Cum să identifici iedera otrăvitoare

Iedera otrăvită este o plantă comună pe continentul nord-american, remarcată de capacitatea sa de a crea o erupție cutanată în contact cu pielea. Este un tip de vegetație extrem de adaptabil și persistent și, ca urmare, poate fi ușor să devii accidental afectat. Din fericire, nu este greu de identificat cu puțină practică. Acest articol vă poate ajuta.

Cap 1
Identificarea caracteristicilor plantelor

 1. Căutați vita cu grupuri de trei frunze.
  1
  Căutați vita cu grupuri de trei frunze. Poison Ivy are întotdeauna clustere de trei frunze. Utilizați acest lucru ca o caracteristică definitorie, deoarece această plantă nu este atât de evidentă în cele mai multe alte moduri. Iedera otravitoare este remarcabilă prin capacitatea sa de a crește într-o varietate de moduri. Deși se numește "iedera otrăvită", nu numai că se poate agăța în sus pe suprafețe ca o iedera, dar poate, de asemenea, să crească ca un tufiș sau plante unice. În cazul în care cresc în locuri stâncoase, acesta tinde să preia din toate celelalte vegetații. Dacă crește în apropierea unui copac sau a unui gard, se va înfășura în jurul obiectului în timp ce crește, creând o masă densă de vegetație care nu poate fi traversată.
 2. Aflați frazele:
  2
  Aflați frazele: "Frunze de trei? Lăsați-i să fie!" sau "una, două, trei" Nu mă atinge ", deoarece aceste plante au un grup de trei frunze la sfârșitul unei tulpini lungi. Mai mulți indicatori de identificare a frunzelor includ: Căutați trei pliante legate strâns împreună pe fiecare tulpină. Vârful fiecărei frunze ar trebui să fie vârful. Pliantele sunt largi, iar cele două pliante laterale (laterale) sunt mai mici decât foaia terminală (capătul sau mijlocul). Frunza centrală de obicei (aproape întotdeauna) are o tulpină mică, în cazul în care cele două frunze laterale cresc direct din viță și nu au tulpini mici. Frunzele au tendința de a fi strălucitoare, întunecate, verzi, când sunt văzute de sus. Când sunt văzute de dedesubt, ele apar mai ușoare și mai fuzuroase. În primăvara anului, frunzele sunt, de obicei, verde, iar în toamnă devin roșii (iedera otrăvită) sau roșu aprins sau portocaliu (stejar otravitor). Cu toate acestea, în timp ce aceste frunze apar de obicei strălucitoare, nu vor fi întotdeauna. În special, nu se bazează pe stralucirea ca indicator după ce a plouat recent. "Viță de pădure, nici un prieten de-al meu", și, de asemenea: [1] "O lungă tulpină de mijloc, stai departe de ei." - broșura intermediară are o tulpină lungă, în timp ce cele două folii laterale se atașează aproape direct. "Frânghie rătăcită, nu fii drogat!" Poiana ierburi de viță-de-vie pe copaci au un aspect blond, "raggy" sau zdrențuit. "Berries alb, alerga în frică" și "Berries alb, pericol în vedere." "Pliante roșii în primăvară, e un lucru periculos." - pliurile noi sunt uneori roșii în primăvară. Mai târziu, vara, pliantele sunt verzi - în timp ce în toamnă pot fi roșcat-portocalii. "Pliante laterale ca niște mănuși, se vor mânca ca dickenii". Aceasta se referă la forma unor frunze de iedera otrăvitoare, în care fiecare dintre cele două pliante laterale are o crestătură care face ca broșura să semene cu o mănușă cu un "deget mare". (Prudență:
 3. Verificați fructele.
  3
  Verificați fructele. Dacă ambele plante au fructe de pădure, acestea vor apărea după cum urmează: Translucid pentru ambele plante Poison oak fruit tends to be hairy Poison iederă fructe de padure sunt de culoare albă sau cremă fructul are tendința de a rămâne pe plante, toate prin iarnă și primăvară.
 4. Fiți conștienți de faptul că, chiar și atunci când otravă otravă sau iedera schimbă culoarea, este încă dăunătoare.
  4
  Fiți conștienți de faptul că, chiar și atunci când otravă otravă sau iedera schimbă culoarea, este încă dăunătoare. În ciuda schimbării culorii, urubiul de ulei încă rămâne pe frunze.

Cap 2
Spotting poison ivy și oak atunci când afară și despre

 1. Inspectați vița-de-vie înainte de atingerea, periajul împotriva acestora sau mersul prin ele.
  1
  Inspectați vița-de-vie înainte de atingerea, periajul împotriva acestora sau mersul prin ele. Atunci când crește ca o viță de vie, iedera otrăvită se poate șerpi drumul de-a lungul copacilor. Când crește așa, sunt tone de plante mici de iedera otrăvitoare care cresc dintr-o viță de vie. Inspectați întotdeauna o viță de vie dacă aveți nevoie să vă apropiați de ea și să vedeți dacă plantele cresc din ea.
 2. Rămâneți vigilent chiar și în timpul lunilor de iarnă.
  2
  Rămâneți vigilent chiar și în timpul lunilor de iarnă. Orezul otravitor își scade frunzele în timpul iernii, lăsând o tulpină goală de viță de vie agățată. Dar pentru persoanele sensibile, aceasta poate provoca încă o erupție cutanată.

Cap 3
Lucruri dificile de a fi conștienți de

 1. Evitați otrăvirea otrăvitoare cu alte plante.
  1
  Evitați otrăvirea otrăvitoare cu alte plante. Unele alte plante au două sau trei frunze asemănătoare. Astfel de alte plante pot avea spini pe vârful frunzelor (holly sau Mahonia) sau spini pe tulpini (mure). Cu toate acestea, este mai bine să evitați plantele care seamănă cu iedera otrăvită. Dacă vedeți o plantă care are toate caracteristicile, dar are frunze regulate, uniforme sau vârfuri ascuțite pe margini, nu este
 2. Chiar dacă alte animale mănâncă o plantă neidentificată, asta nu înseamnă că este în siguranță.
  2
  Chiar dacă alte animale mănâncă o plantă neidentificată, asta nu înseamnă că este în siguranță. Plantele toxice nu sunt otrăvitoare pentru toate creaturile. Deer și alte animale de pășunat pot mânca fericit iedera otravă.