Cum să vă îmbunătățiți înțelegerea prin citire

Încerci să citești o carte și nu ai idee când a apărut un personaj și a devenit cel mai important personaj din carte? Încercați să urmați Web-ul lui Charlotte, în timp ce vă simțiți prinși într-o rețea? Citiți acest articol pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți înțelegerea prin citire.

Cap 1
Păstrați notele

 1. Eliminați distragerile.
  1
  Eliminați distragerile. Opriți muzica și televizorul. Fugiți la bibliotecă sau la baie, dacă acolo puteți avea pace și liniște pentru a citi.
 2. Găsiți orice tip de hârtie pentru a păstra notele.
  2
  Găsiți orice tip de hârtie pentru a păstra notele. Luarea de note, deși nu este imediat interesantă, este o modalitate bună de a spori înțelegerea citirii. Dacă citiți pentru o clasă, încercați un notebook. Dar dacă citiți pentru distracție, obțineți cât mai multe bucăți de hârtie pe care credeți că le veți avea nevoie pentru poveste și, desigur, apucați un stilou sau un creion. Jotați ceea ce vă amintiți despre fiecare capitol, secțiune sau chiar paragraf. Dacă înțelegerea dvs. de lectură este deja decentă, este posibil să aveți nevoie doar să luați note ocazionale. Nu rescrieți romanul. Pe de altă parte, nu scrie atât de puține note că nu poți urmări ceea ce se întâmplă cronologic în poveste la un moment dat. Ori de câte ori se întâmplă un eveniment major sau când un nou caracter este introdus sau când unele detalii ciudate dispar, scrieți-l în note. Încercați să scrieți caracterele și relațiile lor pe o singură pagină și o linie de timp de bază pentru povestea unei alte pagini. Desenați un arbore genealogic, dacă vă ajută.
 3. Citiți-vă din nou prin notele dvs. ocazional, asigurându-vă că au sens.
  3
  Citiți-vă din nou prin notele dvs. ocazional, asigurându-vă că au sens. Așteptați o zi, apoi citiți din nou notele. Dacă notele dvs. nu au absolut nici un sens, știi că fie trebuie să iei mai multe note, fie să iei niște note mai bune.
 4. Puneți întrebări despre tema sau despre intențiile autorului.
  4
  Puneți întrebări despre tema sau despre intențiile autorului. Obținerea obișnuinței de a pune întrebări vă va ajuta să vă îmbunătățiți înțelegerea prin implicarea cu adevărat în poveste. Încercați să aflați ce se întâmplă și, pentru a face acest lucru, trebuie să puneți câteva întrebări și să puneți răspunsuri posibile. Notați-vă întrebările în notele dvs., precum și răspunsurile dvs. Unele întrebări ipotetice pe care le-ați putea întreba în timp ce citiți o carte și luați note: A lăsat personajul principal pisica să iasă din ușa din spate pentru un motiv sau dacă autorul doar încerca să umple spațiul? De ce autorul pornește cartea într-un cimitir? Setarea cărții spune ceva despre personajul principal chiar de pe lilieci? Care este relația reală dintre aceste două personaje? Pe fața ei, ei par a fi dușmani, dar ar putea să se simtă că se simt de fapt unii altora? Puneți astfel de întrebări după ce ați terminat o secțiune sau un capitol și încercați să înțelegeți povestea. Prezbiți ce va fi răspunsul. Atunci când răspunsul este dezvăluit, întrebați-vă ce detaliile de susținere în carte fac această explicație cea mai bună pentru poveste.
 5. Păstrați notele împreună pentru a le putea consulta mai târziu.
  5
  Păstrați notele împreună pentru a le putea consulta mai târziu. Dacă ați notat notele pe hârtie de foi libere, puneți hârtia într-un liant, separate de file pentru fiecare poveste diferită. Dacă ați folosit un singur notebook pentru notele dvs., creați titluri de secțiuni care descriu unde încep și se termină notele pentru o poveste.

Cap 2
Permiteți-vă să vă informeze

 1. Dacă citiți informații factuale, cum ar fi un manual sau un ziar, utilizați organizarea piesei pentru a vă ghida.
  1
  Dacă citiți informații factuale, cum ar fi un manual sau un ziar, utilizați organizarea piesei pentru a vă ghida. În plus față de cuprinsul, titlurile secțiunilor și titlurile, consultați: Sinteze, introduceri și concluzii. Acestea vor avea indicii despre ce părți sunt deosebit de importante. Ideea principală din fiecare secțiune pe care ați citit-o. Adesea, va veni primul sau începutul secțiunii. Încercați aceste idei principale atunci când faceți note.
 2. Dacă citiți pentru o clasă, ghidează-te folosind un alt set de indicii disponibile pentru tine.
  2
  Dacă citiți pentru o clasă, ghidează-te folosind un alt set de indicii disponibile pentru tine. Acordați atenție următoarelor aspecte și folosiți-le pentru a vă ajuta să vă îndreptați atenția pe măsură ce citiți: Programa sau clasa. Tematica de lucru (e). Dacă știți că există o întrebare despre un anumit personaj, de exemplu, veți ști să acordați atenție acelui personaj. Ceea ce accentuează instructorul în clasă. Orice teste de probă sau chestionare disponibile pe acest material. Este posibil să le puteți obține de la grupuri de elevi, de la instructor, de la text sau cititor.
 3. Utilizați informațiile digitale în avantajul dvs.
  3
  Utilizați informațiile digitale în avantajul dvs. Selectați cuvintele-cheie sau frazele și folosiți-le pentru a căuta în cartea electronică, dacă este posibil, cu ceva de genul Amazon.com sau Google Reader. Acest lucru este util în special pentru căutarea citatelor, deoarece numărul paginii va fi adesea enumerat.

Cap 3
Master strategii

 1. Citește cu voce tare.
  1
  Citește cu voce tare. Citirea cu voce tare este o modalitate foarte bună de a încetini în timp ce citiți. Citirea mai lentă înseamnă, de obicei, mai multă înțelegere, deoarece aveți mai mult timp să procesați ceea ce citiți. Un plus de lectură lentă este că puteți vedea cuvintele de pe pagină (învățarea vizuală) și auzi aceleași cuvinte rostite cu voce tare (învățarea audio). Dacă vă decideți că auzirea cuvintelor vorbite vă ajută să vă îmbunătățiți înțelegerea, nu vă fie frică să citiți cărți. Desigur, veți dori să citiți cărțile în afară de audierea acestora, dar acest lucru ar putea îmbunătăți în mare măsură înțelegerea.
 2. Începeți cu cărți la sau sub nivelul dvs., nu cu cărți deasupra nivelului dvs.
  2
  Începeți cu cărți la sau sub nivelul dvs., nu cu cărți deasupra nivelului dvs. Este ca și cum ai fi împins într-un meci de șah cu un maestru când tocmai ai început să joci. Bineînțeles că nu o să faci bine când e meciul. Începeți cu cărți la nivelul dvs.; nu trebuie să încercați să vă dați seama ce înseamnă cuvintele sau să citiți propozițiile de mai multe ori. Dacă citiți pentru o clasă și cartea pe care ați primit-o este mai presus de nivelul dvs., citiți-o cât de bine puteți, dar continuați să citiți alte cărți la nivelul dvs. Citirea cărților vă va ajuta să înțelegeți pe cele mai grele.
 3. Citiți din nou cărțile pentru a obține fluență.
  3
  Citiți din nou cărțile pentru a obține fluență. Profesorii de lectură vorbesc despre acest concept numit fluență. Fluența este capacitatea de a citi cuvintele la o anumită viteză. Pentru a fi fluent, doriți să puteți citi 90 de cuvinte pe minut. [1] Pare mult, dar cu puțină practică ar trebui să ajungi acolo. Ce fel de practică? Re-lectură! Citiți din nou cărțile, de două ori sau chiar de trei ori. După prima dată, cuvintele vor fi citite mai ușor și se va îmbunătăți fluența.
 4. Obțineți mai bine la identificarea cuvintelor (vocabular).
  4
  Obțineți mai bine la identificarea cuvintelor (vocabular). Dacă nu știți ce înseamnă un cuvânt, va fi greu să îmbunătățiți înțelegerea. Aveți o idee grosolană despre nivelul de vocabular pe care ar trebui să-l acordați vârstei. Dacă sunteți sub nivelul dvs., încercați să începeți cu cărți pe care le înțelegeți pe deplin și apoi ați lucra în sus. Există o serie de modalități de îmbunătățire a înțelegerii citirii: aveți un dicționar sau un computer cu dvs. în timp ce citiți. Când întâlniți un cuvânt pe care nu-l cunoașteți, căutați-l și scrieți definiția în note. Citiți o mulțime de cărți. Uneori definiția unui cuvânt va fi clară având în vedere contextul propoziției. Cu cat citeste mai mult, cu atat vei avea mai bine sa ghici definitia unui cuvant dat contextului sau. Citiți cărți deasupra nivelului dvs. Cărțile deasupra nivelului dvs. vor conține o mulțime de cuvinte vocabulare dificile. Trecerea prin aceste cărți va fi mai dificilă, dar veți ieși departe cu o mare cunoaștere.
 5. Citiți cu ajutorul unui ajutor.
  5
  Citiți cu ajutorul unui ajutor. Dacă acest ajutor este un profesor, un prieten sau un părinte, citiți cu cineva deasupra nivelului dvs. căreia îi place să vorbiți și să puneți întrebări. Când citiți cu ajutorul unui ajutor, urmați această structură [2]: Pre-citire: definiți cuvintele vocabulare înainte de timp; previzualizați întrebări cheie de înțelegere, astfel încât să le puteți căuta în timp ce citiți. Citirea: căutați întrebările de înțelegere pe care le-ați trecut înainte de a le citi; Întreabă întrebări; citiți cu voce tare, dacă este necesar; ia notite; ascultă altcineva care citește. Post-lectură: rezuma ceea ce tocmai citiți; adresați-vă întrebărilor pe care le-ați avut; să preziceți ce se va întâmpla în continuare pe baza a ceea ce tocmai ați citit.