Cum să obține ceara din țesături și covor

Ceara de la lumânări, difuzoare de cameră și chiar produse de îngrijire a pielii pot fi dificil de curățat atunci când se varsă pe țesături, covoare sau covoare. Din fericire, dacă vă aflați într-o situație lipicioasă, puteți îndepărta ușor ceara de pe aceste suprafețe. Trucul este de a încălzi ceara în timp ce se aplică presiunea dintr-un prosop de hârtie, pentru că în acest fel, ceara se topeste din nou și se absoarbe în prosopul de hârtie.

Cap 1
Pre-tratarea zonei

 1. Lăsați ceara să se usuce complet.
  1
  Lăsați ceara să se usuce complet. Când bateți o lumânare sau ceară pe covor, hainele sau o altă bucată de țesătură, trebuie să dați timpul de uscare înainte de ao curăța. În caz contrar, riscați să impingați ceara mai adânc în fibre dacă încercați să o ștergeți când este umedă. Ceara nu ia mult timp să se usuce. Pentru cantități mici, ceara va fi uscată în câteva minute. Pentru scurgeri mai mari, este posibil să aveți de la 15 la 20 de minute. Pentru a accelera procesul, aplicați un cub de gheață în zona afectată pentru a usca ceara mai repede. [1]
 2. Răsturnați excesul.
  2
  Răsturnați excesul. Când ceara este uscată, utilizați un cuț unt sau lingura pentru a răzu ceara și a rupe-o. Ridicați toate piesele mari care se desprind și aruncați-le în gunoaie. [2] Evitați să împrăștiți cât mai mult fulgii de ceară în vrac, deoarece acest lucru ar putea face ca curățarea să fie mai dificilă. Pe țesătură, îndepărtați țesătura din spatele ceara pentru a scoate piesele mai mari.
 3. Scoateți zona.
  3
  Scoateți zona. Când îndepărtați ceara dintr-un covor sau covor, aspirați bine zona pentru a aspira orice bucăți sau fulgi de ceară pe care le-ați răzuit. Acest lucru va împiedica ceara să se topească în covor într-o zonă mai mare atunci când mergeți să o scoateți. [3] În loc să aspirați țesăturile, luați materialul afară și scuturați-l pentru a îndepărta bucățile de ceară pierdute.
 4. Testați zona pentru sensibilitatea la căldură.
  4
  Testați zona pentru sensibilitatea la căldură. Cea mai ușoară modalitate de a îndepărta ceara de pe țesături și covoare este cu un fier, dar numai dacă materialul poate rezista la căldură. Puneți fierul în jos și lăsați-l să se preîncălzească. Odată fierbinte, aplicați fierul într-o zonă inconfundabilă a țesăturii sau covorului timp de 30 de secunde. Scoateți fierul de călcat și inspectați-l pentru deteriorare, topire sau răsucire. [4] În timpul încercării, scoateți fierul imediat dacă covorul sau materialul începe să fumeze, miroase ca arderea sau începe să se topească.

Cap 2
Scoaterea ceara

 1. Acoperiți ceara cu prosop de hârtie.
  1
  Acoperiți ceara cu prosop de hârtie. Luați două bucăți de prosop de hârtie și puneți stratul dublu deasupra scurgerii de ceară. Pentru covoare, covoare și țesături mobile, plasați și două foi de prosop de hârtie pe partea inferioară a scurgerii. Când încălziți ceara, prosoapele de hârtie o vor absorbi. De asemenea, puteți utiliza un singur strat dintr-o pungă de hârtie albă sau maro, dacă nu aveți prosop de hârtie. Asigurați-vă că nu există cerneală, ceară sau imprimare pe geantă. De asemenea, puteți utiliza hârtie blotting, care este un material absorbant destinat să absorbe uleiul și alte lichide. [5]
 2. Încălziți zona cu un fier.
  2
  Încălziți zona cu un fier. Întoarceți un fier de călcat la setarea temperaturii scăzute și așteptați să se încălzească. Când fierul este fierbinte, apăsați ușor în prosopul de hârtie unde este ceara. Mutați fierul ușor încet dintr-o parte în alta pentru a încălzi zona. Pe măsură ce ceara se încălzește și se topeste, prosopul de hârtie o va absorbi. Nu utilizați setările de abur pentru a încălzi ceara, deoarece înmuia prosopul de hârtie și îl împiedică să absoarbă ceara. Puteți folosi această metodă pentru a îndepărta ceara de la covoare, piele, piele faux, denim, piele de căprioară, microșel și alte materiale.
 3. Utilizați în schimb un uscător cu suflare.
  3
  Utilizați în schimb un uscător cu suflare. Pentru materialele care nu au trecut testul de căldură, utilizați un uscător cu suflare pe setarea la cald pentru a încălzi ceara. Țineți uscătorul de suflare cu 6 până la 8 inci (15-20 cm) de covor. [7] Direcționați aerul fierbinte la vărsarea ceară și aplicați o presiune ușoară asupra prosopului de hârtie cu cealaltă mână. Este posibil să fie necesar să utilizați uscătorul de aer în locul fierului pentru materialele care se pot topi, cum ar fi materialele sintetice cum ar fi poliesterul, materialele de blană artificială și alte materiale pe bază de polimeri.
 4. Înlocuiți prosoapele de hârtie după cum este necesar până când zona este curată.
  4
  Înlocuiți prosoapele de hârtie după cum este necesar până când zona este curată. Deoarece prosoapele de hârtie devin saturate cu ceară, înlocuiți colile de deasupra și dedesubtul materialului cu foi proaspete. Acest lucru va permite ca ceara să continue să se absoarbă și să împiedice împrăștierea acesteia într-o zonă mai mare. [8] Continuați să încălziți ceara cu fierul, saturând prosoapele de hârtie și înlocuind prosoapele de hârtie până când prosoapele nu opresc absorbția de ceară.
 5. Spălați zona.
  5
  Spălați zona. Pentru țesăturile care se pot spăla în mașină, precum îmbrăcăminte și fețe de masă, tratați zona cu un dispozitiv de îndepărtare a petelor și apoi spălați-o în mașina de spălat. Pentru materialele care nu se pot spăla, cum ar fi covoarele, pulverizați zona cu un covor și curățați-o cu o cârpă curată până când zona este curată și uscată. [9] După îndepărtarea ceară din zonă, este posibil să mai rămână colorant sau reziduuri materialul și de aceea spălarea este necesară.

Cap 3
Prevenirea scurgerilor de ceară

 1. Folosiți suporturi de lumânare.
  1
  Folosiți suporturi de lumânare. Pierderile de ceară se produc adesea atunci când lumanările aprinse nu sunt fixate corespunzător și cad. Puteți împiedica acest lucru să se întâmple prin folosirea suporturilor de lumânare care sunt dimensiunea potrivită pentru lumânarea pe care o arzi. Deținătorii sunt deosebit de importanți cu lumânări conice, lumanari înalte, care nu sunt proiectate să se ridice singure. Dacă ardeți o lumânare conică care este puțin mai mică pentru suport, împachetați baza lumanii cu folie de aluminiu înainte de ao introduce în suport.
 2. Plasați lumanari pe plăci.
  2
  Plasați lumanari pe plăci. Acest lucru va proteja masa și fețele de masă de dedesubt de la scurgerile de ceară și de scurgere. Aveți posibilitatea să utilizați o placă ceramică, o placă de aluminiu sau altă placă plat. Acest lucru este deosebit de important cu lumânări votive și stâlpi care nu necesită neapărat suporturi de lumânări. O bază protectoare este de asemenea importantă pentru lumânările conice, deoarece ceara poate picura din partea suportului de lumânare și pe suprafața de dedesubt.
 3. Țineți lumanari departe de margini.
  3
  Țineți lumanari departe de margini. Lumânările care sunt prea aproape de o margine sau o margine de masă reprezintă un risc pentru a fi bătut. Nu numai că această scurgere va ceara pe covoare și alte materiale, dar este, de asemenea, un pericol de incendiu. Când ardeți lumânări, puneți-le în centrul unei mese mari pentru a preveni accidentele.
 4. Nu te mișca lumânări aprinse.
  4
  Nu te mișca lumânări aprinse. O lumânare aprinsă sau recent aprinsă va avea ceară lichidă pe partea de sus a lumanii, iar acest lucru este foarte ușor de vărsat. Pentru a împiedica acest lucru, nu mișcați niciodată o lumânare odată ce este aprinsă și întotdeauna să lăsați lumânările mult timp să se răcească după ce le stingeți. Alegeți așezarea lumânărilor cu înțelepciune înainte de ao aprinde pentru a evita să o mutați atunci când ceara este fierbinte.
 5. Îndepărtați covoarele înainte de a utiliza ceară pentru îndepărtarea părului.
  5
  Îndepărtați covoarele înainte de a utiliza ceară pentru îndepărtarea părului. Ceara de îndepărtare a părului este un alt tip de ceară care poate provoca scurgerile pe țesături și covoare. Pentru a preveni acest lucru, utilizați întotdeauna ceara într-o zonă nepercepută a casei, cum ar fi o baie. Dacă în baie există covoare de zonă, scoateți-le din cameră înainte de a topi ceara.