Cum să instalează Windows XP

Windows XP este unul dintre cele mai populare sisteme de operare ale Microsoft și, deși începe să-și arate vârsta, mulți oameni o folosesc exclusiv. Indiferent dacă aveți un computer vechi pe care vreți să-l mai funcționați sau doriți să instalați XP pe noua mașină, va dura doar puțin.

Cap 1
Înființat

 1. Asigurați-vă că computerul dvs. poate rula Windows XP.
  1
  Asigurați-vă că computerul dvs. poate rula Windows XP. Calculatorul dvs. va trebui să respecte sau să depășească cerințele minime de sistem pentru a executa Windows XP. Puteți găsi informațiile dvs. de sistem fie prin verificarea manualului producătorului computerului, fie prin rularea DirectX Diagnostic pe un sistem de operare Windows existent al computerului. Pentru a porni Diagnosticarea DirectX, deschideți dialogul Executare (apăsați simultan WinKey + R), tastați dxdiag și faceți clic pe OK. Cerinte Minime de Sistem
 2. Găsiți cheia de produs Windows XP.
  2
  Găsiți cheia de produs Windows XP. Este tipărită pe un autocolant din pachetul software sau localizat pe computerul însuși. Este un șir de 5 grupe de caractere (câte 5 lungi), separate de liniuțe, rezultând în total 25 de caractere. Aveți nevoie de cheia de produs pentru a finaliza instalarea Windows.
 3. Setați computerul să se încarce de pe CD / DVD.
  3
  Setați computerul să se încarce de pe CD / DVD. Înainte de a introduce CD-ul, va trebui să setați computerul să pornească de pe un CD în loc de pe hard disk. Acest lucru vă va permite să încărcați fișierele de instalare Windows XP înainte de a porni computerul în sistemul de operare instalat. Puteți schimba ordinea de încărcare din meniul BOOT din BIOS. Pentru a intra în BIOS-ul computerului, apăsați de obicei tasta F9 sau DEL când computerul pornește sau vă anunță că puteți introduce "setup". Faceți clic pe link-ul verde "BIOS" pentru mai multe informații. [1] În meniul BOOT, setați comanda astfel încât unitatea CD / DVD-ROM să fie setată ca primul dispozitiv de încărcare. Dacă instalați Windows XP de pe o unitate USB, asigurați-vă că unitatea USB este setată ca primul dispozitiv de încărcare. Este posibil să fie necesar să introduceți unitatea USB pentru ca aceasta să apară ca opțiune.

Cap 2
Instalare

 1. Încărcați instalatorul.
  1
  Încărcați instalatorul. Odată ce ați setat Comanda de încărcare, introduceți CD-ul Windows XP în unitate și Salvați și Ieșiți din BIOS. Calculatorul dvs. va reporni și vi se va afișa mesajul: Apăsați orice tastă pentru a porni de pe CD. Apăsați orice tastă de pe tastatură pentru a porni programul de instalare. Setup va încărca fișierele necesare pentru a începe instalarea, ceea ce poate dura câteva momente. Odată ce încărcarea este completă, veți fi duși la ecranul de întâmpinare.
 2. Apăsați ENTER pentru a începe instalarea.
  2
  Apăsați ENTER pentru a începe instalarea. Odată ce încărcarea este completă, veți fi duși la ecranul de întâmpinare. Vi se oferă mai multe opțiuni, dar dacă instalați sau reinstalați Windows XP, veți dori să apăsați ENTER pentru a porni configurația de instalare.
 3. Citiți Acordul de licență.
  3
  Citiți Acordul de licență. Acest document vă spune ce puteți și nu puteți face cu Windows și drepturile dvs. în calitate de consumator. După ce ați citit, apăsați F8 indicând faptul că sunteți de acord cu termenii.
 4. Selectați partiția pe care doriți să instalați.
  4
  Selectați partiția pe care doriți să instalați. Veți vedea o listă cu partițiile disponibile pe unitățile hard disk instalate. Dacă instalați Windows XP pe o nouă unitate de disc, trebuie să vedeți o singură intrare etichetate "Spațiu nepartiționat". Dacă aveți o versiune anterioară de Windows sau Linux instalată pe computer, veți avea mai multe partiții. Instalarea Windows XP va șterge toate datele din partiția pe care o alegeți. Selectați o partiție care este goală sau conține date pe care nu vă interesează să le pierdeți. Puteți șterge partițiile cu tasta "D". Acest lucru le va returna în spațiul "nepartiționat". Orice date despre partiție vor fi pierdute atunci când sunt șterse.
 5. Creați o partiție nouă.
  5
  Creați o partiție nouă. Selectați spațiul nepartiționat și apăsați â € œCâ €. Aceasta va deschide un nou ecran unde puteți seta dimensiunea partiției din spațiul disponibil. Introduceți dimensiunea în megaocteți (MB) pentru noua partiție, apoi apăsați ENTER. În mod prestabilit, partiția va fi setată la nivelul maxim al spațiului disponibil. Cu excepția cazului în care aveți de gând să creați mai multe partiții, puteți lăsa, de obicei, acest lucru la implicit. Windows XP necesită cel puțin 1,5 gigabytes (1536 MB) pentru fișierele de instalare, dar veți dori mai mult decât acest lucru pentru programe, documente, descărcări și alte fișiere. 5 gigabytes (5120 MB) reprezintă o sumă bună pentru linia de bază pentru Windows XP, cu mai mult dacă intenționați să instalați o mulțime de programe. Puteți crea mai multe partiții pe o singură unitate. Acest lucru vă permite să vă separați programele de filme și muzică sau să instalați un alt sistem de operare. Windows XP poate fi instalat pe o singură partiție discretă.
 6. Selectați noua partiție.
  6
  Selectați noua partiție. După ce ați creat partiția de instalare, veți fi returnat la ecranul de selectare a partițiilor. Selectați noua partiție, denumită de obicei "C: Partiția 1 [Raw]" și apăsați ENTER.
 7. Selectați "Formatarea partiției utilizând sistemul de fișiere NTFS" și apăsați ENTER.
  7
  Selectați "Formatarea partiției utilizând sistemul de fișiere NTFS" și apăsați ENTER. NTFS este metoda preferată, care suportă o cantitate mai mare de spațiu pe disc pe partiție decât FAT și include caracteristici de securitate la nivelul sistemului de fișiere. NTFS include, de asemenea, compresie la nivel de sistem. Nu mai există aproape nici o situație în care alegerea FAT ar fi preferabilă. Dacă dimensiunea partiției dvs. este mai mare de 32 GB, nu vi se va oferi opțiunea de a alege FAT. Se recomandă foarte mult să evitați formatul rapid, deoarece acest lucru ignoră un proces important care verifică hard disk-ul pentru erori sau sectoare defectuoase. Această scanare este ceea ce consumă majoritatea timpului necesar pentru realizarea unui format complet. Dacă există erori la un disc la nivel fizic, este mai bine să le prindeți acum, decât să le luați mai târziu.
 8. Așteptați finalizarea formatului.
  8
  Așteptați finalizarea formatului. Sistemul va formata acum partiția. Durata de timp necesară pentru acest proces depinde de viteza și dimensiunea unității. În general, cu cât este mai mare partiția, cu atât mai mult va dura procesul.
 9. Așteptați copierea fișierelor de instalare.
  9
  Așteptați copierea fișierelor de instalare. Windows va începe acum să copieze fișiere de pe discul de instalare și vă va cere să reporniți calculatorul când procesul este finalizat. Apăsați ENTER când vi se solicită repornirea, altfel se va face automat după 15 secunde.
 10. Permiteți computerului să se încarce în mod normal.
  10
  Permiteți computerului să se încarce în mod normal. Veți vedea mesajul care vă cere să apăsați o tastă pentru a porni de pe CD. Ignorați-l și lăsați-l pe computer să continue să se încarce de pe hard disk. Veți vedea sigla Windows când se încarcă programul de instalare.
 11. Așteptați instalarea pentru a continua.
  11
  Așteptați instalarea pentru a continua. După ce logo-ul Windows se stinge, veți vedea o listă cu pașii rămași în partea stângă a ecranului și sfaturi pentru utilizarea ferestrelor din dreapta. Timpul rămas pentru instalare va fi afișat sub lista pașilor rămași. Este normal ca ecranul să clipească, să pornească și să se oprească sau să se redimensioneze în timpul acestui proces.
 12. Alegeți setările pentru limbă și regiune.
  12
  Alegeți setările pentru limbă și regiune. În timpul procesului de instalare va apărea o fereastră de dialog care vă cere să alegeți setările regionale. Selectați setările potrivite pentru zona dvs. Faceți clic pe butonul Următorul când acesta este finalizat. Introduceți numele dvs. complet, dacă doriți. Acesta va fi setat ca "proprietarul" Windows și va fi atașat la anumite lucruri, cum ar fi crearea de documente.
 13. Introduceți cheia produsului.
  13
  Introduceți cheia produsului. Nu veți putea finaliza procesul de instalare fără o cheie de produs validă. Dați clic pe "Următorul" pentru a continua. Unele versiuni de Windows nu vor solicita cheia produsului înainte de instalare.
 14. Setați numele computerului.
  14
  Setați numele computerului. Acesta va fi numele care reprezintă computerul dintr-o rețea. Windows stabilește un nume prestabilit, dar îl puteți schimba dacă doriți. De asemenea, puteți seta o parolă pentru contul de administrator. Acest lucru este opțional, dar este recomandat pentru calculatoarele publice.
 15. Selectați fusul orar.
  15
  Selectați fusul orar. Asigurați-vă că data / ora sunt corecte. Dați clic pe "Următorul" pentru a continua.
 16. Alegeți setările de rețea.
  16
  Alegeți setările de rețea. Aproape toți utilizatorii care instalează Windows XP pe un computer de acasă sau personal pot părăsi "Setările tipice" selectate pentru configurarea rețelei. Dacă instalați Windows XP într-un mediu corporativ sau academic, consultați administratorul de sistem, deși setările tipice vor funcționa cel mai probabil. În fereastra următoare, aproape toți utilizatorii pot selecta "Nu, acest computer nu se află într-o rețea sau se află într-o rețea fără un domeniu." Dacă vă aflați într-o setare corporativă, adresați-vă administratorului de sistem pe care ar trebui să-l alegeți. De obicei, puteți lăsa setarea implicită a grupului de lucru.
 17. Așteptați finalizarea instalării.
  17
  Așteptați finalizarea instalării. Acest lucru va dura doar câteva minute și calculatorul se va reporni când este instalat. Odată ce computerul repornește, veți fi transferat pe desktop-ul Windows XP. În acest moment, instalarea este completă, deși există câteva lucruri de făcut înainte ca Windows să fie complet utilizabil.

Cap 3
Completare

 1. Setați preferințele de afișare.
  1
  Setați preferințele de afișare. După încărcarea Windows, vi se va spune că Windows va configura automat afișajul. Faceți clic pe OK pentru a porni configurația. Ecranul va clipi de câteva ori, iar apoi vi se va cere să citiți caseta care apare.
 2. Setați preferințele de conectare.
  2
  Setați preferințele de conectare. Dacă computerul este conectat la Internet, selectați tipul conexiunii. Apăsați Next pentru a continua.
 3. Activați copia dvs. de Windows.
  3
  Activați copia dvs. de Windows. Dacă sunteți conectat la Internet, selectați "Activare acum". Windows se va conecta la serverul de activare și va autentifica automat copia dvs. de Windows. Dacă nu ați introdus încă cheia dvs. de produs, va trebui să o introduceți acum. [2]
 4. Creați utilizatori.
  4
  Creați utilizatori. După procesul de activare, va apărea o fereastră care vă permite să selectați utilizatorii pentru computer. Introduceți numele dvs. și numele celorlalți care vor folosi mașina. Apăsați Next pentru a continua.
 5. Începeți să utilizați Windows.
  5
  Începeți să utilizați Windows. Vei vedea acum Desktop-ul Windows XP implicit. Felicitări! Există câteva lucruri pe care probabil ar trebui să le faceți acum, dacă aveți Windows în desfășurare: Instalați orice drivere de care aveți nevoie pentru hardware-ul computerului. Instalați un program antivirus dacă sunteți conectat la internet. Setați BIOS-ul pentru a porni din nou de pe hard disk în loc de CD.