Cum să păstrați șerpii departe

Șerpi sunt incredibil de benefic pentru ecosistem. Ele controlează populația mai multor dăunători, inclusiv șoareci, șobolani, gândaci și alte insecte. Cu toate acestea, multe specii sunt veninoase, iar unele dintre acestea pot fi periculoase pentru oameni și animale de companie. Ca atare, în funcție de locul în care trăiți, ar putea fi important să țineți șerpii din curte. În plus, s-ar putea să vă îngrijorați să păstrați șerpi în timp ce faceți drumeții sau trekking.

Cap 1
Ținerea șerpilor departe de casa ta

 1. Țineți curtea liberă de aglomerație.
  1
  Țineți curtea liberă de aglomerație. Șerpii sunt prădători în ambuscadă, ceea ce înseamnă că îi place să atace prada lor din locuri ascunse întunecate. [1] Ca atare, dezordinea este, în esență, o invitație deschisă la șerpi, oferindu-le locuri de ascundere perfecte. Piloți de frunze, grămezi de compost, mulci de paie, mulci de lemn, stive de lemn de foc și grămezi de iarbă tăiată sunt toate locuri confortabile pe care șerpi le place să se ascundă, astfel încât acestea ar trebui să fie scoase din curtea dvs. [2] , considera piatra zdrobita. Nu este la fel de confortabil sau eficient pentru șerpi să se ascundă. [3]
 2. Evitați plantele în creștere.
  2
  Evitați plantele în creștere. La fel ca aglomerația, anumite arbuști și alte plante oferă locul perfect de ascundere pentru un șarpe din cartier. Păstrarea cositului de iarbă este o modalitate bună de a împiedica șerpii să se alunece în jurul curții. Arbuști și grădini ambalate cu plante groase vor atrage, de asemenea, șerpi. Dacă sunteți foarte preocupat de o posibilă problemă de șarpe, îndepărtați sau subțiriți aceste plante. Dacă doriți să păstrați aceste plante, luați-le în considerare să le transplantați în partea îndepărtată a curții dvs., departe de fundația casei dvs. [4]
 3. Scapa de orice sursă posibilă de hrană.
  3
  Scapa de orice sursă posibilă de hrană. Șerpii vor rămâne în curte doar dacă există ceva acolo unde pot mânca. În funcție de specie, aceasta ar putea însemna o problemă cu insecte mari, cum ar fi gândacii și lăcustele, sau mamiferele mici, cum ar fi șoarecii și șobolanii. [5]
  Încearcă să găsești capcană sau să împrăștii repellente menite să păstreze acești dăunători departe de casa ta, iar șerpii ar trebui să stea departe.
 4. Răsuciți orice orificiu.
  4
  Răsuciți orice orificiu. Dacă ați văzut șerpi în curtea dvs. și sunteți îngrijorați să vă țineți departe de casa dvs., cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să localizați și să reparați orice găuri din fundațiile proprietății dvs., garajul sau ușile de ecran. Verificați cu atenție aceste zone și dacă observați găuri, indiferent de cât de mici, faceți-le imediat. Chiar și găurile la fel de mici ca un sfert sunt suficient de mari pentru anumite tipuri de șerpi de jarti pentru a se strânge.
  Dincolo de a permite accesul în casa ta, orice găuri sau crăpături din fundațiile clădirii oferă locuri ascunse pentru șerpi. [6]
 5. Puneți garduri împotriva șarpelui.
  5
  Puneți garduri împotriva șarpelui. Eficacitatea împrejmuitului de șarpe poate depinde de tipul de șarpe pe care îl aveți în zona dvs. și de modul în care acesta se deplasează în mod obișnuit, dar există tipuri specializate de garduri care s-au dovedit eficiente împotriva multor tipuri de șerpi. Împingerea cu șarpe are în mod obișnuit trei tipuri largi: foi de plastic, plasă din oțel sau garduri de prindere. Indiferent de construcție, aceste garduri ar trebui să fie spălate la sol și înclinate spre exterior. Acest lucru împiedică șerpii să se alunece sub gard sau să urce.
  S-ar putea să nu fie practic să vă opriți întreaga curte în acest fel. În schimb, luați în considerare împrejmuirea unor zone specifice frecvente frecvent de copii și animale de companie [7]. Ar trebui să luați în considerare crearea unor bariere similare ale șarpelui în jurul oricărei clădiri din proprietatea dvs. ridicată de pe sol. Acest lucru va împiedica șerpii să se ascundă dedesubt.
 6. Creați vibrații.
  6
  Creați vibrații. [8] Dacă ați văzut șerpi în grădina sau curtea dvs. în trecut și bănuiți că unii ar putea să se ascundă acolo chiar acum, rulați mașina de tuns iarba în jurul zonei înainte de a lucra în ea. Nu doriți să împingeți mașina de tuns iarba sau zona de prindere, deoarece ideea nu este de a ucide șerpii, ci de a le sperie. Vibrațiile produse de aceste mașini sunt, de obicei, suficiente pentru a avertiza și sperie mulți șerpi, în special șerpi de garter obișnuiți.
  Rețineți că acest lucru nu va ține serpii departe permanent, dar dacă aveți nevoie să lucrați într-o grădină, acest lucru poate sperieri șerpi destul de mult pentru a vă permite să lucrați.
 7. Așezați capcanele.
  7
  Așezați capcanele. Dacă bănuiți că aveți deja un șarpe sau dacă sunteți îngrijorați de eventualii șerpi care s-ar fi putut strecura înainte să luați măsuri de respingere a acestora, puteți instala capcane mecanice sau capcane de lipit în subsol sau în garaj. Înainte de a stabili aceste capcane în sus, totuși, trebuie să contactați ofițerul local de control al animalelor sau statul sălbatici agenție pentru a vă asigura că procedura se face în condiții de siguranță și în mod legal. Asigurați-vă că nu utilizați capcane de lipici în exterior. Acest lucru ar putea prinde inimă alte animale sălbatice decât șerpi [9].

Cap 2
Starea sigură pe trasee

 1. Folosiți stâlpi de drumeție când faceți drumeții.
  1
  Folosiți stâlpi de drumeție când faceți drumeții. Acești poli seamănă foarte mult cu poli de schi, cu excepția faptului că ei sunt reglați de obicei pentru a se adapta la teren. Stâlpii de trekking vă permit să împingeți iarba înaltă și alte pensule din calea dvs., potențial speriind orice șerpi ascunși. Pe măsură ce urcați, polul lovind pământul și lovind stâncile va descuraja, de asemenea, șerpii. Ei pot simti vibratiile in pamant si, de obicei, vor pleca cand vor simti abordarea voastra. [10] Daca nu puteti sa va permiteti sau sa obtineti altfel un pol de trekking, un stalp de schi va face bine.
 2. Rămâneți pe trasee bine deservite.
  2
  Rămâneți pe trasee bine deservite. Șerpi tind să se ascundă sub pietre, bușteni și în frunzișuri dense. Trasee curățate de aglomerație sunt mai puțin susceptibile de a atrage șerpi. În plus, dacă rămâneți pe trasee bine călătorite, traficul pietonal frecvent va ține serpii departe. Ei nu au nici o dorință de a se apropia de oameni și, dacă știu că oamenii frecventează o anumită zonă, vor avea tendința de a sta departe de ea.
 3. Vezi unde calci.
  3
  Vezi unde calci. Mulți șerpi, cum ar fi rattlesnake, sunt colorați într-un mod care se amestecă cu mediul lor. Ține-ți ochii deschiși pe traseu; ați putea observa și evita în mod eficient o întâlnire de șarpe înainte de a se întâmpla. Fiți deosebit de atenți dacă traversați pietre sau jaluzele căzute. Ambele sunt locuri preferate de ascundere a diferitelor șerpi. Dacă trebuie să traversați aceste obiecte căzute, ridicați-le pe ele, apoi în jos, mai degrabă decât pur și simplu treci peste. Acest lucru vă oferă șansa de a scana zona din jurul obiectului, pentru a vă asigura că nu se ascund șerpi în apropiere. [12] Evitați să strângeți pietre sau lemn în timp ce vă aflați pe un traseu. Acest lucru ar putea perturba orice șerpi care se ascund dedesubt și provocă un atac. Dacă aveți nevoie să vă sprijiniți în timp ce faceți drumeții, cum ar fi o față de stâncă sau un copac, acordați o atenție deosebită unde vă așezați mâinile.
 4. Alegeți cu atenție timpul de plimbare.
  4
  Alegeți cu atenție timpul de plimbare. Șerpi sunt cu sânge rece, ceea ce înseamnă că nu își pot regla temperatura corpului așa cum o pot oamenii. Ei trebuie să se expună la lumina soarelui pentru a se încălzi și a se ascunde de lumina soarelui pentru a se răci. În consecință, șerpii tind să fie mai activi în vremea mai caldă. Dacă sunteți cu adevărat preocupat de întâlnirea unui șarpe pe o excursie pe jos, luați în considerare planificarea urcușului dvs. pentru vremea mai rece a toamnei și a iernii.