Cum să instalează ferestrele de pe o unitate flash USB

Dacă încercați să instalați Windows pe un laptop care nu are o unitate DVD sau dacă doriți un instrument portabil de instalare pe care îl puteți folosi pe o mulțime de computere, crearea unei unități de instalare USB cu Windows bootabilă poate fi răspunsul pe care îl ' căutăm. Toate versiunile moderne de Windows pot fi ușor instalate de pe o unitate USB, atâta timp cât aveți o cheie de produs Windows validă. Veți avea nevoie de o unitate flash USB care are cel puțin 4 GB de spațiu de stocare. Pentru Windows 7 și Vista, veți avea nevoie de un disc de instalare sau de un fișier de imagine ISO al discului de instalare, de asemenea.

Cap 1
Windows 10

 1. Asigurați-vă că unitatea flash este goală și are cel puțin 4 GB de spațiu.
  1
  Asigurați-vă că unitatea flash este goală și are cel puțin 4 GB de spațiu. Orice fișiere de pe unitatea flash vor fi șterse când vor fi adăugate fișierele de instalare Windows. Unitatea USB va trebui să aibă cel puțin 4 GB de spațiu de stocare pentru a crea programul de instalare. [1]
 2. Descărcați instrumentul Windows Media Creation.
  2
  Descărcați instrumentul Windows Media Creation. Acest utilitar vă permite să transformați unitatea flash într-o unitate de instalare Windows 10. Nu este nevoie să utilizați Windows 10 pentru a utiliza acest instrument. Puteți descărca gratuit acest instrument de la Microsoft la microsoft.com/en-us/software-download/windows10. Aproape toate calculatoarele mai noi sunt pe 64 de biți, dar puteți verifica pentru a determina ce versiune de Windows se execută în prezent în fereastra System Properties. Dați clic aici pentru mai multe detalii. Va trebui să aveți acces la administrator pentru a utiliza acest instrument.
 3. Rulați instrumentul de creare media și selectați "Creare medii de instalare pentru un alt PC".
  3
  Rulați instrumentul de creare media și selectați "Creare medii de instalare pentru un alt PC". Vi se va cere să selectați ce versiune de Windows 10 doriți să descărcați. Dacă faceți upgrade de la o versiune Home sau Starter pentru Windows 7 sau 8, selectați "Windows 10 Home". Dacă actualizați o versiune Professional sau Ultimate de Windows 7 sau 8, selectați "Windows 10 Pro". Dacă nu faceți upgrade de la Windows 7 sau 8, selectați oricare dintre versiunile de Windows pentru care ați achiziționat o cheie de produs. Actualizarea de la Windows 7 sau 8 este gratuită până în iulie 2016.
 4. Selectați "Unitatea flash USB".
  4
  Selectați "Unitatea flash USB". Acest lucru va permite instrumentului să formateze automat unitatea flash, astfel încât să puteți încărca din ea și să instalați fișierele Windows. Orice fișiere deja existente pe unitatea flash vor fi șterse, deci asigurați-vă că ați salvat ceva important.
 5. Așteptați să se finalizeze procesul de descărcare și de creare.
  5
  Așteptați să se finalizeze procesul de descărcare și de creare. Instrumentul va trebui să descarce aproape 4 GB de date, ceea ce poate dura o perioadă semnificativă de timp pe conexiuni mai lente. Dați clic pe "Finalizați" după terminarea descărcării.
 6. Actualizați un computer Windows 7 sau 8 pentru a vă înregistra înainte de a instala Windows 10 (numai pentru actualizare).
  6
  Actualizați un computer Windows 7 sau 8 pentru a vă înregistra înainte de a instala Windows 10 (numai pentru actualizare). Dacă creați această unitate flash pentru a instala Windows 10 pe un computer care rulează în prezent Windows 7 sau 8 pentru a beneficia de actualizarea gratuită, trebuie să utilizați mai întâi utilitarul Upgrade înainte de a efectua o instalare curată. Aceasta înregistrează calculatorul dvs. cu Microsoft pentru a compensa faptul că nu aveți o cheie de produs. Dacă nu faceți mai întâi upgrade, nu veți putea să activați Windows 10 decât dacă achiziționați o cheie de produs sau reinstalați versiunea veche a Windows și încercați din nou. Rulați instrumentul Windows 10 Media Creation pe computerul pe care doriți să îl faceți upgrade la Windows 10. Selectați "Upgrade this PC now" și urmați instrucțiunile pentru a instala Windows 10. Nu veți pierde niciun fișier. După ce faceți upgrade la Windows 10, puteți utiliza noua unitate flash pentru a efectua o instalare curată în orice moment pe acel PC.
 7. Introduceți unitatea flash în computerul pe care doriți să instalați Windows.
  7
  Introduceți unitatea flash în computerul pe care doriți să instalați Windows. Odată ce unitatea flash este gata, puteți să o utilizați pentru a începe instalarea Windows 10. Asigurați-vă că dacă încercați să actualizați o versiune mai veche a Windows, aveți o cheie de produs Windows 10 validă sau ați înregistrat deja calculatorul utilizând metoda de upgrade din pasul anterior.
 8. Porniți computerul de pe unitatea USB.
  8
  Porniți computerul de pe unitatea USB. Procesul pentru acest lucru variază mult în funcție de computerul pe care îl utilizați. În mod tradițional, ați deschide meniul BIOS și modificați ordinea unităților în meniul BOOT. Computerele mai noi utilizează UEFI în loc de BIOS, care trebuie să fie accesat într-un mod special dacă utilizați Windows 8. Reporniți computerul și căutați cheia de meniu BIOS sau BOOT când apare sigla producătorului. Apăsați această tastă pentru a deschide meniul și a schimba ordinea de încărcare. Tasta de configurare este de obicei F2, F10, F11 sau Del. Asigurați-vă că unitatea USB este listată ca dispozitiv principal de încărcare. Dacă computerul dvs. se încarcă direct în Windows 8 fără a afișa logo-ul producătorului, deschideți bara Charms (⊞ Win + C) și selectați "Setări". Faceți clic pe opțiunea "Modificare setări PC" și apoi selectați "Actualizare și recuperare". Selectați opțiunea "Recuperare" și dați clic pe "Reporniți acum" sub "Începerea avansată". În meniul de pornire, selectați "Depanare" și apoi "Opțiuni avansate". Dați clic pe "Setările firmware-ului UEFI" pentru a deschide meniul UEFI. Apoi, puteți deschide meniul BOOT și modificați ordinea, astfel încât unitatea USB este unitatea primară. [2]
 9. Apăsați o tastă pentru a începe instalarea.
  9
  Apăsați o tastă pentru a începe instalarea. Veți vedea pe ecran un mesaj care vă va cere să apăsați o tastă pentru a porni din "CD sau DVD". Acest lucru este corect și se va afișa dacă ați selectat unitatea USB ca dispozitiv principal de încărcare.
 10. Selectați limba și setările de introducere.
  10
  Selectați limba și setările de introducere. Înainte de a instala Windows 10, vi se va solicita să selectați setările pentru limbă și tastatură. Limba pe care o instalați va fi limba dvs. de bază prestabilită.
 11. Faceți clic pe "Instalați acum" pentru a începe instalarea.
  11
  Faceți clic pe "Instalați acum" pentru a începe instalarea. Procesul de instalare va începe.
 12. Treceți la fereastra cheii de produs dacă instalați un computer care a făcut deja upgrade.
  12
  Treceți la fereastra cheii de produs dacă instalați un computer care a făcut deja upgrade. Când vi se solicită să introduceți o cheie de produs, faceți clic pe opțiunea "Săriți" sau "Faceți acest lucru mai târziu". După instalare, Windows 10 va verifica automat cu Microsoft pentru a vedea dacă actualizarea Windows 10 a fost activată pentru acel computer. Dacă ați achiziționat o cheie de produs pentru Windows 10, introduceți-o acum.
 13. Selectați "Custom" ca tip de instalare.
  13
  Selectați "Custom" ca tip de instalare. Acest lucru vă va permite să formatați complet partiția și să instalați o copie proaspătă de Windows. Instalarea Windows în acest fel va șterge tot ce se află pe unitate.
 14. Selectați partiția de hard disk la care doriți să instalați Windows.
  14
  Selectați partiția de hard disk la care doriți să instalați Windows. Dacă înlocuiți o versiune existentă de Windows, selectați partiția în care era deschisă. Poate fi dificil să obțineți mai multe versiuni de Windows împreună, deci este recomandat să aveți doar o versiune de Windows instalată. Puteți șterge și extinde partițiile existente pentru a crea o partiție nouă pentru instalarea Windows. Aceasta va șterge toate datele din partițiile existente. Se recomandă să instalați Windows 10 pe o partiție cu dimensiune de cel puțin 20 GB.
 15. Continuați prin instalarea Windows.
  15
  Continuați prin instalarea Windows. Cea mai mare parte a procesului de instalare este de tip hand-off. Vi se va solicita să setați câteva opțiuni de confidențialitate. Citiți cu atenție fiecare opțiune înainte de a trece la următorul ecran. Puteți modifica mai târziu aceste setări din meniul Setări.
 16. Începeți să utilizați Windows 10.
  16
  Începeți să utilizați Windows 10. După ce procesul de instalare este finalizat, veți fi duși la noul desktop Windows 10. Utilizatorii de Windows pe termen lung vor găsi lucruri în locuri cunoscute, dar multe s-au schimbat. Faceți clic aici pentru sfaturi pentru a obține cât mai mult de la Windows 10. Dacă ecranul este întins sau nu se potrivește monitorului, va trebui să instalați drivere de la producătorul plăcii grafice. Cei trei producători principali sunt Nvidia, AMD și Intel. Consultați documentația computerului dvs. pentru a determina ce firmă a realizat placa grafică. Windows Update poate fi capabil să instaleze aceste drivere pentru dvs., dar are cel mai greu timp cu driverele grafice.

Cap 2
Windows 8.1

 1. Descărcați instrumentul Media Creation.
  1
  Descărcați instrumentul Media Creation. Microsoft oferă un utilitar gratuit care va descărca automat fișierele de instalare Windows 8.1 și va crea unitatea USB pentru dvs. Puteți descărca gratuit utilitarul aici. [3] Dacă aveți deja un fișier ISO Windows ISO, urmați metoda din secțiunea următoare.
 2. Introduceți o unitate USB cu cel puțin 4 GB de spațiu de stocare.
  2
  Introduceți o unitate USB cu cel puțin 4 GB de spațiu de stocare. Asigurați-vă că ați salvat fișiere importante în altă parte, deoarece procesul va șterge toate datele de pe unitatea USB.
 3. Rulați instrumentul Media Creation Tool și selectați versiunea dorită.
  3
  Rulați instrumentul Media Creation Tool și selectați versiunea dorită. Asigurați-vă că această versiune se potrivește cu cheia de produs Windows 8.1, deoarece veți avea nevoie de cheia produsului pentru a instala Windows. Nu puteți utiliza cheia de produs a unei versiuni anterioare pentru a instala Windows 8.1. Majoritatea utilizatorilor cu computere mai noi pot selecta versiunea pe 64 de biți, dar puteți verifica din nou fereastra Proprietăți sistem. Dați clic aici pentru mai multe detalii.
 4. Selectați "Unitatea flash USB".
  4
  Selectați "Unitatea flash USB". Vi se va solicita să alegeți ce unitate flash doriți să utilizați dacă aveți mai multe unități conectate.
 5. Așteptați să se finalizeze descărcarea.
  5
  Așteptați să se finalizeze descărcarea. Fișierele de instalare Windows 8.1 vor fi descărcate și copiate pe unitatea flash. Acest proces va dura probabil un timp dacă aveți o conexiune lentă la internet. Puteți urmări progresul în fereastra principală.
 6. Introduceți unitatea USB în computerul pe care doriți să instalați Windows 8.1.
  6
  Introduceți unitatea USB în computerul pe care doriți să instalați Windows 8.1.
 7. Setați computerul să se încarce de pe unitatea USB.
  7
  Setați computerul să se încarce de pe unitatea USB. Acest proces va varia în funcție de producătorul calculatorului. Când reporniți computerul, veți vedea pe ecran BIOS-ul sau tasta BOOT cu sigla producătorului. Apăsați această tastă pe măsură ce computerul pornește pentru a deschide meniul BIOS și pentru a schimba ordinea de încărcare. Tasta de configurare este de obicei F2, F10, F11 sau Del.După ce vă aflați în BIOS, deschideți meniul BOOT și modificați ordinea, astfel încât unitatea USB este dispozitivul principal de încărcare. Acest lucru va asigura că computerul încearcă să se încarce de pe dispozitivul USB înainte de a porni de pe hard disk.
 8. Apăsați o tastă pentru a porni instalarea Windows.
  8
  Apăsați o tastă pentru a porni instalarea Windows. Veți fi invitat să apăsați o tastă pentru a porni din unitatea USB (poate să spunem CD sau DVD) și să începeți instalarea.
 9. Alegeți limba și aspectul tastaturii.
  9
  Alegeți limba și aspectul tastaturii. Limba pe care o alegeți aici va fi limba prestabilită instalată în Windows.
 10. Introduceți cheia.
  10
  Introduceți cheia. Windows 8.1 vă va solicita cheia de produs înainte de a începe instalarea. Trebuie să introduceți o cheie validă Windows 8 sau 8.1 pentru a continua instalarea. Dacă cheia este utilizată de un alt computer, nu veți putea activa după instalare.
 11. Selectați opțiunea de instalare "personalizată".
  11
  Selectați opțiunea de instalare "personalizată". Acest lucru vă va permite să instalați o copie proaspătă de Windows 8.1. Dacă alegeți să instalați peste o partiție care conține date, toate datele din partiție vor fi pierdute. Este recomandat să selectați această opțiune dacă rezolvați problemele Windows, faceți upgrade de la o versiune mai veche la 8.1 sau instalați pe un computer nou.
 12. Selectați partiția pe care doriți să instalați.
  12
  Selectați partiția pe care doriți să instalați. Va fi afișată o listă cu partițiile disponibile. Puteți șterge partițiile existente și puteți combina sau separa spațiul nealocat. Ștergerea unei partiții existente va șterge toate datele de pe aceasta. Dacă faceți upgrade de la o versiune anterioară de Windows, selectați partiția pe care a fost instalat inițial Windows pentru al înlocui.
 13. Așteptați instalarea Windows.
  13
  Așteptați instalarea Windows. După selectarea partiției, Windows va începe instalarea. Acest proces durează de obicei aproximativ 20-30 de minute pentru a finaliza.
 14. Setați opțiunile de personalizare.
  14
  Setați opțiunile de personalizare. După ce computerul repornește, Windows 8.1 va porni și vă va cere să selectați schema de culori. De asemenea, puteți da computerului dvs. un nume aici, care este modul în care va apărea în rețea.
 15. Setați setările de confidențialitate.
  15
  Setați setările de confidențialitate. Windows 8.1 va oferi o opțiune expresă sau personalizată pentru setările de confidențialitate. Examinați primul ecran pentru a vedea dacă există ceva pe care doriți să îl modificați. Dacă nu există, faceți clic pe "Utilizați setările expres". Dacă doriți să modificați ceva, faceți clic pe "Personalizați" și urmați instrucțiunile.
 16. Conectați-vă cu Contul Microsoft.
  16
  Conectați-vă cu Contul Microsoft. Contul dvs. Microsoft vă permite să sincronizați fișierele și setările cu celelalte dispozitive Windows. Veți avea nevoie de aceasta pentru a accesa spațiul de stocare OneDrive al contului dvs. Dacă nu aveți un cont, puteți crea unul de aici.
 17. Începeți să utilizați Windows 8.1.
  17
  Începeți să utilizați Windows 8.1.

Cap 3
Windows 8, 7 și vista

 1. Obțineți un fișier ISO al unui disc de instalare Windows.
  1
  Obțineți un fișier ISO al unui disc de instalare Windows. Dacă aveți un DVD de instalare Windows, puteți crea singur fișierul ISO. Dacă nu aveți discul, dar aveți cheia produsului, puteți descărca direct ISO de la Microsoft [1] aici. Pentru a crea un ISO de pe propriul DVD: [5] Descărcați și instalați ImgBurn (imgburn.com). Acesta este un program gratuit care vă va permite să creați fișiere ISO, dar asigurați-vă că refuzați ofertele în timp ce le instalați. După instalarea programului ImgBurn, introduceți DVD-ul Windows în computer și porniți programul. Selectați "Creați fișier imagine de pe disc". Asigurați-vă că unitatea care conține discul dvs. Windows este selectată în meniul derulant din fereastra următoare. Faceți clic pe pictograma dosarului pentru a seta o destinație pentru fișierul finalizat. Dați-i un nume care să vă ajute să-l recunoașteți (adică "Windows7Home"). Faceți clic pe butonul mare din colțul din stânga jos pentru a începe crearea fișierului ISO. Acest lucru va dura probabil câteva minute până la finalizare. Evitați să efectuați alte activități pe computer în timpul creării fișierului ISO.
 2. Descărcați instrumentul Windows USB / DVD Download Tool.
  2
  Descărcați instrumentul Windows USB / DVD Download Tool. Puteți să o descărcați gratuit de la wudt.codeplex.com/. Poate fi etichetat "Windows 7", dar va funcționa și pentru Windows 8 și Vista. Veți avea nevoie de fișierele .NET Framework instalate pentru a utiliza acest instrument. Puteți să le instalați gratuit de la adresa msdn.microsoft.com/en-us/vstudio/aa496123.
 3. Introduceți o unitate flash USB pe care doriți să o utilizați.
  3
  Introduceți o unitate flash USB pe care doriți să o utilizați. Asigurați-vă că acesta are cel puțin 4 GB și că ați salvat fișiere importante în altă parte. Toate datele de pe unitate vor fi șterse.
 4. Rulați instrumentul Windows USB / DVD Download Tool.
  4
  Rulați instrumentul Windows USB / DVD Download Tool. Veți fi luați în patru pași pentru a crea unitatea USB bootabilă.
 5. Selectați fișierul ISO.
  5
  Selectați fișierul ISO. În primul ecran, căutați fișierul ISO nou creat sau descărcat.
 6. Selectați "dispozitiv USB" ca tip de suport.
  6
  Selectați "dispozitiv USB" ca tip de suport. Aceasta va formata unitatea USB și vă va permite să încărcați din ea pentru a instala Windows. Vi se va solicita să selectați unitatea flash USB dintr-un meniu derulant. Va trebui să aibă cel puțin 4 GB de spațiu de stocare.
 7. Așteptați ca unitatea de instalare USB să fie creată.
  7
  Așteptați ca unitatea de instalare USB să fie creată. Acest lucru va dura câteva minute după ce fișierul este copiat și unitatea este formatată corect.
 8. Introduceți unitatea USB în computerul pe care instalați Windows și porniți-l din acesta.
  8
  Introduceți unitatea USB în computerul pe care instalați Windows și porniți-l din acesta. Odată ce unitatea este finalizată, o puteți introduce în computerul pe care doriți să instalați Windows și porniți-l din el pentru a începe instalarea. Pentru a porni din unitatea USB, va trebui să deschideți meniul BIOS sau BOOT când computerul pornește. Veți vedea cheia afișată pe ecran cu sigla producătorului când pornește computerul. Tasta de configurare este de obicei F2, F10, F11 sau Del. În meniul BIOS, deschideți secțiunea BOOT și schimbați ordinea, astfel încât unitatea USB este unitatea principală de boot.
 9. Apăsați o tastă pentru a începe instalarea.
  9
  Apăsați o tastă pentru a începe instalarea. Veți vedea pe ecran un mesaj care vă va cere să apăsați o tastă pentru a porni din "CD sau DVD". Deși porniți de la USB, sistemul crede că este un DVD, apăsați orice tastă pentru a porni procesul de instalare.
 10. Selectați opțiunile pentru limbă și regiune.
  10
  Selectați opțiunile pentru limbă și regiune. Înainte de începerea instalării, va trebui să selectați limba pe care doriți să o instalați și aspectul tastaturii pe care doriți să îl utilizați.
 11. Introduceți cheia produsului (Windows 8).
  11
  Introduceți cheia produsului (Windows 8). Dacă instalați Windows 8, vi se va solicita cheia de produs acum. Alte versiuni de Windows vă vor solicita cheia după instalare.
 12. Alegeți o instalare "personalizată".
  12
  Alegeți o instalare "personalizată". Acest lucru vă va permite să ștergeți unitatea și să instalați o copie nouă de Windows. Toate datele de pe unitatea pe care o instalați vor fi șterse. Se recomandă să efectuați o instalare personalizată sau "curată" ori de câte ori remediați problemele de pe computer sau faceți upgrade la o nouă versiune de Windows.
 13. Ștergeți o partiție existentă.
  13
  Ștergeți o partiție existentă. Cei mai mulți utilizatori vor dori doar o versiune de Windows instalată la un moment dat. Selectați partiția care conținea vechea instalare Windows și ștergeți-o. Aceasta va șterge toate datele din partiție. Dacă instalați Windows pe un computer nou, puteți utiliza Spațiul nealocat sau puteți împărți unitatea în partiții noi și apoi selectați pe care doriți să instalați Windows.
 14. Așteptați instalarea Windows.
  14
  Așteptați instalarea Windows. Windows va funcționa pentru o perioadă de timp copierea fișierelor și configurarea Windows. Puteți lăsa să fie, deoarece acest proces durează de obicei aproximativ 20-30 de minute.
 15. Creați un cont de utilizator.
  15
  Creați un cont de utilizator. După ce instalarea este finalizată, vi se va solicita să creați un cont de utilizator pentru Windows. Puteți adăuga utilizatori suplimentari mai târziu din Panoul de control. O parolă este opțională, dar foarte recomandată, în special pentru laptopuri.
 16. Introduceți cheia de produs.
  16
  Introduceți cheia de produs. Aveți nevoie de o cheie de produs valabilă pentru a instala Windows. Va trebui să introduceți cheia de produs pentru versiunea de Windows pe care o instalați. Dacă actualizați de la o versiune mai veche a Windows la una din versiunile din această metodă, veți avea nevoie de o nouă cheie de produs. De exemplu, dacă instalați Windows 7 pe un computer care a folosit XP, nu puteți utiliza tasta XP pentru a activa Windows 7. Va trebui să achiziționați o cheie Windows 7 de la Microsoft sau de la un alt comerciant cu amănuntul pentru a instala Windows 7 .
 17. Setați preferințele de actualizare.
  17
  Setați preferințele de actualizare. Se recomandă să activați actualizările automate selectând "Utilizați setările recomandate". Acest lucru vă va asigura că computerul dvs. are întotdeauna cele mai recente actualizări de securitate.
 18. Începeți să utilizați Windows.
  18
  Începeți să utilizați Windows. După câteva ecrane, în funcție de versiunea de Windows pe care o instalați, veți fi transferat pe noul dvs. desktop. Puteți începe să utilizați Windows acum și este recomandat să găsiți și să instalați cele mai recente drivere pentru hardware-ul dvs.