Cum să adaugi un hard disk suplimentar

Aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare pe computer? Acest articol vă va arăta câțiva pași simpli pentru a vă ajuta să adăugați pe computer un nou hard disk și mai mult spațiu de stocare.

Paşi

  1. Verificați dacă aveți nevoie de IDE (paralel ATA) sau Serial ATA.
    1
    Verificați dacă aveți nevoie de IDE (paralel ATA) sau Serial ATA. În timp ce computerele mai vechi suportă IDE (Parallel ATA), altele noi pot să accepte numai Serial ATA. Dacă nu sunteți sigur, deschideți carcasa computerului și încercați să determinați tipul unităților utilizate din vizualizare. Este mai sigur să utilizați același tip care este deja instalat, chiar dacă s-au prezentat și prize pentru un alt tip. Unitățile IDE utilizează un cablu de panglică lat și plat și pot avea jumperi care trebuie setați. Unitățile SATA au un cablu mai subțire și nu sunt jupași de care să vă faceți griji.
  2. Asigurați-vă că aveți spațiu pentru un hard disk suplimentar, iată o modalitate de a face acest lucru:
    2
    Asigurați-vă că aveți spațiu pentru un hard disk suplimentar, iată o modalitate de a face acest lucru: Reporniți computerul și intrați în meniul BIOS. Mergeți la "Setări standard CMOS sau Configurare IDE". În acest meniu veți găsi patru setări etichetate după cum urmează: MASTER PRIMARY: AUTO / SLAVE PRIMARY :, SECONDARY MASTER :, SLAVE SECONDARY :. Modificați toate câmpurile la detectarea automată. Reporniți computerul