arăta roșu maroniu și arăta șiret. Ocazional se va observa un miros ușor. Dacă vedeți material galben, verde sau gri sau observați un miros neplăcut, luați câinele la medicul veterinar. Poate avea o infecție în uter. [9]

Cap 4
Îngrijirea puiilor nou-născuți

 1. Monitorizează cățelușele care alăptează.
  1
  Monitorizează cățelușele care alăptează. Asigurați-vă că catelusii alăptează la fiecare câteva ore în primele câteva săptămâni. Ar trebui să mănânce la minimum 2 - 4 ore. Catelusii fericiti sunt pui de dormit; dacă ei plâng foarte mult, este posibil să nu aibă suficientă hrană. Verificați burduful de grăsime și straturile curate pentru a semnala că sunt bine îngrijite. Încercați să cântăriți puii la scară digitală pentru a vă asigura că câștigă în fiecare zi greutate. Puii ar trebui să își dubleze greutatea în prima săptămână. [10] Nu neglijați un cățeluș care arată mai scump sau mai puțin activ decât ceilalți pui. Duceți-l imediat la veterinar. El poate cere hrănire suplimentară sau alt ajutor.
 2. Monitorizează cățelușele pentru anomalii.
  2
  Monitorizează cățelușele pentru anomalii. Dacă după primele câteva zile, veți vedea că restul puiilor cresc și unul care este încă mic și slab, poate fi un semn de hrănire insuficientă sau o altă problemă. Luați catelul la un veterinar imediat după examen. Puii nou-născuți, ca și oamenii nou-născuți, se pot îmbolnăvi rapid și deshidratați.
 3. Păstrați cutia curățată.
  3
  Păstrați cutia curățată. Pe măsură ce puii devin mai în vârstă și mai mobili, zona limitată va deveni mai confuză. Curățarea după ce cățelul va fi de cel puțin 2-3 ori pe zi va fi necesară pentru a menține cutia sanitară.
 4. Manipulați puii să le socializeze.
  4
  Manipulați puii să le socializeze. Puii au nevoie de socializare sănătoasă pentru noua lor lume, inclusiv pentru oameni. Țineți fiecare catelus de câteva ori pe zi. Ia cuiburile obișnuite să fie atinse peste tot în corpul lor, astfel încât să nu pară ciudat când sunt mai în vârstă.
 5. Așteptați până când puii dvs. au 8 săptămâni înainte de a le da departe.
  5
  Așteptați până când puii dvs. au 8 săptămâni înainte de a le da departe. Dacă vindeți sau dezvăluiți cățelușii, așteptați până când au împlinit 8 săptămâni înainte de a le predați noilor proprietari. În unele state, cum ar fi California, este ilegal să vindeți sau să dezdați cățeluși înaintea vârstei de 8 săptămâni. Puii ar trebui să fie complet înțărcați și să mănânce singuri hrana pentru câini înainte de a pleca pentru o casă nouă. Începerea unui program de deparazitare și vaccinare este adesea recomandată înainte de plecarea puilor. Consultați medicul veterinar și urmați recomandările acestuia.